2023-11-20
台式餐廳其實觀塘都唔算少,日月堂成日都聽,今次終於得閒試到🤣🤣 推薦指數:🐷🐷🐷🐷(5分滿分)(原因:份量多,性價比高)🐮牛三寶麵 𝐇𝐊𝐃 80性價比高,牛筋,牛𦟌同牛腩每樣都有兩大舊,粗麵好爽滑,又煙韌👍🏻湯底濃郁中帶少少甜,唔會飲到人好口渴🐮紅燒牛肉麵 𝐇𝐊𝐃 70紅燒既湯底會更濃更香,帶辛辣味🌶️,三大塊牛𦟌都好入味,唔會柴。麵底我地都係default揀粗麵,好match🥰,不過差10蚊only,建議揀牛三寶會更過癮🤣🐔炸鹽酥雞 𝐇𝐊𝐃 48可以自己再加鹽酥粉,炸得好香脆,裡面又juicy!!🌯虎咬豬 𝐇𝐊𝐃 36即係台式刈包,夾住豬肉同酸菜,配以鹵水汁,唔夠飽可以叫個試下🤣🥤凍鳳梨紅茶/荔枝紅茶 𝐇𝐊𝐃 15大大杯,店員主動問我地洗唔洗少甜少冰🥰出到黎甜度剛剛好,餘韻帶有紅茶香環境:空間感都幾大,仲有幅仿台灣既壁畫🥰不過工廈位置都幾隱蔽,google map帶左我遊左好耐花園😂😂
推薦指數:🐷🐷🐷🐷
(5分滿分)
(原因:份量多,性價比高)
🐮牛三寶麵 𝐇𝐊𝐃 80
🐮紅燒牛肉麵 𝐇𝐊𝐃 70
🐔炸鹽酥雞 𝐇𝐊𝐃 48
可以自己再加鹽酥粉,炸得好香脆,裡面又juicy!!
🌯虎咬豬 𝐇𝐊𝐃 36
🥤凍鳳梨紅茶/荔枝紅茶 𝐇𝐊𝐃 15