2021-06-10
要數太子既日本菜都真係唔算多,估唔到大南街哩度有間門面、裝修、擺設、餐具都非常精緻既居酒屋。星期一至三飲品都有買一送一,非常抵飲,一杯既價錢$38 就飲到兩杯飲品,開心🥰 仲要杯嘢飲好靚,好夢幻嘅感覺!試左蜜桃、荔枝、芒果乳酸梳打,以甜度黎分,荔枝係最甜,之後就係蜜桃> 芒果,我個人鍾意比較甜所以最鍾意飲荔枝味🍹 壽喜燒 $98 上得最快,味道少咸,但仍然好鐘意飲壽喜燒個湯底,好鍾意嗰種醬油味,而壽喜燒啲牛肉同配菜全部都食得出係由日本新鮮運黎,個豆腐真係非常滑❤️炸番薯甘條 $48,分量唔算特別多,但係兩個人都已經好夠食,炸得好脆,會一條一條無停咁食😂 但係薯條個size 可以再粗啲,咁樣番薯味又可以再出啲,同埋個人覺得配茄汁少少怪,建議沙律醬或者泰式辣醬可能會比較match。燒物等既時間真係比較耐,可能客人多,都等左成個鐘🥲🥲 不過服務幾好,會友善咁幫我哋追單,叫左燒雞皮、菠蘿、雞翼同埋豚肉竹輪卷🍢🍡 整體味道都非常惹味,特別推介菠蘿同雞翼,菠蘿非常甜,而雞翼就好有蜜糖味,同埋意想唔到舊雞翼幾高質,識到啲雞肉非常鮮嫩,好滑!燒雞皮好脆,好有口感。豚肉竹輪卷就正正常常,我就冇特別
燒物等既時間真係比較耐,可能客人多,都等左成個鐘🥲🥲 不過服務幾好,會友善咁幫我哋追單,叫左燒雞皮、菠蘿、雞翼同埋豚肉竹輪卷🍢🍡 整體味道都非常惹味,特別推介菠蘿同雞翼,菠蘿非常甜,而雞翼就好有蜜糖味,同埋意想唔到舊雞翼幾高質,識到啲雞肉非常鮮嫩,好滑!燒雞皮好脆,好有口感。豚肉竹輪卷就正正常常,我就冇特別話好鍾意食,可能下次叫返金菇牛肉卷會juicy 啲。
玉子燒 $58 應該都係哩度嘅招牌菜之一,甜甜地好有蛋味,下次再去食應該要加埋邪惡嘅芝士,會無咁膩。
整體黎講,覺得呢度個老闆好有心機,除咗個門面好靚,連餐具menu都感覺到佢好別出心裁,好有日本居酒屋既窩心感覺,好適合一大班人一路傾計一路食野❤️ 特別一讚洗手間好乾淨,不過餐牌款式方面都可以再多啲選擇,但仍然會好想平日再黎嘆返杯日本酒☺️☺️