2011-09-25
之前買左團購, 同屋企人一齊去食. 其實無抱太大期望, 但最後都係失望. 去到最多人排都係冷盤, 長腳蟹, 生蠔, 藍貝等, 雖然多人排, 但其實都keep住refill, 所以一定有得食, 呢樣都幾好, 唔會出出下就冇左. 但有d人真係好核突, 攞長腳蟹一個人攞十幾隻都算, 前面個人夾緊蠔, 有個女人等唔切個夾竟然用手攞, 用手攞自己食都算, 仲要係度揀黎揀去!!! 見到咁我真係攞唔落手囉!!大家都係一個跟一個排住隊, 唔會有人搶到佢d長腳蟹囉!! 職員見到都唔出聲, 唔知係咪已經見怪不怪.......講番食物, 最期待既長腳蟹不過不失, 但其實只有咸味, 冇乜蟹味. 螺有沙, 生蠔都ok, 幾新鮮, 熟蝦冇特別, 其他就冇試魚生: 種類真係少得可憐, 只有三文魚, 吞拿魚同立魚. 三文魚d皮冇去清, 吞拿魚好多筋, 立魚就好硬.......即係冇樣好......熱盤: 有牛柳粒, 蒸魚, 炒斑塊, 意粉, 豬手, 咖哩等, 應該有十幾樣, 但其實行一圈都冇咩揀得落手,,,,,另有counter應該係特色食品, 有即切中式火腿, 燒牛肉等, 另外有燉湯, 十分鐘出一次, 好快就俾人攞
另有counter應該係特色食品, 有即切中式火腿, 燒牛肉等, 另外有燉湯, 十分鐘出一次, 好快就俾人攞晒. 我試左, 湯感覺有味精, 但料幾多, 有冬瓜, 瘦肉, 翅, 一小塊海參, 仲有螺肉. 覺得全晚最好味係呢個湯, 唔怪得咁快俾人攞晒
甜品: 有朱古力慕絲蛋糕, 各式慕絲蛋糕, 栗子蛋糕, 面包布甸, 龜苓糕等. 開頭多款d, 但後尾愈來愈少, 好多款都冇再出. 最多人排係乳酪, 可以自己揀配料, 算係ok既一個
一般自助餐有既粉面counter, 呢度都有, 但唔係好覺有咩餸揀, 淨係見到菜, 所以都冇食.....
總括來講, 選擇真係好少, 我屋企人都覺得冇咩好食. 凍飲要加錢另叫, 團購價我都覺得唔值. 事實上雖然自助餐去到九點半, 但八點好多人已走. 不過服務還好, 收碟算快, 服務生亦好有禮貌.