2019-02-13
如果大家鍾意食泰國菜可能會幾鍾意呢度 平時成日去尖沙咀但係都唔覺呢度有間咁大同埋裝修味道都幾好嘅餐廳 係香港來講都算一間中高質素嘅泰國菜🤤🤤🤤呢間鋪頭係尖沙咀媽咪雞蛋仔對面 鋪頭啲面幾大因為佢係地下全層 今次我哋去比較早所以人流未到 到咗七點幾開始爆滿 建議大家早啲嚟食唔使等位越式燒春雞釀香茅黃飯 $168今次嚟到我哋分別叫咗越式燒春雞釀香茅黃飯$168 呢個飯食落去幾特別因為佢係釀喺隻雞入邊嘅 食落去幾入味 同埋伴菜有泰式沙拉 同其他泰國餐廳相比 唔會太酸太辣 少少酸甜 都幾開胃麵包焗咖喱軟殼蟹$208呢個可以話係必食! 個咖喱唔會淡淡口 食得出有蟹黃既味道 幾濃身 食落味道都幾重 又唔會太辣 軟殼蟹都大概有八舊 掂埋個濃濃地既咖喱真係不得了 由於咖喱夠味 本身無咩味既農夫包掂完咖喱都好食左 個人覺得味道 份量都幾合適!香芒牛油果軟殼蟹卷$88睇落價錢比一般餐廳貴 但其實份量都大份的 有八舊 入面有軟殼蟹 牛油果芒果等 三四個人share就岩岩好! 如果軟殼蟹炸得再脆的就更好!😂😂😂芒果糯米飯 $78呢個可以話係泰國餐廳必備既甜品! 呢到食有哂黑糯米同普通糯米 食哂成個會有的飽肚
越式燒春雞釀香茅黃飯 $168
麵包焗咖喱軟殼蟹$208
香芒牛油果軟殼蟹卷$88
芒果糯米飯 $78
呢個可以話係泰國餐廳必備既甜品! 呢到食有哂黑糯米同普通糯米 食哂成個會有的飽肚 建議叫少少幾個人share食就好了!
總括黎講 呢間泰國菜質素中上 幾適合一家人 朋友 同事黎食飯吹水 環境服務都幾好