2018-12-17
一入到去第一印象:環境氣氛好好👍燈光好柔和裝修亦好有東南亞style👍座位通道好闊落👍 好岩想坐底慢慢同親友傾下計chill下既朋友們呀😋 而且啲餐具都幾有特式 不錯不錯首先點左牛油果軟殼蟹米紙卷,覺得味道不錯,爽、不膩,一開波就食佢好正😋 有平時越式米紙卷既水準👍 只覺價錢偏貴,一個一般份量既前菜小食但要$88🙈食泰國野點都要捧下串燒場依度啲串燒應該係即叫即燒,所以串串都熱辣辣。串燒好入味,調味剛剛好,唔辣(但沙爹醬微微辣,甜為主,覺得好夾好好味) 適合所有人食👍 串串啖啖肉,唔會太瘦小太孤寒💗 好味🥳蠔餅既蠔仔算飽滿,蠔量都好足夠👍 係果種軟身蛋餅feel,唔係炸到又油又脆卜卜一放入口就要𠝹損晒個口果啲😋至於依個蟹肉炒粉絲就真係普通左啲... 好淡口,唔係想像中果種好惹味既炒粉絲😣啲蟹肉似乎唔係同啲粉一齊炒,夾既時候通常都要分開係碟邊夾,而且蟹肉較乾身較淡。不過粉絲既質地我幾鍾意,QQ的幾味菜色入面,依樣算最一般🙈🙈或者可能會適合一啲喜歡較淡口味既朋友們全餐最正最推介既,就一定係依隻燒雞釀黃薑飯!無論係隻雞,定入面既黃薑飯,定係側邊堆泰式沙律,都好正!首先依味係即叫即整(好似要等2
食泰國野點都要捧下串燒場
不過粉絲既質地我幾鍾意,QQ的
全餐最正最推介既,就一定係依隻燒雞釀黃薑飯!無論係隻雞,定入面既黃薑飯,定係側邊堆泰式沙律,都好正!首先依味係即叫即整(好似要等20分鐘),所以又係新鮮熱辣。啲飯勁香,吸晒啲雞味又好香黃薑味,飯唔太生唔太爛。而隻雞外內既味道都好豐富好惹味!火候控制得好好,連胸肉都係嫩架🤭🤭🤭 個沙律就酸酸甜甜爽爽,好開胃解膩,好夾🙈🙈💗