招聘中
薪金面議
5天前
2020-01-23 70 瀏覽
今日去咗新泰東南亞餐廳食個lunch,呢度嘅lunch set 都幾抵食。.份量大,味道又好,最驚喜係可以配椰汁冰添!❤️❤️今次叫咗個豬手飯set試吓先!.豬手配上酸菜,加埋個泰式酸辣汁,十分醒胃。.個set入面會配搭蔬菜,炒菜十分爽口,而且感覺營養均衡好多。.至於個餐湯就一般,個人覺得咸左啲。.最愛都係個椰汁冰,飲完特飲個人都開心啲🙊🙊。.美味指數:4️⃣/5抵食指數:4️⃣/5再食機率:80%
份量大,味道又好,最驚喜係可以配椰汁冰添!❤️❤️
豬手飯lunch set

今次叫咗個豬手飯set試吓先!
豬手配上酸菜,加埋個泰式酸辣汁,十分醒胃。
至於個餐湯就一般,個人覺得咸左啲。
最愛都係個椰汁冰,飲完特飲個人都開心啲🙊🙊。
美味指數:4️⃣/5
抵食指數:4️⃣/5
再食機率:80%
豬手飯lunch set
2020-01-23 129 瀏覽
地點在尖沙咀K11隔離,算方便,場地在地庫,但也算是大店,可容納多人。晚飯不用預約也有位置,不用等候。二人晚餐點了兩款小吃、一款主菜及兩杯飲品,埋單四百多元,中價位,單看價錢不過不失。小吃一:牛油雞翼(一份6隻)根本就係乾到爆的油炸雞翼,差!小吃二:軟殼蟹香芒米紙卷(一份8粒)只有頭尾共四件裡有軟殼蟹,其他的四件只有芒果、乾蒜和少少菜,有點取巧。主菜:羊架算是比較正常,但味道偏鹹,太多汁,又油膩。這款需要等候,但一等便等了35分鐘。飲品:兩杯,忘記了影相太甜,也較多冰晚上六時二十分便入座,那時餐廳只有兩三枱客,招待的服務人員態度真的很一般,有點唯我獨尊的感覺。聽着前一對人說也沒book位,但也可帶他們坐卡位,我要求卡位但她說要book位才有,我跟她再確認為何剛剛那對人沒book位也可坐卡位,而在場還有十多張卡位也不可讓我們坐?她表示總之不可以,並帶到一張洗手間門口的二人對坐位。後來添水的服務員態度好一點,挽回一點分數。整體而言,食品真心差,乾、鹹、取巧、牛油雞翼只是微暖,羊架等得耐,對於當時6:25pm入座而得幾枱客而言,品質、服務和時間也不如理想,如非失憶都應該不會再來了。

小吃一:牛油雞翼(一份6隻)
根本就係乾到爆的油炸雞翼,差!

小吃二:軟殼蟹香芒米紙卷(一份8粒)

主菜:羊架

飲品:兩杯,忘記了影相
太甜,也較多冰

牛油雞翼
軟殼蟹香芒米紙卷(一份8粒)
羊架
2020-01-13 71 瀏覽
Just because I got off from work in Tsim Sha shui today, I asked my friend to see if we could try a newly-opened Thai restaurant😆-Its located on the Carnarvon Road. When we are there, we were attractive by the decoration there and fascinated that a large car was put at the entrance.-The environment inside is great and big. We did order many food for three people including the raw shrimp with Thai sauce. The shrimp is fresh and tastes better together with the sauce.While the soft crab mango roll

While the soft crab mango roll is also a must-try item, the combination is perfect and a vegetarian must go for it.☺️

We ordered Fried Morning glory for the vegetables. Good to have it as some of the food are too heavy to have all of them.

For the dessert, we ordered the sticky rice with mango. You must have it with the coconut milk. I definitely crave for the texture of the sticky rice with mango😛
2020-01-13 69 瀏覽
好耐冇食到泰國嘅今日想試吓呢間新泰,去到入邊都幾大,同埋啲侍應生著啲服飾都有泰式風味❤睇完餐牌叫左幾樣餸,有個香芒軟殼蟹紙卷,入邊包住啲軟殼蟹,蘿蔔絲,芒果,仲有啲配菜仲有包住佢哋個紙卷非常之薄,配埋佢個泰式酸甜汁,好惹味,之後仲叫咗青咖喱配雞,加埋個薄餅,啲青咖喱加咗少少椰漿,配埋薄餅食非常有泰式風味,我將青咖喱汁加埋啲雞肉加埋啲紅椒絲再加埋其他配菜加埋一齊食好夾,之後仲食咗個焗青口 ,上面有配左啲青紅椒絲,洋蔥,仲有啲芝士鋪面,咁樣焗出黎好好食,之後仲叫咗個海鮮炒濕河,啲海鮮好足料,又有魷魚,蝦,青口,仲有其他配菜都夾埋非常好食,仲叫咗個串燒,入邊有雞牛豬配個沙嗲醬,啲雞好滑,表層好香有少少脆,牛同雞都唔錯,而且都算幾多串,呢一餐真係食得好飽,如果下次有機會都應該會再嚟😍
好耐冇食到泰國嘅今日想試吓呢間新泰,
去到入邊都幾大,同埋啲侍應生著啲服飾都有泰式風味❤

睇完餐牌叫左幾樣餸,有個香芒軟殼蟹紙卷,
配埋佢個泰式酸甜汁,好惹味,

之後仲叫咗青咖喱配雞,加埋個薄餅,
啲青咖喱加咗少少椰漿,配埋薄餅食非常有泰式風味

之後仲食咗個焗青口 ,上面有配左啲青紅椒絲,
洋蔥,仲有啲芝士鋪面,咁樣焗出黎好好食,

之後仲叫咗個海鮮炒濕河,啲海鮮好足料,
又有魷魚,蝦,青口,仲有其他配菜都夾埋非常好食,

2020-01-09 88 瀏覽
去完泰國返嚟又好想再去食泰國嘢,我朋友介紹我離依間新泰餐廳,果然冇介紹錯,無論係環境、食物、定服務都係超高水準,依個價錢來講係超晒班🤩🤟🏻一嚟到見到餐廳環境勁大,而且裝修好高級,樓底有好高,感覺似去咗泰國嘅高級酒店度食嘢,好有泰式風情,似去咗泰國咁😆而且服務員姐姐好多都來自東南亞國家,好親切,食得好舒服😙重點係依度嘅食物完全唔貴,可以話好平,我哋總共叫咗七樣食物,每樣都好有驚喜好好味~泰式濕炒海鮮河粉完全係超高發揮,海鮮落足料,有魷魚、菇、蝦,樣樣都大大隻,好鮮甜,而且濕炒河粉一啲都唔油,炒到岩岩好,好值得食❤️泰醬焗青口呢個又係另一個必食推介,青口好大隻,上邊鋪滿左自家製嘅醬料,食落去係人間享受!泰式青咖喱雞配薄餅青咖喱其實唔辣,裏邊有好多隻雞,雞好滑,點住薄餅嚟食一流!泰式串燒(牛、雞、豬)三種藥嘅串燒都好正啊,仲可以點着沙嗲醬離食香芒軟殼蟹子卷食落去又切芒果、軟殼蟹、蔬菜嘅味道,好Fresh椰絲芋頭糯米糍用來做飯後甜品一流,糯米糍好彈牙,仲有淡淡的芋頭同棷子味😛

泰式濕炒海鮮河粉
泰醬焗青口
泰式青咖喱雞配薄餅
青咖喱其實唔辣,裏邊有好多隻雞,雞好滑,點住薄餅嚟食一流!
泰式串燒(牛、雞、豬)
三種藥嘅串燒都好正啊,仲可以點着沙嗲醬離食
香芒軟殼蟹子卷
食落去又切芒果、軟殼蟹、蔬菜嘅味道,好Fresh
椰絲芋頭糯米糍
用來做飯後甜品一流,糯米糍好彈牙,仲有淡淡的芋頭同棷子味😛
2020-01-07 85 瀏覽
最近都 鍾意 一家三口👨‍👩‍👦周圍去食下嘢 今日出開尖沙咀 見到個門口咁特別 有架篤篤喺度🛺 仲要有兩隻大笨象🐘喺門口 一睇就知道係食泰國嘢 本來都諗住唔入去 因為推住bb車🚼 而佢嘅位置又係地牢 但係知道裏面都闊落擺得落bb車 搬就搬啦 一條樓梯啫🤣, 好耐冇食泰國嘢, 入到去侍應好快就招呼我哋坐低, 一開餐牌好多嘢都好想食, 最終我哋揀咗~ 香芒軟殼蟹米紙卷🌯, 米紙卷個皮唔厚 配埋醬汁 好好味。馬拉肉骨茶🍵, 藥材味好重 ,我就麻麻地 老公就鍾意 。泰式菠蘿炒飯🍍🍚, 呢個好好味, 卡卡食咗成碗。 泰國青芒果沙律🥭🥗, 呢個值得推介 酸酸甜甜,仲有啲辣 真係好醒胃。泰式炒椰菜仔, 呢個就唔係間間泰國菜館都會有得食, 我見到點會錯過呀。 菠蘿沙冰🍍🧊 呢個唔會太甜 飲到新鮮菠蘿味😍😍 最後當然兩個人食咁多嘢,梗係抱住個肚走啦
馬拉肉骨茶🍵, 藥材味好重 ,我就麻麻地 老公就鍾意 。
泰式菠蘿炒飯🍍🍚, 呢個好好味, 卡卡食咗成碗。
2020-01-07 184 瀏覽
比卡媽媽話要去K11攞嘢,唔揸車坐火車一陣就到,出咗商場行過對面,比卡豬見到門口有架“篤篤”咁得意,係咁叫要坐,咁咪入去坐吓影吓相,知客姐姐仲好好相與,原來呢間係食東南亞菜式,橫掂都要食晚飯,於是行落去試試,原來下面別有洞天,地方算大,員工又好熱情,睇餐牌款式都好多!泰國青芒果沙律,兩個字形容“清新”,又唔會太辣,建議大家第一味就食,食完開胃;香芒軟殼蟹米紙卷,係我喺香港食過米紙卷最好食嘅,最怕食軟殼蟹食到“油億”味,所以呢度絕對唔係用萬年油;馬拉肉骨茶,兩公婆點個細嘅,原來都唔細,兩公婆剛剛好,飲落有淡淡藥材味飄出嚟,唔鍾意太重藥材味嘅朋友啱哂,而且排骨夠淋,不俗!泰式炒椰菜仔,唔多地方有得食椰菜仔,我老婆好鍾意食,連比卡豬都食,可能覺得似一個個波波咁;菠蘿炒飯,又係小朋友至愛,但下次我會試泰式燒春雞釀香茅黃飯,好吸引我眼球,仲有個麵包焗咖哩軟殼蟹,我見有幾枱都有叫,應該係熟客,包穩陣;菠蘿沙冰有驚喜,唔會得個甜字,好新鮮!埋單同經理傾咗兩句,原來呢度有幾間房,價錢唔貴,好適合大班朋友私人飯局;經理仲話下午茶照餐牌仲有8折,咁抵下次嚟開尖沙咀真係要過嚟食!

泰國青芒果沙律
2020-01-06
  • 泰國青芒果沙律
  • 香芒軟殼蟹米紙卷
2020-01-06 90 瀏覽
舊同事聚餐,其中一位已經試過既同事提議呢間,話唔錯。店內環境舒適,寬敞,適合多人聚會,可以share多款菜式軟殼蟹紙米卷,味道清新,軟殼蟹夠香脆青木瓜沙律爽口,酸酸地夠開胃大家都愛既金邊粉,表面有網狀蛋絲包裹著,好味道,夠鍋氣但又不會很油膩冬陰功對於有點怕辣既我嚟講,味道已經好夠啦😂😂炸蝦餅脆脆地,又夠彈牙咖喱感覺沒有特別驚喜,不過不失串燒點左雞,牛,豬,分量都算大,但味道好似都差不多😂三款嚟講牛係最好味甜品點左椰汁糕同椰青班戟,椰青班戟比較驚喜,抱住一試心態,出嚟味道唔錯,唔會覺得好甜好漏

軟殼蟹紙米卷,味道清新,軟殼蟹夠香脆

青木瓜沙律爽口,酸酸地夠開胃

冬陰功對於有點怕辣既我嚟講,味道已經好夠啦😂😂
炸蝦餅脆脆地,又夠彈牙
咖喱感覺沒有特別驚喜,不過不失
2020-01-04 75 瀏覽
臨近聖誕,又係同好朋友一聚嘅好時機。今次同朋友一行四人去到尖沙咀新泰到品嘗正宗泰式美食一入門口就見到架泰國嘅車仔,好有特色,另外就著聖誕節,都有啲聖誕裝飾,令到餐廳有聖誕氣氛。入到去,環境都算幾大幾乾淨,有種好舒服嘅感覺。餐廳亦都將泰國特色同時尚設計兩者結合。炒椰菜苗椰菜苗炒得爽脆,唔會太硬或太淋。加上芡汁唔會太搶椰菜苗嘅鮮味,同埋唔會炒得太油,係樣唔錯嘅選擇。鐵板蠔仔蛋呢碟真係極度推薦大家要試。睇相大家都睇到嘅蠔多到瀉哂出黎,重點係啲蠔係中等size 絕對唔係細細粒嘅蠔仔bb加上鐵板熱住,每啖食落口啲蛋同蠔仔都係熱辣辣好好食。味道方面唔會太咸,調味恰到好處。值得大家試試大蝦金邊粉金邊粉作為泰式代表之一,當然要試試。金邊粉炒得幾好,唔會太油,但啲金邊粉亦唔會痴埋一舊,炒得岩岩好。大蝦都頗為新鮮兼且都幾大隻。食落肉質唔會「霉霉地」,都幾彈牙,整體黎講算幾好食。甜唔拼盤全餐以呢盤甜點作結都算為幾美滿。每款糕點都做得好出色,重點係唔會太甜,所以整體唔會覺得甜品太膩。

炒椰菜苗

鐵板蠔仔蛋

大蝦金邊粉

甜唔拼盤

2019-12-31 126 瀏覽
突然想食泰式菜,朋友就帶我嚟咗尖沙咀嘅新泰。原來尖沙咀有兩間新泰架!今次我食嘅係加拿分道分店。店面非常闊落,門口仲有架Tuktuk車可以俾大家影相。行落地庫,原來地方好大~可以容納好多人。裝修偏向泰式風情。「燒西冷牛扒」將西冷燒到外面香脆,內裡肉質鮮嫩。有兩款泰式醬汁,一款香茅偏清新、一款微辣醒胃。西冷牛點咗醬汁之後味道更有層次。仲有酸蘿蔔作配菜,好開胃。「焗南瓜海鮮飯」用原隻南瓜焗製,炒飯吸收到南瓜甜味,中間也有南瓜粒。上層舖滿芝士同海鮮。海鮮有海蝦、青口、魷魚。海鮮味道不錯,魷魚彈身,焗飯份量不少!好滿足!「椰子班戟 (班蘭味)」微熱上枱,用椰子肉焗成,下層口感煙韌,上層有一條條椰子肉,好特別。

「燒西冷牛扒」

「焗南瓜海鮮飯」

「椰子班戟 (班蘭味)」

焗南瓜海鮮飯
椰子班戟
焗南瓜海鮮飯
椰子班戟
2019-12-30 80 瀏覽
早排病左,食左個幾個星期清淡野。所以病好後要搵啲重口味野食下!泰國菜都唔錯播!起尖沙咀行下搵食,就比新泰門口加篤篤吸引左入去。菜單有好多嘢食選擇,但兩個人食唔到太多,就叫自己最喜歡的。.馬沙文咖哩雞咖哩微辣帶甜,配上雞肉,洋蔥,薯仔,青椒等配料。雞肉嫩滑,薯仔口感較爽口。.印度薄餅與咖哩天合之作!這次都必定要點的。蘸滿咖哩再吃一口。薄餅可口酥脆,咖哩香辣。.飛天通菜一香辣的菜式,通菜細嫩,吃不停口。.青檸梳打用咗泰國好常見的Singha梳打水。青檸底甜酸酸加上梳打水。清爽解渴!...

馬沙文咖哩雞

印度薄餅

飛天通菜
一香辣的菜式,通菜細嫩,吃不停口。

青檸梳打
2019-12-27 91 瀏覽
Nice Thai restaurant in TSTVery good value Set lunch menus for about 70-80$ , friendly and pleasant staff. Manager Albert always ready to assist. Nice Decor and convenient location. Great value for money!
Nice Thai restaurant in TST

2019-12-01
  • Pad Thai
  • Satay
  • Minced Basil leaf chicken
  • Stuffed Chicken
2019-12-25 76 瀏覽
尖沙咀太多食店,但不是每一間都值得再食。今次誤打誤撞入左間東南亞餐廳食左個海南雞飯,黃油飯加配配菜及湯,每一樣都各有特色,雞就不特至嫩滑有味,十分回味,加上價錢公道,不需$70就食到如此質感,性價比極高!加上侍應東南亞口音猶豫至身於當地一樣!
2019-12-23 209 瀏覽
呢間餐廳已經同屋企人一起黎過好多次,抵食又好味,每次都覺得有新驚喜,今次都不例外。一開始上既係青木瓜沙律,木瓜條幼細酸脆,爽口又醒胃。食一啖青木瓜沙律再配一啖佢既椰青沙冰,冰冰涼涼,相當清爽,瞬間胃口大開。今次既海南雞非常驚喜,雖然雞味唔係好濃,但係就勝在雞肉超級滑。青咖喱唔係好辣,香濃惹味,蒜蓉包鹹甜香脆,非常推薦將青咖喱擺係蒜蓉包上面既食法,口感好有層次,滿足感大增。魚肉生菜包相當特別,魚肉粒炸到外脆裡嫩,包係生菜入面食完全唔油膩,反而好爽口,不過如果貪心包多左就好易漏出來菠蘿炒飯非常香甜,馬拉盞通菜炒得好夠味。
椰青沙冰

泰式去骨海南雞(半隻)
泰式青咖喱
蒜蓉包

魚肉生菜包
菠蘿炒飯非常香甜,馬拉盞通菜炒得好夠味。
馬拉盞通菜
2019-12-21
$215.8
椰青沙冰
泰式去骨海南雞(半隻)
泰式青咖喱
蒜蓉包
魚肉生菜包
馬拉盞通菜
2019-12-22 102 瀏覽
同男朋友喺尖沙咀睇完戒指之後,見到附近呢間賣東南亞菜嘅餐廳就入咗去醫肚😍個餐牌上面都幾多嘢食叫,睇到我哋眼花撩亂🙈見到佢餐牌上面好多款沙冰,好正,不過我今日唔多舒服,所以就忍口唔叫☹️叫左我地心愛的【鐵板蠔仔炒蛋 】$98熱辣辣甘上菜,好香口同好好味,一碟真係唔多夠喉🙁蠔仔嘅幼嫩再加埋啲蛋嘅質感一齊食口感真係一流🙈🙈🙈🙈🙈【鹽焗烏頭】$128條魚🐠都幾大條而且仲好新鮮😙我哋之後食咗金邊粉之後就夠飽啦,之後見到甜品係menu 上面又忍唔住叫左個【芒果糯米飯 】$68好好味 好似去咗泰國食果d糯米飯一樣Overall 呢間餐廳環境唔錯,價錢恰到好處,可以再encore😍😍😍😍😍
個餐牌上面都幾多嘢食叫,睇到我哋眼花撩亂🙈
叫左我地心愛的【鐵板蠔仔炒蛋 】$98
熱辣辣甘上菜,好香口同好好味,一碟真係唔多夠喉🙁
蠔仔嘅幼嫩再加埋啲蛋嘅質感一齊食口感真係一流🙈🙈🙈🙈🙈
【鹽焗烏頭】$128