2021-12-04 197 瀏覽
今日去將軍澳探完親戚,所以特登去食佢最hit嘅蟹放題。餐廳喺新商場地下,靠近海邊,相信日頭去都幾chill😆我哋全程為咗隻蟹而去,滿心期待😚佢有唔同size嘅蟹放題套餐,我哋叫咗個4-5兩嘅蟹放題😍😍🥰🥰隻隻都好多膏,見工金黃色非常肥美,特別推介食蟹乸😍😍爆哂膏,好正😻😻我地都係$498 一位,最後食左十六隻😂😂😂飽到爆!上蟹速度超級快,而且店員非常醒目,見你差唔多食完,就會問你要下一轉幾多隻公幾多隻乸😼😼每張枱都有個計時器, 90分鐘 👏🏻👏🏻以我哋嘅速度慢慢嚟食,都可以食到16隻,係絕對夠時間。由於啲蟹係即叫即蒸,所以非常新鮮,期間,我哋就叫定一啲台式小食,有幾款都非常推介☺️☺️👏🏻👏🏻首先係麻辣小龍蝦🦞平時食小龍蝦一定會覺得唔夠喉,但呢度任叫,而且佢個麻辣做得非常出色,非常入味😻😻再配埋佢個蟹粥嚟食,非常好👍🏻其次好推介麻辣鴨血,麻辣鴨血非常嘢未,而且鴨血細細塊,唔會令你好快飽😝😝咁你就有時間食其他嘢食同食蟹🤜🏻👍🏻仲有啲用蟹做主題嘅小食,例如蟹味花枝丸同菜心,整體水平不錯,係台灣街邊小食嘅味道😍😍最令我驚喜嘅係有酸菜魚食,佢嘅酸菜魚好滑,而且一碗有好多塊魚塊😻😻真心可以媲美平時四

仲有啲用蟹做主題嘅小食,例如蟹味花枝丸同菜心,整體水平不錯,係台灣街邊小食嘅味道😍😍最令我驚喜嘅係有酸菜魚食,佢嘅酸菜魚好滑,而且一碗有好多塊魚塊😻😻真心可以媲美平時四川餐廳叫一碟正常酸菜魚嘅份量🤩🤩🤩等緊食蟹期間食碗酸菜魚,乜嘢都抵返晒啦!😽😽

嘢飲方面,由於唔想食蟹咁寒,所以叫咗黑糖薑母茶,佢亦都有多款嘅台式飲品,例如唔同味嘅手搖茶,😜😜😜最後我都叫咗杯四季春嘅芝士奶蓋,真係同平日台式飲品店嘅飲品味道完全一樣🥰🥰所以如果你夠大食嘅話,飲多幾杯,真係乜都抵返晒😂😂😂
2021-12-03 164 瀏覽
喺將軍澳高尚住宅近海皮位置佢有一大半係open room所以裏面好開陽光猛裏面嘅裝修都有特式食咗個鹽酥炸雞刀削麵 配珍珠華田另外叫咗個芋圓仙草豆腐花甜品炸雞唔錯 刀削麵有啲硬 甜品同飲品正正常常我食嘅時候係下午茶時間都幾chill
喺將軍澳高尚住宅近海皮位置
炸雞唔錯 刀削麵有啲硬
甜品同飲品正正常常
我食嘅時候係下午茶時間都幾chill
2021-11-30 107 瀏覽
近年將軍澳都多左好多餐廳,今次朋友介紹我呢間任食大閘蟹餐廳,就係係將軍澳海邊,附近有好多露天酒吧,都幾chill😍大閘蟹套餐有幾款選擇,我地今次揀左4-5兩既蟹,遮係中間level果個,$498一個人。睇落好似都幾貴,但呢個size幾大閘蟹,自己買都要百幾蚊隻,所以都ok🤣呢度既蟹可以揀公乸既,而且邊食店員都好熱情咁問我地要唔要再加蟹,絕對冇其他任食唔想俾你叫果d態度,呢點好抵讚👍🏻大閘蟹size的確有返咁上下,有d好甜又爆曬膏,有d就比較普通,睇運氣啦🤔除左大閘蟹,仲有好多蟹粉小食,例如蟹粉水餃、大閘蟹粥、蟹粉鴨血等,都幾有特色😆酸菜魚同小龍蝦都係任食,酸菜魚夠曬酸,個湯底好唔錯,魚肉雖然唔係鮮魚肉,但都頗滑既。小龍蝦我第一次食,超級麻辣仲有其他台式小食都係任叫,我覺得個鹽酥雞真係唔錯,好脆好juicy❤️飲品選擇都好多,第一次可以任叫台式飲品,感覺好hyper😆😆試左幾款最鍾意黑糖珍珠鮮奶

2021-11-25 112 瀏覽
最近啱食大閘蟹,朋友約我放假一齊去食任食放題😎朋友住將軍澳,佢介紹呢間,話環境舒服同埋台灣食物都好好食😛套餐分三個價錢,我哋揀咗第二貴嘅套餐覺得性價比好啲。大閘蟹質素不錯,上菜速度都快。我哋兩個人,一坐低就俾咗四隻大閘蟹我地,兩隻公兩隻乸。我哋去嗰陣係11月中,乸嘅膏已經開始實,覺得公好食啲。食咗兩round,先發現原來可以指定公🤣提提大家🤣蟹嘅質素唔錯,有幾隻好多膏,都幾滿意☺️我哋加埋食咗十幾隻😅套餐仲包其他食物,例如蟹粉花枝丸,生滾蟹粥,鹽酥雞,蚵仔滷肉飯,麻辣小龍蝦。我哋最鍾意係酸菜魚,啖啖肉好好味😋另外仲有台式飲品和甜品,食完大滿足😊

2021-11-15 162 瀏覽
🍚戀上台式料理🧋二人套餐 $248台式滷水雞翼🍗雖然個滷水味唔重 但係個雞翼好好食CP值: 8/10熱柚子茶☕️推薦🙆🏽‍♀️:川川辣辣口水雞🌶唔會話太辣 個雞煮得夠滑CP值: 8/10雪崩珍珠朱古力 +$15🍫肥就肥咗啲🤣唔怕甜嘅話其實佢幾好飲 入面啲朱古力同珍珠 幾有咬口 唔錯🌞CP值: 7/10滷肉飯 x2 +$20🍚滷肉飯調味啱啱好 啲肉唔會太肥唔會太瘦 好食CP值: 7/10
🍚戀上台式料理🧋

CP值: 7/10

滷肉飯 x2 +$20
🍚滷肉飯調味啱啱好 啲肉唔會太肥唔會太瘦 好食
CP值: 7/10
又係食大閘蟹的季節,在網上搜尋了一些資料,最後決定去嘗試88分鐘大閘蟹+台式任飲任食放題。之前都有食過呢間位於將軍澳海旁附近既台式料理,都覺得唔錯,今次食大閘蟹是第一次呢。今次就揀咗3至4両 去嘗試下, 雖然size細隻同啲肉唔算多, 但勝在隻隻都爆膏,而且不會好似其他食店有臭蟹,死蟹要更換的情況。我哋一坐底,待應就過來介紹有咩食,大閘蟹上台才開始計時。除咗大閘蟹之外仲有其他台式小食。蟹粉花枝丸: 每粒都炸到金黃色既花枝丸咬落彈牙, 但味道就普通。鹽酥雞: 香脆可口的既炸野,可能我哋大早叫,又掛住食大閘蟹,沒有熱辣辣的感覺。麻辣小龍蝦: 雖然剝完之後都幾細隻,但都好香辣。鰻魚: 啖啖魚肉,加上鰻魚汁配飯都不錯。台式飲品有好多款揀有珍珠、芝士奶蓋、花茶、健康系列,飲品比較淡味。仲有其他小食及甜品,但肚子裝不下了。兩個人共食了14隻蟹。雖然88分鐘係比較趕,但建議可食大閘蟹先,小食稍後再落單,免得凍咗,即使過了88分鐘,只是不可以再下單,還可以在店內慢慢食呢。待應出菜速度都算快,很主動問要唔要加蟹,每次上蟹熱熱辣辣,大閘蟹有分公和乸,想食多啲膏可以叫乸,我哋2人每次都可以上4隻。

麻辣小龍蝦: 雖然剝完之後都幾細隻,但都好香辣。

鰻魚: 啖啖魚肉,加上鰻魚汁配飯都不錯。

仲有其他小食及甜品,但肚子裝不下了。

兩個人共食了14隻蟹。
2021-11-06
2021-11-06 278 瀏覽
本人在app預先付款,訂購大閘蟹放題,選訂 六至七兩蟹 晚上6:00我諗住早少少5:45去到,坐低都好呀。餐廳職員話要6:00先至可以入座,都算啦!喺附近行咗一陣,6:00再返回餐廳。但去到餐廳蒸出嚟嘅蟹,size最多只有五兩,仲要唔係次次都出五兩蟹比我,有時會再細啲。好似博你唔睇蟹size 嘅大細咁。當我追問啲蟹好似得四輛到咋喎,跟住果轉就會蒸返大少少俾你(但都唔係6-7兩蟹囉)講真如果做唔起大蟹(6-7兩)比客就唔好俾人選擇六至七兩蟹。連埋加一服務費,兩個人食咗$1800 。食完走啦,同職員反映下,蟹size 並唔係我所定嘅6-7兩蟹,職員完全無視你嘅問題避開就算呢啲咁嘅服務態度👍🏻伏咗喇

本人在app預先付款,訂購大閘蟹放題
選訂 六至七兩蟹

晚上6:00
我諗住早少少5:45去到,坐低都好呀。

餐廳職員話要6:00先至可以入座,都算啦!
喺附近行咗一陣,6:00再返回餐廳。

好似博你唔睇蟹size 嘅大細咁。

講真如果做唔起大蟹(6-7兩)比客
就唔好俾人選擇六至七兩蟹。
連埋加一服務費,兩個人食咗$1800 。
避開就算
呢啲咁嘅服務態度👍🏻

伏咗喇
2021-11-02 313 瀏覽
終於等到秋天!食大閘蟹既時候又到啦!88分鐘大閘蟹+台式任飲任食放題😍🤩😆/初嚐呢間位於將軍澳海旁附近既台式料理!今次就揀咗3至4両 ($378加1)試. 雖然size細隻啲肉唔算多 但勝在隻隻都爆膏😋🥰啲蟹膏蟹油滿瀉😆😆😆除咗大閘蟹之外仲有其他台式小食:/(根據自己口味//排名分先後😙)以下幾款係比較推介😊-蟹粉花枝丸/粒粒都炸到金黃色既花枝丸咬落彈牙,熱辣辣😋🥰面頭鋪咗少少蟹膏,賣相好吸引ꉂ(ˊᗜˋ*)。-士林鹽酥雞/又係熱辣辣既炸野😋第一次試鹽酥雞配千島醬,原來好好味😍入面既肉都大舊,外脆內軟👍🏼-麻辣小龍蝦/雖然剝完之後都幾細隻🤣但又真係幾好食🥰平時唔太食到辣既我都接受到既麻,而且都幾鐘意添😋😋小龍蝦咬落都爽同有咬口ꉂ(ˊᗜˋ*)。-秘製酸菜魚/ 超級大盤!完全唔孤寒!滿滿既魚塊👍🏼魚都幾滑,無乜骨,而且唔腥😋份量多. 配料既芽菜好爽口,仲吸晒啲味😍😆-台式腸蟹粉糯米飯/ 面頭鋪滿蛋絲、花生同埋蔥,糯米飯咬落煙煙韌韌👍🏼😋加埋蛋絲食落又唔會太單調.😙😙/台式飲品有好多款揀ღ( ´・ᴗ・` )有珍珠、芝士奶蓋、花茶、健康系列🤩🤩對芝士奶蓋有啲失望,略嫌唔夠杰身,有啲稀🥺芝士奶蓋味

除咗大閘蟹之外仲有其他台式小食:

/(根據自己口味//排名分先後😙)以下幾款係比較推介😊

/台式飲品有好多款揀ღ( ´・ᴗ・` )有珍珠、芝士奶蓋、花茶、健康系列🤩🤩對芝士奶蓋有啲失望,略嫌唔夠杰身,有啲稀🥺芝士奶蓋味飲幾啖就比杯嘢飲既味覆蓋晒,即刻淡晒. 但黑糖珍珠鮮奶就👍🏼👍🏼同手搖店飲到既有得比😸黑糖同珍珠份量夠,又唔會太甜.😋

/當然唔少得甜品啦🍨3款都係芋圓配唔同既配料,芋圓煙韌Q彈,好有咬口😋😋😋試晒三款, 覺得配紅豆豆腐花/薑茶比較好味👍🏼薑茶就有少少偏甜,但我就認為咁樣易入口啲!食完咁多大閘蟹,記得要食返少少薑既野. 呢個甜品推介👍🏼豆腐花都幾滑,幾順口😋 另外一款係仙草椰奶,仙草質地偏硬,椰奶味太濃,所以覺得麻麻.

/想讚下呢度既出菜速度都好快, 點完好快就送到( ´▽` )ノ 順便提一提: 大閘蟹有分公/乸,想食多啲膏可以叫乸😉😋👍🏼
2021-10-25
2021-10-28 222 瀏覽
突然想吃台灣菜💜於是就去了海傍之前去了兩次的台灣餐廳,甫坐下發現桌上有提供消毒液,讓客人更加安心,這細節位值得一讚👍👍👍原來星期六也會有午市套餐會附送熱飲的,這次選了手工餃麵,麵底可選陽春麵或刀削麵,水晶這次就選了刀削麵💜💜💜手工水餃麵牛肉湯底有藥膳的味道,飲咗兩啖湯,即使舖頭開咗門對正海風,飲完全唔覺凍,個人好暖💜💜💜 他們家的手工玉米水餃真的挺不錯的😋椰奶鮮草芋圓 推薦還點了甜品椰奶芋圓,呢個真係要大力推推,用透明玻璃杯上,成碗起碼4/5都係滿滿的食材😻😻😻感覺好豐滿💜💜💜一杯有齊芋圓、珍珠、紅豆、仙草、椰奶以$38來講直情係超值!!!啲珍珠好Q彈、煙韌芋圓好有咬口紅豆嚼頭,唔似人哋其他舖會爛哂芋圓控必試!!!餐飲因為天氣轉凍了,挑了桂圓紅棗茶,養下生💜💜💜#戀上台式料理
突然想吃台灣菜💜
於是就去了海傍之前去了兩次的台灣餐廳,
甫坐下發現桌上有提供消毒液,
讓客人更加安心,
這細節位值得一讚👍👍👍

原來星期六也會有午市套餐會附送熱飲的,

這次選了手工餃麵,
麵底可選陽春麵或刀削麵,
水晶這次就選了刀削麵💜💜💜

手工水餃麵
牛肉湯底有藥膳的味道,
飲咗兩啖湯,
即使舖頭開咗門對正海風,
飲完全唔覺凍,
個人好暖💜💜💜
他們家的手工玉米水餃真的挺不錯的😋

椰奶鮮草芋圓 推薦

還點了甜品椰奶芋圓,
呢個真係要大力推推,
用透明玻璃杯上,
成碗起碼4/5都係滿滿的食材😻😻😻
感覺好豐滿💜💜💜
一杯有齊芋圓、珍珠、紅豆、仙草、椰奶

以$38來講直情係超值!!!
啲珍珠好Q彈、煙韌

芋圓好有咬口
紅豆嚼頭,唔似人哋其他舖會爛哂
芋圓控必試!!!

餐飲因為天氣轉凍了,
挑了桂圓紅棗茶,
養下生💜💜💜

#戀上台式料理
  • 椰奶鮮草芋圓
2021-10-26 1411 瀏覽
星期五晚去朋友屋企過夜,我哋落咗樓下搵嘢食。佢推介單車徑嗰邊有間唔錯嘅台式餐廳🇹🇼,名字叫「戀上台式料理」。餐廳位置臨近岸邊🌅,配合埋半開放式嘅格局,感覺好寫意。其實都真係幾估唔到一間台菜店會有咁Chill嘅環境呢!佢人氣超高,客人源源不絕。呢度嘅菜式種類繁多,例如有辛辣川菜、台式烤肉同地道台菜等🥢,整體定價合理。題外話,餐廳上菜速度好快,店員服務態度良好。鮮茄湯紅燒牛肉麵($78),牛肉麵好大碗,鮮茄味嘅湯頭味道好濃郁,而且難得唔油膩🍅。餸料方面,牛肉好大件,有牛腩亦有牛𦟌,另外仲有青紅蘿蔔可以食。🍜麵條可揀陽春麵或刀削麵,我要咗前者,形狀偏幼身,但口感略嫌淋咗啲。手工魯肉飯配溏心蛋伴台式烤腸($68),魯肉飯係台菜嘅代表,我相信冇人會反對🍚。餐廳對於魯肉飯嘅選材同製法非常講究,魯肉粒肥瘦均勻,炒得好入味。同時,魯肉飯搭配埋台式香腸、溏心蛋同埋小黃瓜一齊食,味道層次豐富。黑松露黃金花枝丸($48),花枝丸一客有六粒🍢,每粒都炸至金黃香脆。花枝丸本身爽口彈牙,食得出鮮味花枝肉🦑,而面頭加上黑松露醬,又帶出另一番滋味。蒜香麻辣牛舌($68),牛舌擺盤幾靚👅,肉質夠嫩,但麻辣味意外地辣🌶,
鮮茄湯紅燒牛肉麵
鮮茄湯紅燒牛肉麵
手工魯肉飯配溏心蛋伴台式烤腸
手工魯肉飯配溏心蛋伴台式烤腸
黑松露黃金花枝丸
蒜香麻辣牛舌
蒜香麻辣牛舌($68),牛舌擺盤幾靚👅,肉質夠嫩,但麻辣味意外地辣🌶,辣度係中辣以上,食到我噴火咁滯,哈哈。如果菜式可以減辣嘅話,我相信會幾正。
椰奶仙草芋圓
椰奶仙草芋圓($38),甜品製作需時,所以食到咁上下就可以叫店員準備定。仙草以杯裝上,份量適中,椰奶味同仙草好夾,其他配料如芋圓同珍珠等都好Q彈,煙煙韌韌嘅口感令人愛上🤤。
冬瓜鮮奶
冬瓜鮮奶($35),餐廳除咗台式飲料外,更提供一系列酒水等🍸。不過工作咗成個星期已經好攰,我都係飲牛奶算🥛。冬瓜鮮奶又香又滑,不過嗌咗半糖都係偏甜,睇嚟要嗌微甜先得。
總括嚟講,呢餐我哋食得好飽飽,而且佢嘅電視仲播住Mirror嘅節目,令人唔捨得走,係一個非常滿足嘅晚上😆!
黑松露黃金花枝丸
椰奶仙草芋圓
2021-10-24 278 瀏覽
每次踩單車都會經過 終於試到喇🥰食左嗰海戀蒜蝦籠仔飯 蒜味重 搭配提供嘅豉油 啱晒我口味 海蝦都幾多隻 雖然肉唔多但係最緊要新鮮台式紅燒牛肉麵飲到一滴湯都無淨😂 牛肉好冧 有四大舊 正👍🏻紅蘿蔔白蘿蔔都好入味 台灣麵雖然泡得耐 但係都唔易漲店舖為寵物有善餐廳 所以進食時會不停有其他寵物在旁 如果介意的話 就可能請店員安排一下位置呢間餐廳十分有趣 佢哋嘅Menu有好多唔同種類嘅食物 花多眼亂 但係我哋食到嘅出品都係唔錯嘅 對佢哋有信心😇😇
每次踩單車都會經過 終於試到喇🥰

2021-09-12
  • 台式紅燒牛肉麵
2021-10-12 586 瀏覽
因為疫情緣故 已經好耐冇去過旅行我自己最掛住嘅就係台灣好想去台灣嘅夜市瘋狂食小食🥺最令我念念不忘嘅一定就係蚵仔煎 🦪收工之後去咗將軍澳呢一間台灣餐廳見到有蚵仔煎即刻叫咗嚟食😛開心啲蚵仔好大隻呀!都幾好食呀另外叫咗生煎包 入面好多汁🤤不過生煎包比想像中細隻好彩我唔係好肚餓而且呢間餐廳環境坐得好舒服~ 佢近海邊好chill haha不過唔太近mtr🤣 行咗都一段時間先去到下次有機會會想再試吓佢嘅其他嘢食☺️

因為疫情緣故 已經好耐冇去過旅行

啲蚵仔好大隻呀!都幾好食呀
另外叫咗生煎包 入面好多汁🤤
不過生煎包比想像中細隻
好彩我唔係好肚餓
而且呢間餐廳環境坐得好舒服~
佢近海邊好chill haha
不過唔太近mtr🤣
行咗都一段時間先去到
下次有機會會想再試吓佢嘅其他嘢食☺️

2021-10-11 439 瀏覽
本身以為呢間餐廳係海邊,會有好大部分價錢去咗海景,點知菜式一D都唔馬虎,而且份量十足。呢味戀上三杯雞既味道調味都唔錯,加上雞肉口感都好嫰滑,無論配飯定麫都好好食。除此之外,三杯雞既份量都唔少,絕對夠飽肚有餘,即使比較大食既朋友都唔使驚。 呢度既鹽酥雞扒都幾好食,炸得幾香口,不過我自己略嫌雞扒既炸粉太厚身,咬落會有少少遮過咗雞扒本身既口感同味道。相比之下,個麫底就出色得多。麫底煮得啱啱好,保持到彈牙之餘又唔會硬身,再加上湯底做得非常出色,試得出入面有唔同蔬菜既香甜味道同埋豬肉既鮮味,麫底同湯底加埋好夾,令人食指大動。 蚵仔煎絕對係台式小食既「名物」,每逢去台灣夜巿都一定會食,不過係香港就真係比較少食。而呢個柯仔煎亦都尚算可以,味道同口感都非常正宗,基本上同台灣夜巿食到既一樣,唯一唔同就係蚵仔會再多啲,令蚵仔既鮮味更加突出,可以話係高級版既夜巿蚵仔煎。 「芝士爆漿豬排」淨係聽個名已經好吸引,但如果係因為「爆漿」兩個字而受吸引既朋友,可能要諗一諗。呢個豬排確實係非常多芝士夾係豬排中間,但可能因為唔係最熱既時候拎出嚟,雖然有好多芝士,味道好濃郁,但就唔夠流心,冇乜「爆漿」既視覺效果。當然,芝士

「芝士爆漿豬排」淨係聽個名已經好吸引,但如果係因為「爆漿」兩個字而受吸引既朋友,可能要諗一諗。呢個豬排確實係非常多芝士夾係豬排中間,但可能因為唔係最熱既時候拎出嚟,雖然有好多芝士,味道好濃郁,但就唔夠流心,冇乜「爆漿」既視覺效果。當然,芝士豬排本身既味道唔錯,炸得好香口,呢點係值得讚賞既。

嚟台式食店當然要飲台式飲品。呢杯「蜜戀瓜瓜」既蜜瓜味好濃郁,配埋少少奶味,甜得嚟又夾雜咗蜜瓜既清香果味,配合得好好。
2021-10-04 489 瀏覽
🥘鹽酥脆香大大雞扒套餐 $74個雞扒大份香脆 點埋佢個千島醬好好味😋 套餐可以揀珍珠米 刀削麵 陽春面我地兩碗都揀左刀削麵 個麵比較粉同埋淋 可能飯會好啲⁣🍅鮮茄紅燒牛肉麵套餐 $68蕃茄係蕃茄醬嘅味 牛肉唔差嘅 但係少硬同埋唔重牛味⁣🧋奶蓋奶茶 $35全個lunch 最好味 奶蓋好厚 茶底香⁣🥤水蜜桃梳打 $30飲飲下發現有昆蟲🤢 好順攤換左俾我地🤣 可能成日都有 間餐廳喺海邊嘅壞處🤣🤣
🥘鹽酥脆香大大雞扒套餐 $74

全個lunch 最好味 奶蓋好厚 茶底香

🥤水蜜桃梳打 $30

2021-08-02
  • 鹽酥大大雞扒飯
💓點解會好似置身台灣?唔只係間餐廳嘅,仲係成個社區個氣氛都好唔香港😆呢個將軍澳近海嘅新小區好適合大家去行下,填補下無得去旅行嘅空虛。至於講返間餐廳都好有特色下,台式酒吧格局,除咗基本台灣菜之外仲有台式燒肉,有川菜,又係寵物友善餐廳👍🏻💓戀上蚵仔魯肉飯 $88 - 台式料理入面我最愛都係蚵仔,呢道菜一上果時我都嚇一嚇,佢啲蚵仔份量勁多😍仲要好多都勁大粒,咬落去好Juicy🤤簡直係蚵仔控福音!同魯肉飯十分之夾,大愛❤️值得一提係手機落單時可以揀要炸咗嘅蚵仔,但我覺得如果想炸就直情叫個蚵仔煎好啲,而食呢個飯係襯正常煮法多啲🤓💓麻辣鴨血湯麵 $88 - 揀咗小辣,大約似十小嘅辣度,對我呢個唔食辣嘅人都仲勉強食到🤣~鴨血總共六舊,香辣惹味又有咬口,水準十分高😋💓雪崩珍珠朱古力 $38 - 打卡必叫皇牌飲品!特登做到啲奶蓋爆晒出嚟,配埋珍珠同朱古力,無論味道同外型都好高分😍😍我叫咗少甜感覺啱啱好!💓鐵觀音歐蕾 $35 - 簡單叫杯鐵觀音奶茶係諗住如果麻辣鴨血湯麵好辣可以幫手止止辣😉茶味都幾香,唔錯唔錯😋💓台式烤香腸 $58 - 不嬲都幾鍾意台式烤香腸,而呢度仲有得雙拼埋墨魚腸,過晒口癮好正😎💓另外我

💓另外我見到佢地海報有期間限定大閘蟹🦀放題,可以提早預訂,大家有興趣都可以試佢一試!