2018-10-30
黎到尖沙咀點可以唔去食新泰,其實我不嬲都係佢地既fans😂因為佢係我食過咁多間既泰菜最道地最好食既餐廳,所以之前朋友帶我食過一次就一試難忘啦😝佢地方好寬闊,坐落去唔會好大壓迫感,已經全部侍應姐姐都係帶有泰文既廣東話,個感覺好熟悉❤️❤️好似帶左我反泰國咁!由於佢地方大而且平日,所以去到都唔係好需要等位,一入到去就會立即斟水俾我地飲仲好好禮貌俾menu我地睇我地叫左蒜蓉包、大拼盤、蜜糖燒肋骨、青咖哩雞同埋蟹肉炒粉絲。佢個大拼盤係世界級好食,由於我係一啲眼闊肚窄既人,我係嗌到成枱我想食既野但又食唔哂,呢個拼盤幫到你!佢有肉碎生菜包、蝦餅、魚餅、春卷,每款有4件而生菜包可以包到8舊添🙈個價錢平到你驚,仲要佢又好食喎😝🤤叫青咖哩點會唔叫蒜蓉包,佢青咖哩唔太辣啲雞好足料,每件雞都好大舊,點埋重口味多蒜蓉包簡直好食到上天🤤🤤🤤熱辣辣脆卜卜架!蜜糖燒肋骨真係好好食,甜甜地燒到好似焦糖咁,好有咬口,不過唔好見到骨就覺得冇肉食,佢係大大舊肉阿💪🏻🙈炒粉絲真係好考廚師技巧,要炒到唔濕又唔乾真係好難,試過好多都係會太乾,但新泰絕對唔會!炒到好qq好彈牙,而且佢蟹肉唔係蟹柳係真。蟹肉!🦀🦀呢餐飯食到飽到上心口都值
呢餐飯食到飽到上心口都值得,佢永遠都keep住個水準!抵佢又再開分店!下次過海都多個選擇👏🏻👏🏻👏🏻