2019-02-26
又到開心星期五,約左姪女去扇火鍋食新野,壽喜燒🥘🍢因睇到開飯啦介紹,有得燒又有得打邊爐,重要點係澳洲黑毛和牛任叫任食,超級引,就一於去食。除牛肉,還有好多款自座食物,喜歡牛肉多外,還多款新新鮮菜,有冰菜、皇帝菜等,食火鍋都可以食得健康啲😃店員好服務,先教我們點燒牛肉會更好食我地跟指示,先煎香洋蔥、京蔥後先加入澳洲黑毛和牛肉燒,慢火不要過火加點燒汁,再蘸日本雞蛋食,牛肉味好濃,牛肉好滑姪女都食都舔舔脷,不停咁自己要燒牛肉。牛舌都好正,唔韌,好味🤤我們已經燒左二碟澳洲牛肉及牛舌。店員就為我們更換爐開始打邊爐湯係鰹魚湯底,清清地,放入黑毛和牛肉不會搶左牛肉香味,我們又再追加2碟牛肉及牛舌,這時湯底最好加入蔬菜及芋絲粉、面等,食過不停。姪女這時候,就開始搵佢最鐘意甜品,雪糕🍦機任jum,有佢最鐘意乳酪味,加入棉花糖同其他toppings,食一大碗。超級滿意!
店員好服務,先教我們點燒牛肉會更好食
店員就為我們更換爐開始打邊爐