2018-10-27
經過深水埗知道有依間米有芝蓮一星嘅車仔麵店,咁近城隍廟冇理由唔行入去求番支好籤啦 首先講下餐廳環境,雖然餐廳位於深水埗 而且賣嘅食物只不過係車仔, 但店內環境一啲都唔馬夫,枱面清潔十分之乾淨, 以喺每張枱中間亦都放置咗好多調味嘅配料醬油, 讓食客自由選擇。 唯一不足嘅就係呢度點餐十分之特別, 喺枱面會有一份硬膠板,自己用藍筆圈起想要嘅麵同埋餸和汁,咁樣一定唔會點錯。豬手,打魚肉,幼麵加瑞士汁...豬手肉質十分之彈牙膠質好重,醃得十分之入味, 手打魚肉感覺亦較一般的新鮮, 瑞士汁帶有一點甜味(看個人口味自由配搭)瑞士汁雞翼,豬大腸,玻璃魷魚,幼麵腩汁 配秘製辣醬雞翼雖然只有兩隻 ,但十分之有件頭, 邊個瑞士汁醃製味道更加突出。豬大腸整得十分之乾淨唔會有腥味 反而帶有一點 大腸獨有的鮮味, 唯一缺點是脂肪較多 ,若果脂肪可以清得更乾淨更好(想食又怕肥)玻璃魷魚真係一定要試, 每條魷魚嘅大小 都十分之平均,而且食落口會有一種彈牙,滑同爽脆嘅口感, 唔怪之得會叫*玻璃*魷魚 奶茶香滑 ,但係比較甜 (最好叫小甜)
豬手,打魚肉,幼麵加瑞士汁...
瑞士汁雞翼,豬大腸,玻璃魷魚,幼麵腩汁 配秘製辣醬
奶茶香滑 ,但係比較甜 (最好叫小甜)