銅鑼灣新開居酒屋 #映月 @gekkou_official 喜愛燒物嘅淘小姐梗係先拔頭籌去試試啦⭐️香燒雞泡魚乾先黎一個開胃小食雞泡魚乾加美乃滋永遠都有種慾罷不能嘅感覺⭐️ 三點刺身拼盤有三文魚、帶子同甜蝦尚算新鮮甜美如果有多d選擇就更好⭐️味噌蟹甲羅燒淘小姐每次都必點嘅甲羅燒蟹膏蟹籽份量十足配上鱈魚乾風味更佳⭐️燒牛肉串味道不錯可惜的是每串份量都不太均一⭐️雞腎串份量十分驚喜件件雞腎都大大舊⭐️蒲燒鰻魚都算幾大塊味道方面冇得輸⭐️京蔥雞肉串雞肉味都好香唔係一般貨色加上用京蔥去燒味道就更突出⭐️焦糖燒菠蘿淘小姐favourite 味道甜美如果再燒乾少少就更perfect⭐️炸軟殼蟹炸軟殼蟹都幾新鮮配上大量沙律菜十分合淘小姐嘅口味同心意⭐️唐揚炸雞十分脆口份量都算幾多⭐️露筍豚肉卷好鍾意豚肉卷嘅調味加入露筍減低豚肉本身嘅油膩感幾好唔錯👍🏻⭐️昆布冷烏冬烏冬口感偏粉不太彈牙不過昆布、鰹魚同冷湯汁都不錯🍽️ 映月 📍 銅鑼灣耀華街3號百樂中心1樓
銅鑼灣新開居酒屋 #映月 @gekkou_official

雞泡魚乾加美乃滋
永遠都有種慾罷不能嘅感覺

⭐️ 三點刺身拼盤
三點刺身拼盤
有三文魚、帶子同甜蝦
尚算新鮮甜美

加入露筍減低豚肉本身嘅油膩感
幾好唔錯👍🏻

⭐️昆布冷烏冬
烏冬口感偏粉不太彈牙
不過昆布、鰹魚同冷湯汁都不錯

🍽️ 映月
焦糖燒菠蘿
唐揚炸雞
露筍豚肉卷
昆布冷烏冬
估唔到百樂中心有間日式居酒屋靜靜地咁試業緊,俾我發現咗!😆食物質素唔錯,梗係唔可以只有我知道啦 🤩環境都幾開揚,靠窗一邊係梳化座位,另外一邊沿牆身就係一排列嘅高檯高櫈座位,適合happy hour 想飲日本酒同朋友伴侶吹水嘅顧客 😄因為餐廳仲係好新,試業當中,裝潢尚未算完成,但已經感覺到好日系風,牆身暫時掛住一些日本畫,靚靚和服,同埋天花倒掛住一排好靚嘅和風紙傘 ☂️餐廳門口側更設有打卡位,係一個好大嘅彎月🌛旁邊有棵櫻花樹💮🌸 幾咁浪漫呢 💕今次同朋友食晚餐主要係串燒類:🦀 炸軟殼蟹 $58份量係完整一隻蟹嚟,切件炸得好酥脆香口 🤩😋肉都算多,唔係只係得個殼 😂 仲要有膏添 🤤💕呢款必推,好味!🧡🐓 手羽先 $38即係雞中翼,都幾大隻,用鹽蔥燒,燒得外皮幾脆,如果落多dd鹽會更惹味 😬🐟 蒲燒鰻魚 $58鰻魚都大塊,但比起出面食嘅較多幼細骨,醬汁夠,juicy幾香口 😀🌽 椒鹽粟米 $58🌶️🌶️🌶️份量多,係惹味嘅,不過怕辣嘅人士就唔建議食。因為佢寫椒鹽,但發現佢係近似避風塘嘅辣味,總之呢碟係辣!我食得少少辣都覺得好辣 😅🙈 粟米舖滿好多辣椒籽,惟粟米唔算好甜,但味道都算ok嘅 👌🐟 蔥鮪魚
估唔到百樂中心有間日式居酒屋靜靜地咁試業緊,俾我發現咗!😆
食物質素唔錯,梗係唔可以只有我知道啦 🤩

今次同朋友食晚餐主要係串燒類:

🦀 炸軟殼蟹 $58
炸軟殼蟹

份量係完整一隻蟹嚟,切件炸得好酥脆香口 🤩😋
肉都算多,唔係只係得個殼 😂 仲要有膏添 🤤💕

呢款必推,好味!🧡

🐓 手羽先 $38

🐟 蒲燒鰻魚 $58

🌽 椒鹽粟米 $58🌶️🌶️🌶️

份量多,係惹味嘅,不過怕辣嘅人士就唔建議食。

🐟 蔥鮪魚 $78

即係吞拿魚蓉,打得軟綿,入口即溶 😋
蟹籽好似唔駛錢俾勁多😂 正啊!😁

🥚玉子燒 $28

厚厚嘅玉子表面加咗層薄芝士,蛋味濃本身已經甜甜地,加芝士再燒一燒,夾埋玉子一齊食味道好濃厚,幸福滿滿嘅感覺 🥰

🧀 芝士年糕 $28
新鮮炸好即擺入口,外面脆,裡面流心芝士香濃美味 😋

🍄 烤香菇 $28
香菇大小比我想像中細,菇肉不算厚身,不過醃得味道不錯,燒得帶出香菇的鮮味 👌

🥔 黃金甜薯 $28
可以燒得再焦dd 😁 甜薯夠甜又夠軟綿 👍

🐖 露筍豚肉卷 $48
露筍係幼苗果隻 😮 所以食落口好嫰,好清甜!
豚肉稍為脂肪比例多咗dd,但不影響口感,薄切燒得爽口 🙂
以呢個價格嚟講,份量比我想像中少了點。

🍗 明太子雞翼 $58

雞翼脹卜卜 😙 入面塞咗滿滿嘅明太子,啖啖肉,明太子帶微微嘅香辣感覺,亦不會蓋過燒雞味,呢個都唔錯!👍

🍍 焦糖菠蘿 $28

菠蘿大大舊,本身已經好甜好juicy!多咗層焦糖脆面,令甜味甜到入心 🥰😋 呢個可以encore 😚

除咗串燒外,仲有魚生刺身、生蠔、熱食同炸物,稍後餐廳更會提供日本清酒或其他酒類品嘗。🤗
2023-02-10
  • 焦糖菠蘿
  • 明太子雞翼
  • 玉子燒
  • 蔥鮪魚
  • 椒鹽粟米
  • 蒲燒鰻魚
  • 手羽先
呢間居酒屋內外都佈滿着好多和式裝飾, 門口掛滿狐狸面具🦊, 仲有個大型嘅發光月亮🌙同櫻花樹🌸, 室內天花板則掛上日式傘子☂️, 環境好有特色♥𓌈˒˒ 綜合生魚片刺身拼盤有三文魚、北海道帶子、甜蝦。魚生肥厚新鮮, 特別係三文魚, 魚油豐富, 鮮甜且肥美𓌈˒˒ 厚切牛舌心厚切牛舌口感彈牙, 肉味香濃, 肉質爽嫩𓌈˒˒ 免治雞肉棒以溫泉蛋代替生蛋🥚, 雞肉棒上面有蟹籽、沙律醬、木魚, 雞肉中間嘅軟骨有咬口, 再加埋隻溫泉蛋沾著食, 滑溜又特別~𓌈˒˒ 一夜乾🐟經醃漬過再風乾一晚, 魚身肉質緊實帶咸香, 調味剛好, 係滋味獨特嘅居酒屋佳餚!𓌈˒˒ 蒲燒鰻魚炒飯用上日本珍珠米🍚, 粒粒分明, 米飯配上軟嫩嘅鰻魚, 充滿和風味的~

𓌈˒˒ 綜合生魚片

𓌈˒˒ 厚切牛舌心
厚切牛舌口感彈牙, 肉味香濃, 肉質爽嫩

𓌈˒˒ 免治雞肉棒

𓌈˒˒ 一夜乾

𓌈˒˒ 蒲燒鰻魚炒飯
2023-02-25
2023-02-27 26 瀏覽
日本🇯🇵料理一直係我同朋友的最愛呢間地道料理選擇不多但精緻真係落夠功夫同夠滋味,等待時間是值得的三點刺身盤新鮮刺身,新鮮魚生 😚北海道帶子、三文魚、油甘魚搭配都係新鮮,好鮮甜鰻魚炒飯熱辣辣的飯炒得正好,而且唔會太鹹鹹味平衡,鰻魚滿滿,醬料搭配正好炸芝士年糕即刻整,真係有流心感覺不過小心太熱啦真係夠惹味👍🏻醬燒魷魚🦑一大條魷魚🦑好彈牙可口甜甜又滋味,不會太乾的口感炸軟殼蟹🦀️惹味但不會很油,熱辣辣好正
日本🇯🇵料理一直係我同朋友的最愛
呢間地道料理選擇不多但精緻
真係落夠功夫同夠滋味,等待時間是值得的

三點刺身
新鮮刺身,新鮮魚生 😚
北海道帶子、三文魚、油甘魚搭配
都係新鮮,好鮮甜

鰻魚炒飯
熱辣辣的飯炒得正好,而且唔會太鹹
鹹味平衡,鰻魚滿滿,醬料搭配正好

炸芝士年糕
即刻整,真係有流心感覺
不過小心太熱啦
真係夠惹味👍🏻

醬燒魷魚🦑
一大條魷魚🦑好彈牙可口
甜甜又滋味,不會太乾的口感

炸軟殼蟹🦀️
惹味但不會很油,熱辣辣好正
2023-02-26 49 瀏覽
鰻魚炒飯$98免治雞肉串$48厚切燒牛舌心$68蘆筍豚肉卷$48一夜干$118昆布冷烏冬$68芝士年糕$38好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:最近上網見到有間日本餐廳有個大大彎月放在門口,覺得影相好好看,所以就去試試。原來除了那彎月,還有一幅牆掛滿好多日系面譜,餐廳內又掛了一些日本紙傘,還播著日文歌,感覺有點似去了日本。食物質素不錯,全部食物上桌都是熱熱的。這個看似基本的要求,但我發現很多餐廳也造不到。芝士年糕好香脆,軟糯年糕包著拉絲芝士好邪惡。昆布冷烏冬的醬油好重鰹魚味。免治雞肉串除了有雞肉,亦混入一些爽口雞軟骨,口感很好。雞肉串上放了蟹子、紫菜,沙律醬、木魚絲,感覺有點似大阪燒。除了雞肉串,還有隻半熟溫泉蛋。蘆筍豚肉卷的豚肉有燒脆過,但不會太乾身,加少許七味粉調味已不錯。厚切燒牛舌心是我最愛的一碟串燒,夠入味,不韌,彈牙又爽口。再加日式燒汁,真的吃得津津有味。鰻魚炒飯有濃郁的味醂味。飯炒得粒粒分明。內有頗多鰻魚。一夜干就是醃過的魚,送酒一流。魚皮燒得好香。想鮮味點可加檸檬🍋汁,想重口味
好味指數:😋😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:

芝士年糕好香脆,軟糯年糕包著拉絲芝士好邪惡。
芝士年糕

昆布冷烏冬的醬油好重鰹魚味。

厚切燒牛舌心

鰻魚炒飯有濃郁的味醂味。飯炒得粒粒分明。內有頗多鰻魚。
鰻魚炒飯

一夜干就是醃過的魚,送酒一流。魚皮燒得好香。想鮮味點可加檸檬🍋汁,想重口味一點可加七味粉。這條魚煮得真好,就連不太愛吃魚的男朋友也讚過不停。

2023-02-26 33 瀏覽
映月銅鑼灣新開一間日本餐廳,見到裝修已經覺得勁有心思,最愛日本野嘅我地當然唔會放過任何試高質日本餐廳嘅機會!Oyster $時價兩隻蠔個size直情大過我嘅手掌,勁誇張🤣蠔原本已經有調味,但味道唔會好重,唔會同蠔搶味,另外蠔係爽口、Fresh同清甜type,唔會太重海水味同礦物味,不過應該係因應當日入咗咩貨,想食嘅話可以問聲先厚切燒牛舌心 $68一set會有兩串,而且真係幾厚,有咬口得黎唔會好韌,調味唔會太重手,加咗啲蔥花令到個串燒更加香蒲燒鰻魚炒飯 $98食鰻魚炒飯最驚係唔夠鰻魚,食到一半得飯🤣但係呢個炒飯雖然唔會話係滿滿嘅鰻魚(98蚊咋)但係感覺都係夠餸飯,起碼食到底都仲有鰻魚🙈蔥鮪魚 $78一份都係有兩嚿,紫菜包住一大嚿吞拿魚蓉一野吞落口真係大大嘅滿足感!不過原本係想食生拌鮪魚,唯有等下次(´・ω・`)低溫慢煮燒封門柳 $248/200g呢道菜式想食要早啲落定,因為為咗保持口感同新鮮係即叫即整,上到枱見到啲色澤就知冇白等!放入口係勁嫩滑,而且牛味亦都好重,主角果然係最後先登場🤣Overall係會再想去完再去食嘅日式餐廳,希望佢地繼續keep到咁高質!
映月

Oyster $時價

厚切燒牛舌心 $68

蒲燒鰻魚炒飯 $98

蔥鮪魚 $78

低溫慢煮燒封門柳 $248/200g

2023-02-25 19 瀏覽
映 月 是一間位於銅鑼灣的日本風居酒屋🇯🇵以櫻花🌸•月亮🌙 為主題,入面掛滿日式和風裝飾,充滿日本元素,別出心裁的裝潢,令人置身於日本甘🥰🍣刺身拼盤 $168有北海道帶子、三文魚、油甘魚🐟好新鮮,特別喜歡油甘魚,厚切肥嫩😍魚肉細緻甘甜😋油花分布均勻👍入口即化🤩🐟燒油甘魚鮫燒過後的油甘魚仍保持嫩滑,並迫出魚油香味,點埋柚子醋汁,鮮味瞬間提升👍🏻🍢京蔥雞肉2串雞肉香噴噴,未食已經流口水🧀芝士年糕係新鮮即炸呢落去軟林林芝士味又香濃👍🏻👍🏻😆🐟蒲燒鰻魚炒飯石鍋上已經加哂分,熱熱的每一啖飯都可以食到鰻魚嘅味道📍 映月 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心1樓
映 月 是一間位於銅鑼灣的日本風居酒屋🇯🇵

🍣刺身拼盤 $168
有北海道帶子、三文魚、油甘魚🐟

🐟燒油甘魚鮫

🍢京蔥雞肉2串
雞肉香噴噴,未食已經流口水

🧀芝士年糕
係新鮮即炸呢落去軟林林芝士味又香濃👍🏻👍🏻😆

🐟蒲燒鰻魚炒飯
石鍋上已經加哂分,熱熱的
每一啖飯都可以食到鰻魚嘅味道
📍 映月 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心1樓
  • 蒲燒鰻魚炒飯
  • 芝士年糕
  • 京蔥雞肉
2023-02-25 37 瀏覽
銅鑼灣新開了一間居酒屋,主要以串燒、刺身為主。餐廳氛圍和風滿滿,還有幾處打卡位。三點刺身盛 (三文魚、油甘魚、甜蝦)三文魚、油甘魚全部厚切,油脂豐富肉質肥厚,色澤光鮮明太子雞翼微辣,外皮炸至金黃香脆月見免治雞肉串本店以溫泉蛋代替生蛋,沾上蛋汁口感更幼滑。雞肉串混合雞軟骨,配上沙律醬及木魚、蟹籽玉子燒面層鋪上芝士,增加味道層次感抹茶芝士蛋糕茶味不算太濃,甜度適中,飯後甜品劃上完美句號丁香冷泡茶 日本丁香酵素茶葉,入口清香,解膩映月網址: https://s.openrice.com/QrbS02EqB00~uDbvUAw地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心1樓電話: 44453028#hkfoodie #hkiger #hkblogger #foodporn #instafood #hongkong #foodblogger #japaness #japanesefood #hongkong

三點刺身盛 (三文魚、油甘魚、甜蝦)
三文魚、油甘魚全部厚切,油脂豐富肉質肥厚,色澤光鮮

明太子雞翼
微辣,外皮炸至金黃香脆

月見免治雞肉串

玉子燒
面層鋪上芝士,增加味道層次感

抹茶芝士蛋糕
茶味不算太濃,甜度適中,飯後甜品劃上完美句號

丁香冷泡茶
日本丁香酵素茶葉,入口清香,解膩

映月
地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心1樓
電話: 44453028

2023-02-21 65 瀏覽
今日同老公去銅鑼灣一間新開日本居酒屋食晚餐平日關係 人吾算多又吾洗等位店內日式裝修,感覺都幾舒服,好啱傾計我地叫左幾款食物 都好滿意今次老公有揸車 吾可以飲酒下次有機會一定要試吓佢哋嘅清酒刺身拼盤 $168刺身好新鮮 帶子大大粒京蔥雞肉2串 $38雞肉香噴噴,未食已經流口水烤香菇 $28香菇一向是至愛,每次食串燒必點,今次也不例外菇身厚淋吾乾身翠玉瓜 $28味道很不錯玉子燒 $28玉子上面鋪存芝士,味道配搭好味昆布木魚湯烏冬 $58細細碗份量剛好,木魚湯好飯炸軟殼蟹 $68推介軟殼蟹,好香脆掦出豆腐 $48另一款推介食落有驚喜黃金甜薯 $28甜甜地,當作飯後甜品📸環境指數🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻‍♀️服務指數🌕🌕🌕🌕🌕👅味道指數🌕🌕🌕🌕🌗💰抵食指數🌕🌕🌕🌕🌑⭐️推介指數🌕🌕🌕🌕🌕
今日同老公去銅鑼灣一間新開日本居酒屋食晚餐
平日關係 人吾算多又吾洗等位

店內日式裝修,感覺都幾舒服,好啱傾計
我地叫左幾款食物 都好滿意

今次老公有揸車 吾可以飲酒
下次有機會一定要試吓佢哋嘅清酒

刺身拼盤 $168
刺身好新鮮 帶子大大粒

京蔥雞肉2串 $38
雞肉香噴噴,未食已經流口水

烤香菇 $28
香菇一向是至愛,每次食串燒必點,今次也不例外
菇身厚淋吾乾身

翠玉瓜 $28
味道很不錯

玉子燒 $28
玉子上面鋪存芝士,味道配搭好味

昆布木魚湯烏冬 $58
細細碗份量剛好,木魚湯好飯

炸軟殼蟹 $68
推介軟殼蟹,好香脆

掦出豆腐 $48
另一款推介
食落有驚喜

黃金甜薯 $28
甜甜地,當作飯後甜品

📸環境指數🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻‍♀️服務指數🌕🌕🌕🌕🌕
👅味道指數🌕🌕🌕🌕🌗
💰抵食指數🌕🌕🌕🌕🌑
⭐️推介指數🌕🌕🌕🌕🌕
2023-02-17
2023-02-21 45 瀏覽
今日好友介紹黎到位於時代廣場後新開既樓上居酒屋🏮居酒屋裝飾用左櫻花🌸樹下既映月🌜日本傘及面具裝飾🙂真系好多打卡位呀🤗前菜先來麻香撲鼻既麻醬秋葵😊還加入了櫻花蝦木魚令味道更香🤤系涼拌前菜好選擇‼️🐟油甘魚刺身厚切肉厚肥嫩😍魚肉細緻甘甜😋油花分布均勻👍入口即化🤩北海道帶子刺身厚身又細密🥰味道特別濃郁鮮甜😋超正🐥明太子雞翼炸到外皮脆卜卜🤩🍍焦糖菠蘿用上新鮮菠蘿燒成🤤加上焦糖脆脆甜度甜得黎又好好味🥰🐷豚肉葡萄卷咬落去一啲都唔亁👍葡萄多汁又夠甜😌🐣月見免治雞肉串少有以溫泉蛋代替生蛋🥰雞肉串加入沙律醬及木魚🤗中間軟骨好有咬口😋🐠一夜乾以花魚製成😊花魚經浸泡鹽水再風乾一晚後不但沒有魚腥味🙌食落魚身肉質扎實帶油脂香☺️咸香味十足🥳🦀甲蘿燒蟹子蟹膏蟹殼裡面層有蟹籽加上底部滿滿的蟹膏🤤經師傅烤過後香氣不斷😬咸甜適中的蟹膏混合蟹柳蟹籽食味道剛好🤩🐟燒油甘魚鮫燒過後完全把魚油迫出🤤油甘魚鮫魚肉燒過後仍保持嫩滑並帶魚油香味😚點埋柚子醋汁令鮮味提升🙂🍵丁香冷泡茶日本丁香酵素茶葉清香解膩🤗
北海道帶子刺身厚身又細密🥰味道特別濃郁鮮甜😋超正

🍵丁香冷泡茶
日本丁香酵素茶葉清香解膩🤗
  • 豚肉葡萄卷
2023-02-21 29 瀏覽
🥔現炸薯片$68手切新鮮美國薯仔 即點即炸 切得夠薄炸到香脆👍🏻食唔停口 好岩佐酒🐥雞腎$38燒到剛剛好 質韌脆嫩🐟蒲燒鰻魚 $58肥美嫩滑😋🐥免治雞肉棒 $38呢個雞肉棒特別之處係上面有蟹籽、木魚絲&沙律醬 好似食緊章魚小丸子咁😆再沾埋温泉蛋好滑溜🥚屬於較重口味既菜式🍣三點刺身盛$168當日有北海道帶子/三文魚/油甘魚🐟全部都好厚切 尤其係帶子超級厚切😻食落滿口都係帶子 加上魚籽更加鮮甜🐐低溫慢煮燒羊架$168推薦🤎羊架用低溫慢煮 肉質好粉嫩😽而且唔會羶👍🏻羊肉香味濃郁 配上松露燒汁更加去羶去膩🍄🥒翠玉瓜$28好juicy 不過淡味左少少
🥔現炸薯片$68

🐐低溫慢煮燒羊架$168

🥒翠玉瓜$28
好juicy 不過淡味左少少

2023-02-20 22 瀏覽
最近好鍾意食 一夜干揀左去銅鑼灣新開居酒屋 映月絕對冇揀錯地方呀🐟綜合生魚片有三文魚,甜蝦,帶子刺身三款三文魚非常肥美又大舊甜蝦同帶子鮮度高唔錯唔錯🐟一夜干值得一讚既一度菜調味冇其他餐廳食到既咁濃味就咁食都好ok而且佢係魚上面灑上七味粉食落更香口魚既口感結實得黎又唔鞋🦀蟹膏甲羅燒蟹膏濃味,粒粒蟹籽增強口感伴以燒到脆既鱈魚片🍖日式骨付腸呢款勁推介大家食一咬開脆皮肉汁即刻爆出黎🐟蒲燒鰻魚炒飯鍋上既鰻魚飯已經加分食到最後一啖都係熱既味道甚佳每一啖都食到大量鰻魚肉值得一提既係居酒屋黎講佢價錢非常相宜門口仲有櫻月擺設俾大家打卡絕對高cp
最近好鍾意食 一夜干
揀左去銅鑼灣新開居酒屋 映月
絕對冇揀錯地方呀

🐟綜合生魚片
有三文魚,甜蝦,帶子刺身三款
三文魚非常肥美又大舊

而且佢係魚上面灑上七味粉
食落更香口
魚既口感結實得黎又唔鞋

🦀蟹膏甲羅燒
蟹膏濃味,粒粒蟹籽增強口感
伴以燒到脆既鱈魚片

居酒屋黎講佢價錢非常相宜
門口仲有櫻月擺設俾大家打卡
絕對高cp
2023-02-19 18 瀏覽
知道銅鑼灣開咗一間新嘅居酒屋,環境好有特色,一入門口其實已經見到有啲狐狸面具,同埋一個好大型嘅發光月亮,入邊好廣闊,上面吊住一啲日式傘,主要都係以串燒刺身為主,選擇種類都好多!刺身拼盤 $168有三文魚、帆立貝同埋油甘魚,魚生肥厚新鮮有光澤,咁咩價錢份量都唔錯,最緊要係夠新鮮!汁燒魷魚 $98餐廳推薦呢個魷魚,一嚟到原來好大份,最啱同大家一齊share, 食落煙韌味帶焦香!吞拿魚沙律 $68三文魚外面煎香,半生熟,可以見到吞拿魚內層好粉嫩嘅粉紅色,一啲都唔腥,配搭沙律一齊食,健康又好味蒲燒鰻魚炒飯 $98上面放咗木魚絲,粒粒分明飽滿炒飯,配搭鰻魚粒,好啱我哋口味啊!味噌蟹甲羅燒 $78濃郁嘅蟹子蟹膏,配搭燒脆嘅鱈魚片,真係滿足感十足!昆布冷烏冬 $68用咗日式竹蓆去盛載烏冬,烏冬非常彈牙爽口,凍冰冰好適合夏天食。焦糖菠蘿$28必點‼️外面一層焦糖咬落去爆汁啊!食完仲想再食!多春魚 $38外皮燒得夠脆!好香口!火雞腎呢個真係好特別!口感爽脆!絕對唔同於平時食開嘅雞腎!唐揚炸雞 $78用一個扇子形狀嘅碟上,一粒粒大大粒,人均💫250如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!

刺身拼盤 $168

汁燒魷魚 $98

吞拿魚沙律 $68

蒲燒鰻魚炒飯 $98

味噌蟹甲羅燒 $78
濃郁嘅蟹子蟹膏,配搭燒脆嘅鱈魚片,真係滿足感十足!

昆布冷烏冬 $68

焦糖菠蘿$28
必點‼️外面一層焦糖咬落去爆汁啊!
食完仲想再食!

多春魚 $38
外皮燒得夠脆!好香口!

火雞腎
呢個真係好特別!口感爽脆!絕對唔同於平時食開嘅雞腎!

唐揚炸雞 $78
用一個扇子形狀嘅碟上,一粒粒大大粒,

人均💫250

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
2023-02-18 17 瀏覽
銅鑼灣開咗一間新嘅日本餐廳,佢門面就已經有一個好大嘅月亮可以供人打卡,然後裏面嘅環境都唔錯,嘢食都好高質,價錢都唔算貴,最平一份串燒淨係需要$28就有2串。我哋今次就叫咗好多嘢食當中我覺得佢嘅燒翠玉瓜($28)同埋京蔥雞肉串($38),仲有鰻魚炒飯($98)係最好食首先係佢嘅鰻魚炒飯,佢將鰻魚切到一條條,混入炒飯中 ,令到你食每一啖飯都可以食到鰻魚嘅味道然後佢個京蔥雞肉串,一啖肉一啖蔥,非常之惹味另外佢仲有一個好有特色嘅蘆筍豚肉卷($48),呢個係經過油炸嘅,食落去脆脆地,蘆筍加埋豬肉,令到成件事幾好味順帶一提,我覺得我哋仲叫咗一個燒魷魚($38),佢係成條魷魚原隻上,非常之驚喜
我哋今次就叫咗好多嘢食
然後佢個京蔥雞肉串,一啖肉一啖蔥,非常之惹味
2023-02-18 46 瀏覽
銅鑼灣一向都好多嘢食,今次去咗間新開嘅日式居酒屋可以講裝修到真係好亂,感覺上好似去咗日本咁倒吊嘅傘亦作為裝飾走日式和風,野食都好味道沙律🥗搭配吞拿魚燒完之後好好次嘅吞拿魚更加滋味,沙律酸甜可口,開胃冷盤清酒煮蜆用清酒煮蜆,真係超級鮮甜清酒突出左新鮮嘅味道,唔會好濃郁嘅酒味蓋過燒雞翼,由細到大都好鍾意食呢度嘅雞翼,燒得啱啱好皮脆肉滑燒魚鮫燒得啱啱好皮脆同埋魚肉好新鮮,非常夾的調味❤️昆布清湯烏冬烏冬彈牙可口又清,熱辣辣好味道
銅鑼灣一向都好多嘢食,今次去咗間新開嘅日式居酒屋
走日式和風,野食都好味道

沙律🥗搭配吞拿魚
燒完之後好好次嘅吞拿魚更加滋味,沙律酸甜可口,開胃冷盤

清酒煮蜆

燒雞翼,由細到大都好鍾意食呢度嘅雞翼,燒得啱啱好皮脆肉滑

燒魚鮫
燒得啱啱好皮脆同埋魚肉好新鮮,非常夾的調味❤️
昆布清湯烏冬烏冬
彈牙可口又清,熱辣辣好味道