2022-02-12
疫情被嚴重,搞到午市都冇心情出街食,但呢刻又覺得只有鄉下嘅美食先可以令心情好過啲所以嚟呢間口碑唔錯嘅omakase買外賣,希望可以振奮吓個胃首先嚟個十件壽司加手卷,分別有海膽、拖羅、油甘魚、帆立貝、牡丹蝦、左口魚邊、時令魚。拖羅嘅肥美真係令人欲鮮欲死,海膽嘅鮮甜,感覺鄉下同香港好近咁,其他刺身同樣厚身新鮮,飯嘅比例又好好。至於香蔥拖羅蓉手卷,香蔥唔再默默無味,而係香得嚟好配合到拖羅蓉嘅細軟𠱁自己又點少得靚靚刺身呢?7種嚴選刺身有三文魚、油甘魚、拖羅、白身魚、吞拿魚赤身、甜蝦、帆立貝,件件都厚切好肉地,最緊要都係鮮味十足,完全唔捨得食完除咗魚生,不如食埋熟食啦,都離唔開魚㗎喇!西京燒銀雪魚大大份,嫩滑極具魚香,食完覺得好滿足
壽司10件 手卷
嚴選刺身7種定食