2022-07-24 265 瀏覽
2022-05-17早兩日去咗旺角御滿屋食放題😀同朋友兩丁友去食🤓店員安排我地坐近出餐既位置🤩一坐低就用電話瘋狂點餐😌食物種類都多既🥸廳餐分咗A至D餐,A餐就最少食物選擇,價錢最平,咁D餐就最貴,價錢就最貴😗我就揀咗B餐,其實多咗幾樣野,所以唔建議揀B餐😌食物方面魚生刺身味道幾好😜但熟食方面就麻麻哋😔仲有自助區拎嘢食😉自助區嘢食正常都唔會點拎🤣我就拎咗菜心當清下條腸😬最後埋單就$852🥸平均400頭啦😌正常價錢,不過唔會再食😏#御滿屋日本料理 #御滿屋 #放題 #御滿屋放題
2022-05-17
早兩日去咗旺角御滿屋食放題😀
同朋友兩丁友去食🤓
店員安排我地坐近出餐既位置🤩
一坐低就用電話瘋狂點餐😌
食物種類都多既🥸
我就揀咗B餐,其實多咗幾樣野,所以唔建議揀B餐😌
食物方面魚生刺身味道幾好😜
但熟食方面就麻麻哋😔
仲有自助區拎嘢食😉
自助區嘢食正常都唔會點拎🤣
我就拎咗菜心當清下條腸😬
最後埋單就$852🥸
平均400頭啦😌
正常價錢,不過唔會再食😏

#御滿屋日本料理
#御滿屋
#放題
#御滿屋放題
2022-07-22 225 瀏覽
今朝同同事出左旺角做野,差唔多食lunch個同事話係旺角食埋先返公司,之後我就提議食滿屋,因為之前去荃灣果間實在難忘($228/person,未加一)12點左右,我地去到已經有好多人坐係度等開門,雖然望落去地方無荃灣果間咁大間,但啲座位都好闊落,坐得舒服。自助茶水食物區既野食同飲品都係種類繁多,任君選擇~侍應既服務態度都係好友善,上菜速度都快,不停食不停上菜。啲刺身好新鮮,我實在太中意食三文魚,不停order三文魚刺身凡係見到「海膽」兩個字都唔會放過,呢間有海膽手卷,當然要食啦,啲海膽好新鮮,有種入口即溶既感覺,好鮮味~身為榴連控,今次旺角分店係「貓山王榴連炸彈」,嘩,啖啖榴連香,係我口入面停留~簡直大滿足「和風牛柳粒」好正,啲牛柳好林,個醬汁恰到好處,唔太咸最後,最值得一提既就係「御品鮑汁燴花膠」,花膠大到成隻碟咁大,煮到入晒味,簡直值回票價~總括黎講,旺角既御滿屋同荃灣果間都一樣咁掂,我地都食左幾輪,我同同事食得好飽,下次再黎食~

($228/person,未加一)

自助茶水食物區既野食同飲品都係種類繁多,任君選擇~

侍應既服務態度都係好友善,上菜速度都快,不停食不停上菜。
刺身好新鮮,我實在太中意食三文魚,不停order三文魚刺身

「和風牛柳粒」好正,啲牛柳好林,個醬汁恰到好處,唔太咸

2022-07-04
  • 海膽手卷
  • 御品鮑汁燴花膠
  • 刺身拼盤
2022-07-20 147 瀏覽
個fd話想食放題,之後就約距lunch食放題🤣🤣🤣🏠入面環境十分寬敞,服務態度好好,可以自助QR code落單,送餐速度快👍同埋出面有炸物同小食同前菜仲有野飲甜品等可以自己拎➡️ 刺身刺身賣相唔錯,厚切,份量足,d野都好新鮮👍➡️壽司細細件,幾好食,仲可以食多幾件細細件,咩味都可以試下😆➡️小食食物既種類繁多,但我驚食唔曬所以無叫🤣➡️炸物炸芝士年糕真係好食,仲有芝麻雞翼,炸榴槤炸彈都外脆內軟,金黃鬆脆,正啊😆➡️ 燒物鹽燒牛舌👅,少少鹽味帶番出牛格鮮味!仲有燒羊架都好好味,鍾意食羊嘅唔好放過😆燒菠蘿🍍都好食,甜而不膩😆➡️甜品甜品各式各樣令人目不暇接,不過真係太飽所以同friend都係一人叫杯雪糕,雪糕都多選擇,有movenpick同Häagen-Dazs🀄️總結:野食多,質量高,服務好,好鬼飽🤣
個fd話想食放題,之後就約距lunch食放題🤣🤣🤣

➡️ 刺身
刺身賣相唔錯,厚切,份量足,d野都好新鮮👍

➡️壽司
細細件,幾好食,仲可以食多幾件細細件,咩味都可以試下😆

➡️小食
食物既種類繁多,但我驚食唔曬所以無叫🤣

➡️炸物

➡️ 燒物
燒菠蘿🍍都好食,甜而不膩😆

➡️甜品

🀄️總結:野食多,質量高,服務好,好鬼飽🤣
2022-07-20 159 瀏覽
同事一齊食放題,旺角「御滿屋」舒服又好坐,點餐落單上菜快夾妥,放題價錢分幾級越貴越高級,我哋第一次食都係由最低級試先,刺身款式雖然不多勝在新鮮,其他食物都不錯款式頗多,甜品就一般喇!食多二杯貴價雪糕就值回票價,每位連加一$295,都算抵食。🤣🤣
2022-07-20
2022-07-10 218 瀏覽
📍 御滿屋日本料理 (旺角)地址:旺角彌敦道655號胡社生行1樓想同時品嚐品嚐港、日及泰式等放題? 位於旺角「御滿屋日本料理」 性價比非常高!🤩先出去自助區行一圈,除咗自助飲品🥤🥃同 Salad Bar 吧仲有小吃、冷盤及甜品等等🍣食放題最緊要就係刺身~呢度嘅刺身相當新鮮 三文魚、希靈魚、油甘魚、赤貝等,都係任食! 肉質厚切, 油脂十足🌟真係好驚喜~🍣火炙壽司 - 經火炙後迫出油脂 燒一燒更加香!炙燒三文魚壽司 、 炙燒帶子壽司都是我的最愛燒物、串燒🍢 菠蘿🍍兩面都輕輕燒過 咬下又甜又多汁 必食很推介芝麻雞翼 夠熱辣辣大大隻又脆又香口 雞肉非常嫩滑又能鎖住肉汁 😋😋牛柳粒 肉質嫩好腍又多肉汁 食落十分惹味 風味十足 北海道燒帆立貝 滿滿的肉汁😋 真係次次都會食唔停口軟嫩又帶有少許火炙的香氣 好正啊🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️整體黎講呢度既嘢食都整得幾好食,值得一試!!
📍 御滿屋日本料理 (旺角)
地址:旺角彌敦道655號胡社生行1樓

想同時品嚐品嚐港、日及泰式等放題
位於旺角「御滿屋日本料理」 性價比非常高!🤩

仲有小吃、冷盤及甜品等等

🍣食放題最緊要就係刺身~呢度嘅刺身相當新鮮
三文魚、希靈魚、油甘魚、赤貝等,都係任食!
肉質厚切, 油脂十足🌟真係好驚喜~

🍣火炙壽司 - 經火炙後迫出油脂 燒一燒更加香!
炙燒三文魚壽司 、 炙燒帶子壽司都是我的最愛

燒物、串燒🍢
菠蘿🍍兩面都輕輕燒過 咬下又甜又多汁 必食很推介
牛柳粒 肉質嫩好腍又多肉汁 食落十分惹味 風味十足
北海道燒帆立貝 滿滿的肉汁😋 真係次次都會食唔停口

整體黎講呢度既嘢食都整得幾好食,值得一試!!
2022-07-09 230 瀏覽
今天中午相約朋友吃飯,想坐得耐一點,朋友就建議去滿屋吃放題,因為可以吃足三小時,不用趕住走。今次我們選了A 經典放題,$228 ,有75種食物選擇,十分便宜呢!餐廳選用QR code 下單,方便快捷。飲品就自行到外邊領取,中午時段也有清酒及梅酒任飲。出面還有冷盤及炸物自取,款式也不少,而且有爆谷機。午市的甜品款式也不少,清酒還可以加熱。🍶刺生款色也很多,整體都新鮮,甜蝦很大隻,三文魚也肥美、北海道帶子鮮甜,鮑片甜甜的很不錯。這份量刺身,在一般的日本餐廳,也至少數百元吧!海膽手卷也是任吃,海膽入口即溶,我們點了幾次❣️炸物也有很多選擇,貓山王榴槤炸彈味道濃郁🤭、炸芝士年糕內裏香滑軟糯,芝士流心❤️、炸廣島蠔炸得酥脆,蠔肉多汁、炸相思鮮奶卷甜度適中,又香又滑,大愛。天婦羅🍤炸得金黃香脆,內裡軟綿。此外也有很多的串燒,如雞軟骨、牛舌、燒菠蘿等。也有烤羊架、鹽燒青魚,花膠鮑魚等熟食呢,真的讓人眼花撩亂。最後再吃一杯雪糕,有我喜歡的宇治抹茶十勝紅豆味,大家都吃到很滿足呢!

出面還有冷盤及炸物自取,款式也不少,而且有爆谷機。

午市的甜品款式也不少,清酒還可以加熱。🍶

海膽手卷也是任吃,海膽入口即溶,我們點了幾次❣️

2022-07-08 168 瀏覽
約咗朋友喺旺角食晏,友人提議嚟胡社生行呢間「御滿屋」,講起上嚟都已經有好耐冇食過放題,就一於齊齊放縱下。餐廳開咗好多年,但係店內裝修仍然頗新淨,環境光猛闊落,坐得挺舒服。放題有 A B C D 餐可供選擇,揀咗經典 Set A,每位只係 $228+10%,就可以任飲任食三小時。先出去自助區行一圈,除咗自助飲品同 Salad Bar 吧外,原來呢度仲有炸物、小吃、冷盤同熟食等供應,而且花款都幾多。返埋位後,友人已經點來了不少刺身同壽司,馬上開餐。幾款刺身都好新鮮,三文魚厚切肥美、赤蝦彈牙黏糯、帶子甘甜味鮮,而北寄貝亦韌中帶脆,非常爽口。火炙壽司方面,幾款嘅質素都唔錯,三文魚頗大片,而且燒得啱啱好,入口即溶。海鰻肉質細嫩,經火炙後迫出油脂,加上香甜可口嘅鰻魚汁,很滋味!火炙醬汁牛肉壽司水準亦一流,牛肉嫩滑無筋,入口甘香豐腴。燒汁鮑魚仔軍艦爽口鮮甜,夾埋青瓜一齊食,更加清新。燒物同串燒都點咗好幾款,燒羊鞍肉質嫩滑,入口散發住淡淡羊羶香。牛舌質感幼嫩,鹽燒後吃起嚟入味又爽脆。有機菠蘿兩面都輕輕燒過,咬下又甜又多汁,正。另外呢兩款一品料理:御品鮑汁燴花膠、台式蒜香貝柱炒水蓮,亦絕對唔可以錯過。花
返埋位後,友人已經點來了不少刺身壽司,馬上開餐。幾款刺身都好新鮮,三文魚厚切肥美、赤蝦彈牙黏糯、帶子甘甜味鮮,而北寄貝亦韌中帶脆,非常爽口。
燒汁鮑魚仔軍艦爽口鮮甜,夾埋青瓜一齊食,更加清新。
另外呢兩款一品料理:御品鮑汁燴花膠、台式蒜香貝柱炒水蓮,亦絕對唔可以錯過。花菇厚肉大隻,入口菇香濃郁;而花膠亦香滑黏嘴,充滿骨膠原。貝柱肉質有彈性,水蓮清脆爽口,入口啖啖蒜香,好惹味!
雖然已經食到好飽,但點都要滿足一下甜胃,出去攞咗啲曲奇餅、小蛋糕、布甸、奶凍等,款款都好吸引。
另外每人還可以自選一款雪糕,我哋揀咗 Häagen-Dazs 嘅夏威夷果仁 同 岩鹽焦糖咖啡雪糕杯,兩杯都各具特色,入口香甜又冰凍,為午餐完美作結!
2022-07-07 194 瀏覽
每日嘅私人時間只有朝早小朋友返咗學同埋夜晚佢哋瞓咗覺之後🙈約朋友都要把握時間,所以當閨密約我出城,二話不說答應,因為可以輕輕鬆鬆坐低傾下計既機會難得💖實際型嘅我哋揀咗去旺角既御滿屋食放題,旺角站一出就到,好方便。一上到去都幾大幾濶落,又好企理,中午時間基本上都好多位,唔洗等。入到去已經見到長長一排自助食物區,有炸物、前菜、甜品,仲有5-6個大雪櫃一字排開既飲品櫃,汽水、啤酒、茶飲超多選擇。食日式放題刺身和壽司點少得, 三文魚、油甘魚、赤蝦、帶子、劍魚腩、北寄貝都好新鮮高質,喜歡海膽既就更加唔好錯過!仲有火炙系列,三文魚係至愛,炙燒完油香更突出,encore左幾次。天婦羅即點即炸,上枱時熱辣辣,炸蝦好好味,蝦肉都幾彈牙。炸蟹柳一絲絲都好有口感,仲有清甜南瓜,雖然成盤炸物,食完唔覺油膩。燒物都有唔少選擇,除左我好鐘意既燒大蝦同菠蘿,仲有鹽燒雞軟骨、鹽燒雞翼,燒鰻魚、燒北海道帆立貝等,基本都係簡單用海鹽和少少胡椒吊味,食到食物本身既鮮味。自助食物區有唔少熟食同嘖物,炸雞塊、薯角、沙律、日本海帶、螺肉等等數十款,自由配搭,仲有小朋友會好鐘意既爆谷,有得食有得玩。食左一堆魚生壽司又坐得凍凍地,點

食日式放題刺身壽司點少得, 三文魚、油甘魚、赤蝦、帶子、劍魚腩、北寄貝都好新鮮高質,喜歡海膽既就更加唔好錯過!

食左一堆魚生壽司又坐得凍凍地,點左碗海鮮粥暖下胃,粥底好清好綿,簡簡單單食落好舒服,又有蝦、鮮魷、青口等,好足料,食完個人暖晒。

最後係甜品環節,自助區兩個玻璃櫃放滿一杯杯既甜品,仲有一系列曲奇、椰汁糕等,全部蓋好夠衛生。仲有Häagen-Dazs 和Movenpick雪糕任點, cappuncino味真係好好食😋

食完令我重拾對食放題嘅信心,平日中午任食3粒鐘$228,算係中位價,不過食物質素、環境、衛生都絕對有保證,下次要再同老公黎嘆下。
2022-06-23
午餐
今日因為工作關係出左旺角做野,到食晏時間個同事話不如食個放題先返公司,之後就醒起早排去完荃灣滿屋,不如今次試下旺角果間。未到12點已經有好多人等緊開門,地方無荃灣果間咁大間,但啲座位好闊落,飲品櫃都係品種繁多,而侍應既服務態度同埋上菜速度都係好好同好快,果然同一個集團係無偏差,刺身好新鮮,三文魚又係食唔停。同事好中意食「海膽手卷」,佢話海膽好新鮮,同埋有種入口即溶既感覺。我超中意食榴連,今次旺角分店係「貓山王榴連炸彈」,食到我停唔到口。「和風牛柳粒」好正,啲肉質好林,個汁又好好味。值得一提既係「御品鮑汁燴花膠」,果件花膠大到成隻碟咁大,值回票價。「忌廉芝士軟殻蟹卷」好特別,忌廉加芝士,而軟殻蟹好香脆。總括黎講,刺身係新鮮,炸物同串燒都唔錯,都食左幾輪,我同同事都食得好飽,睇黎今晚晚餐都可以唔洗食🤣👍🏻
2022-07-04
  • 鐵板大蝦
  • 鐵板牛油香蒜帆立貝
  • 刺身拼盤
2022-07-05 152 瀏覽
襯前排考完試開始放假,當然要約下朋友大吃大喝,食個放題放鬆緊張嘅心情。依度食物款式都幾多,除左手機落單,重有不同嘅炸物、甜品和飲品係外面自取。一口氣點左大量嘅刺身、壽司、手卷。刺身點左三文魚、大赤蝦、帶子,而手卷有海膽和吞拿魚。最後壽司點左火炙三文魚、火炙黑椒廣島蠔、蟹子伴帶子和蟹子壽司等,材料件件新鮮,個人最鍾意當然係大赤蝦,肉質爽彈肥美。蒲燒鰻魚、椒鹽海蝦,燒紐西蘭羊鞍,羊鞍入口一D都唔羶,肉質嫰滑。大熱天當然要飲罐清涼爽。最後來杯Haagen-dazs 雪糕,Cappuccino咖啡味都幾濃,不錯。

一口氣點左大量嘅刺身壽司、手卷。刺身點左三文魚、大赤蝦、帶子,而手卷有海膽和吞拿魚。最後壽司點左火炙三文魚、火炙黑椒廣島蠔、蟹子伴帶子和蟹子壽司等,材料件件新鮮,個人最鍾意當然係大赤蝦,肉質爽彈肥美。

大熱天當然要飲罐清涼爽。

1K
2022-07-04 107 瀏覽
難得朋友話想食放題,就即興出發餐廳位置十分方便,地鐵站𝗘𝟭出口行幾步就到叫左個最平SET A,$248 120分鐘,過下口癮外要自取區有唔少熟食,沙律,甜品飲品方面,出面有多款罐裝及紙包飲品,還有酒精飲品自助茶水區有熱茶,特別有清酒,梅酒提供刺身方面嘅選擇都唔少個人最愛大大粒北海道帶子,鮮甜肉厚大赤蝦又夠爽甜手卷細細件一口一件,都唔錯天婦羅,串燒,同炸物當然唔少得天婦羅好香脆,炸粉又唔會好厚另外都推薦鹽燒牛舌鹽燒海蝦鹽燒紐西蘭羊鞍貓山王榴槤炸彈,幾惹味最後食埋碗牛肉烏冬,好滿足每位包一杯Häagen-Dazs或者MÖVENPICK雪糕
難得朋友話想食放題,就即興出發
餐廳位置十分方便,地鐵站𝗘𝟭出口行幾步就到
叫左個最平SET A,$248 120分鐘,過下口癮

外要自取區有唔少熟食,沙律,甜品

飲品方面,出面有多款罐裝及紙包飲品,還有酒精飲品
自助茶水區有熱茶,特別有清酒,梅酒提供

刺身方面嘅選擇都唔少
個人最愛大大粒北海道帶子,鮮甜肉厚
大赤蝦又夠爽甜

手卷細細件一口一件,都唔錯

天婦羅,串燒,同炸物當然唔少得

天婦羅好香脆,炸粉又唔會好厚

另外都推薦鹽燒牛舌
鹽燒海蝦鹽
燒紐西蘭羊鞍

貓山王榴槤炸彈,幾惹味

最後食埋碗牛肉烏冬,好滿足

每位包一杯Häagen-Dazs或者MÖVENPICK雪糕
2022-07-03 137 瀏覽
朋友今日話請我食放題,仲要就我係大埔食。我第一時間向佢推薦去大埔滿屋。食放題嘅好處就係任食唔嬲,而且食幾多就點幾多。唔會浪費。今次主力食佢刺身。三文魚刺身食落好新鮮。帶子鮮甜。甜蝦食落蝦肉清甜。而吞拿魚食落都唔會鞋口。除左主力食佢刺身之外,都點左少少壽司食。我自己鍾意佢啲壽司細細件。咁就可以試多幾件。除左刺身壽司之外。呢到都有熟食嘅。但今次我主力食刺身。所以就不多介紹。呢到亦有自助嘅有小食甜品任拎。飲品更加係超多選擇。值得嚟試。

放題嘅好處就係任食唔嬲,而且食幾多就點幾多。唔會浪費。

2022-07-03 136 瀏覽
1/7公眾假期,當然要和朋友們去享受美食,在疫情下很多食肆,都紛紛關門大吉!搵食艱難,最終搵到一間,位於旺角雅蘭中心對面的胡社生行,食日式放題-御滿屋日本料理,趕緊叫朋友提前訂位!這間日本料理,提供3小時任食(中午12:00-3:00),用餐時間相當充裕,雖然已訂位,但我也提前10分鐘到達取位,餐廳接待位置有限,但排隊等入座的人,較我想像中少,或許因為餐廳樓上還有另一間食日式放題的連鎖店!我等了5分鐘,便安排入座!先經過一大排自助食物區丶餐飲區丶甜品區,一人前用餐區,侍應安排我坐近窗口卡位!餐廳四周環境很整潔乾淨,坐位以卡位為主,空間寬敞舒適把握點餐時間,用手機掃二維碼,快捷方便,減低漏單的可能性,不消5分鐘,刺身丶燒物丶天婦羅,也陸續上枱,朋友真有口福,剛入座,各式各樣美食已放在眼前,我和另一位朋友去自助美食區取食物和飲品,自助區放滿一些前菜,排列整齊:中華沙律、八爪魚、枝豆丶海蜇、雜菜沙律、泰式鳳爪丶泡菜丶貝類海產丶喬頭丶黃瓜粒丶芝麻八爪魚、鴨胸、青瓜、車厘茄,但最震撼的是:一整盆飛魚子丶海葡萄,另一邊還有一些炸物丶爆谷至於飲品方面:有汽水、各式各樣的烏龍茶、解茶丶普洱茶丶果汁丶一

至於飲品方面:有汽水、各式各樣的烏龍茶、解茶丶普洱茶丶果汁丶一些酒精飲品,近用餐處,還有清酒丶梅酒任飲

我第一次用匙羹,享受飛魚子,每一匙放進口裡,也感受到飛魚子的鮮鹹味,每粒飛魚子在牙縫間爆開,很滿足

總觀餐廳的食物,不論選擇和款式也算多,尤其是刺身,赤蝦丶北寄貝丶帶子也很新鮮,只是三文魚刺身,沒有鮮味

其他食物的味道也很不錯,侍應生的服務態度,十分有禮,收拾餐碟很勤快,是次用膳經驗是開心丶愉快丶滿足,一定會推介給身邊好友

魚飛子是我至愛
魚飛子是我至愛
2022-07-02 190 瀏覽
睇左食評先去,唔明咁多好評囉。第一轉已經食唔落去,未試過半個鐘已經想走,樣樣都冇咩未,仔女勁失望,最尾只係食返杯雪糕補數。食左一個鐘就走,冇投訴不過唔會再去囉。
2022-07-01
2022-07-01 125 瀏覽
今日同一班好友來食午市放題。我地食足三個鐘🍣😋!簡直係大滿足!魚生選擇多,魚生素質新鮮。服務十分好,沒有出現漏單的情況。油甘魚、三文魚、劍魚腩、希靈魚、蝦🦐、鹽燒蝦、北海道帶子、樣樣都十分新鮮!燒牛舌、燒雞翼、燒菠蘿、無限量的明太子😆😆😆😆😆😆超級正!最開心就是有新鮮暴谷 ! Popcorn popcorn popcorn! Will definitely encore and revisit with my friends!!
2022-07-01