2019-07-16
因為同朋友係想去Don Don 日本新開既大型超市行街,所以就決定係附近搵唔太貴既餐廳醫下肚。平時食泰國野主菜都會叫炒飯、炒金邊粉之類,但見呢間有呢個坊間幾少見既南瓜海鮮焗飯,今日都想俾次機會佢芒果沙冰🥭沙冰既芒果味十分濃郁,似加咗成粒芒果個種原粒壓縮成一杯,每一啖都飲到芒果味。南瓜海鮮焗飯:一上黎就哇咗聲,同menu一樣都係原個南瓜咁上,真係幾震撼,面頭仲有芝士真係幾邪惡,入面會食到南瓜粒、南瓜蓉+飯、魷魚、蝦仁、青口等等。個飯既黃薑味會比南瓜味強烈,重口味可以一戰。泰式串燒(豬、牛、雞):串燒個份量都比較大份,肉質唔會柴巴巴同埋都有炭烤既焦香味,調味係甜甜地幾惹味,美中不中係個醬可能會偏凍所以怪怪地?泰式貴妃苗:貴妃苗係出面少見,因為出面食得多係通菜,佢會有豆芽個種青菜香,可能有人會唔慣但我幾中意。環境相對衛生同闊落,有次有機想試下炒粉類。
環境相對衛生同闊落,有次有機想試下炒粉類。