2024-02-23
🌟新肥泉海鮮大排檔🌟📝環境:8.5/10📝食物:9/10📝服務:9/10病咗一個星期終於好返,想要食返鍋氣十足嘅中式小炒彌補過去幾日嘅清淡飲食🤤咁啱聽聞佐敦有間大排檔提供小炒90分鐘放題,費用為$288/位,即叫即整。餐牌種類繁多,蔬菜、煲仔、牛、豬、雞、小食開胃菜、湯羹、粥飯粉麵等應有盡有😻汽水、梳打水、大紅袍茶、數款酒精飲品均任飲~環境闊落,氛圍親切貼地,服務周到,不失為好友飯聚抵食之選!🍻🥢黑椒薯仔牛柳粒大排檔必食小炒,鍋氣十足!薯仔外焦內軟,層次分明。牛柳粒彈牙咬口,肉質鮮嫩,黑椒汁香濃黏稠,每一啖都融入蘑菇喜愛嘅甜味😋甜而不膩🥢椒鹽雞軟骨另一道大排檔必食菜式,椒鹽風味係男友心目中嘅開胃菜😆大大粒雞軟骨食到心情好愉悅,真材實料,炸粉完全唔會過多,每一粒都均勻痴住啲椒鹽🥢可愛BB鴿雖然好多中式餐廳都有乳鴿食,但整得好食並非咁簡單。呢款BB鴿絕對係💯分好味,肉質juicy,外皮香脆,油香四溢,連擺碟都好精緻🥢牛肝菌扒時蔬為咗均衡飲食,自律嘅蘑菇梗係要嗌個健康蔬菜喇~😌上菜個陣嚇到我,因為真係超大碟😱!!好驚食唔晒🤣湯汁掛身,口感清新又濃郁🥢麻辣嗦螺喉嚨好返冇耐又忍唔住要食辣🤤以煲仔
📝環境:8.5/10
📝食物:9/10
📝服務:9/10
🥢椒鹽雞軟骨
🥢可愛BB鴿
🥢牛肝菌扒時蔬
🥢麻辣嗦螺
喉嚨好返冇耐又忍唔住要食辣🤤以煲仔盛上,keep住沸騰翻滾,好過癮!煮到好入味,辣得黎又唔會太有負擔,需要用牙籤撩黎食,好啱送啤酒🍻