2010-05-19 30 瀏覽
朋友有半價劵... 因此大夥兒去試試... 但睇左 N 份食評, 真係有 D 擔心... 唔 REFILL 既 BUFFET... 好大鑊 WOR...7 點半到, 人山人海, D SETTING 又真係幾迫, 環境又真係幾嘈... 大家鬥大聲講野...出到食物區... 嘩... 搶食... 魚生條隊排十幾人... 生蠔係有, 一次出 30 隻左右, 但我睇住5一個師奶 + 2 個細路, 3 個人一次攞晒... 駛唔駛呀... 配給啦不如... 其他區亦差唔多... 雪櫃門多人開到等如冇關過... 所以朋友話雪糕等如奶昔...食物質素... 出奇 D OK WOR... 以 170 蚊一位既價錢, 實在有 D 意外...魚生係唔夠新鮮架啦, 但仲可以... 長腳蟹急凍貨, 而且未解晒凍... 部份又雪到 D 肉死晒, 咬落去一口咸水, 流到周圍都係... 生蠔開殼衰, 隻隻都好多殼碎... 凍螺及壽司 OK 的... 蝦就十分細隻...熱盤有驚喜, 牛柳十分滑, 琵琶豆腐好香口, 葡汁雙蔬汁味好甜品方面, CAKE 水準一復, 葡 TART 唔得..

甜品方面, CAKE 水準一復, 葡 TART 唔得.. 豆花一流, 咖啡濃香.

想食雪糕既, 等啦, 等到 D 人走得咁上下, 個櫃才人開啦, 咁 D 雪糕先食得

唔 REFILL 既情況係不存在的.. 食到 9 點半, 都仲有好多野食...

間唔中一次 OK.. 但唔係 BUFFET 好地方...
2010-05-18
2010-05-01 10 瀏覽
上個week 同一大班朋友去食。環境一去到感覺好似大排檔﹐好多人﹐抬同抬之間得半個身位。抬多到要放係CAFE 外面。食物
上個week 同一大班朋友去食。

食物[/u
熱盤都算可以﹐但係SHASHIMI 就排隊﹐生壕要爭 ( 差不多一次出30只)﹐凍蟹太咸。

( 值得一提﹐REFILL 好慢 )
2010-04-24 31 瀏覽
1./好可愛嘅熊貓,不過好可惜唔可以入去影相.>m<''2./呢道雖然唔係好好食,(謝謝友人做背景)不過就好叻,用d字頭雪糕做甜品的主打,之前有咩唔好食,到呢一part,已經唔係好記得了.因為我地不斷又不斷食食食,數一數大家食咗幾多,我就食咗3柸呀.正.3./燒大蝦>>一般,另外的乳鴒就好新鮮,好味道4./呢d甜品,我無食到,因為食雪糕好過啦,但問過朋友就好一般5./即磨咖啡,我老公話好好味道,佢共飲咗2柸,我就一柸6./蟹,係我食自助餐唯一會回本的食物.而且我又非常非常非常鐘意食,但呢度嘅長蟹腳好鬼鹹,又多水流到一手都係,所以唔食,轉食細蟹,而且重好食過長蟹腳好多添.總體::因為有現金折扣卷(50% off dis),所以先ok,不過食物如果多d選擇不同國家的食物,同新鮮d,熱食又多野擇就最好啦.如果無折,咁就有人請先會去呵.

1./好可愛嘅熊貓,不過好可惜唔可以入去影相.>m<''
3./燒大蝦>>一般,另外的乳鴒就好新鮮,好味道
5./即磨咖啡,我老公話好好味道,佢共飲咗2柸,我就一柸

2009-04-13 18 瀏覽
星期日一行二十多人來到悅來酒店食 buffer , 因為貪佢就腳 (有老人家) 。小弟還是第一次去這間酒店食 buffer , 所以抱著一試的心態看看。冷食有三文魚 , 長腳蟹 , 青螺 , 蝦 , 青口 , 瀨尿蝦 (好細隻) 。三文魚同青螺都 ok , 長腳蟹腳就不好吃 , 無咩鮮味 , 不過你要求比蟹鉗就會好一點 , 煙三文魚一般 .... 這個冷盤檔是全個自助餐唯一會 refill 的地方。我地大約六點半去到 , (六點開始至十點) , 所以熱盤如蒸魚 , 炒蟶子 .... 一早已無晒 , 但我坐到九點多都從來無 refill 過囉 ..... 真係離譜 ... 甘樣算係自助餐 ... !!! 最後連較好味的羊扒 , 其實已無咩人食 , 當取晒後都再無加添 .... 仲有一樣很氣憤的事 , 就是去到 BBQ 檔要求取兩隻雞翼 , 個外藉侍應竟然比我一隻 , 另一隻要我 return 再來 , 有無攪錯 ?!?! 雞翼好貴咩 ? 你話過不過份 ?! 其他甜品 , 什麼 cake 都有幾款 , 味道就一般 ... 無晒又係無 refill .... 唉 ! 雪糕自取 , 牌

雪糕自取 , 牌子野 .... 很多貨 , 唔會無 ..... 最理想的項目 !
總括來講 , 我遇到的情況是這樣 ....... 你問我比幾分 ? 你話呢 ? 一間不 refill 酒店自助餐你認為我應該比幾分 ? 選擇的食物已不多 ... 無左就係無 , 甘尾段可以食 D 咩呢 ? 大家評評理吧 !
咭好似是 八五折 , 埋單後每人好似都要 $240 左右 !

2009-04-05
慶祝紀念
生日
2009-04-09 47 瀏覽
我地三位成人一位長者,長者出示長者咭收小童價。上年尾食過一次覺得唔錯,因有蒸魚食物比效中式較啱老人家,所以再揀這裡。冷盤有剌身三文魚吞拿魚不過唔新鮮其他青螺、青口、瀨尿蝦(幾大隻)新鲜唔錯熱盤就覺得麻麻地,曰式咖喱牛肉(無試到)、燒雞都好味,其他香腸意粉味道怪怪不中不西點心有小籠飽ok,粉果裹面無咩料,蒸魚蒸得老咗D,其他都係炒飯、牛仔骨之類一般野廚部有師傅煑粉麵,炸天婦羅,海南雞好好味不過每次只斬三件比你,我兩次都係比雞翼我,孤寒咗D雪糕是Dreyer;s好多款味道選擇,我自己揀咗支雪糕批甜品蛋糕太多款試了幾款,藍梅芝士餅唔錯一定要試吓,黑森林蛋糕無朱古力味,苟蒻布甸,西瓜、蜜瓜唔甜,蕃薯糖水蕃薯唔靚榨楂無料似红豆沙整個buffet都唔差整體都ok,(我第一次去有牛根腩可惜今次去無)成人加咗價要148,小童及長者128,用信用卡再85折
冷盤有剌身三文魚吞拿魚不過唔新鮮
其他青螺、青口、瀨尿蝦(幾大隻)新鲜唔錯

點心有小籠飽ok,粉果裹面無咩料
,蒸魚蒸得老咗D,其他都係炒飯、牛仔骨之類一般野

雪糕是Dreyer;s好多款味道選擇,我自己揀咗支雪糕批

甜品蛋糕太多款試了幾款,藍梅芝士餅唔錯一定要試吓
,黑森林蛋糕無朱古力味
,苟蒻布甸,

西瓜、蜜瓜唔甜,蕃薯糖水蕃薯唔靚榨楂無料似红豆沙

整個buffet都唔差整體都ok,(我第一次去有牛根腩
可惜今次去無

成人加咗價要148,小童及長者128,用信用卡再85折
2009-04-07
  • 海南雞、藍梅芝士餅
2009-04-02 35 瀏覽
又一次寫有關悅來酒店的食評,今次既不是殷悅,亦不是其歐陸餐廳,而是吃自助餐的Panda Cafe。來食Lunch Buffet,主要是貪佢平。有會員卡,三人行可享六折優惠,咁既價錢,我諗去邊度都食唔到。冷盤有幾款火腿、煙三文魚、凍食牛肉等,都只係普通,其中牛肉得個凍字,毫無味道,並不好吃;海鮮類有蝦、青口和扇貝,蝦我冇試,青口和扇貝尚算有鮮味。少不了的刺身和壽司,刺身包括三文魚及吞拿魚,還有蟹柳,不太肥美,但感覺新鮮;幾款壽司和青瓜卷等,飯團算是握得不錯,總括而言達到了我既要求。熱食沒有特別驚喜,當然豬牛羊雞魚等基本野走唔甩。中式做法,大致可以接受,其中蒸魚我較為欣賞。海上鮮用的應該是 『盲鰽』,清蒸做法,火路控制不錯,剛熟,肉質嫩滑,好味道。其實也有粉麵檔,但因為甜品款式太多太吸引,所以要留肚主攻甜品。簡單介紹下呢度既甜品,黑白朱古力慕思、果撻、栗子撻、Macaron、芝士蛋糕、藍莓蛋糕、鮮忌廉森林蛋糕、芒果蛋糕、果凍等等等等...最奇特是有兒時吃的可樂糖。黑白朱古力慕思幾有層次感,加上底下的朱古力漿夠濃郁; 果撻及栗子撻都是好在於個撻皮,牛油皮鬆脆;Macaron質感較濕軟;幾款

少不了的刺身壽司刺身包括三文魚及吞拿魚,還有蟹柳,不太肥美,但感覺新鮮;幾款壽司和青瓜卷等,飯團算是握得不錯,總括而言達到了我既要求。

黑白朱古力慕思幾有層次感,加上底下的朱古力漿夠濃郁; 果撻及栗子撻都是好在於個撻皮,牛油皮鬆脆;Macaron質感較濕軟;幾款蛋糕都算鬆軟,但味道太淡口,水準不高。

有兩個大雪櫃放著Dreyer's雪糕和雪條,任攞唔嬲。若喜歡的你,則不要錯過。而我,吃一杯Cookie & Cream雪糕就夠,始終Dreyer's對我的吸引力不大。

外面有咖啡機,可自行沖製心水咖啡,奶茶檸茶也是自己搞掂。喝一杯熱檸茶,極普通的茶包沖出來的,不用多提。

有人埋單,不用我付錢,謝謝!
  • 清蒸海上鮮
(非會員)
2009-03-15 34 瀏覽
之前都黎食過幾次...印象都ok~加上我地join左佢張card所以好抵食...雖然熊貓處於呢個區,對佢既期望唔會太高,但以呢個價錢,比起五百蚊一位既喜來登絕不遜色今晚每人都會送一份燒大蝦&鵝飦多士...大蝦味道一般,d肉有少少梅,鵝飦食五餐肉多d~魚生有三文魚,tuna,八爪魚,長腳觸...黎過幾次,今晚d魚生係最差~三文魚有皮,我最憎魚皮,見到就反胃~tuna第一次拎都ok,但再拎時超梅,好似一舊生豬肉咁色~長腳蟹勁咸,好似飲左啖海水咁,諾富特果d好味好多,好鮮甜!所以今晚都係食左好少魚生凍海鮮有三點蟹,螺,蝦,瀨尿蝦,扇貝...蟹因為太細隻,唔吸引所以冇食到~蝦同埋扇貝都ok,幾鮮味~仲有煙三文魚,幾好味,不過細塊左d,但係食左好多~熱葷有雞,鴨,炒蜆,蒸蟶子,炸海鮮,蒸魚,鹵水墨魚,炸豆腐,咖哩牛肉...仲有果d唔係好記得,淨係食左炸豆腐同鹵水墨魚都幾好味,因為我唔係咁好熱葷~但係款式唔係好多即場煮方面有生牛河,扎肉河~呢2樣都冇食...仲有串燒檔,有墨魚丸,肉丸,魚餅,腸仔,雞肉串~腸仔個樣以為佢係廚師腸,點知食落好多芝士,好好味~魚餅唔好味湯有2款越南湯同粟米忌廉湯,個越南
湯有2款越南湯同粟米忌廉湯,個越南湯好香,見到入面有蝦蟹,橙色,有d似冬陰公,不過飲落原來冇酸味既,不過幾特別,越南湯第一次見~個忌廉湯就好普通,有d似茶餐廳貨式
甜品都算係全晚最good既地方,最特別既係見到有一盤排得整齊既士多啤梨,前面放左一碗cream同糖粉...俾人用黎點士多啤梨食既~一試之下,發現超好味,因為我最愛食cream,同埋未試過咁食士多啤梨,點沙糖就聽過~仲有,士多啤梨"定"已經幫你切左,好細心~但係只出過一轉,我地都係每人食左一粒咋!!仲有朱古力毛絲,new york cheese cake,mango cheese cake,黑白朱古力毛絲杯,鮮果撻,bread pudding,豆腐花,朱古力海綿蛋糕,mango白朱古力層屠杯,芝麻千層酥,朱古力嘖泉,puff...選擇多之餘,每款都有水準,而且refill得快,仲會轉款(好多酒店都唔會)
當我地出拎甜品時,討論緊食邊樣好,附近位廚師即時向我地介紹每款甜品,用咩黎整呀...幾好味嫁,叫我地試下~又當我地行埋魚生檔時師父咁岩行開左,附近個經理即刻走埋黎話"師父行開左,你想要d咩,轉頭拎埋枱俾你丫"!!整體服務好好~仲有我地用panada張卡,4個人食只係俾2個人價錢~埋單600唔洗,仲用coupn免費換左個2磅蛋糕走,係pizza hut食都唔止啦,算係超值
送既大蝦
黑白朱古力毛絲蛋糕
特濃朱古力蛋糕
mango唔知咩杯
2009-01-18 20 瀏覽
失望的事大多了。吃自助餐啲客比其他酒店的客嘈吵,沒有mood.他們又特別喜歡搶食。食物好大路,大路到沒有深刻印像。個別食物亦素質差。讓我講下:幾件不同款的魚生有大大條根仍然送給個客。長蟹腳有好死鹹的水味,唔通下一大堆salt煮?生蠔有很多碎蠔殼。Refill 速度慢得要死。我聽到有小廚子打電話問要不要 refill生果,那時是晚上9時,而10時才收爐喎!!!有些食物更一去冇回頭, 就是牛扒。一次被人取晒就改為烤豬脾,之後又改用煙豬脾以Pama ham方式切!!!焗雞卷係一次就冇。飲品又是,燈汁和蘋果汁冇refill。再一次講,失望。
失望的事大多了。

飲品又是,燈汁和蘋果汁冇refill。

再一次講,失望。
$324.6 (其他)
2008-12-31 23 瀏覽
呢度食物都OK啦...有長腳蟹,瀨尿蝦,大蝦,扇貝,生蠔,螺等等...都算好多選擇,甜品都算幾好...都係好多野揀...最過癮就係有成個雪榚櫃,放滿晒Dreyer's,有杯裝雪榚同埋雪榚批....好正咁丫.....不過熱盤就差少少..唔算好多野揀,都係普通野......飲品都ok架...橙汁,檸茶檸水,咖啡奶茶任飲...呢D好多地方都有,都唔算出奇...但奇就奇在呢度竟然有支裝"媽媽奶"(維他奶).......嘩...正丫..我好like"媽媽奶"架嘛..呢度仲要係支裝,熱飲架....好開心丫..

2008-12-17 18 瀏覽
之前同屋企人加男朋友total 5 個人去呢度食自助餐都係睇完openrice ge 食評先決定訂枱佢6 點鐘就開始, 我地0個日去到都係6 點過少少, 入到去其實得一枱客, 開頭都驚唔知會唔會出事, 但係愈來愈夜就多左好多人, 差唔多坐到8 成枱 (0個日仲係閒日)冷盤的味道都ok, 魚生就得幾款, 包括三文魚同八爪魚熱食就比較失望了一點, 款不多同埋麻麻地好食, 個燒蠔有點唔夠熟同有沙(其他食評都提過)最開心係見到成個雪柜都係雪糕waiter ge 速度開初都收碟收得好快, 但之後一多人就無乜人理, 叫埋單都叫了一陣, 但整體服務都唔錯!埋單5個人差唔多千五
之前同屋企人加男朋友total 5 個人去呢度食自助餐
都係睇完openrice ge 食評先決定訂枱

冷盤的味道都ok, 魚生就得幾款, 包括三文魚同八爪魚

最開心係見到成個雪柜都係雪糕

埋單5個人差唔多千五
2008-11-24 33 瀏覽
同mum去荃灣行街街,大約12:00 noon去到,亂打亂撞去咗熊貓酒店嘅coffee shop,見好耐冇同mum食buffet,於是入去試吓喇!咁大間coffee shop,都差唔多full,算係咁!一入去已經見到魚生櫃,mum攞著新鮮嘅三文魚,正!都算新鮮,唔錯......仲有吞拿魚、金槍魚、蛋 & 蟹柳真係冇諗過百幾蚊嘅buffet竟然有咁多凍盤......凍盤螺、蝦、瀬尿蝦、mussel唔錯bor......沙律全部材料都好新鮮,尤其係啲菜仲有粟米、熟蛋、什錦薯仔......熱盤冇咩特別有蒸魚、德國烤豬柳、燒牛肉、麵檔、燒味炒麵、飯、時蔬......甜品成個雪櫃都係dreyer's雪糕,有杯裝同雪糕批,正!有好多cheese cake,可惜冇我鍾意食嘅chocolate cake......仲有雪耳糖水、豆腐花、西米露......$148 lunch buffet (mon - sat)大部份信用咭都有85折,折實唔洗$140,好抵!侍應服務唔錯,做嘢爽手。食物refill快,抵讚!

咁大間coffee shop,都差唔多full,算係咁!
仲有吞拿魚、金槍魚、蛋 & 蟹柳
真係冇諗過百幾蚊嘅buffet竟然有咁多凍盤......
凍盤
螺、蝦、瀬尿蝦、mussel
唔錯bor......
沙律
全部材料都好新鮮,尤其係啲菜
仲有粟米、熟蛋、什錦薯仔......

熱盤
冇咩特別
有蒸魚、德國烤豬柳、燒牛肉、麵檔、燒味
炒麵、飯、時蔬......

甜品
成個雪櫃都係dreyer's雪糕,有杯裝同雪糕批,正!
仲有雪耳糖水、豆腐花、西米露......

$148 lunch buffet (mon - sat)
大部份信用咭都有85折,折實唔洗$140,好抵!
侍應服務唔錯,做嘢爽手。
食物refill快,抵讚!
2008-10-20 28 瀏覽
因為openrice見到有人讚,所以今日襯放假就專登去試試,可能我地太早到,周圍只有一枱客等咗半小時,有waitress過嚟話“可以開始喇”,我第一時間就揀刺身食,有吞拿魚、三文魚、金槍魚,甜蛋同蟹柳(雪得好實,其餘都好鮮甜),之後再食海鮮,好掃慶,冇長腳蟹....不過有螺、蝦、大大隻有高瀬尿蝦同煙三文魚,所有海鮮都好得,而且唔咸之後食熱葷,雖然有十多款,不過賣相就一般,值得回味只有咖哩牛肉粒仲有2款粥~~海鮮粥同青邊鲍鷄粥,我食咗兩碗!甜品有好多款,有豆腐花,cheesecakes,brownie,d一杯杯ryer雪糕同雪條好飽~~~百四元都唔駛,超抵! 所有信用卡都有八五折值得一提係員工嘅服務,每位都好nice

仲有2款粥~~海鮮粥同青邊鲍鷄粥,我食咗兩碗!

好飽~~~百四元都唔駛,超抵! 所有信用卡都有八五折

值得一提係員工嘅服務,每位都好nice
2008-10-01 12 瀏覽
聽日生日,同屋企人黎呢度預祝。環境睇落吾錯,都冇咩同胞在埸,幾和平的自助餐。頭盤,COLD CUT不算多,但味道頗好。煙三文魚很好吃,瀨尿蝦頗為新鮮,也較少見。壽司當然沒有日本料理的質素,但可以接受。沙律方面是我最欣賞的,生果,雜菜,薯仔,蛋各種沙律都有齊,又新鮮,特別是是日沙律隻泰式粉,好味主菜,主菜吾算多,大概得十四五種,不計飯面就更少。SUNDAY ROAST做得不算好,意大利粉係個香草汁好,但煮得太腍了。。。另外蒸魚很有鮮味,其他的其實都不用試,省下胃吃頭盤魚生更好(不過,有誰吃自助餐吃主菜呢?)甜品,呢隻就真係做得不算好,最好食都係blueberry cheese cake,其他就咪預我啦....有時又一物兩用,american cheese cake又係第二種西餅個餅面,甜品迷會比較失望囉。另外有個小朋友BUFFET,有薯餅,焗茄,雞翼個D,張桌矮矮地好趣致。服務不錯,係件制服好花好怪。。。。最好既係D野不停refill,保持D野夠新鮮。條魚原本得番棚骨,轉頭D魚肉就番哂黎,幾神奇!咁既價錢我覺得好抵,為左D沙律同服務我會黎第二次架!
聽日生日,同屋企人黎呢度預祝。
環境睇落吾錯,都冇咩同胞在埸,幾和平的自助餐

咁既價錢我覺得好抵,為左D沙律同服務我會黎第二次架!
個環境都吾錯,幾靚
正頭盤最正
甜品多選擇,但並不突出
正頭盤最正
  • 沙律
2008-09-29 15 瀏覽
26/8/2008 我和兩個朋友去食。差不多八百蚊,酒店自助餐都尚算抵食啦。有dreyer's (皇牌雪糕)各色雪糕及雪糕批。長腳蟹.刺身等都足夠回本啦。
26/8/2008 我和兩個朋友去食。
差不多八百蚊,酒店自助餐都尚算抵食啦。
有dreyer's (皇牌雪糕)各色雪糕及雪糕批。
長腳蟹.刺身等都足夠回本啦。
  • 北京填鴨
2008-09-17 29 瀏覽
老實講,我幾年前去過,印象麻麻,但今次去,真係有d喜出望外。我食lunch buffet,12:00開始,但未夠鐘,佢地仲set緊野,都可以俾人入去坐住等,地方算大,又乾淨企理,野食都好多。刺身有三文魚、吞拿魚同唔知乜魚,仲有蛋同埋蟹柳。都新鮮,起初師父每次俾4片,可能我經常出去,佢都好識做夾多幾片俾我。冷盤有翡翠螺、蝦、青口、瀨尿蝦,又有大大件的sushi,同埋煙三文魚。不過煙三文魚就「鞋」咗d。沙律有好多盤,不外乎都係果幾款,但薯仔沙律就正囉。甜品有好多,最正就係cream brulee,好滑,同埋好少地方有得食。如果唔係怕肥,就真係會狂食。另外有隻蘋果批,又係好味。反而有d芝士cake就太酸。當然仲有dreyer雪糕(杯裝)同雪條。有三隻味,正!中式甜品有雪耳糖水、豆腐花、西米露。另外熱的又有麵包布甸同埋熱的朱古力cake,yummy!熱盤方面,都係果d啦,唯獨成條蒸魚,無乜邊度lunch buffet會有,梗係狂食啦!另外有德國烤豬柳代替咗燒牛肉,都幾特別。(但師父唔知點解,掛住斬燒鴨唔理人企響度等囉)。仲有麵檔、燒味等。其實去之前我都驚個場好嘈同埋多遊客要爭食。不過我發覺當w

沙律有好多盤,不外乎都係果幾款,但薯仔沙律就正囉。
其實去之前我都驚個場好嘈同埋多遊客要爭食。不過我發覺當waiter自動自覺做到高水準表現,就無人會破壞呢個環境。成個場upgrade晒,食得好舒服。同埋廚師好有禮貎,亦會不斷整理出面的食物,總之每次出到去唔會見到果種俾人搞到亂晒、好似食剩菜尾的感覺,ok ok

好多咭有折,service又好,應該會再去。

• cream brulee、蒸魚、蘋果批