2021-06-04 249 瀏覽
兩個女仔三個main,我地一行二人,雖然大家都怕肥,但如果好食,又食得開心,一切都值得啦。本身係想食龍蝦,但因為8點半先放工來到,所以已經賣曬。但因為我地咩都想食,pizza, pasta 還是BBQ ribs, 所以就叫了3個main 加甜品,一於黎個大滿足。 先叫飲品,Meh spring 兩杯,明早又要返工,所以唔飲酒了。叫了mock tail裡面有lemon juice ,ganberry juicy立即覺得好fresh¸好清新。做左成日野,好想有這種感覺。 第一個main -黑松露菌醬野菌pizzaPizza份量一D都唔細架,一共有8件,最深刻係芝士份量,真係好多好多,係好厚好厚既一層,配合唔同既野菌,加上新鮮整作,熱辣辣。 經典意大利卡邦尼大意粉特別在於佢個汁,與平時食到既卡邦尼汁好唔同,可能有落蛋黃汁,好creamy¸好rich,而且麵質都有點唔同。但係幾特別既,有別於一般餐廳卡邦尼。 美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨Size其實可以選擇bite或者係full,今日揀了bite,其實係好大份,裡面有菜絲,等你可以fresh一D有薯條,仲要係超級脆既薯條Ribs本身都好好味道,
兩個女仔三個main,

先叫飲品,
立即覺得好fresh¸好清新。做左成日野,好想有這種感覺。
Meh  spring

第一個main -黑松露菌醬野菌pizza
Pizza份量一D都唔細架,一共有8件,

經典意大利卡邦尼大意粉
特別在於佢個汁,與平時食到既卡邦尼汁好唔同,
可能有落蛋黃汁,好creamy¸好rich,
而且麵質都有點唔同。但係幾特別既,有別於一般餐廳卡邦尼。

美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨
Size其實可以選擇bite或者係full,
今日揀了bite,其實係好大份,
裡面有菜絲,等你可以fresh一D
有薯條,仲要係超級脆既薯條
Ribs本身都好好味道,黑毛豬肋骨食材本身都有好香肉味,加上燒既時間岩岩好,真係唔錯。

食到E度,
我都兩個都好飽,但最後都係食得曬。唔好曬呀ma!

甜品Tiramisu
好大件,好大件呀。
一層一層既咖啡香味,咖啡cream。正
Tiramisu

另外,今日現場應該有2枱都有生日,我見係度慶生好開心呀,見到店員都會拎一個小小既煙火連埋甜品一齊出,
平日多數只係係甜品上寫生日快樂,
我下次都好想試下。好開心既感覺

Meh  spring
2021-06-04 36 瀏覽
今日同男朋友去咗尖沙咀呢一間酒吧食晚餐雖然佢係一間酒吧但係佢嘅晚餐食物嘅質素都非常之唔錯我哋首先每人叫咗一杯cocktail 佢呢度嘅Cocktail都幾有特色 唔係出面平時普通嗰幾種之後我哋叫咗個藍青口呢個真係勁好食 食得出係新鮮嘅藍青口唔係急凍 而且個汁亦都好好食佢仲好貼心咁提供咗啲發包俾我哋點啲汁嚟食之後我哋仲叫咗個西班牙海鮮飯上面有一隻大大隻嘅龍蝦分開咗兩邊其他海鮮都好出色呢個海鮮飯就係意大利飯我覺得口感啱啱好
今日同男朋友去咗尖沙咀呢一間酒吧食晚餐

上面有一隻大大隻嘅龍蝦分開咗兩邊
其他海鮮都好出色
呢個海鮮飯就係意大利飯我覺得口感啱啱好
2021-06-03 134 瀏覽
約朋友到尖東的酒吧happy hour,這間彌敦左岸感覺開陽,而且食物選擇多。入到去的氣氛好好,有種酒吧的感覺,但又帶點浪漫溫馨,不會太hardcore。可以見到除了情侶,也有一家大細來吃晚餐的,絕對冇問題。.美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨$138 是細份的,我以為真的很細份,結果有一整排豬肋骨,而且又有薯條及沙律,超級豐富的,一個人沒有可能吃得完,絕對不細份!豬肋骨切開有6塊,適合happy share,肉質嫩滑,好意咬得開方便吃用,煙熏味特別。.Hand-pulled pizza 煙三文魚芝士Pizza $168我以為Pizza是一開四的那種細size,但原來超大!餅底很香脆,芝士超多cheesy好食,在酒吧這種價錢吃到這種質素,真的令人驚喜。.米蘭式燴牛仔膝·蕃紅花意大利飯 $228這個飯絕對可以當牛扒吃,牛肉份量很多,牛味香濃,有少少筋口感好好,意大利飯也燴得很出色。.我和朋友都想過一個輕鬆的晚上,所以點了沒有酒精的mocktail。除了賣相靚,味道也調和得很清新自然。.又有情調,食物價錢又抵,絕對可以再encore。

Hand-pulled pizza
煙三文魚芝士Pizza $168

米蘭式燴牛仔膝·蕃紅花意大利飯 $228

又有情調,食物價錢又抵,絕對可以再encore。

2021-06-02 70 瀏覽
今日應邀朋友嘅邀請到尖沙咀食晚飯, 咁其實佢想嚟呢間餐廳到食龍蝦,因為個龍蝦做緊promotion, 好唔好彩來到餐廳,老闆話龍蝦賣曬,感覺有點兒失望,因為我諗住今晚可以食龍蝦大餐, 咁冇辦法啦我唯有同朋友叫咗其他嘢食。 講返呢間餐廳嘅裝修,其實都幾有氣氛 ,而且我見到都幾多人嚟呢度食,有一啲人就家庭聚會,有啲人就慶祝生日。 咁我哋就叫咗以下食品:凱撒沙律: 前菜就一定要食下啲菜幫助消化 呢個凱撒沙律做得ok, 沙律汁同埋菜都balance到好勻循 。 不過個份量就少咗啲如果多少少菜就更加好。Salami Pizza: 呢個pizza啊我覺得合我心意 ,裡面有沙樂美腸, mozzarella cheese,車厘茄、黑水攬,俄勒岡。 重點係呢個pizza充滿住芝士 ,pizza可以有拉絲嘅程度,我覺得仲好過某啲大型店舖整出嚟嘅pizza,而且我食到仲要係新鮮焗出嚟嘅, 材料亦都幾fresh。 呢個我重點推介。烤黑松露菌醬海鱸魚貓耳粉: 裏面有煙豬腩法邊豆、白菌、半乾車厘茄、羅勒 Parmesan cheese sauce, 咁其實呢一個分嘅主角始終都係條魚,咁我講下條魚啦,條魚其實個肉質

烤黑松露菌醬海鱸魚貓耳粉: 裏面有煙豬腩法邊豆、白菌、半乾車厘茄、羅勒 Parmesan cheese sauce, 咁其實呢一個分嘅主角始終都係條魚,咁我講下條魚啦,條魚其實個肉質都幾滑,而我重點食嘅就係塊魚皮,因為塊魚皮夾雜著黑松露嘅味道,所以如果品嚐嘅話,最好魚肉同塊魚皮一齊食,咁就可以嘗試到魚嘅鮮味同黑松露的香味,我覺得呢一道菜都唔錯,幾適合女士食。

甜品叫咗朱古力心太軟、馬卡龍、自家製椰子雪葩, 咁其實我覺得呢個甜品都唔錯嘅,個心太軟都算唔係太甜,幾適合香港人食,而且個macaroon 我覺得都唔錯,因為食到係真係新鮮整出嚟嘅,而我覺得綠茶嘅maccarone較好味,因為有少少似日本個啲草餅味。

最後我同朋友叫左杯cocktail飲,叫咗菠蘿冰 & Meh spring, 咁其實自己個人覺得杯菠蘿冰都幾好飲,鍾意飲嘅朋友大家可以試下 ,最後如果大家行開尖沙咀呢頭,都可以試下呢間餐廳,雖然試唔到個龍蝦,但係我自己覺得個pizza都唔錯,因為我鍾意食芝士!
2021-06-01 113 瀏覽
今日去了尖沙咀!落雨濕濕我們就去了赫得道酒吧街!我地去左"彌敦左岸"是一間酒吧,音樂加餐廳!一入餐廳好有氣氛!濃濃的音樂感!我們點了北海道帶子意大利麵烤黑松露菌海鱸魚貓耳朵粉黑毛豬火腿pizza菠蘿冰Meh spring北海道帶子意大利麵帶子好大粒!好鮮甜!麵質好彈牙!味道真不錯!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻烤黑松露菌海鱸魚貓耳朵粉貓耳朵粉好特別我都是第一次食!味道彈牙爽口!比較有咬口!松露菌味道香濃!🤤黑毛豬火腿pizza外皮脆脆內面都好豐富!味道不錯
今日去了尖沙咀!
落雨濕濕我們就去了赫得道酒吧街!
我地去左"彌敦左岸"
是一間酒吧,音樂加餐廳!
一入餐廳好有氣氛!濃濃的音樂感!
我們點了
北海道帶子意大利麵
烤黑松露菌海鱸魚貓耳朵粉
黑毛豬火腿pizza
菠蘿冰

北海道帶子意大利麵

烤黑松露菌海鱸魚貓耳朵粉
貓耳朵粉好特別我都是第一次食!
味道彈牙爽口!比較有咬口!
松露菌味道香濃!🤤

黑毛豬火腿pizza
外皮脆脆內面都好豐富!
味道不錯
2021-06-01 945 瀏覽
記得上次黎已經係3年前,餐廳無咩點變過,上次好欣賞既低温慢煮三文魚‧香芒木瓜藜麥沙律同低温慢煮豬件都仲有。因為疫情既關係明顯少左人,但都見到有唔少人黎慶祝生日。因為好肚餓既關係同2 個都係芝士控,我地放棄左望落好抵食既黑海龍,轉戰芝士盛宴。墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片(配忌廉‧牛油果醬‧蕃茄莎莎)芝士控既第一擊,粟米片配芝士已經好好味,芝士多到可以拉絲。酸忌廉‧牛油果醬‧蕃茄莎莎可以中和芝士粟米片既油膩感,加埋肚餓真係食唔停。藍芝士野菌比薩真係芝士控既第二擊,本身我朋友都怕藍芝士味太濃,但真係比巴馬臣果D 更香,無太強既芝士味,同菠菜係PERFECT MATCH,真係足料到不得了,一次過食左三件,比必勝客好食百倍,但價錢一樣,非常大份。烤黑松露菌醬海鱸魚柳‧貓耳粉今晚係炭水化合物夜,為左平衡下,叫左海鱸魚柳,相對清淡。第一次食貓耳粉,比較厚身有口感,配埋個黑松露菌醬汁,唔咸但好濃郁既味道,令本身只有口感既貓耳粉更加好味。爆漿芝士蛋糕‧自家制開心果雪糕真係芝士控既第三擊,爆漿芝士蛋糕唔洗講都好芝士,係好食,creamy 又cheesy, 但一食都覺得到頂,好彩配個勁好食既開心果雪糕,第二個

墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片(配忌廉‧牛油果醬‧蕃茄莎莎)

爆漿芝士蛋糕‧自家制開心果雪糕
真係芝士控既第三擊,爆漿芝士蛋糕唔洗講都好芝士,係好食,creamy 又cheesy, 但一食都覺得到頂,好彩配個勁好食既開心果雪糕,第二個胃出左黎。唔知點形容,就是CHEESE得起。

Ginger & Tonic
好鍾意呢一個mocktail 好清新,食咁多油膩食物,去油膩感一流,但飲到最後就有少少淡

Meh spring
呢一杯係打卡一流既Mocktail, 好靚,但個人覺得偏甜,配辣既食物會好好。
Meh spring

可惜餐廳開到10pm,咁舒適既環境想再坐耐d。聽聞下個月會開夜少少,好期待。
2021-05-27
2021-06-01 324 瀏覽
今日整天不停開會,又攰又悶,所以一開完會即時約同事去飲杯嘢,放鬆一下,除了飲嘢,食物質素也很重要,所以我揀左“彌敦左岸”。餐廳面積相當大,裝修極有格調,座位舒適,昏黄的燈光,甚有情調和氣氛,雖然因為疫情關係再沒有Live Band, 但依然令人覺得十分放鬆。Menu食物選擇甚豐,有小食,Healthy Selection, Soup, Big Bites, Hand Pulled Pizza, Pasta, Risotto和甜品系列。飲品除了酒精類, 還有Mocktail, Signature Cocktail, soft drink& juice, coffee & tea, 唔飲酒都勁多選擇。Meh Spring$78~成份有玫瑰糖漿,荔枝糖漿,檸檬汁和紅莓汁, 荔枝味和紅莓味好突出,好sweet好甜蜜,好有戀愛感覺。菠蘿冰$78~主要成份有菠蘿汁,薄荷糖漿,檸檬汁和soda water, 酸酸的帶薄荷香味,好fresh好清新。北海道鮮帶子扁意粉$198~北海道鮮帶子是刺身級數,只需在表面輕輕煎過,帶子肉質還保持細緻鮮嫩,十分鮮甜美味。意粉爽口彈牙,配上美國辣肉腸,勝瓜,雲耳,乾

嫩,十分鮮甜美味。

意粉爽口彈牙,配上美國辣肉腸,勝瓜,雲耳,乾車厘茄和香辣蒜片汁,蒜香味濃郁,好好味呀!

黑海龍$399~原價$798的烤焗龍蝦性價比相當高,
以足一斤半的澳洲活龍蝦配海膽和黑松露煎焗,又香又美味,真是滋味無窮。

龍蝦份量十足,肉質緊實,厚肉飽滿又鮮甜,啖啖肉,十分滿足!
龍蝦頭蝦膏好軟好香,真係好好味呀。

2021-05-20
  • 北海道鮮帶子扁意粉
  • 黑海龍
  • MehSpring
  • 菠蘿冰
朋友喺尖沙咀返工 收工又想飲兩杯 話未試過呢間上樓西餐 所以特登嚟試吓天氣咁熱 首先一嚟到就叫左兩杯cocktail飲顏色非常之靚😍😍 仲好冰凍好fresh 添叫左個松露薯條 佢有別於平時一般係會配個松露醬 呢個我估係用咗松露油去炸 所以每一條薯條都勁香truffle味 而且thick cut 大愛😍之後叫咗呢個海膽蟹肉意粉 真係不得了 超鮮甜嘅海膽同埋三文魚子 加埋意粉個creamy 嘅醬 超好食呀! 而且海膽份量好多 我哋兩個人分都夠食😋😋最後叫咗依個燒乳豬 個外皮好脆入邊好Juicy 所以基本上食到一半先記得影相🤣🤣 本身有諗過嗌埋甜品 不過已經勁飽下次先再試其他 值得一提係餐廳地方好大 有部大電視播住啲輕鬆嘅音樂同MV 如果一大班朋友嚟吹水食飯都非常合適 推介👍🏻

天氣咁熱 首先一嚟到就叫左兩杯cocktail飲
顏色非常之靚😍😍 仲好冰凍好fresh 添

2021-05-13
  • 手拆蟹肉蟹粉汁自家製意大利粉伴鮮海膽
  • 12小時低溫慢煮烤乳豬件
2021-05-30 100 瀏覽
地下入口有幾張枱, 望落以為唔太大, 去到二樓, 先知原來唔野少, 空間極大, 有個長酒吧,有很多餐枱, 還有一個live band的舞台, 轉入去還有桌球枱, 真係應有盡有 除了就酒精,這裏還有mocktail,ginger &tonic ($78) 清新好飲,meh spring ($78) 清甜當中帶荔枝和玫瑰香味 這裏還有生蠔供應, 有十款不同品種選擇, 點了一隻特級黃金($62), 新鮮好食天氣很熱,所以點了兩款沙律, 這裏的沙律配搭款式又多又特別, 吞拿魚柳菠菜沙律($168), 吞拿魚柳質素高,入口即溶, 外層的黑白芝麻富芝麻香, 味道一點也不單調,整個沙律很好吃低溫慢煮三文魚芒果藜麥沙律($158)也很吸引, 厚身嫩滑的三文魚底下是混入了香芒的藜麥, 不單是健康輕食的選擇,還是夏天的開胃菜鮮魷魚手造寬條麵也是超級好吃, 說準確,應該是墨魚, 是新鮮墨魚, 口感像是夜釣墨魚的成果一樣, 口感腍身, 手造寬條麵爽口彈牙, 芝士忌廉汁令整個意粉十分濕潤, 酒吧少有這麼高質的意粉

吞拿魚柳菠菜沙律

低溫慢煮三文魚芒果藜麥沙律

鮮魷魚手造寬條麵
吞拿魚柳菠菜沙律
低溫慢煮三文魚芒果藜麥沙律
鮮魷魚手造寬條麵
對上一次嚟呢一間餐廳已經係上次幫我慶祝生日嘅日子一直都對佢哋念念不忘🥺但係因為疫情嘅關係所以都冇乜機會可以嚟❤️趁而家疫情好轉就即刻帶男朋友嚟試吓佢哋不過我哋來得太早暫時冇live Band聽🙈😂希望下次就啱時間可以現場睇到精彩嘅表演首先一定要試上次黑松露油薯條❤️❤️炸到金黃香脆而且大條嘅薯條好好食🤣加上黑松露嘅味道好出 對於我哋呢啲愛好者簡直係最好嘅頭盤☺之後我哋就要左原隻龍蝦煮意大利飯嘩見到上碟嘅時候都覺得好驚喜🙈❤️😂龍蝦嘅份量超級巨大 男朋友都話非常抵嗌進口龍蝦肉爽彈 肉質鮮美 食落去啖啖肉🤪而且佢哋嘅蝦身經過左另外嘅焗味道就格外有層次意大利飯嘅質地我自己本身就好鍾意食今次唔會過腍得來又吸晒汁嘅精華食落去好重龍蝦味😛好rich至於另外我哋要咗豬鞍做main佢哋用咗慢煮嘅方法 再加上外面煎香所以食落去非常juicy 一啲都唔會覺得乾身另外佢哋仲配左特製嘅醬汁食落去甜甜地我覺得特別適合女仔嗌分量亦都幾大塊 我自己好鍾意連埋芥末一齊食味道會更加夾🤪由於我平時唔係好飲得酒今次我自己要咗一杯特製嘅mocktail入邊有荔枝玫瑰花花瓣 好清新好夏日而且用嚟打卡真係一流🥰男朋友就嗌左一杯特色叫做菠
對上一次嚟呢一間餐廳已經係上次幫我慶祝生日嘅日子

男朋友就嗌左一杯特色叫做菠蘿冰
上面仲有乾咗嘅檸檬同薄荷葉做襯托真係好啱主題🙈😂
味道真係好香菠蘿味 而且而家嘅菠蘿特別香甜
下次再嚟都會再嗌
幾個月沒輕鬆Chill過,星期五與閨蜜在尖沙咀的赫德道的彌敦左岸 NATHAN LEFT 訂位過一個Chill Happy Friday Night。酒吧餐廳設有夾band的舞台,甚有情調。點了以下:北海道帶子.緬因州龍蝦 帶子鮮甜味美、龍蝦肉嫩多汁,配上自家製手做的幼蛋麵,蛋香四溢。加上羅勒.油封 車厘茄汁,回味無窮。烤黑松露菌醬海鱸魚柳.貓意粉貓意粉配煙豬腩、法邊豆、白菌、半乾車厘茄、羅勒.帕馬臣芝士汁,貓意粉吸收盡黑松露菌醬的香味和海鱸魚的特有鮮甜味,口感多重,十分好食。飲品點了:Ginger & tonicMeh spring有玫瑰香和荔枝清甜。美式煙肉芝士焗薯皮4件薯皮皮脆香口,醮上芝士醬好香。
幾個月沒輕鬆Chill過,
星期五與閨蜜在尖沙咀的
赫德道的彌敦左岸 NATHAN LEFT 訂位
過一個Chill Happy Friday Night。

酒吧餐廳設有夾band的舞台,甚有情調。

點了以下:
北海道帶子.緬因州龍蝦
帶子鮮甜味美、龍蝦肉嫩多汁,
配上自家製手做的幼蛋麵,蛋香四溢。
加上羅勒.油封 車厘茄汁,回味無窮。

烤黑松露菌醬海鱸魚柳.貓意粉
貓意粉配煙豬腩、法邊豆、白菌、
半乾車厘茄、羅勒.帕馬臣芝士汁,
貓意粉吸收盡黑松露菌醬的香味和
海鱸魚的特有鮮甜味,口感多重,十分好食。

飲品點了:
Ginger & tonic
Meh spring有玫瑰香和荔枝清甜。

美式煙肉芝士焗薯皮4件
薯皮皮脆香口,醮上芝士醬好香。
叫咗杯菠蘿冰個味道好有層次好特別係有萬樂豬薄荷味+益力多+菠蘿🍍但係我覺得好好味好清新然後叫咗個帶子青瓜沙律帶子啖啖肉 估唔到佢裏面有提子 同個青瓜沙律好夾 好清新 食落口好舒服好開胃煙肉芝士薯皮 同出面食嗰啲好唔同佢薯皮係焗得好脆 好似薯片咁然後就係嗌咗個藍芝士pizza 芝士拉絲係必須好入味然後叫咗個魷魚自家製麵個魷魚滑溜到不得了 仲要好新鮮 佢個自家製麵都好需要讚!一開頭以為佢好似刀削麵咁樣好鞋但係佢好滑好有質感
叫咗杯菠蘿冰

好入味
然後叫咗個魷魚自家製麵
個魷魚滑溜到不得了
仲要好新鮮
佢個自家製麵都好需要讚!

一開頭以為佢好似刀削麵咁樣好鞋
但係佢好滑好有質感
朋友放工相約我到她公司附近酒吧~ 彌敦左岸,食晚飯飲野, relax 一下, 傾傾心事 。這裝修具有英式特式風格,好有西方感覺。店分別有二層, 這是入門口那層。.我地在第二層用餐, 地方寬敞十分舒適。約7點多起就開始多客。.可惜最近疫情問題,所以有Live Band地方都取消了。..因朋友要駕駛汽車回家,所要只點冇酒精mocktail飲品。【THE菠蘿冰】$78  ~聞起來甜甜地,有濃濃菠蘿味,入口卻帶甜甜有氣清新。【Meb Spring】$78 ~飲上去甜甜的,味道不錯,有陣紅莓味。....【黑海龍】(烤焗 黑松露 海膽 龍蝦)原價$788 現限量半價 $399已切開邊龍蝦,加上黑松露和海膽烤焗製成。面層有黑松露,即叫即刨。大隻龍蝦啖啖肉,肥美肉厚,可口具彈性,配上甘香的海膽及濃鬱的黑松露,與龍蝦很絕配。龍蝦底還有香脆薯條及沙律菜。..【威靈頓美國特級牛柳】 $368我首次食威靈頓牛,牛柳被包在酥皮裏。刀切下牛柳透出粉色,搭配鴨肝醬。入口外皮酥酥脆脆的酥皮,內肉質軟嫩,口感超豐富,令人回味無窮。配菜有菠菜及香脆薯條,另三款醬汁有黑松露醬燒汁,芥末醬,蕃茄醬。
朋友放工相約我到她公司附近酒吧~ 彌敦左岸,
食晚飯飲野, relax 一下, 傾傾心事 。

這裝修具有英式特式風格,好有西方感覺。
店分別有二層, 這是入門口那層。
我地在第二層用餐, 地方寬敞十分舒適。
約7點多起就開始多客。
可惜最近疫情問題,所以有Live Band地方都取消了。
因朋友要駕駛汽車回家,所要只點冇酒精mocktail飲品。
【THE菠蘿冰】$78
 ~聞起來甜甜地,有濃濃菠蘿味,入口卻帶甜甜有氣清新。
【Meb Spring】$78
 ~飲上去甜甜的,味道不錯,有陣紅莓味。
已切開邊龍蝦,加上黑松露和海膽烤焗製成。
面層有黑松露,即叫即刨。
大隻龍蝦啖啖肉,肥美肉厚,可口具彈性,
配上甘香的海膽及濃鬱的黑松露,與龍蝦很絕配。
龍蝦底還有香脆薯條及沙律菜。
【威靈頓美國特級牛柳】 $368
我首次食威靈頓牛,牛柳被包在酥皮裏。
刀切下牛柳透出粉色,搭配鴨肝醬。
入口外皮酥酥脆脆的酥皮,內肉質軟嫩,
口感超豐富,令人回味無窮。
配菜有菠菜及香脆薯條,
另三款醬汁有黑松露醬燒汁,芥末醬,蕃茄醬。
2021-05-24 88 瀏覽
一間值得推薦及仜再次光顧的餐廳; 如果唔係現在疫情唔可以有Live Band的話,一邊聽歌一邊飲食,一定會係樂事。因為係同仔仔慶祝生日,係訂枱時已註明,前一晚再確認多次。係上甜品是仲有特別節目添(放手提煙花,唱生日歌),的確花心思。
2021-04-28
慶祝紀念
生日
  • 串燒拼盤
  • 德國豬手
2021-05-24 102 瀏覽
疫情前黎過哩間餐廳,當時係好熱鬧座無虛席,今次再黎明顯食客少左靜左,另一番既風味,哩度既環境佈置幾有情調。哩度既野食選擇多,樣樣都好吸引~西班牙黑毛豬火腿菠蘿Pizza $168係薄底嫁!好香脆,咁大個可以分到8塊,兩個人食到4塊咁多😂黑毛豬既咸香同火箭菜好夾,仲有菠蘿好緊要。黑海龍 $399店員推薦我地試佢地近期做緊既優惠,咁岩我同朋友係海鮮控,就order試下。一上台唔係講笑,勁大隻,原隻焗,重一斤半既澳洲鮮龍蝦。啖啖肉都彈牙好厚,充滿鮮味,唔洗太多調味。店員介紹餐廳仲落左海膽鋪面去焗,仲有新鮮松露,大滿足呀!兩個人食好飽。菠蘿冰 $78Mocktail黎,落左mint成杯好冰涼同清新。Meh spring $78哩杯女仔一定中意,打卡靚,玫瑰荔枝味,帶有微酸檸檬汁。 PS 店員介紹推薦菜時態度親切,overall 好滿意!

哩度既野食選擇多,樣樣都好吸引~

西班牙黑毛豬火腿菠蘿Pizza $168
黑海龍 $399

一上台唔係講笑,勁大隻,原隻焗,重一斤半既澳洲鮮龍蝦。
菠蘿冰 $78
Mocktail黎,落左mint成杯好冰涼同清新。
Meh spring $78
哩杯女仔一定中意,打卡靚,玫瑰荔枝味,帶有微酸檸檬汁。
PS 店員介紹推薦菜時態度親切,overall 好滿意!
  • 黑海龍