2018-10-18
自從去完泰國之後,一路都好想都食番餐泰菜。今次朋友介紹左黎食新泰。餐廳裝潢設計十分別緻,座位亦寬敞舒適。我地叫左兩份主菜,分別係麵包焗咖哩軟殼蟹 同埋泰式蝦炒金邊粉 。麵包焗咖哩軟殼蟹咖哩十分惹味,麵包香脆鬆軟,點埋咖哩汁簡直一流,食到唔停口。軟殻蟹份量十足,配埋個汁好yummy.另外叫左份印度薄餅,唔好晒左個咖哩汁。泰式蝦炒金邊粉面頭有網狀ge蛋,賣相即時加分。金邊粉十分有鑊氣,上碟後一段時間都仲出緊煙,好味道。叫左份串燒share食,牛豬雞各兩串,食落覺得雞比較出色,豬牛就不過不失。由於朋友好鍾意冬蔭功,所以叫左份細ge試下。份量雖然不多,但係味道十分濃郁。食完大量濃味食物,好想飲番杯凍飲,揀左杯芒果沙冰。沙冰芒果十分足料,甜甜地,一d都唔酸,鍾意芒果ge朋友仔一定要試下。
餐廳裝潢設計十分別緻,座位亦寬敞舒適。
麵包焗咖哩軟殼蟹
泰式蝦炒金邊粉