2021-05-29 15 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️大南街新開既日式居酒屋🏮佈置簡潔 最岩約埋朋友一齊小酌幾杯😉❶燒雞泡魚干 $78燒得好香口 伴酒就一流啦🍶❷朝邪惡玉子燒 $78今餐最有驚喜嘅一個食物✨食材簡單看似平凡 味道上十分出色🧑🏼‍🍳玉子蛋味濃郁、滑嫩🍳中間既芝士有小拉絲效果🧀入口甜甜地 帶綿密口感🤗❸簿牛豆腐壽喜燒 $98鍋物份量不容小覷 湯底濃厚香醇🍲食牛肉既時候可以沾蛋汁享用 就更加美味🥚❹燒宮崎蜜糖手羽 $38甜甜蜜蜜既蜜糖塗滿肥美又嫩口既雞翼🐥惹味又香脆🤤❺ 燒宮崎豚肉流心芝士竹輪卷 $58照燒汁完全滲透外層既豚肉🐖入口仲有啖芝士味鹹香 層次感豐富 😋❻ 燒牛舌 $48呢度既牛舌係厚切既 食落又幾爽口🐂❼ 醬燒日本飯團 $38飯團外層帶焦香 入面既日本米份外香甜🗾仲有照燒汁作為配襯 燒香後更惹味🔥
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

大南街新開既日式居酒屋🏮
佈置簡潔 最岩約埋朋友一齊小酌幾杯😉

❶燒雞泡魚干 $78
燒得好香口 伴酒就一流啦🍶

❷朝邪惡玉子燒 $78
今餐最有驚喜嘅一個食物✨
食材簡單看似平凡 味道上十分出色🧑🏼‍🍳
玉子蛋味濃郁、滑嫩🍳
中間既芝士有小拉絲效果🧀

❼ 醬燒日本飯團 $38
飯團外層帶焦香 入面既日本米份外香甜🗾
仲有照燒汁作為配襯 燒香後更惹味🔥
2021-05-29 16 瀏覽
【太子新開日本居酒屋🌙】/////最近太子新開左一間日本居酒屋 朝呢個名意思係新嘅一天 幾正面😝店鋪裝修以新月為主題 燈光偏暗 好欣賞牆上個黑色月亮燈 望落好有神秘感🤫宜家Openrice book枱仲有折 可以同朋友小聚一番😗.👉🏻朝玉子燒($58)整得幾出色😚口感軟綿綿偏濕滑 而且好有蛋香 中意食芝士可以叫邪惡版 有得拉下絲😝.👉🏻松子仁番茄沙律🥗($78)原個偏紅色嘅番茄🍅仲起埋皮tim!番茄味道酸酸甜甜 配沙律菜同麻醬 感覺都好清新😬.👉🏻炸廣島蠔🦪($58)外皮炸到金黄色好香脆🥰咬開會有粒粒蠔 如果蠔嘅大細可以均匀啲會更好~.👉🏻岩鹽燒慢煮雞扒($58)賣相好精緻 慢煮令到雞扒保留到原汁原味 所以入口肉質都鮮嫩 如果有醬汁點下調味可以提升會更好~.👉🏻燒牛舌($48)👉🏻自家製醬燒安格斯牛肉串($58)牛舌份量多而且爽口 調味比起其他居酒屋較為清淡 牛肉串肉質軟腍 有炭燒嘅味道.👉🏻醬燒日本飯團🍙($38)飯團幾實淨 唔會話一咬開啲飯就跌到周圍都係🤣外層搽左日本甜甜嘅醬油 幾特别.👉🏻清酒煮蜆($58)粒粒蜆肉都好鮮甜😋清酒味濃郁————-朝 (太子) 太子大南街39號地舖
【太子新開日本居酒屋🌙】
/////

👉🏻朝玉子燒($58)

👉🏻松子仁番茄沙律🥗($78)
👉🏻炸廣島蠔🦪($58)

👉🏻岩鹽燒慢煮雞扒($58)

👉🏻燒牛舌($48)
👉🏻自家製醬燒安格斯牛肉串($58)

👉🏻醬燒日本飯團🍙($38)

👉🏻清酒煮蜆($58)
粒粒蜆肉都好鮮甜😋清酒味濃郁
————-
朝 (太子)
太子大南街39號地舖
2021-05-25
2021-05-27 19 瀏覽
近年大南街一帶多了很多咖啡店,最近有一間居酒屋進駐,當然要嚐嚐!朝邪惡玉子燒 ($128)熱騰騰的玉子燒煎得恰到好處,嫩滑柔軟,芝士呈流心狀態,一夾起更有拉絲效果,非常誘人!入口蛋味濃郁香甜又有芝士的鹹香,相當美味。自家製醬燒安格斯牛肉串 ($58)肉質軟腍,牛味香濃。唐揚炸雞軟骨丸 ($58)口感彈牙,加入了雞軟骨,嚼勁十足,雙重口感,香口惹味,佐酒一流!Daniel蝦多士 ($128)採用原隻虎蝦配上蟹肉秘製醬汁,相當足料!蝦肉爽彈,多士香脆可口。巨峰乳酸梳打 ($38) / 芒果乳酸 ($35)粉嫩色彩的乳酸,加上夢幻漸層的視覺效果,絕對是少女們的大愛!酸酸甜甜,味道清爽。

朝邪惡玉子燒 ($128)

自家製醬燒安格斯牛肉串 ($58)
肉質軟腍,牛味香濃。

唐揚炸雞軟骨丸 ($58)

Daniel蝦多士 ($128)

採用原隻虎蝦配上蟹肉秘製醬汁,相當足料!

蝦肉爽彈,多士香脆可口。

巨峰乳酸梳打 ($38) / 芒果乳酸 ($35)
2021-05-27 103 瀏覽
  大南街最近新開了不少店舖,雖然大部份都是𝐶𝑎𝑓𝑒,但當中也有一間非常地道的居酒屋😋。  它裝修挺有特色,混合了🍂禪學美感和簡約舒適的風格,並以🌙月亮元素貫徹全店。地方闊落不迫狹,坐得舒服☺️。店內𣎴斷播着日文歌🎶,可以當去了趟日本😆  食物種類很多,質素都很不錯。值得推薦💕.◇朝邪惡玉子燒◇$78超大份玉子燒❣️非常厚實,質地是軟綿綿的。裏面是滿滿的芝士☺️一夾起🧀就會流出來。每一口都得吃到濃厚的芝士和香醇的蛋香🤤拉絲效果💯超級邪惡,超級滿足💛.◇𝐷𝑎𝑛𝑖𝑒𝑙蝦多士◇$128首先它賣相很高級🦐,很吸引🙀下面是烤多士,中間是蟹肉碎,上面是紅椒絲。店員👩🏻會解說如何去掉蝦頭和蝦殼,很細心😮口感有層次,又惹味,不錯💕.◇燒宮崎手羽◇$38來到居酒屋🏮一定要點串燒!覺它的雞翼不錯,大隻又香口😋.◇燒北海道帶子豚肉卷◇$68非常有燒烤風味🔥,焦香恰到好處。一份有兩粒,適合兩個人𝑠ℎ𝑎𝑟𝑒💫.◇自家製醬燒安格斯牛肉串◇$58這串跟我日本居酒屋吃到的串燒質素差不多😜喜歡它醬汁的調味😚很適合用來下酒🍶👍🏻.◇自家製醬汁燒豆腐◇$48質地有點像台式
朝邪惡玉子燒

食物種類很多,質素都很不錯。值得推薦💕

◇朝邪惡玉子燒◇$78
超大份玉子燒❣️非常厚實,質地是軟綿綿的。
裏面是滿滿的芝士☺️一夾起🧀就會流出來。
每一口都得吃到濃厚的芝士和香醇的蛋香🤤
拉絲效果💯超級邪惡,超級滿足💛

◇𝐷𝑎𝑛𝑖𝑒𝑙蝦多士◇$128
首先它賣相很高級🦐,很吸引🙀
下面是烤多士,中間是蟹肉碎,上面是紅椒絲。
店員👩🏻會解說如何去掉蝦頭和蝦殼,很細心😮
口感有層次,又惹味,不錯💕

◇燒宮崎手羽◇$38
來到居酒屋🏮一定要點串燒!
覺它的雞翼不錯,大隻又香口😋
燒宮崎手羽

◇燒北海道帶子豚肉卷◇$68
非常有燒烤風味🔥,焦香恰到好處。
一份有兩粒,適合兩個人𝑠ℎ𝑎𝑟𝑒💫
燒北海道帶子豚肉卷

◇自家製醬燒安格斯牛肉串◇$58
這串跟我日本居酒屋吃到的串燒質素差不多😜
喜歡它醬汁的調味😚很適合用來下酒🍶👍🏻
自家製醬燒安格斯牛肉串

◇自家製醬汁燒豆腐◇$48
質地有點像台式的滷水豆腐。
但醬汁非常特別,酸酸甜甜,又帶些微辣🤤。
我覺得這味道很開胃,可以一試😊
自家製醬汁燒豆腐

◇松子仁蕃茄沙律◇$78
很清爽開胃的前菜🥗
採用原個番茄🍅,造型可愛✨
松子仁蕃茄沙律

今次是平日晚市🌃到訪的,人流不算多。
看到經𝑂𝑝𝑒𝑛𝑟𝑖𝑐𝑒訂座的話,有8️⃣折優惠。
店員有善,態度誠懇,是次愉快的用餐體驗☺️

p.s. 店內播的都是些非常有人氣的🇯🇵日文歌,我記得的已經有𝑀𝑟. 𝑐ℎ𝑖𝑙𝑑𝑟𝑒𝑛, 𝐷𝑎𝑜𝑘𝑜, ヨルシカ, 𝑦𝑜𝑎𝑠𝑜𝑏𝑖, 平井堅... 有聽慣𝐽-𝑃𝑜𝑝嘅人一定都耳熟能詳🤣

𑁍 ☼︎ 𑁍 ☼︎ 𑁍 ☼︎ 𑁍 ☼︎ 𑁍 ☼︎ 𑁍
燒宮崎手羽
燒北海道帶子豚肉卷
自家製醬汁燒豆腐
2021-05-26 31 瀏覽
位於太子大南街< 𝓐𝓢𝓐 >, 一間居酒屋裝潢偏向自然簡樸。店名 ‘朝’ 代表著日月, 意思是新一天, 以日與月為設計重點 。ᴰᵃⁿⁱᵉˡ ˢʰʳⁱᵐᵖ ᵀᵒᵃˢᵗ $¹²⁸廚師推介👨‍🍳Daniel蝦多士超厚🍞放上大蝦🦐面層散上大量蟹肉碎🦀麵包碎以及辣椒絲🌶️口感香脆再帶點鮮味。ᴬᵛᵒᶜᵃᵈᵒ ˢᵃˡᵃᵈ ᴾⁱᵉ ʷⁱᵗʰ ᴳᵒˡᵈ ᶠᵒⁱˡ ᴮˡᵃᶜᵏ ᶜᵃᵛⁱᵃʳ $¹²⁸金箔黑魚子脆味牛油果沙律批🌕🥑分別選了龍蝦🦞以及帶子, 再配上超薄香脆批, 口感相當有層次。ᴬˢᴬ ᵀᵃᵐᵃᵍᵒʸᵃᵏⁱ ʷⁱᵗʰ ᶜʰᵉᵉˢᵉ$⁷⁸朝邪惡玉子燒入口嫩滑, 蛋味亦香濃🥚內層放入芝士🧀夠哂邪惡😈鹹鹹芝士與鮮甜玉子燒互相輝映。ᶠʳⁱᵉᵈ ᴴⁱʳᵒˢʰⁱᵐᵃ ᴼʸˢᵗᵉʳ $⁵⁸炸廣島蠔脆卜卜🦪味道鮮甜。ᴮᵉᵉᶠ ᵃⁿᵈ ᵀᵒᶠᵘ ˢᵘᵏⁱʸᵃᵏⁱ $⁹⁸薄牛豆腐壽喜燒味道唔錯👍壽喜燒湯汁淆製相當入味, 牛肉呈七成熟🥩再配有豆腐、生蛋黃、腐皮、冬菇、金菇以及洋蔥, 非常豐富。朝📍太子大南街39號地舖

ᴰᵃⁿⁱᵉˡ ˢʰʳⁱᵐᵖ ᵀᵒᵃˢᵗ $¹²⁸
ᴰᵃⁿⁱᵉˡ ˢʰʳⁱᵐᵖ ᵀᵒᵃˢᵗ

ᴬˢᴬ ᵀᵃᵐᵃᵍᵒʸᵃᵏⁱ ʷⁱᵗʰ ᶜʰᵉᵉˢᵉ$⁷⁸
ᴬˢᴬ ᵀᵃᵐᵃᵍᵒʸᵃᵏⁱ ʷⁱᵗʰ ᶜʰᵉᵉˢᵉ

ᶠʳⁱᵉᵈ ᴴⁱʳᵒˢʰⁱᵐᵃ ᴼʸˢᵗᵉʳ $⁵⁸
炸廣島蠔脆卜卜🦪味道鮮甜。
ᶠʳⁱᵉᵈ ᴴⁱʳᵒˢʰⁱᵐᵃ ᴼʸˢᵗᵉʳ

ᴰᵃⁿⁱᵉˡ ˢʰʳⁱᵐᵖ ᵀᵒᵃˢᵗ
ᴬˢᴬ ᵀᵃᵐᵃᵍᵒʸᵃᵏⁱ ʷⁱᵗʰ ᶜʰᵉᵉˢᵉ
ᶠʳⁱᵉᵈ ᴴⁱʳᵒˢʰⁱᵐᵃ ᴼʸˢᵗᵉʳ
ᴮᵉᵉᶠ ᵃⁿᵈ ᵀᵒᶠᵘ ˢᵘᵏⁱʸᵃᵏⁱ
越泥越多有質素既餐廳進駐深水埗, 近排係好多舊式食店既大南街, 就有間高質日本居酒屋冒出頭來。餐廳裝潢佈置有心思, 充滿日式簡單平和既氣氛。燒牛舌 最愛既厚切牛舌, 彈牙香口!Daniel蝦多士 依度既廚師推介, 造型擺盤精緻, 以原隻大蝦呈上, 中心係滿滿既蟹肉, 配上口感鬆脆既多士, 非常特別而且鮮味突出, 面頭仲放有大量蕃紅花, 入口帶有淡淡甜美花香, 果然係SIGNATURE!豬骨濃湯叉燒拉麵 一人前既拉麵份量剛好, 豚骨湯底調味適中, 帶有濃厚豚骨香味, 叉燒火炙過帶有焦香, 厚身又軟熟, 有慢煮既口感!

餐廳裝潢佈置有心思, 充滿日式簡單平和既氣氛。

燒牛舌
最愛既厚切牛舌, 彈牙香口!

豬骨濃湯叉燒拉麵

1K
2021-05-24 10 瀏覽
深水埗除左好多文青咖啡店, 仲有一間心思居酒屋悄悄地開左業! 裝潢以日, 月為主題, 感覺不落俗套, 一彎新月更帶有意境, 整體感覺十分舒適。朝·玉子燒一夾落去就知FEEL到佢幾咁嫩滑又帶有彈性, 非常香甜多汁, 估唔到第一個小食已經有驚喜。松子仁蕃茄沙律原個蕃茄已經去皮, 口感帶微微爽口, 清甜新鮮, 配上沙律菜同埋脆口既松子仁, 味道同口感都不錯, 十分開胃!自家制醬汁燒豆腐燒豆腐滑溜又唔會鬆散, 香甜醬汁加上薑蓉, 更加帶出豆腐既豆香, 好味!

朝·玉子燒

自家制醬汁燒豆腐

2021-05-21 40 瀏覽
“Daniel蝦多士”($128)“朝邪惡玉子燒”($78)“金箔黑魚子脆味牛油果沙律批”($128)“燒牛舌”($48)“自家製醬燒安格斯牛肉串”($58)“牛油焗日本金菇”($38)“醬燒日本飯團”($38)大南街多cafe就係人都知但其實最近都開咗間居酒屋🍶個月亮標誌好靚好搶眼😍🌜小店裝修有格調,坐得仲好舒服☺叫咗幾款小店嘅招牌菜試試😚首先係Daniel蝦多士🦐🍞喺厚厚嘅多士上面舖咗隻開咗邊起埋肉嘅大蝦再加上大量蟹肉碎🦀同辣椒絲口感十足😋香脆得嚟又帶有鮮味🤤去得居酒屋唔少得食玉子燒😛呢道嘅玉子燒有分正常同邪惡版😈邪惡版就係加咗芝士🧀當然係叫呢個啦🤤玉子燒軟棉棉😍蛋味超級香濃😍加埋芝士配合得好好😍果然夠哂邪惡🤣特別嘅菜式仲有金箔黑魚子脆味牛油果沙律批餡料可以喺龍蝦/帶子/蟹肉之中揀2款😋我地就要咗龍蝦同帶子🥰一碟有4件,個樣好精緻😍批底整得超薄超香脆🤤食落味道好有層次☺另一樣去居酒屋必食嘅當然係串燒😛今次叫咗燒牛舌同醬燒安格斯牛肉串🐮2串嘅牛味都好夠香濃而且唔會韌👍🏻安格斯牛肉串啲肉仲好軟腍😋鹽燒牛舌夠哂香口☺貪得意叫咗份牛油焗日本金菇🍄🧈一打開錫紙勁香牛油同蒜香😍認真不得了🤤金菇
“Daniel蝦多士”($128)
“朝邪惡玉子燒”($78)
“金箔黑魚子脆味牛油果沙律批”($128)
“燒牛舌”($48)
“自家製醬燒安格斯牛肉串”($58)
“牛油焗日本金菇”($38)
“醬燒日本飯團”($38)

大南街多cafe就係人都知
但其實最近都開咗間居酒屋🍶
個月亮標誌好靚好搶眼😍🌜
小店裝修有格調,坐得仲好舒服☺

叫咗幾款小店嘅招牌菜試試😚

一打開錫紙勁香牛油同蒜香😍認真不得了🤤
金菇份量都夠多而且仲keep住濕潤
唔會自己去bbq燒到乾柴柴咁🤣

最後係醬燒日本飯糰🍙
飯糰面頭燒到微脆,而且醬油味好夠香😍
用紫菜包住嚟食好滋味🤤

呢道啲嘢食真心幾高質😛值得推介🥰
小插曲: 因為係5月20號去食嘅
小店仲每枱情侶都送上一枝玫瑰花🌹
好surprise🤣真係夠哂貼心呀😍
2021-05-19 27 瀏覽
放工黎到呢排好出名多cafe 同餐廳嘅大南街,見到一間裝修得幾靚嘅居酒屋,就入去試試。因為第二日是假期,所以想食吓串燒同飲吓酒。餐排上有好多沙律、小食、串燒、料理選擇,如果你想食魚生,就要問職員有咩選擇啦。我們叫了 金箔黑魚子趣味牛油果沙律批 做前菜,可以從龍蝦、帶子、蟹肉選擇2 款。我地最後揀咗龍蝦同蟹肉,餡料夠多,同牛油果一齊食,味道好清新,加上外面嘅皮好薄同脆口,好好食。燒物我地叫咗 岩鹽燒慢煮雞扒、燒羊架、燒牛舌、自家製醬汁燒豆腐。每碟都係即叫即燒,所以都要預要等少少時間,但係食到咁熱辣辣的食物係值得嘅。呢幾樣的質素都好中上,食材和調味料都好夾。我地仲叫咗薄牛豆腐壽喜燒,一黎到就比佢個橙色嘅蛋黃吸引住,呢個鍋有好多菜、菇、仲有超多牛肉,但係要記得浸牛肉落壽喜燒湯底,因為太多牛肉嘅關係,中間嘅牛肉係沾唔到湯。湯底都幾味,我地差唔多飲哂😆Sake 我地叫咗 月之井 純米吟釀 山田錦 無濾過 生原酒 ,店舖介紹呢支清酒適合配合各種串燒,我地凍飲,覺得好易入口。我如果經過太子/深水埗的話,我會再去食。

我如果經過太子/深水埗的話,我會再去食。

2021-05-18
2021-05-16 68 瀏覽
因為工作的關係,前往了太子,餐廳位於太子,距離太子地鐵站路程需要五分鐘左右,地理上十分方便快捷,餐廳主打的就是日本料理,這天我和朋友一同光顧,當然挑選我們喜愛的。燒北海道帶子豚肉卷, 這個絕對是令我喜出望外的選擇 ,也證明我的眼光十分好,燒的豚肉,完全沒有肥膩的感覺,但油脂完全被帶子吸收了,帶子充滿了豚肉的香味,帶有點油香,入口十分香口,但沒有肥膩的感覺。薄牛豆腐壽喜燒, 無需擔心絕對是誠意之作, 一般會覺得牛肉才是的重點但我認為他的到豆腐更是值得推介,令我驚喜萬分的, 豆味十足不在話下,入口香滑可口,完全是超水準。

2021-05-16 36 瀏覽
太子大南街新開左間高質居酒屋😎食物賣相靚之餘 味道都好有水準😋而且餐牌選擇都真係幾多 🙌🏻環境裝修都好舒服👍🏻試左金箔黑魚子沙律批就只係賣相已經好吸引 🤩分別有三款味道揀 (龍蝦,帶子,蟹肉)pastry整得好好就算上面有好多topping都無淋哂💯蝦多士🦐多士好香脆 原隻脆卜卜🦐中間仲夾左啲蟹肉蓉 口感層次好豐富🤩邪惡玉子燒上碟嘅時候熱辣辣 一拉出嚟係有拉絲 蛋同芝士真係最好嘅combo🧀蟹玉糕魚干燒呢個真係超好味😋底層個魚干整得好脆 加埋蟹肉膏 成件事勁夾🤩燒羊架🐑中意食羊羶味既朋友就岩哂🤩加肉質燒得好嫩燒牛舌夠晒咬口 一啲都唔會好韌另外seasoning方面做得好好 🐮自家製醬燒豆腐豆腐係外脆內軟 配埋個秘製醬汁成件事昇華左🙌🏻
太子大南街新開左間高質居酒屋😎
食物賣相靚之餘 味道都好有水準😋
而且餐牌選擇都真係幾多 🙌🏻
環境裝修都好舒服👍🏻

試左金箔黑魚子沙律批
就只係賣相已經好吸引 🤩
分別有三款味道揀 (龍蝦,帶子,蟹肉)
pastry整得好好

自家製醬燒豆腐
豆腐係外脆內軟 配埋個秘製醬汁
成件事昇華左🙌🏻
2021-05-11 611 瀏覽
到太子幫仔拎證書順便食晚飯。搵左呢間有得網上訂位加零負評既新餐廳。真係要講下, 其實餐廳既待客標準係點定既呢? 我地下午6點前到達, 當時只有一枱兩個客人坐四人枱, 我們二人被安排坐二人枱, 無問題, 可能接近繁忙時間, 訂位人客多, 明白的。但問題就黎喇, 之後陸陸續續黎左6,7個客人, 無論係兩人一組或只有一個人, 全部都係坐四人枱, 我地有訂位, 又唔係最遲黎既嗰組客人, 究竟餐廳係點樣介定坐位安排!!我地點左岩鹽燒慢煮雞扒, 燒牛舌, 薄牛豆腐壽喜燒, Daniel蝦多士同菠蘿乳酸梳打。岩鹽燒慢煮雞扒 - 肉質新鮮彈牙, 唔算嫩滑偏向有點咬口。燒牛舌 - 香氣十足, 厚切啖啖肉, 爽口彈牙。薄牛豆腐壽喜燒 - 材料有牛肉, 豆腐, 金菇, 娃娃菜, 生雞蛋等等...而當中最得我心既就係日式腐皮/油揚, 鮮甜有層次既壽喜燒湯底同日式腐皮係絕配, 我個人覺得佢比起其他豆製品甚至食材更吸湯汁。Daniel蝦多士 - 烤得非常酥脆既多士上面放左一整隻🦐蝦連殼, 造型擺盤特別也兼顧了美味。菠蘿乳酸梳打 - 影相好靚, 但味道太甜。朝使用各種新鮮既食材, 運用扎實的烹調技巧, 做出一道道有

!!

岩鹽燒慢煮雞扒 - 肉質新鮮彈牙, 唔算嫩滑偏向有點咬口。

燒牛舌 - 香氣十足, 厚切啖啖肉, 爽口彈牙。

菠蘿乳酸梳打 - 影相好靚, 但味道太甜。
朝使用各種新鮮既食材, 運用扎實的烹調技巧, 做出一道道有質素的菜色, 值得推介。
希望餐廳多注意待客之道。
2021-05-10 109 瀏覽
作為居酒屋忠實fans,附近開了新舖當然要去試試🤗坐低先揀酒,選擇比較少,不少居然屋熱門如sour,highball都冇,唯有開支300ml清酒冇諗過冇比我地睇就直接咁樣上左枱...留意我地唔係叫house sake,係咪飲緊個支酒都唔知🥲相信佢冇呃我地啦,因為飲落係不錯的影得比較衰🤣全場最好食嘅雞軟骨丸,因為冇晒雞軟骨而轉叫尼個,炸得香脆燒牛舌有d燶,過熟而韌左,調味唔夠👎🏻清酒煮蜆嘅湯好清甜,加分安格斯牛肉串/帶子豚豬串,食到尼度就知串燒係冇需要亦唔可以再叫😂全部過熟,燶,醬汁一樣,好失望👎🏻中間加點左刺身三點,冇記錯$260左右,價錢同刺身唔成正比,亦冇特別鮮甜,再次失望👎🏻因為唔飽而叫左碟炸魷魚鬚,有少少雪味,要狂點沙律醬😪仲有碟枝豆冇影了,又係過熟,冇放涼,熱上😕/其實食物種類已經唔多,仲要幾個類別都唔好食,埋單$800-900未飽🙄bye bye~
2021-05-10 160 瀏覽
看見之前啲食評大讚好吃、價錢平民化,全部都係好評,心諗應該好野坐下時就送上免費飲品,好似服務幾好,收錢時才知免費飲品要收返加一服務費,真係免費就晤會收加一,真係小家點了魚生、炸物、燒物、煮物和他們推介的蝦多士石鯛魚生只有薄薄的三小塊,比想像中細小,價錢媲美中高檔食肆,但魚生仍然未完全解凍,未能嘗到真味,還有些根清酒煮蜆,蜆肉鮮甜,湯頭美味沙律批加左啲金箔好似幾高檔,但感覺唔到豐富層次,未見驚喜炸物有廣島蠔和炸雞軟骨丸,炸蠔非常脆口但蠔身細小;雞軟骨丸沒甚特別燒物有豬仔脾、牛舌和羊架,全部都燒得很香,燒烤味十足。豬仔脾燒得最香,但咬下沒甚味道,感覺是平價雪藏豬脾牛舌都係幾香,好吃但份量真係很細的一片羊架味道最好吃,帶有肉汁,不會太乾幾鬆化,又不會太羶蝦多士是半塊烤麪包上加虎蝦和蟹肉,感覺很特別,但吃不到結實虎蝦肉,因為是原隻蝦的關係,即使切去頭尾,還是吃到蝦殼,失敗,比正中蝦多士差太遠不知廚房是否嚴重人手不足,只是四枱食客,有一枱差不多食完,但係仍然漏單,如果全場坐滿,咪..................整體來說,價格絕對不是平民化,除非只吃拉麵,人均消費起碼三四百

點了魚生、炸物、燒物、煮物和他們推介的蝦多士

清酒煮蜆,蜆肉鮮甜,湯頭美味

沙律批加左啲金箔好似幾高檔,但感覺唔到豐富層次,未見驚喜

炸物有廣島蠔和炸雞軟骨丸,炸蠔非常脆口但蠔身細小;

雞軟骨丸沒甚特別

燒物有豬仔脾、牛舌和羊架,全部都燒得很香,燒烤味十足。
豬仔脾燒得最香,但咬下沒甚味道,感覺是平價雪藏豬脾

牛舌都係幾香,好吃但份量真係很細的一片

羊架味道最好吃,帶有肉汁,不會太乾幾鬆化,又不會太羶

2021-05-09
2021-05-02 112 瀏覽
走進餐廳眼球就被有月亮星空燈裝飾的吧枱所吸引,令人印象深刻,更有與氛圍相符的日本歌曲播放著,營造出放鬆氣氛燒雞泡魚干下酒菜必備的燒雞泡魚干,賣相誘人燒得香脆,唔會咬落硬掘掘,醬汁好正都可以蘸沙律醬又有另一番滋味😋松子仁蕃茄沙律新鮮沙律菜加上酥脆松子仁口感不錯,原個蕃茄清甜清新,已經去皮所以怕蕃茄皮的人都可以食!巨峰乳酸梳打&荔枝乳酸梳打唔飲酒嘅話都可以揀乳酸梳打飲,味道消新甜度適中,飲下嘢傾吓偈度過一個愜意的週末~🥰

燒雞泡魚干

巨峰乳酸梳打&荔枝乳酸梳打