2018-05-04
知道文記好多人報導過、好出名,於是終於襯係黃金砌機,等緊拎機既時候,有機會試下文記車仔麵一去到福榮街,一望眼見到咁長人龍,就知係傳說中既文記啦,一條街三間鋪都咪話唔威水⋯於是揀條人龍最小既排隊啦⋯⋯玩陣電話,20分鐘左右就入座啦。裝修就唔洗提啦,普通麵店一間,座位就窄同迫既,唔好諗會坐得舒服,唔算熱焗已經好感恩⋯選擇有好多,不過我第一次食,就食店內推介既辣魷魚、蘿蔔、小花菇啦好快就上檯啦,河粉係合格既,不過唔會夠安利果d鬥,其他食物全部整體上係好咸好濃味,不過尚算好食同入味,蘿蔔夠清甜太重口味緣故⋯無飲品係唔掂既,試試佢自稱自家製既龍眼羅漢果水,好似$10左右,細細枝,都幾好飲同維記比,我可能都會傾向食維記多d,因為個人而言文記太重口味,食完兩個鐘後都好口乾,咁高鈉、偶爾食下好了
玩陣電話,20分鐘左右就入座啦。