招聘中
薪金面議
3天前
2021-11-06 98 瀏覽
尖沙咀呢間泰國菜一向都比較隱蔽,今次就同朋友來try try先!我哋平日晚市嚟食,7:30左右,已經全場坐滿,都幾好生意😌冬陰功湯 $78分量比想像中細少少,味道正常都唔錯👍🏻鴨肉生菜包 $78鴨肉比較少見,都幾特別。食落比豬肉香,有陣陣鴨香味👍🏻鹽焗烏頭 $128條魚份量好大,但外皮焗得唔夠脆,魚肉唔夠新鮮,略嫌平淡😌越式燒春雞釀香茅黃飯 $188呢個菜式都少見,唔係到到有😌燒春雞一流,雞肉香滑嫩口,黃飯都好香。但兩樣食材夾埋一齊好似未有火花😌整體來講,依家環境都幾舒適,菜式水準不錯,又喺K11隔離幾方便,都幾適合同朋友嚟約食飯👍🏻

我哋平日晚市嚟食,7:30左右,已經全場坐滿,都幾好生意😌

冬陰功湯 $78
分量比想像中細少少,味道正常都唔錯👍🏻

鴨肉生菜包 $78
鴨肉比較少見,都幾特別。食落比豬肉香,有陣陣鴨香味👍🏻

鹽焗烏頭 $128
條魚份量好大,但外皮焗得唔夠脆,魚肉唔夠新鮮,略嫌平淡😌

越式燒春雞釀香茅黃飯 $188
呢個菜式都少見,唔係到到有😌

尖沙咀K11對面有間泰國菜開咗好耐,一直都好想試,今次就同朋友來食下先🌝間餐廳係地庫,雖然店面好大,但係因為見唔到餐廳內部,所以感覺上都比較隱蔽😌店面都好有心思,有架好得意的泰式砵砵車的士,打卡又幾岩wo🌝冬陰功湯 $78份量每人有兩細碗左右,味道調得剛剛好,唔會好似某啲泰國餐廳太鹹或太甜,都好滿意👌🏻鴨肉生菜包 $78平時食泰國菜多數都係得豬肉可以揀,鴨肉比較少見。炒得都幾惹味,食落有少少鴨肉香味,十分開胃👍🏻😍鹽焗烏頭 $128隻烏頭好大條,分量比想像中大,可以啖啖肉😍。魚外皮唔脆,魚肉比較軟熟,但未能食到新鮮感。越式燒春雞釀香茅黃飯 $188呢個菜式都係第一次食,幾新奇!成隻春雞包裹住啲燴飯,啲飯吸晒啲雞汁,好Juicy😂但又唔會太油要讚嘅係隻雞已經去咗骨,好方便進食👍🏻整體來講,呢間泰國菜菜式誠意十足,味道都好食,環境都好闊落舒服👍🏻我見佢都有好多大枱,好啱成班朋友放工嚟食飯😌

冬陰功湯 $78

鴨肉生菜包 $78

鹽焗烏頭 $128

越式燒春雞釀香茅黃飯 $188
呢個菜式都係第一次食,幾新奇!
要讚嘅係隻雞已經去咗骨,好方便進食👍🏻

要等齊人先能入座,冷氣夠凍,位置闊落,安靜舒服,不過有限時90分鐘交枱,其實我個人都幾唔鍾意限時交枱安排。特色-正宗味道,不過比較重味精,好食的,賣相也不錯,對得住價錢。想食正宗泰國菜可以考慮。有個椰青沙冰,份量非常大,成個椰青卜枱,全部都係沙冰,有花心機在內的。芒果沙冰甜度適中,亦都很重鮮肉味道,不錯!另外的主菜,冬蔭公湯偏甜,食唔到辣嘅都飲到,重配料味道。泰式蝦金邊粉份量十足,超大份,佢上菜時賣相有心思,一翻開兩個女仔真係食唔晒!仲有青咖哩雞,亦很濃味,我地配薄餅食都非常入味!香芒軟殼蟹米紙卷配汁都是自己配製。

另外的主菜,冬蔭公湯偏甜,食唔到辣嘅都飲到,重配料味道。
仲有青咖哩雞,亦很濃味,我地配薄餅食都非常入味!
香芒軟殼蟹米紙卷配汁都是自己配製。

• 椰青沙冰
  • 泰式蝦炒金邊粉
  • 芒果沙冰
  • 香芒軟殼蟹米紙卷
行完k11落返對面搵嘢食, 見到這間泰國菜有肉骨茶, 即刻入去試下, 門口有架車仔都幾得意坐落覺得環境都不錯, 有D似喺泰國酒店嘅大堂咁樣, 都幾舒服咁就梗係一定要叫最想飲嘅肉骨茶la唔係胡椒味嗰種,偏向有藥材味, 有五六舊排骨啖啖肉, 而且肉質都幾淋滑, 裏面仲有啲冬菇一齊煲,湯汁香濃另外叫咗個豬頸肉沙律, 原本以為淨係一碟, 原來仲配埋生菜,一齊食真係不錯,味道夠香辣,又係啖啖肉冇諗過個炒飯係咁大,仲有隻菠蘿配料不少,有蝦,仲有好多魷魚配料分開,肉鬆食嗰陣先加唔會淋曬另外腰果我唔鍾意食,所以冇落地點就腳,價錢唔係貴, 店舖夠大唔使點等位,個人而言應該會返食

咁就梗係一定要叫最想飲嘅肉骨茶la

唔係胡椒味嗰種,偏向有藥材味, 有五六舊排骨

冇諗過個炒飯係咁大,仲有隻菠蘿

配料不少,有蝦,仲有好多魷魚
配料分開,肉鬆食嗰陣先加唔會淋曬
另外腰果我唔鍾意食,所以冇落

2021-11-02
  • 菠蘿炒飯
2021-10-29 113 瀏覽
餐廳位於地庫, 內裹裝修得幾靚, 雖然佢係尖沙咀地段, 但食物價格竟然比我想像中實惠!家人一早訂左位, 所以準時去到即入吾洗等 ( 假日記得訂位牙!出面勁多人等位)生菜包 : 夠哂SPICY! 好惹味明爐魚 : 大大條冇泥味! 蝦餅 : 熱辣辣脆卜卜, 彈既! 一碟剪成8件夠哂分!XXX釀燒雞 : 賣相一流,但D雞肉入吾到味 , 反而隔離個伴菜出色!餐廳唯一吾好既係開既冷氣太大, 叫極都冇理會,奉勸大家記得帶件衫入去!翻兜指數 **** (5粒滿)
餐廳位於地庫, 內裹裝修得幾靚,
雖然佢係尖沙咀地段, 但食物價格竟然比我想像中實惠!

生菜包 : 夠哂SPICY! 好惹味

明爐魚 : 大大條冇泥味!

蝦餅 : 熱辣辣脆卜卜, 彈既! 一碟剪成8件夠哂分!

餐廳唯一吾好既係開既冷氣太大, 叫極都冇理會,
奉勸大家記得帶件衫入去!

翻兜指數 **** (5粒
滿)
2021-06-19
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
2021-10-27 76 瀏覽
今日和老婆在尖沙咀行街,行到肚餓在這裏有間泰式餐廳,泰國菜我和老婆都很喜歡食,晚飯時段這裏已經有很多人等位,證明餐廳有質素這裏環境寬敞,空間感十足,而且這裏設計東南亞風格細看餐牌有很多選擇,每一樣我都很想食這個泰式生蝦,食泰菜又怎能少得泰式生蝦,以冰鎮形式上枱,每隻蝦中間放了一片指天椒和1片蒜片,吃時蘸上泰式辣汁,更加惹味,生蝦呈半透明,冰凍新鮮,肉質爽口彈牙, 吃時拿走指天椒,只蘸上泰式辣汁,已令我吃得出汗,越吃越好味,蝦肉配上泰式生蝦汁非常美味蝦肉肉質厚實,口感爽口,咀嚼後,蘸了泰式汁,辣味慢慢滲出, 十分美味這個蟹肉炒粉絲,送到我的面前很香,望落去材料豐富,吃一口粉絲,綿密中帶有彈牙的口感,咀嚼起來還有一種濃郁嘅鮮香味,而且加上蟹肉一齊食鮮甜,香口的粉絲加上蟹肉的甜,非常好食滿滿的蟹肉真材實料,而且很好味柚子沙律啖啖柚子肉,汁液充盈,清甜可口夾雜紫洋蔥美味辛辣,和果仁一齊食又香又惹味,而且好味又健康,還有蝦肉,魷魚,蝦肉爽口,而且魷魚彈牙,用料非常新鮮軟殼蟹炸得剛剛好,表面金黃而脆口,軟殼蟹連殼帶肉都可以吃,卜卜脆好滋味泰式烏頭魚,用青檸香茅原材料煮成湯再以細火將魚浸熟,開胃得來
這裏環境寬敞,空間感十足,而且這裏設計東南亞風格
細看餐牌有很多選擇,每一樣我都很想食
滿滿的蟹肉真材實料,而且很好味
泰式烏頭魚,用青檸香茅原材料煮成湯再以細火將魚浸熟,開胃得來,魚肉又滑,陣陣的香味聞落越嚟越肚餓,吃一口烏頭魚魚肉鮮甜可口,味道酸酸辣辣,湯連魚肉一同半吃,很開胃,令人食指大動
2021-10-27 1724 瀏覽
以前食泰國嘢通常都會過九龍城食因為成條街都係食肆,泰國菜仲特別多但係而家越開越多連尖沙咀嘅泰國菜都有好多選擇啱啱去完加拿芬廣場做facial行落嚟就見到呢間泰國菜見到都有不少嘅人流呢間泰國菜好好味相當地道,分量相比起其他店舖都較為多,環境舒適,服務亦都不錯比起普通嘅泰國餐廳更有特色門口嘅裝修都好特別,見到有好多排緊隊嘅客人都拍照留念環境空間闊落充滿泰式嘅感覺而且食物質素又有水準時間尚早,行到落去見到原來已經好多人,所以要食嘅朋友仔記得book位泰式明爐烏頭$168烏頭魚非常大條湯底酸酸辣辣入面有好多芹菜芫荽香葉同埋不同嘅配菜飲落都已經好好味連埋烏頭一齊食冇得頂烏頭本身已經鮮甜再飲埋湯,又啖啖肉,勁快食晒成條魚酥炸軟殼蟹$78,軟殼蟹炸得非常脆入面完全吾乾身,仲好有口感,旁邊伴有好多炸蒜頭生蝦刺身$98蝦肉新鮮彈牙,佢最特別嘅就係佢嘅泰式醬汁又夠酸又夠辣同其他餐廳嘅味道有啲唔同真係好惹味絕對係開胃嘅前菜蟹肉炒粉絲$98,用咗好多配菜,有炸乾䓤,蒜頭,芹菜,芽菜….完全沒有油膩嘅口感令海鮮嘅味道提升左多咗一份肉汁滲入粉絲再夾住芫荽同唐芹嘅獨特味道令到個粉絲味道增添乾身又彈牙淡淡充滿着豐富嘅
以前食泰國嘢通常都會過九龍城食
因為成條街都係食肆,泰國菜仲特別多
但係而家越開越多
連尖沙咀嘅泰國菜都有好多選擇
啱啱去完加拿芬廣場做facial
行落嚟就見到呢間泰國菜
見到都有不少嘅人流
比起普通嘅泰國餐廳更有特色
門口嘅裝修都好特別,見到有好多排緊隊嘅客人都拍照留念
環境空間闊落
香葉同埋不同嘅配菜
飲落都已經好好味
連埋烏頭一齊食冇得頂
烏頭本身已經鮮甜
再飲埋湯,又啖啖肉,勁快食晒成條魚
酥炸軟殼蟹$78,軟殼蟹炸得非常脆
入面完全吾乾身,仲好有口感,旁邊伴有好多炸蒜頭
生蝦刺身$98
蝦肉新鮮彈牙,佢最特別嘅就係佢嘅泰式醬汁
又夠酸又夠辣
保證食到停唔到口
我食過咁多間嘅炒粉絲
呢間真係最出色
柚子蝦沙律$98
啲蝦好大隻又好新鮮,仲有魷魚同埋腰果喺入面,個底全部都係滿滿嘅柚子肉
個汁好香濃嘅椰汁味
酸酸辣辣咁
配埋甜甜嘅柚子肉食
真係好refreshing
  • 越式蟹肉炒粉絲
2021-10-27 88 瀏覽
每次來到尖沙咀都見到好多人係呢間餐廳門外大排長龍,今日終於可以試試佢啦。餐廳上層有好多特色泰國擺設,下層就係用餐區,剛剛步入就有返到泰國既感覺。原來員工好多都係純正泰國人,用泰文溝通。👍🏻步入秋冬,聽先暖暖胃。先叫左個細既冬陰功湯,2個人share剛剛好。湯底足料,夠晒濃味,大蝦仲保持到鮮嫩彈牙,好正!必叫之選!馬拉盞通菜,相信每個香港人都會叫既泰式小菜,份量充足,味道清淡得黎夠鍋氣,食完一大堆濃味泰菜,配上呢款小炒真係唔錯。主角之一既馬沙拉咖喱雞,另外再叫多份印度薄餅。咖哩好香濃既椰奶味,食落好香好順滑,薯仔洋蔥配菜都好出色。最最最夾既係佢地既薄餅,剛剛出爐點咖哩真係冇得輸,叫咖哩食既朋友千其唔好漏左佢。今餐重點,鹽焗鱸魚🐟,第一次食呢款鹽焗魚類咁好食。剛剛上台一打開魚皮,香氣撲鼻,魚肉肉汁依然存在。點一點特製醬汁,酸咸鮮味都好突出。全晚最正👍🏻,但如果凍左食就冇咁好味,所以呢個菜真係要襯熱食!街邊豬肉串,豬肉夠爽,味道都夠香濃,點埋醬汁又有幾返風味。食左咁多野,但都忍唔住叫多個芒果糯米飯。十分好食,作為飯後甜點,真係極度滿足。糯米同紫米飯都夠熱,椰醬暖暖,配上味道偏酸既芒果剛剛好取
街邊豬肉串,豬肉夠爽,味道都夠香濃,點埋醬汁又有幾返風味。
食左咁多野,但都忍唔住叫多個芒果糯米飯。十分好食,作為飯後甜點,真係極度滿足。糯米同紫米飯都夠熱,椰醬暖暖,配上味道偏酸既芒果剛剛好取到兩者平衡,一點點芝麻香補上,呢餐真係好開心,有回到泰國旅遊既感覺。😜😜🎊🎊
2021-10-26 97 瀏覽
次次去red mr唱k都會見到新泰勁多人等位,等位區又有架超搶fo既tuktuk,呢晚專登book定位去試下佢~餐廳喺地牢,環境相當闊落亦充滿泰式風情,我地兩個人就被安排喺靠壁畫嘅二人枱,下次叫多兩個人黎坐中間啲卡位相信會更加chilled~先叫咗兩個小食:鹽焗鱸魚同埋街頭豬肉串,鱸魚超級juicy,雖然係鹽焗但絕對唔會過鹹,點埋特製醬汁更加帶得出魚肉嘅鮮味~豬串比起沙爹味道偏甜,加埋個汁又隱若帶出啲焦香味,一試無妨~黎到泰國餐廳又點可以唔叫咖哩同薄餅呢~早幾日食咗麻辣火鍋今日就收斂啲叫個唔辣嘅黃咖喱,雞肉味道偏淡,但咖喱本身好香滑,好似個咖喱忌廉湯,配酥酥脆脆嘅薄餅超好食~我地仲叫咗個細既冬陰公湯同埋馬拉盞炒通菜,冬陰公湯香辣惹味,蝦肉超級嫩滑;通菜炒得唔算油,不過不失~最後既芒果糯米飯好大驚喜,雖然而家已經唔係芒果嘅當造季節,但呢度既芒果唔算酸,雙色糯米飯熱辣辣,喺呢個天氣食完成身暖笠笠咁出餐廳真係好滿足~

2021-10-26
環境:環境舒適闊落,適合同朋友或者家人共聚嘅好地方!服務:服務不錯!上菜快食物:食物整體都有水準!今餐至愛:炸軟殼蟹米卷配上酸甜醬汁唔會太油膩,炸軟殼蟹亦都10分香脆!
環境:
環境舒適闊落,適合同朋友或者家人共聚嘅好地方!

服務:
服務不錯!上菜快

食物:
食物整體都有水準!
今餐至愛:炸軟殼蟹米卷
配上酸甜醬汁唔會太油膩,炸軟殼蟹亦都10分香脆!
冬陰功湯
炸軟殼蟹米卷

冬陰功湯
炸軟殼蟹米卷
間唔中都想食下泰國🇹🇭菜 今晚兩個人晚餐就簡咗新泰東南亞餐廳!之前成日經過尖沙咀都見到門口好多人排隊,好彩個晚係閒日唔洗等就可以入~ 門面裝修好有泰國風🛺🌴猶如置身泰國🇹🇭個晚兩個人都好肚餓!叫左好多野🤤食到飽飽濟濟豬肉碎生菜包- 食落小辣幾惹味 都包到成8塊 好充料🤤 串燒沙嗲- 我地簡左3雞3豬 雞肉好嫩滑🥰 忍唔住食晒 豬肉我地都以為會好「鞋」但食落又唔會喎!燒原條魷魚🦑 配酸辣醬 - 雖然魷魚🦑唔算大條 但個燒汁真係好香!點埋個酸辣醬 食唔停口~~~~馬沙文牛腩 另加薄餅 - 想食咖哩又想食特別d 唔想簡青咖喱 🍛於是第一次簡左呢款馬沙文牛腩 意外地好食 食到有好多牛腩、薯仔、蔬菜🥬 配埋薄餅 超好食! 不過因為後期食到好飽 只能食小小🥲芒果糯米飯- 講到泰式甜品點少得芒果糯米飯!就算幾飽都要叫😍 佢有普通糯米同紫米 個人鐘意食紫米多d 加埋椰汁🥥好正~~~~飲品方面叫左椰青😋😋味道不錯!整體而言 好滿足既一餐!餐廳適合一大班朋友嚟食!因為可以試多幾樣野🥰🥰🥰

門面裝修好有泰國風🛺🌴猶如置身泰國🇹🇭

個晚兩個人都好肚餓!叫左好多野🤤食到飽飽濟濟

豬肉碎生菜包- 食落小辣幾惹味 都包到成8塊 好充料🤤
豬肉碎生菜包

串燒沙爹

燒原隻魷魚

馬沙文牛腩

飲品方面叫左椰青😋😋味道不錯!
芒果糯米飯

豬肉碎生菜包
串燒沙爹
燒原隻魷魚
馬沙文牛腩
芒果糯米飯
2021-10-20 79 瀏覽
落到地庫,充滿泰國風味的裝飾,而且地寬敞又大,感覺上乾淨,職員也熱情地打招呼,第一下感覺不錯。食物上,炸軟殼蟹、牛油雞翼,蒜味足和香口;炒菜都不錯,之後再叫了炒豬肉河,鑊氣足,味道不會太濃。最後,馬來西亞咖喱豬肉,如果是辣就好了。整體不錯,食物、服務、環境也高分,當日不用排隊,可以再來。

整體不錯,食物、服務、環境也高分,當日不用排隊,可以再來。
2021-10-20 85 瀏覽
見假期呢間野好多人排隊,就揀左閒日過黎食飯。嗌左串燒(3雞3豬),雞肉非常嫩滑!佢用左雞髀肉黎燒,而且上面燒到有少少焦香,再配埋佢個花生醬汁,真係perfect match!之後嗌左個豬肉生菜包,有少少辣,再加埋啲紫洋蔥食更加惹味~而生菜嘅份量亦都岩岩好,將生菜包埋啲豬肉碎一齊食,可以將豬肉嘅飽膩感完全中和~食落去好fresh好清新,再加埋啲辣味完全可以刺激味蕾,搞到我更加想食第二塊!燒原隻魷魚,燒得出奇地好食,本身以為會燒到好韌,但個廚師拿捏得岩岩好,咬落去大概8-9成熟,唔會𡁻得好辛苦~食落去好淋!咖哩牛腩+薄餅,個咖喱一啲都唔辣!而且牛腩亦都煮得好淋~但稍為多左少少脂肪咁~而薄餅真係好酥脆!再配埋啲咖喱食真心一流!total 有成8塊咁多呀!最欣賞呢碟最後甜品嗌左芒果糯米飯~半舊芒果甜度岩岩好!而且有白+紫糯米,上面仲淋左啲熱嘅椰汁!冰凍嘅芒果再配埋啲糯米飯一齊食~食落去有冰火二重奏嘅感覺!
見假期呢間野好多人排隊,就揀左閒日過黎食飯。

最後甜品嗌左芒果糯米飯~半舊芒果甜度岩岩好!
2021-10-19
2021-10-13 113 瀏覽
如果滿座訂唔到位可以下次先食!你又俾我希望話可以訂8:30去到再排都冇所謂,咁你Hold住我電話成7-8分鐘又唔答人,又唔收我線咁想點?又冇記低資料就走咗去整其他嘢!😪
2021-10-09 164 瀏覽
星期五夜晚既尖沙咀超多人係無book檯既情況下 最後搵到呢間等咗5分鐘左右既泰國菜 於是決定入去試一試我地一行三人 竟然比我地坐到好靚好有feel既梳化位 坐落好闊落舒服 同朋友gathering吹水係唔錯既選擇串燒有6條 豬牛雞各2味道都ok 不過d肉就真係偏硬食泰國菜次次都叫既菠蘿炒飯味道就正常 但入面無咩料搵勻都係得一隻🦐呢個酥炸香茅魚反而好得打卡靚之餘個魚炸得好香 啖啖肉 基本上無骨數埋都有10幾塊配埋個酸酸味味既醬汁同埋青木瓜沙拉(超辣)一d都唔漏超級好食食泰國嘢就唔少得椰青清甜可口最鐘意慢慢刮埋d椰子肉食不過有一點覺得餐廳可以改善 就係員工清潔檯面既時候會噴一d消毒既液體我地個日食到一半既時候佢地係到清潔隔離張檯噴到我地呢邊都有個下搵手遮都遮唔切而且仲要好嗆鼻🤢🤢如果可以改善下就好
星期五夜晚既尖沙咀超多人
我地一行三人 竟然比我地坐到好靚好有feel既梳化位
坐落好闊落舒服 同朋友gathering吹水係唔錯既選擇

沙爹串燒(豬牛雞)

串燒有6條 豬牛雞各2

打卡靚之餘
個魚炸得好香 啖啖肉 基本上無骨
數埋都有10幾塊
配埋個酸酸味味既醬汁
同埋青木瓜沙拉(超辣)
一d都唔漏
超級好食