2018-11-21
平日難得放假專登出咗尖沙咀搵朋友食飯!因為好想食泰菜,所以朋友就揀左新泰!去到侍應即刻俾咗個卡位我地坐窗口位,可以望住街景食飯😍一打開個menu勁多野想食我地就揀左生蝦,青木瓜沙律,鮮蝦紙米卷同冬陰公炒飯!冬陰公炒飯(高度推介)!唔洗一陣就上菜,熱辣辣 ,入面啲茹切到細細粒 ,加埋啲香料炒,勁”野” 味,又唔辣,真係好好好食!之後黎咗青木瓜沙律賣相已經好吸引!啲木瓜好入味!啲汁酸酸甜甜又辣,超級開胃!我覺得呢個木瓜沙律好正宗,辣得好過癮!我同朋友都食到標哂眼水都要繼續食😂生蝦每一隻真係都好新鮮同彈牙,唔似啲解凍冰蝦。個汁都好ok再加埋啲生蒜片,錦上添花!鮮蝦紙米卷好足料!蔬菜嘅爽同彈牙嘅蝦包埋一齊食,口感正!再點好多嘅醬汁,啲醬汁索晒入米粉度,又係食唔停口!食泰國餐點可以唔叫泰式奶茶同埋泰式咖啡!杯泰式奶茶唔太甜,有淡淡地嘅茶味👌🏻杯咖啡唔會勁甜,係微甜,咖啡味都幾香!總括嚟講,新泰啲嘢食真係比得上九龍城泰國餐廳!
去到侍應即刻俾咗個卡位我地坐
窗口位,可以望住街景食飯😍
一打開個menu勁多野想食
我地就揀左生蝦,青木瓜沙律,鮮蝦紙米卷同冬陰公炒飯!
冬陰公炒飯(高度推介)!
之後黎咗青木瓜沙律
生蝦
鮮蝦紙米卷
食泰國餐點可以唔叫泰式奶茶同埋泰式咖啡!
杯泰式奶茶唔太甜,有淡淡地嘅茶味👌🏻
總括嚟講,新泰啲嘢食真係比得上九龍城泰國餐廳!