2023-08-03
灣仔新開的我愛慢煮,試過尖沙咀店是露營⛺️風,灣仔店亦都一樣有露營風格,有不少露營的帳幕及枱凳,餐廳更大更舒適。🐣炸雞軟骨 | $58幾欣賞這個雞軟骨,每一粒都大大粒,有骨又帶點肉地,點上沙律醬又冇咁熱氣。🍢味噌豚肉 | $58小食來講都幾大份,有三串串燒每條串燒上邊都有幾大大塊肉。豚肉入味而且腍。🥯慢煮紅酒會牛肉面農夫包 | $178餐廳主打慢煮,必然要揀一樣牛肉產品是一事。農夫包好有驚喜,好大個外皮趣卜卜,裏面裝着滿滿的肉及醬汁。先食麵包蓋感受一下麵包的爽脆,再點汁食。🦀忌廉蟹黃蟹肉粗管通粉 | $168一上枱已經聞到好香的蟹肉味,醬汁夠多,滿滿的包圍着粗通,有不少的蟹肉絲及蟹黃,超滿足。🍹青蘋果雲呢拿雪糕梳打| $48、白桃雲呢拿雪糕梳打 | $58梳打加上相應的糖漿,甜味適中,放上雪糕球靚靚。🍰🍰千層蛋糕拼酥皮雪糕 | $68當日無酥皮雪條,只有普通版,所以未見識到咩係酥皮雪糕,千層蛋糕皮薄。
🐣炸雞軟骨 | $58
🍢味噌豚肉 | $58
🥯慢煮紅酒會牛肉面農夫包 | $178
🦀忌廉蟹黃蟹肉粗管通粉 | $168
梳打加上相應的糖漿,甜味適中,放上雪糕球靚靚。
🍰🍰千層蛋糕拼酥皮雪糕 | $68