悅滿軒

House of Joy
2022-04-18 497 瀏覽
今日嚟到位於饒宗頤文化館嘅悦滿軒食個午餐呢間個名咁中式嘅餐廳,竟然係食法國餐睇返個lunch menu,價錢係百幾200蚊左右,法國餐嚟講呢個價絕對合理連啲餐具都要雕花先嚟頭盤沙律同湯,佢舊蒜味cream襯埋麵包真係好香口個蘑菇紀念湯好茸,非常足料我個friend就叫咗炭燒澳州羊扒,佢話幾香,但有啲細份我就叫咗10安士美國牛肩胛佢嘅牛味非常香濃,食落嘅口感就好鬆化我呢碟叫7成熟,可能碟上,佢就整得熟啲伴碟跟咗啲薯仔同蕃薯,襯蕃薯係幾新奇今餐就食到呢度,埋單$204

今日嚟到位於饒宗頤文化館嘅悦滿軒食個午餐

呢間個名咁中式嘅餐廳,竟然係食法國餐

連啲餐具都要雕花

先嚟頭盤沙律同湯,佢舊蒜味cream襯埋麵包真係好香口

個蘑菇紀念湯好茸,非常足料
餐湯

我個friend就叫咗炭燒澳州羊扒,佢話幾香,但有啲細份
炭燒澳州羊扒

我就叫咗10安士美國牛肩胛
美國10安士牛肩胛

佢嘅牛味非常香濃,食落嘅口感就好鬆化

我呢碟叫7成熟,可能碟上,佢就整得熟啲

伴碟跟咗啲薯仔同蕃薯,襯蕃薯係幾新奇

今餐就食到呢度,埋單$204
2022-04-08
餐湯
炭燒澳州羊扒
美國10安士牛肩胛
  • 10安士美國牛肩胛
2022-04-15 418 瀏覽
食lunch set,頭盤有沙律,麵包同蘑菇湯。沙律好食。菜新鮮,醬汁係有啲橙同柚子嘅味,好fresh。麵包有啲蕃茄同唔知咩nuts係入面,我就麻麻呢隻味,俾左一小口牛油,但個牛油無乜味唔香,提升唔到麵包嘅味。個蘑菇湯開頭飲個幾啖就夠晒菇味覺得唔錯,但我諗佢加得多麵粉(我有煮過所以我知係會落麵粉去令佢杰身),好漿口,越飲就開始無左菇味,粉味勁,而且仲有啲溜。主菜係香煎龍蝦配龍蝦汁risotto賣相係幾好,半隻龍蝦,橙橙紅紅的確令人食慾大增。龍蝦用芝士焗左,但過左火,好靭,嘥左隻龍蝦。到個risotto,個飯太淋啦,粥咁,攪到好滯,但個汁就唔錯嘅。我再加左$68要左個tiramisu。唉,一食落口,我無食過呢種味嘅tiramisu。就算平價餅店啲tiramisu都好食過呢個。呢個完全無酒味,無芝士味,得陣假甜味,我呢個甜品焚化爐都搞唔掂,食剩1/4。埋單$300,唔係話好貴,但真係價錢同味道唔成正比。
食lunch set,頭盤有沙律,麵包同蘑菇湯。

沙律好食。菜新鮮,醬汁係有啲橙同柚子嘅味,好fresh。

主菜係香煎龍蝦配龍蝦汁risotto

埋單$300,唔係話好貴,但真係價錢同味道唔成正比。
2022-04-04 381 瀏覽
🐭 米奇老豬Vol. 163 🐷[悅滿軒 House of Joy]呢間餐廳位置好特別 真隱世 🥸係喺饒宗頤文化館入面 感覺同美孚嘅繁華隔開左咁 所以大家可以去餐廳之前順便參觀下環境好清幽 夜晚仲有好多吊燈啱曬大家瘋狂打卡 📷而且餐廳佈置都算幾有情調 🍷高雅得來又唔會太classy/fancy搞到周身唔聚財🤪老豬幾鍾意呢個氣氛 ~.🐖🐖《自家製番茄乾麵包配牛油》🐖🐖 🛑 8/10 🛑 💰$0 💰呢個餐前麵包聽講係自家製㗎加左番茄乾 酸酸地幾特別而且焗到邊邊好脆身 但入面就有韌性不過上台唔算熱 牛油唔係一搽即溶見到牛油有d 一粒粒嘅嘢 但食唔出咩味😂.🐖🐖《法國泥蟹湯》🐖🐖 🛑 8.5/10 🛑 💰$88 💰呢個應該係老豬飲過最濃🦀️味嘅湯❣️湯嘅質地唔係平時南瓜湯果種creamy口感稀身d 而且有沙沙感(應該係磨碎左d蟹?)所以飲完都唔會覺得膩用餐包點來飲都幾夾 推薦 👍🏻.🐖🐖《自家製甜薯條》🐖🐖 🛑 7/10 🛑 💰$68 💰呢個我估應該係👨‍🍳失手炸得耐左 🥲蕃薯嘅天然甜係幾好嘅不過真係太燶 😂 有超過一半都係深啡色.🐖🐖《美國牛腹肉他他配蒜蓉包》🐖🐖🛑 8.9/10 🛑 💰$168
🐭 米奇老豬Vol. 163 🐷
環境好清幽 夜晚仲有好多吊燈
啱曬大家瘋狂打卡 📷
而且餐廳佈置都算幾有情調 🍷
高雅得來又唔會太classy/fancy搞到周身唔聚財🤪
老豬幾鍾意呢個氣氛 ~
🐖🐖《自家製番茄乾麵包配牛油》🐖🐖
🐖🐖《法國泥蟹湯》🐖🐖
🛑 8.5/10 🛑 💰$88 💰
呢個應該係老豬飲過最濃🦀️味嘅湯❣️
湯嘅質地唔係平時南瓜湯果種creamy口感
稀身d 而且有沙沙感(應該係磨碎左d蟹?)
所以飲完都唔會覺得膩
不過真係太燶 😂 有超過一半都係深啡色
🐖🐖《美國牛腹肉他他配蒜蓉包》🐖🐖
🛑 8.9/10 🛑 💰$168💰
🌟必叫🌟
無論係韓式、日式、西式嘅生牛肉
老豬都非常喜愛 🤤
牛肉肉質鮮嫩香滑
配上法國蔥、醃青瓜、薑、辣茄中和返肉嘅油感
面頭仲有一隻生鵪鶉蛋黃喺面可以比我地拮穿撈勻 🥚
環境:8.7/10
性價比:✴️ 中 ✴️
ENCORE:✅
2022-04-03 273 瀏覽
假日同朋友去食好野~ 打卡美美西餐廳我哋兩個人點左兩個套餐外加左4隻生蠔🦪生蠔我哋分別叫左Yellow Gem同Louet Frissero各2隻,2款都好好味,個人比較喜歡Yellow Gem🥰套餐包左沙律,餐湯,餐包同埋飲品~ 由於想腸胃用餐後健康啲,我哋叫咗熱檸水~ 沙律同餐湯都唔錯~ 餐包係意大利包配黑橄欖牛油~幾香口!主食我哋叫燒澳洲10安士牛肩胛同埋香煎龍蝦配龍蝦汁意大利飯~ 燒澳洲10安士牛肩胛我哋要咗五成熟~食落岩岩好保留肉汁鮮味~ 牛肩胛唔錯~ 拌碟嘅薯菜都好好味!香煎龍蝦配龍蝦汁意大利飯都好香口好好味~ 龍蝦大大件又新鮮~ 龍蝦汁既意大利飯好好味😋!
假日同朋友去食好野~ 打卡美美西餐廳

我哋兩個人點左兩個套餐外加左4隻生蠔🦪

套餐包左沙律,餐湯,餐包同埋飲品~

牛肩胛唔錯~ 拌碟嘅薯菜都好好味!

2022-03-20 319 瀏覽
環境優美的外賣pizza 店係宗饒館呢間法餐之前幫襯過晚餐都幾好食,最近可能疫情關係,推出左外賣既pizza ,意粉餐,感又去幫襯下😊今次叫左巴哈馬火腿pizza厚批,炸雞亦同一個香蕉蛋糕。羅完外賣,見到出面空地陽光普照又環境優美,就決定坐喺度食。同朋友有傾有講好開心。個火腿厚批,火腿咸香,批底雖然厚,但都幾有口感同咬勁,味道唔錯,配合埋批面芝士同火劍菜,幾適合。個炸雞亦份量十足,有成八隻,又香又脆,咬落去仲好多汁。最後件香蕉蛋糕不過不失,做為飯後甜品亦都吾錯呢。又渡過一個優閒下午😊
環境優美的外賣pizza 店
炸雞亦份量十足,有成八隻,又香又脆,咬落去仲好多汁。
最後件香蕉蛋糕不過不失,做為飯後甜品亦都吾錯呢。
又渡過一個優閒下午😊

這間餐廳已經幫襯過數次,最喜歡這間餐廳就是環境清幽,很有文化氣息,侍應的服務態度非常好,餐廳的座位很寬躺舒服。這餐廳簡直是和閨蜜聊天的一個好地方。由於是下午茶時間,我們選了兩種食物。一邊品嚐,一邊聊天。焗麵包布甸配雲呢拿雪糕$88由於擔心一件蛋糕兩個人唔夠食,所以決定叫一款比較出名的甜品,甜品即叫即做,焗麵包布甸再配雲呢拿雪糕,麵包布甸甜而不腬,非常開胃,口感豐富,感覺很多層次,非常出色的甜品,再配上雲呢拿雪糕,簡直是絕配。自家製甜薯條$68高質素的甜薯條,熱騰騰的端上,有樂趣口,一啖咬落去很甜,非常吸引,用嚟下午茶簡直是享受之選。

由於是下午茶時間,我們選了兩種食物。一邊品嚐,一邊聊天。

焗麵包布甸配雲呢拿雪糕$88

由於擔心一件蛋糕兩個人唔夠食,所以決定叫一款比較出名的甜品甜品即叫即做,焗麵包布甸再配雲呢拿雪糕,麵包布甸甜而不腬,非常開胃,口感豐富,感覺很多層次,非常出色的甜品,再配上雲呢拿雪糕,簡直是絕配。

自家製甜薯條$68

-House Of Joy 悅滿軒今次係二訪法式Fine Dining 悅滿軒✨自從舊年食完個牛扒之後就好念念不忘今日係食牛扒既心情 所以就再番黎食過~✨Lunch Set Italian Tomato Bread and Black Olive Butter + Daily Soup & Salad是日南瓜湯 質感好Rich 好似飲緊南瓜漿咁🎃🧡🍝 Spaghetti with New Zealand Mussles, Tomato Sauce ($148)意粉偏向Creamy 口感 滿滿既蕃茄醬 非常開胃唔好以為係得2粒青口 其實係暗藏左好多青口係意粉入面🤩所以食既每一啖意粉都會咬到青口 好正❤️🥩Grilled US 10oz Flat Iron W/Potato, Sautéed Vegetables - No Hormone ($168)嗌左5成熟既牛肩胛 好欣賞佢地呢度既廚師每次拿捏牛扒既成熟度都係岩岩好✨切開仲係非常粉嫰 仲keep 到滿滿肉汁所以每啖都係好juicy 入面雖然有好少好少既筋 但仍然係非常唔錯 配料仲有南瓜 西蘭花同薯仔所以都係飽肚的 成個餐CP值好高❤️再一
House Of Joy 悅滿軒

今次係二訪法式Fine Dining 悅滿軒✨
自從舊年食完個牛扒之後就好念念不忘
今日係食牛扒既心情 所以就再番黎食過~

✨Lunch Set

配料仲有南瓜 西蘭花同薯仔
所以都係飽肚的 成個餐CP值好高❤️

再一次黎

都係好滿足又好飽咁走
希望下次可以再黎食dinner 嗌番個油封鴨脾!

2022-03-06
  • 紐西蘭青口配番茄汁意大利粉
  • 燒澳洲10安士牛肩胛
2022-02-16 400 瀏覽
我聽過身邊有好多人都推介呢間餐廳,話餐廳環境嘅氛圍,食物嘅水準質素,侍應嘅服務態度,都有好高嘅評價,所以我今日就茂名你試試看😀離開港鐵站,要行大概10分鐘,先去到饒宗頣文化館真係聞名不如見面,呢個嘅建築群係香港嘅三級歷史建築!下區:係呢種用瓦頂嘅建築,感覺已經同周圍嘅高樓大廈氛圍完全唔同搭lift上中區:係有好幾間白色嘅小屋,其中H座,就係餐廳 - House of Joy ( 仔細查看地圖,原來上區係可以俾人staycation⭐️)四周嘅環境,綠樹成蔭,鳥語花香,令人老土啲講句真係心曠神怡啊!帶着呢個咁好嘅心情走進餐廳,去享用我今日嘅午餐,餐食物都覺得份外好味😋不過,雖然餐廳係喺文化館之內,而附近看似冇乜人,但餐廳入邊已經有九成入座,所以大家如果要來必須要先訂座!食物方面:我特別推介呢一個 - 法國泥蟹湯🦀味道超濃郁!超正呀!👍🏽

離開港鐵站,要行大概10分鐘,先去到饒宗頣文化館
真係聞名不如見面,呢個嘅建築群係香港嘅三級歷史建築!

食物方面:我特別推介呢一個 - 法國泥蟹湯🦀
味道超濃郁!超正呀!👍🏽
法國泥蟹湯🦀
法國泥蟹湯🦀
留係香港其間不停揾有咩新地方可以行下食下野🎀位於饒宗頤文化館入面,第一印象好似入咗一間法國小屋嘅感覺( ´∀`) 舒服又不失典雅~ 係文化館影完相就順便過嚟可以享受到法式休閒 ! 因為當日坐滿曬人,就無影到太多嘅境照~ 不過野食質素係有保證架😜Price 💵 麵包🥯麵包份量都幾多,喺法國硬身麵包,牛油加咗少量嘅黑松露,等待嘅時間都唔會太肚餓香煎鵝肝配鴨批 ——— $188鵝肝都幾大份,以前菜來講,兩個人share都可以~ 鵝肝入口即溶,非常濃郁,煎香部份小小脆口,口感唔錯~ 鴨批係冷盤,兩樣一齊食最好食😋蟹肉意粉配南瓜汁 —— $238南瓜味好濃好突出!意粉偏向creamy口感,唔會太重口味,相對上比較淡口~ 蟹肉係用嚟增加味道嘅層次~ 蟹肉加上意粉咁食先係最好食嘅配搭~ 寶雲酥焗羊扒配羊肉腸 —— $298 冇諗過原來係咁厚咁大舊! 好彩只叫了一份肉唔係一定食唔晒~ 肉質好嫩都容易切,非常juicy ! 加上隔離嘅鹹忌廉同黑醋汁,好有法式風味~ 推薦值: ⚜️⚜️⚜⚜️️/5 朝早嘅文化館會比較影相靚啲,夜晚來會比較浪漫🌹 整體來講除咗地方偏僻少少之外,係幾值得推介嘅一個好去處-Useful
留係香港其間不停揾有咩新地方可以行下食下野🎀

寶雲酥焗羊扒配羊肉腸 —— $298

推薦值: ⚜️⚜️⚜⚜️️/5

-Useful tags for you 💓
#tthkfoodie #tthkrestaurast
🇫🇷🌝 隱世法菜。文化館內的法式情調🥂💓🍴悅滿軒📍荔枝角青山道800號饒宗頤文化館H座聽聞荔枝角的山崗上有間隱世法國菜🇫🇷,今晚趁佳節專程上山,一試究竟😋餐廳果真隱蔽,恰好當天饒宗頤文化館有展覽,人流很多,更難找🤣🔆 餐前麵包蕃茄提子乾麵包🥖,暖暖地,好有蕃茄香🍅,好軟熟個黑松露牛油🍄🧈松露味濃,搽麵包好好食👍🏻🔆 法國泥蟹湯🦀🫕蟹味濃郁,好鮮美😋仲可以用餐前麵包點晒湯精華🤪🤪🔅 澳洲藍青口配白酒紅花忌廉汁🫕青口肉超~細~粒~🤭可幸,青口好嫩滑,食落有海水味,好鮮甜😋😋配埋個濃厚的白酒紅花忌廉汁好creamy 好winey,更能帶出青口的鮮味👍🏻🔅 焗澳洲龍蝦尾配海膽燴意大利飯 🦞海膽味好濃郁,每一粒意大利飯都有海膽的鮮甜🤤飯底仲有小蕃茄同青瓜粒,食多多都唔覺”漏”😋個龍蝦尾🦞會起埋肉,放喺蝦殼上,啖啖肉,好彈牙,好正👍🏻🔅 法國油封鴨髀配南瓜燴薏米。意大利黑醋汁🦆鴨皮🦆好脆好鬆化,有鴨油香🤤但鴨肉有少少🤏🤏乾,好彩有配個意大利黑醋汁🧉夾埋食,算🆗 南瓜燴薏米食唔到南瓜味🎃,加埋個酸酸的黑醋汁都幾特別,整體感覺唔算太油膩🔅 阿拉斯加焗雪山典型火焰雪山🏔️🔥,店員一上碟,就會叫你拎相機📷,
🇫🇷🌝 隱世法菜。文化館內的法式情調🥂💓

🍴悅滿軒
📍荔枝角青山道800號饒宗頤文化館H座

🔆 餐前麵包

蕃茄提子乾麵包🥖,暖暖地,好有蕃茄香🍅,好軟熟

個黑松露牛油🍄🧈松露味濃,搽麵包好好食👍🏻

法國泥蟹湯

🔆 法國泥蟹湯🦀🫕

蟹味濃郁,好鮮美😋
仲可以用餐前麵包點晒湯精華🤪🤪

澳洲藍青口配白酒紅花忌廉汁

🔅 澳洲藍青口配白酒紅花忌廉汁🫕

青口肉超~細~粒~🤭

可幸,青口好嫩滑,食落有海水味,好鮮甜😋😋

焗澳洲龍蝦尾配海膽燴意大利飯

🔅 焗澳洲龍蝦尾配海膽燴意大利飯 🦞

海膽味好濃郁,每一粒意大利飯都有海膽的鮮甜🤤
飯底仲有小蕃茄同青瓜粒,食多多都唔覺”漏”😋

個龍蝦尾🦞會起埋肉,放喺蝦殼上,啖啖肉,好彈牙,好正👍🏻

法國油封鴨髀配南瓜燴薏米。意大利黑醋汁

🔅 法國油封鴨髀配南瓜燴薏米。意大利黑醋汁🦆

鴨皮🦆好脆好鬆化,有鴨油香🤤

但鴨肉有少少🤏🤏乾,好彩有配個意大利黑醋汁🧉夾埋食,算🆗

阿拉斯加焗雪山
🔅 阿拉斯加焗雪山

典型火焰雪山🏔️🔥,店員一上碟,就會叫你拎相機📷,之後就會點火🔥再淋酒🥃😎

個蛋白忌廉皮好甜,燒得香暖,中心是朱古力蛋糕同雪糕,冰火交融,好正👍🏻👍🏻😋

可憾掛住影相,蛋白忌廉皮燒得太耐,有點燶同苦😢

🐷🐷整體評價:
食物高質,菜色擺盤精緻,用餐環境都幾有情調、幾有feel,是慶祝特別日子的好去處👍🏻

惟餐廳人手不太足夠,只有2-3個侍應,包括一個估計已屆60歲的高齡伯伯招呼食客,東奔西走,弄得我們也不好意思叫他加水了🤭🤭🤭🤭

法國泥蟹湯
澳洲藍青口配白酒紅花忌廉汁
焗澳洲龍蝦尾配海膽燴意大利飯
  • 泥蟹湯
  • 烤澳洲龍蝦尾配海膽燴意大利飯
2022-01-19 363 瀏覽
Spending my night at House of Joy again! This is the last day of dine-in before the tightening of social distancing measures due to the recent outbreak of Omicron. We ordered 2 main dishes:Rigatoni w/ slow cooked wagyu beef cheeksThe rigatoni is a tube-shaped pasta. It is cooked with wagyu cheek, parmesan cheese and chive. The pasta is so al-dente and wrapped by the sauce. Very yummy!Grilled stuffed Chilean sea bass w/ Mediterranean sauceit took some time for making this dished as it has to been

We ordered 2 main dishes:

it took some time for making this dished as it has to been filled with squid paste and grilled. Love the delicate fish flesh and the springy squid paste. The Mediterranean sauce is refreshing with dried tomato, olive and garlic.
A very decent dinner before the lockdown once again.
2022-01-04 558 瀏覽
饒宗頤文化博物館,一個充滿文化氣息嘅地方,近年多咗好多人嚟打卡影相,原來館內隱藏咗一間精緻浪漫法國餐廳🥂🍴一坐低侍應便捧上手工麵包,麵包裏面有啲果乾,軟硬適中,配特製牛油🧈,唔錯。🍴法國泥蟹湯$88食到淡淡蟹肉,泥蟹湯香味濃郁,真材實料,🍴寶雲酥焗西班牙伊比利亞羊扒配自家製羊肉腸 $298賣相精緻,七成熟岩岩好,肉質嫩滑,點砵酒汁食可以解膩,酸酸甜甜😋羊肉腸會比較騷,從未食過咁濃味既羊肉腸,幾正!🍴美國頂級牛復肉12安士$328叫左五成熟,廚師會幫你切開一塊塊,塊扒煎得幾好,有外脆內嫩嘅感覺,淨係點海鹽食已經好好味😍🍴阿拉斯加焗雪山$98即係細個食嘅火焰雪山,侍應將點左火嘅酒倒落個蛋糕,做出火焰效果🔥外層忌廉就比較甜,裏面係蛋糕包住雪糕再配朱古力餅底,好味道🥰

🍴法國泥蟹湯$88
食到淡淡蟹肉,泥蟹湯香味濃郁,真材實料,

🍴寶雲酥焗西班牙伊比利亞羊扒配自家製羊肉腸 $298

🍴美國頂級牛復肉12安士$328

🍴阿拉斯加焗雪山$98

2022-01-02
  • 法國泥蟹湯
  • 美國頂級牛腹肉
2022-01-03 518 瀏覽
星期日晚同老公去左饒宗頤文化館間有情調既餐廳撐枱腳。首先送上餐前麵包,麵包好軟熟又熱辣辣,連隻碟都係暖架,好周到。大通粉配慢煮和牛頰肉和牛頰肉已經整碎左,遍佈係通粉度,肉質軟腍,醬汁調味好好,係好食既通粉。寶雲酥焗西班牙伊比利羊扒配自家製羊肉腸·砵酒汁第一次食羊肉腸,有少少羊羶味,甘先係食羊架嘛,有驚喜。羊扒就無乜羊羶味,好軟嫩,都好好味。阿拉斯加雪山侍應幫手點火。蛋白糖包住朱古力蛋糕、雲尼拿雪糕、朱古力餅底,好多層次,口感豐富,好出色。
星期日晚同老公去左饒宗頤文化館間有情調既餐廳撐枱腳。
侍應幫手點火。
2022-01-02
$365.2 (晚餐)
2021-12-31 356 瀏覽
佢係位於饒宗頤文化館入面,未入餐廳已經感受文化氣息。喺悅滿軒可以食到正宗法國菜,非常驚喜,質素實在唔係其他同價位嘅西餐廳可以比擬。上坐底就會上餐包,然後我地點咗:🖤法式烤鴨清湯($98)賣清湯,同一價位嘅餐廳已經唔會做,因為清湯好難整,要花好多心機去油。法式清湯唔好睇佢咁清,其實好濃味,法式清湯係一種將高湯煮製、淨化做成的濃郁湯品。法文中,consommé 就有濃縮嘅意思,所以每啖都係成隻鴨嘅精華。🖤烤牛骨髓配蒜茸包($158)油脂四溢,入口即化,令人難忘!調味啱啱好,同香脆嘅蒜茸包好夾,正!係味蕾嘅享受~🖤美國頂級牛腹肉12安士($328)去食西餐牛肉一定會食,今次叫咗五成熟,表面有啲焦,好有牛香,唔錯,配菜幾好食。🖤阿拉斯加焗雪山($98)火燒得有啲勁,所以有啲燶。入面係雲尼拿雪糕,配黑朱古力蛋糕做餅底,都ok*為咗呈現食物最真實嘅狀態,呢個post嘅圖片都冇加effects、調色,只會加上文字及一點點插圖。

上坐底就會上餐包,然後我地點咗:
🖤法式烤鴨清湯($98)

🖤烤牛骨髓配蒜茸包($158)

🖤美國頂級牛腹肉12安士($328)

🖤阿拉斯加焗雪山($98)

2021-12-29 517 瀏覽
悅滿軒(荔枝角)位於荔枝角饒宗頤文化館內的H座。食物質素水準相當高,餐廳的內外裝修佈置都充滿氣氛,並會因應節日而轉換不同主題的裝飾佈置。朋友說餐廳更會定時轉換新餐牌,非常周到及有心思。入座後,侍應馬上奉上餐廳自家製的蕃茄麵包 ,非常滋味,配合黑橄欖牛油,簡直一絕。美國牛腹肉他他陪蒜蓉包 $168 是用了上等生牛腹肉、法國葱、水瓜柳、乾蔥、辣茄等配料混合,再加上鵪鶉蛋。配料的酸酸甜甜,帶出牛腹肉的鮮味。蘋果目煙燻西班牙乳豬 $318 ~必食連煙燻木一同上枱,煙燻香氣撲鼻。西班牙乳豬的皮燒得薄脆香口,而豬髀肉仍然鮮嫩多汁。伴碟的酸紅椰菜可中和乳豬的油膩感、加上法式薯仔蓉增加整道菜的飽足感。自家製甜薯條 $68~必食番薯條炸焦香脆口,用了粗切的關係,裏面的番薯肉甘甜軟糯。悅滿軒 (荔枝角)荔枝角青山道800號饒宗頤文化館H座
悅滿軒(荔枝角)

蕃茄麵包

美國牛腹肉他他配蒜蓉包

美國牛腹肉他他陪蒜蓉包 $168
配料的酸酸甜甜,帶出牛腹肉的鮮味。

蘋果目煙燻西班牙乳豬 $318 ~必食
連煙燻木一同上枱,煙燻香氣撲鼻。
蘋果木煙燻西班牙乳豬
西班牙乳豬的皮燒得薄脆香口,而豬髀肉仍然鮮嫩多汁。
自家製甜番薯條

自家製甜薯條 $68~必食
番薯條炸焦香脆口,用了粗切的關係,裏面的番薯肉甘甜軟糯。

悅滿軒 (荔枝角)
荔枝角青山道800號饒宗頤文化館H座
蕃茄麵包