千百味 今個月生日所以有幸被人請食三餐buffet , 其中有九龍酒店倚窗閣_dinner buffet , 馬哥孛羅香港酒店Cafe Marco_tea buffet , 仲有令 千百味 失望的悅來酒店Panda Cafe_lunch buffet .今日 28/07 去悅來酒店Panda Cafe價錢 : 加左價 lunch 成人$148 , 小童$128 , dinner就唔記得幾錢 , 某幾間信用卡有85折沙律 : 間間酒店都係嗰D啦冷盤 : 3款火腿 , 4款壽司 , 煙三文魚刺生 : 吞拿魚 , 三文魚 , 油甘魚 ( 新鮮度可接受 )海鮮 : 青口 , 蝦 , 扇貝 ( 唔知係咪平日關係呢 , 無瀨尿蝦 , 無碧螺 , 無長腳蟹 )熱盤 : 全部中式 , 炒飯硬 , 肉類魚類都干,鞋,硬 , 係炒菜好食粥麵 : 炸雲吞係今餐主菜最好食 , 粥都OK甜品 : 款式多 味道超淡 , 其中一款可能無落糖 , 所以間間酒店都整到好甜嘅 麵包布甸 , 呢間就啱啱好 , 係今餐甜品中最好 , 雪糕係Dreyers獨立杯裝 , 仲有支裝汽水服務 : 廚房好快ref
千百味 今個月生日
今日 28/07 去悅來酒店Panda Cafe
沙律 : 間間酒店都係嗰D啦
冷盤 : 3款火腿 , 4款壽司 , 煙三文魚
粥麵 : 炸雲吞係今餐主菜最好食 , 粥都OK
服務 : 廚房好快refill食物 , 客人唔洗等唔洗搶 . 樓面待應要叫先過嚟收碟
其他 : 原本 千百味 諗住會有好多內地遊客 , 但好彩係本地人多 . 衛生OK .
平日都有好多人嚟食 , 入座率有80%
  • 炸雲吞
  • 麵包布甸
2008-07-26 36 瀏覽
19/7係我大佬個仔仔2歲生日,而我就係20/7,所以一家人嚟食個LUNCH BUFFET 其實我哋都係貪近近地方便大家,對呢度嘅食物都冇咩期望,點知入到嚟發現...嘩..嘩..嘩..原來LUNCH BUFFET都有好多o野食喎,去睇有咩食都轉咗我幾個圈!!!有三款刺身同壽司、好幾款海鮮,沙律吧,中西湯,肉檔,粉麵檔,而熱盤都有成個圈咁多,甜品細細件有好多款,Dreyers及阿波羅雪糕,糖水,汽水,仲有成部咖啡機俾你任沖.....蘋果香蕉都有.....唔記得咁多喇~ 可惜.......雖然食物款式多到你試唔晒,不過我當日所食落肚嘅都唔好味(未算難食),最正嘅竟然係即叫即煮的粥,當然仲有Dreyers雪糕啦~估唔到都幾多人下,而且有一半都係自由行。

有三款刺身壽司、好幾款海鮮,沙律吧,中西湯,肉檔,粉麵檔,而熱盤都有成個圈咁多,甜品細細件有好多款,Dreyers及阿波羅雪糕,糖水,汽水,仲有成部咖啡機俾你任沖.....蘋果香蕉都有.....唔記得咁多喇~

,最正嘅竟然係即叫即煮的粥,當然仲有Dreyers雪糕啦~

估唔到都幾多人下,而且有一半都係自由行。
2008-07-14 9 瀏覽
咁的價錢, d 野食都係一般, 雖然有汽水,一杯杯的雪糕任飲任食, 不過其他的野食嘛嘛, 甜品都冇咩選擇. 雪糕又冇 refill , 俾人拿哂就冇.$270 食咁的 dinner buffet 完全唔值.....絕對冇下次....

2008-06-22 17 瀏覽
$148 lunch buffet, 多張信用咭都有85折, 折實連埋加一都唔洗$140.開初都有點怕價錢平, 無咩嘢食, 事實又唔係wo, 有3款魚生; 3款海鮮, 蝦, 螺,瀨尿蝦; 連即叫即煮的粥檔, 切肉枱都有, 熱葷, 生果, 甜品,dreyer's雪糕通通一應俱全. 就連咖啡茶都係任沖的!講到食物質素, 就可以講一句一分錢一分貨啦, 食物都好新鮮的, 只係味道就普通咗d, 賣相亦都唔算精美吸引lor.服務都唔錯, refill 都好快, 已經滿意了.

服務都唔錯, refill 都好快, 已經滿意了.
2008-05-30 27 瀏覽
今天去了熊貓咖啡室吃午餐自助餐..初頭怕沒什麼好吃!! 我去到時12:30 到那時不是太多人..去到坐低一陣走出去看看有什麼吃..見到豆角炒肉..咖喱羊肉.金沙骨..炒粗麵還有好幾款..我吃了清蒸鮮魚 第一啖放落口會覺得淡但是有魚鮮味有好滑 ^^好味還有什箘忌廉湯好香好好味味!!! ^0^ 飲了三碗 魚生有吞拿魚.三文魚 還有一款忘了什麼魚 我覺得吞拿魚麻麻地.三文魚ok ^^ 還有凍蝦.翡翠螺 .懶尿蝦.青口.. hehehhe還有燒牛肉我拿了六次 好好味 還有粉麵不過我沒試><甜品都好多藍莓芝士蛋糕也不錯 雪糕是Dreyers!!! 今天一個人$148+$3在+ 10%個$3元是用來做善事錢會捐去協青社!!!!不錯的一天

魚生有吞拿魚.三文魚 還有一款忘了什麼魚
好好味 還有粉麵不過我沒試><
甜品都好多藍莓芝士蛋糕也不錯
雪糕是Dreyers!!!

今天一個人$148+$3在+ 10%

個$3元是用來做善事錢會捐去協青社!!!!

不錯的一天
2008-04-27 30 瀏覽
一家人到此食lunch buffet。百幾蚊黎講,食物選擇款式算OK多,有:刺身/壽司/海鮮/熱盤/沙律吧/粉麵檔/雪糕....入座率達8成,無搶食物情況出現,refill速度正常!收碟亦都OK!待應跟得幾好~《總結》食物:●●●○○(勝在款多)服務:●●●○○(待應反應快)價錢:●●●○○(可接受)
一家人到此食lunch buffet。
百幾蚊黎講,食物選擇款式算OK多,有:
刺身/壽司/海鮮/熱盤/沙律吧/粉麵檔/雪糕....

《總結》
食物:●●●○○(勝在款多)
服務:●●●○○(待應反應快)
價錢:●●●○○(可接受)
2008-01-04 43 瀏覽
12月26日食晚上自助餐, 魚生得兩三款, 三文魚有根, 唔新鮮, 大隻蟹一咬全部是水無肉, 自助咖啡奶茶沒茶提供只有水, 每人免費送蝦一隻, D肉梅的,唔新鮮, 糖水杏仁糊好似藥水, 唔該試過先比人食啦, 罐頭茄汁豆都攞出嚟比人食, 不知所謂, 晒錢, 差唔多HK$400.00一個人.
2007-12-26 30 瀏覽
本人住荃灣唸住近近地又無咁貴約個fd 來尼到吃下點知來到發覺野食5多日本料理無咩..5野食好難食成晚都無咩食過野只系飲左2碗中湯除蛋糕外;都無咩野覺得ok架啦(尼樣都5好食真系死得) 2位埋單約750到! 其實我覺得好貴!以為酒店都5會差得去邊...下次聖誕食野都5好貪平啦!!感覺d野食同去唱k食自助差5多咁下次一定5再去! 不過26號去6點食到9點幾坐低傾計就真系幾夠時間o既!!
本人住荃灣唸住近近地又無咁貴
約個fd 來尼到吃下點知來到發覺野食5多
日本料理無咩..5野食好難食
成晚都無咩食過野只系飲左2碗中湯
感覺d野食同去唱k食自助差5多咁
下次一定5再去! 不過26號去6點食到9點幾
坐低傾計就真系幾夠時間o既!!
2007-05-30 37 瀏覽
現已易名The Panda Cafe。一行四人來飲野,揀這裡的主要原因是當中有人訂了Panda Hotel既房住,順腳來樓下飲野咁解。我並不是好酒之人,所以也只點了一杯Ginger Ale,貪佢無酒精,又唔使飲juice咁寡。另由於我當晚半粒飯都未落過肚,個個來飲野,我還要叫碟印尼炒飯。Ginger Ale不是太好,薑味不夠重,感覺像飲梳打水似的。而炒飯呢!可能因為時間太夜,遲遲未到。久等之下,終於看見侍應由門口把飯拿過來,估計是從另一F&B Outlet煮的。炒飯十分巨型,裡面有粟米粒、青豆、雞肉和蝦仁;上面大大隻煎蛋,伴碟還有蕃茄、青瓜及豬肉串。飯炒得好香口,把蛋弄破,蛋黃汁流入飯內更美味;蝦仁好大隻,且為數不少,可惜我不吃蝦,只益了同桌的其他人;他們都大讚美味可口。豬肉串有兩串,雖只是微熱,但有醬汁相伴,也未為不可;蕃茄、青瓜感覺清新。事實上我們當晚頗夜才到,接近打烊,我還點炒飯,自知不受歡迎。但酒店服務始終要好,所以侍應仍是笑著面來招呼我們。
現已易名The Panda Cafe。