2024-02-15
今日同朋友聚會,對方表示想食小廚中菜,我介紹左依間俾佢:每人$288,可任食90分鐘。每人每次限叫兩款,不限次數架!餐牌中有多款小菜款式,好難選擇呢![小食]酸薑皮蛋:皮蛋有雪花好吸引;我最鍾意食個皮蛋芯,連埋酸薑一起食好開胃🤤麻辣嗦螺:煲仔上熱烘烘香味四溢,而且辣得好過癮。嗦螺比一般螺細隻,但肉質也是非常彈牙,讚👍乳鴿即炸外皮香脆帶油脂好邪惡👿,肉質嫩滑。最鍾意係鴿脾仔部位![主菜]椒鹽鴨舌滷水鴨舌食得多,椒鹽製法我都係第一次食。比起滷水,我更好椒鹽的;外皮包住軟屬的鴨舌,咬落脆身似食緊零食脆條,口感好特別。海鹽香煎和牛粒(小)依個菜式不得了,小廚有得食和牛粒,而且鹹鹹地是超好食!腰果黑醋骨落左好多黑醋,每舊骨都沾滿了黑醋呈深啡色,除了賣相吸引,口感亦非常正,送啤酒一流。啤酒於這套餐是任飲的。下次一大班朋友聚餐不妨考慮到新肥泉,無論任飲任食飲酒吹水,定叫餸食飯都一樣咁正😊
[小食]
乳鴿
即炸外皮香脆帶油脂好邪惡👿,肉質嫩滑。最鍾意係鴿脾仔部位!
[主菜]
椒鹽鴨舌
海鹽香煎和牛粒(小)
依個菜式不得了,小廚有得食和牛粒,而且鹹鹹地是超好食!
腰果黑醋骨