2023-02-16 99 瀏覽
平日lunch真係要早啲嚟,唔使排隊就有得入,一坐低姐姐都好熱情咁招呼我哋Lunch有拉麵,沾麵同丼,選擇都算多元化姐姐推薦沽麵最多人食叫咗蝦汁帆立貝沾麵,個樣睇落好吸引,而湯汁賣相亦都好濃厚,好足料帆立貝唔會太銀,肉質都唔會太老,適中和風餃子 煎得好香脆 有啲似Donki嗰啲煎餃子咁,如果再大隻啲就好啦佢哋嘅份量好多,男仔都實夠食,不過食到最後有啲口乾,希望唔係味精重啦不過平心而論,呢個價錢食到咁嘅質素都算唔錯,下次會試吓佢啲拉麵

Lunch有拉麵,沾麵同丼,選擇都算多元化
姐姐推薦沽麵最多人食

帆立貝唔會太銀,肉質都唔會太老,適中

2023-02-08 217 瀏覽
首先,睇到咁多好評吸引去嘅… 兩個字:無奈… 一入去,問我地要熱茶定凍水,揀左茶,但原來是茶包加熱水。第一樣無奈。旁邊有生蒜茸、芽菜,以為去左韓國餐廳。第二樣無奈。叫左兩個沾麵,個湯「傑」到呢,好似用粉溝出嚟。個麵仲大鑊,懷疑係急凍冰烏冬整出嚟,完全唔似拉麵,自己煮出前一丁都無咁嬲。非常無奈!另叫左一份和風餃子,最正常!似超級市場平價急凍餃子整出嚟… 第四樣無奈。今次小弟第一次寫食評,情緒非常激動。未試過咁失望!特此警惕世人,有錢都唔好亂嘥!
首先,睇到咁多好評吸引去嘅… 兩個字:無奈…

旁邊有生蒜茸、芽菜,以為去左韓國餐廳。第二樣無奈。

2023-02-08
2023-02-03 187 瀏覽
剛上月到日本東京旅遊回港,旅遊期間在銀座區吃過一間非常不錯的沾麵。回到香港後心𥚃又想再吃一碗好吃的沾麵,於是用openrice搜尋下找到這間位於灣仔的拉麵店,看到很多好評決定試一試。 今天晚上大概7點到達,剛好不用等候,店𥚃約九成坐滿,心想這麼多人吃應該是不錯的。餐牌都很簡單,我選了最基本的魚介豚骨沾麵,女朋友選蝦汁帆立貝沾麵。問了侍應要不要選擇麵條硬度等等,她說拉麵要,沾麵不用。點餐後5分鐘左右就有。第一啖,一食麵條,非常淋,可以用差不多爛黎形容,感覺就好似食麵糊咁。熱湯不是很濃,蛋水準也是中下。豚肉已經是最能入口的食物。星期五的晚上一心想吃好味的沾麵,看到這麼多好評的小店,想不到居然中伏,是災難級的難吃。很懷疑為什麼得到這麼多好評🤣。小弟一直都是cd-rom,想不到要回家寫在openrice的第一篇食評。希望店主看到麻煩正視一下出品。 相片是沒有的,因為太難食了,正常人不會有心機再影相,成品與大家在網頁看到的圖片大致一樣。侍應態度是不錯的,有禮貌,店𥚃的裝修風格也不錯。
2023-02-03
2023-02-02 110 瀏覽
日式飯麵店 |幸屋 |灣仔店內裝修好有日本風格店員亦好nice~姐姐會主動行過嚟幫你收嘢同加茶—————————🫶🏼 蝦汁帆立貝沾麵 $128 未食過咁多餸嘅沾麵,入面有好大件嘅燒豚肉、糖心蛋、帆立貝、櫻花蝦、木耳、筍、香蔥、紫菜,同檸檬~可以自由選擇加唔加去解滯湯底熱辣辣,有淡淡嘅蝦味,唔會話太濃,而且麵條可以選擇熱定凍,好貼心!—————————🫶🏼 蒲燒鰻魚丼$98鰻魚肉質厚,可以更加食到佢嘅鮮味!鰻魚汁配上好有咬口嘅日本飯,好好食,仲有流心糖心蛋,滿足🤍—————————🫶🏼 蟹籽沙律 $48份量超多!食完較重口味嘅主食之後,再食爽口嘅青瓜絲可以解滯~正!———————————📍 灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖————————————Overall 💗💗💗💗#灣仔 #灣仔美食 #food #delicious #hk #hongkong
日式飯麵店 |幸屋 |灣仔

店內裝修好有日本風格
店員亦好nice~
姐姐會主動行過嚟幫你收嘢同加茶
🫶🏼 蝦汁帆立貝沾麵 $128
🫶🏼 蒲燒鰻魚丼$98
鰻魚肉質厚,可以更加食到佢嘅鮮味!
鰻魚汁配上好有咬口嘅日本飯,好好食,仲有流心糖心蛋,滿足🤍
🫶🏼 蟹籽沙律 $48
———————————

📍 灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖

————————————

Overall 💗💗💗💗

2023-02-01 104 瀏覽
上星期六行完山同朋友諗住喺灣仔食晚餐,於是我哋搵到呢一間食拉麵嘅小店。日本黑豚丼 $83豚肉有好多塊,厚度適中。整體醬汁偏甜,但好有和風味。撈埋隔離隻溫泉蛋真係食到停唔到口!蝦汁帆立貝沾麵 $128個人認為食沾麵嘅話個汁係靈魂,今次呢個汁好香濃,有好重嘅蝦味,超正!佢嘅麵條都好彈牙,我哋揀咗熱麵。和風餃子 $38和風餃子十分推介!面頭嘅冰花好靚,食落脆卜卜。餃子淋有燒汁同沙律醬,好似食緊大阪燒咁!冷豆腐 $32冷豆腐好清新,幾適合做開胃菜。

日本黑豚丼 $83

蝦汁帆立貝沾麵 $128

和風餃子 $38

冷豆腐 $32
冷豆腐好清新,幾適合做開胃菜。

2023-01-31 83 瀏覽
🐳點解叫佢做人氣沾麵?因為喺灣仔一個不大起眼嘅巷仔,竟然有好多人冒名以來,晚上8點半都仲要爆滿,你話犀唔犀利呢?好彩我和老公去到,剛好有兩個位,晚我們一分鐘到的客人就要等等了🤭🤭🐳黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵💰88黑蒜原來係好香的😌,豚骨又大又淋又入味,湯底都非常濃厚,又唔覺好重味精味,拉麵又滑又有口感,係我食過最好食嘅拉麵之一。🐳蝦汁帆立貝沾麵💰128非常之滾嘅沾麵汁,真係小心燙手和燙口。有兩大隻帆立貝,彈牙的,而且有流心蛋黃和好多櫻花蝦,整個沾麵非常豐富,沾麵汁也有好濃嘅蝦味,超正!🐳和風餃子💰38很特別的做法,不是普通的煎餃,而且真的是和風口味,整個味道很搭!🐳芝士年糕💰38小心燙口,即叫即炸,內含濃濃的芝士餡,絕對係芝士控之選擇!

🐳黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵💰88

🐳蝦汁帆立貝沾麵💰128

🐳和風餃子💰38

🐳芝士年糕💰38
小心燙口,即叫即炸,內含濃濃的芝士餡,絕對係芝士控之選擇!
黑蒜濃厚生藥豚骨拉麵可能因為加咗淮山係湯底 質地濃稠我地揀拉麵湯底個時揀咗正常(有特濃、濃、正常)所以淡味啲但都好香黑蒜味叉燒有得揀 '御屋' 姐係一大塊既叉燒同厚身豚肉 兩款都有齊~蝦汁帆立貝沾麵沾麵汁比平常既更濃稠第一次見到咁豐富既沾麵 (豚腩、温泉蛋、帆立貝、木耳、洋蔥、椰菜、櫻花蝦、荀絲、洋蔥)面質都口感幾好🙏❤️和風餃子必食~$38有八件 有雪花底 沙律醬同木魚絲 日式章魚燒風味芝士年糕$36 餐牌上面好似冇 係餐廳店員推介 大家想食可以問下~
黑蒜濃厚生藥豚骨拉麵
可能因為加咗淮山係湯底 質地濃稠
我地揀拉麵湯底個時揀咗正常(有特濃、濃、正常)所以淡味啲
但都好香黑蒜味

• 和風餃子
  • 蝦汁帆立貝沾麵
  • 芝士年糕
2023-01-20 2464 瀏覽
灣仔區有一間隱藏在小巷裡嘅日本餐廳但卻成日大排長龍😌 因為呢度野食水準好高而且價錢親民♥️黑松露赤雞帆立貝拉麵 ($138)豬骨湯充滿濃郁嘅黑松露味, 雞胸肉雖然瘦, 但食落一啲都唔乾, 反而非常嫩滑, 師傅喺烹調上一定落過唔少功夫👍🏻 拉麵裡仲有大大粒帆立貝, 真係一次過滿足幾個願望! 麵質可自己選擇硬度, 我揀左正常硬度, 中意食硬麵軟麵都可自己揀!金武士豬骨拉麵 ($78)有一大舊厚切豬肉再加一片日式豚肉,糖心蛋蛋黃流心非常惹味, 拉麵配料分量十足, 有大量木耳絲+筍, 原來除咗麵嘅硬度之外,仲有湯底濃度; 香油濃度; 叉燒選擇; 青蔥同椰菜嘅份量etc. 可自由選擇! 非常欣賞廚師對一碗拉麵咁認真同執着嘅態度🥰日式黑豚丼 ($83)豬腩肉切成薄片再火炙燒到外脆內軟, 豬油焦香味好濃♥️簡單地淋上日式燒汁送飯一流😇我哋點咗兩個小食, 一個係蟹籽沙律加一個係吉列廣島蠔,蟹籽沙律嘅份量好多, 青甜嘅青瓜絲加沙律醬非常開胃! 吉列廣島蠔炸到好鬆脆, 炸蠔上枱時依然保存到肉汁😇記得一定要趁熱食!

黑松露赤雞帆立貝拉麵 ($138)

金武士豬骨拉麵 ($78)

日式黑豚丼 ($83)

2023-01-19
2023-01-16 94 瀏覽
超中意食麵嘅小編夢想就係食勻全香港嘅日式麵食店,因為小編超鍾意食沾麵同拉麵🍜😋 今次呢間小店位於灣仔小巷入面勁隱世!😎 唔係望住Google Map都搵唔到😂 裝修風格日系,好似居酒屋🏮咁令人恍似置身於日本🇯🇵 晚餐時段客人都唔少,雖然店舖位置唔多,不過都坐得舒服,枱同枱之間距離唔會太迫。餐廳主打拉麵同埋沾麵,但亦都有丼飯、小食提供😋 想簡簡單單食碗麵同小食,呢間小店會係一個唔錯嘅選擇😇蝦汁帆立貝沾麵沾麵個汁用石鍋裝住,熱辣辣之餘勁重蝦味同埋好濃郁,真係我食過最濃郁嘅😇 麵條方面感覺上係比出面嘅較硬身,所以會較有口感👍🏻 除咗兩隻大大隻帆立貝之外,仲有一個流心蛋、櫻花蝦、木耳、椰菜同其他配料,份量夠足,正常掛汁程度,最重要係食完之後唔會覺得口乾😛 黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵🍜湯底濃度控制幾好,鹹淡適中又唔會太油膩,食到有蒜香味😋 麵軟硬度啱好~ 豚角煮得非常軟爛同入味,再加上糖心蛋、木耳、椰菜等等嘅配料,邪惡得來食完又好滿足😍不過筍乾品質就需要再提升🤣小食方面,嗌咗個和風餃子同手羽。豬肉餡嘅餃子🥟一客有六隻,比起其他店嘅份量會較多,好多舖頭通常得四隻🤣 同埋第一次見餃子係咁樣上好特別,有塊薄

蝦汁帆立貝沾麵

黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵🍜
不過筍乾品質就需要再提升🤣

小食方面,嗌咗個和風餃子同手羽。豬肉餡嘅餃子🥟一客有六隻,比起其他店嘅份量會較多,好多舖頭通常得四隻🤣 同埋第一次見餃子係咁樣上好特別,有塊薄脆餅喺面,加埋啲沙律醬,同大阪燒有幾分相似😛 芝麻手羽一客兩隻炸得好香口😍 皮脆肉嫩

食完埋單都係人均百多,以食物質素同埋份量黎講性價比算高🌟 而且店員非常熱情有禮,一入餐廳就會奉上熱水同埋茶包比客人🍵 呢度麵食可以係自己定制,例如自選麵嘅軟硬程度,配料份量等,整一款自己口味嘅拉麵🍜

2023-01-12 74 瀏覽
.睇人YouTube介紹過 灣仔有一間隱世嘅拉麵🍜店 點知搵一搵 又真係幾唔顯眼下😂 但其實佢嘅拉麵同沾麵都好好食🫶🏻🫶🏻 最欣賞係佢個湯底幾好 最重要係佢唔會鹹到傻左 大家可以去試下✌🏻一入到餐廳 姐姐就會問你想要熱茶定係凍水 我哋揀咗熱茶 但係佢入嚟嘅時候淨係俾咗兩杯滾水 我哋一臉茫然 原來佢仲攞咗兩個茶包俾我哋 要自己浸個茶包落去👍🏻👍🏻.🐷蝦汁帆立貝沾麵 👅8.5/10 $128我係沾麵嘅愛好者🫶🏻🫶🏻 呢個沾麵好多配料糖心蛋、櫻花蝦、帆立貝、木耳絲、紫菜等👍🏻👍🏻👍🏻 非常豐富呀😻😻 麵質少彈牙 唔錯唔錯 個湯都幾濃稠 令沾麵每一條都可以索到好多湯汁🥰 不過個湯可以再多番少少就最好了👍🏻👍🏻 另外 想講個豚角煮幾出色 成塊肉算係厚切 好香脂肪嘅味道🤣🤣 同埋上面應該係被火炙過 因為好香燒過嘅味🔥 .🐷黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵 👅8/10 $88拉麵用嘅麵條同沾麵唔同 拉麵相對幼啲嘅~ 湯底亦都係冇沾麵咁杰身 但都好香! 呢個味嘅拉麵真係冇食過😂😂 個湯底嘅山藥味幾香 豬骨味好香🐷🐷 亦都唔會有好油膩嘅感覺 配料方面都係有隻蛋🥚 但係呢隻雞蛋並沒有預先切開 要自己用筷子夾開佢 裏面
🐷蝦汁帆立貝沾麵 👅8.5/10 $128

我係沾麵嘅愛好者🫶🏻🫶🏻 呢個沾麵好多配料

🐷黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵 👅8/10 $88

拉麵用嘅麵條同沾麵唔同 拉麵相對幼啲嘅~ 湯底亦都係冇沾麵咁杰身 但都好香! 呢個味嘅拉麵真係冇食過😂😂 個湯底嘅山藥味幾香 豬骨味好香🐷🐷 亦都唔會有好油膩嘅感覺 配料方面都係有隻蛋🥚 但係呢隻雞蛋並沒有預先切開 要自己用筷子夾開佢 裏面都係好似岩岩講嘅沾麵嘅糖心蛋咁 做得都ok👍🏻 同埋都係有木耳絲、紫菜 面頭仲有啲白芝麻同埋蔥花 所以一上枱就聞到好香🫶🏻🫶🏻 同沾麵一樣都係有一塊豚角煮 一樣出色🔥🔥
🐷冷豆腐 👅8/10 $32

加左32蚊叫呢個冷豆腐 成碟都係凍凍地嘅 幾正🐷 豆腐非常滑 重點係下面有一個汁 好似平時啲冷麵汁嘅味道 上面仲有青瓜絲同埋木魚絲 木魚絲令到成碟豆腐香勁多
🐷芝麻手羽 👅8.5/10 $37

兩隻芝麻炸雞翼究竟有咩咁巴閉呢?🤣🤣 炸到幾好食 雞翼唔會瘦猛猛 都幾厚肉 裡面嘅肉都幾滑 芝麻喺面頭真係加分好多 因為啲黑白芝麻好香👍🏻👍🏻
味道👅:8.5/10
賣相👀:8/10
扺食💰:8.5/10
服務🙆🏻‍♀️:8/10
2023-01-11 73 瀏覽
今日同姑姐上山頂玩,之後就坐返纜車落嚟睇吓喺灣仔附近睇吓有咩食啦,搵到呢個隱世人氣拉麵店介紹,果然夠哂人氣,響一條橫街中間門口企滿等位嘅食客,咁水準應該唔差!最後等左15分鐘左右終於入座,佢哋以寫紙仔落單,我就揀咗蝦汁帆立貝沾麵( $128 )呢個麵配上一碗熱辣辣嘅龍蝦湯,加上紫菜,樱花蝦,溫泉疍等等材料色彩豐富,沾麵彈牙有口感,配上濃濃嘅蝦湯簡直一絕!姑姐鐘意食鰻魚所以叫咗蒲燒鰻魚丼($98),厚身嘅鰻魚配上好香嘅燒汁加埋溫泉疍味道都唔錯!我哋仲叫咗每枱必點嘅和風餃子🥟$38),煎到好香好脆,加上沙律醬果然好和風。最後再叫咗芝麻手羽($38)雞肉嫩滑又juicy完全唔會乾幾正!😋呢度嘅食物質素唔錯!唔怪之得咁多人排隊食啦!

呢度嘅食物質素唔錯!唔怪之得咁多人排隊食啦!
2023-01-09 62 瀏覽
今日嚟到位於灣仔機利臣街嘅日式拉麵館,店面環境不大,但很有日式居酒屋既feel!店員很好很有禮貌。我哋第一次嚟,睇見點餐紙有不明白,他們都會很有耐心笑容回答!叉燒分B B Q、御屋、豚角煮!看字真不明白,原來係瘦,肥瘦組合,肥叉燒的意思!真係鄉下妹出城呀!哈哈😆今次點了金武士豚骨拉麵、赤武士辛味拉麵、蒜香雞軟骨、自家制餃子。拉麵好足料,有木耳、紫菜、叉燒、蔥、溏心蛋… 等等。溏心蛋蛋白包裹著半熟晶瑩流心中的蛋黃,滿溢香濃蛋香。叉燒肥瘦適中,辛味湯辣度剛好,原味又有另一番風味!而且由麵粗、幼 、叉燒肥瘦、蔥多與少到湯的濃度都可按個人喜好選擇!
2023-01-09 71 瀏覽
呢日放假,打算去灣仔海濱長廊行下,順便過嚟附近嘅呢間「幸屋」食個Lunch,Lunch時間都幾多人環境有啲似日本嗰啲拉麵店,幾有feel🎌其實好耐之前都有嚟食過一次,呢次二訪試下水準先🤗入座後,店員先送上熱茶 或 水,之後就可以自己✍劃紙仔落單️🥟和風餃子 餃子有六粒,煎到有薄脆,唧上美滋醬,灑上香蔥及木魚絲,食落餃子皮薄錎靚,仲有啲肉汁,加上有薄脆,真滋味😋必食!🧀日本芝士年糕一口咬落去,芝士流曬心,煙煙韌韌,非常芝香🍜赤武士辛味拉麵 🌶️辣度2呢碗拉麵可以選辣度嘅,感覺幾貼心!叉燒大大塊,唔會太肥,麵條係粗麵,食落有口感,辣度2唔算太辣,連埋香蔥、芝麻食落好惹味😋仲有一隻溏心蛋🤤🦀北海道蟹味噌湯麵呢個係🍁秋日之選,兩塊大叉燒、3隻蟹鉗及溏心蛋鋪咗係表面,望落去真係好吸引😍飲啖湯先,飲落真係有啲蟹味,一個字:鮮!麵條係幼身,質感都唔錯,好鐘意呢隻叉燒唔肥,但食落一啲都唔柴,而溏心蛋入口即化,整體真係幾正😋

🥟和風餃子

🧀日本芝士年糕
一口咬落去,芝士流曬心,煙煙韌韌,非常芝香

🍜赤武士辛味拉麵 🌶️辣度2

🦀北海道蟹味噌湯麵
  • 和風餃子
  • 北海道蟹味噌湯麵
  • 赤武士辛味拉麵
雖然開左關,但係仲未諗住出國,不如係香港食返個日式拉麵🍜回味一下味道先。第一樣驚喜既係未食之前,店員大姐姐們的服務好熱情❤️一踏入鋪頭就會迎接我哋去到座位,然後問我哋想飲凍水定係熱茶,天氣凍冰冰所以我哋都係簡左熱茶,雖然係茶包茶,但係姐姐們都會歡迎我哋加水,吾會話食完飲完茶就完曬服務,呢個真係值得一讚!工作態度好好👍點餐期間我哋因為第一次食,所以想問下餐點問題,姐姐都會好好解答我地既問題。☺️☺️諗左好耐終於諗到都係要試吓佢哋既招牌系列,黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵🍜第一啖梗係要飲吓佢個湯啦!食拉麵前要飲一飲個湯係重點!拉麵個湯底,做得好嘅話已經得分不少!湯底味道濃厚,有滿滿嘅豚骨拉麵風味,加上黑蒜油,味道相對咁濃厚,至於山藥應該係磨碎左,所以驟眼睇唔到山藥嘅蹤跡,估計應該係同湯底混合左,於是個湯底會有少少稠稠糊糊既感覺,即使唔鍾意食山藥嘅朋友,都會鍾意食呢一個稠稠的感覺(應該係,除非吾係😂)佢哋個拉麵仲可以揀叉燒嘅種類,我揀咗最普通BBQ嗰隻叉燒,就係我哋平時食拉麵最常見嗰種卷狀叉燒切片,佢哋仲有御屋同埋豚角煮,朋友揀咗御屋,其實御屋就係兩款叉燒嘅混合版,想食晒BBQ同埋豚角煮叉燒嘅話就可以揀御屋

諗左好耐終於諗到都係要試吓佢哋既招牌系列,黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵🍜第一啖梗係要飲吓佢個湯啦!食拉麵前要飲一飲個湯係重點!拉麵個湯底,做得好嘅話已經得分不少!湯底味道濃厚,有滿滿嘅豚骨拉麵風味,加上黑蒜油,味道相對咁濃厚,至於山藥應該係磨碎左,所以驟眼睇唔到山藥嘅蹤跡,估計應該係同湯底混合左,於是個湯底會有少少稠稠糊糊既感覺,即使唔鍾意食山藥嘅朋友,都會鍾意食呢一個稠稠的感覺(應該係,除非吾係😂)佢哋個拉麵仲可以揀叉燒嘅種類,我揀咗最普通BBQ嗰隻叉燒,就係我哋平時食拉麵最常見嗰種卷狀叉燒切片,佢哋仲有御屋同埋豚角煮,朋友揀咗御屋,其實御屋就係兩款叉燒嘅混合版,想食晒BBQ同埋豚角煮叉燒嘅話就可以揀御屋呢一款,一次可以試晒兩種滋味。

繼續講返我碗拉麵先,我揀咗幼麵,因為我覺得幼麵可以掛湯掛得多啲,食落去會更好味,下次可以嘅話可以試埋粗麵,睇吓幼麵同粗麵嘅分別。幼麵落去又話掛湯程度都唔錯👍起初我未混合晒湯上面嘅所有配料,就咁飲咗一啖湯會覺得湯底的確唔錯,但係當我混合埋上面嗰啲肉碎炸醬(?)成個湯嘅風味,頓時變得唔同咗,食落佢個味道會更加濃厚。

拉麵仲可以揀椰菜幾多少同埋青蔥份量嘅多少。個人化嘅設計拉麵配合唔同客人嘅需要的確係人性化嘅設計,溏心蛋嘅熟成度到啱啱好,食落去味道唔錯,加上流心嘅蛋黃,味道一流。

朋友揀嘅櫻花蝦味增拉麵,佢話食落去相對味道冇咁濃厚,我覺得係因為佢揀咗正常味道嘅湯底,所以相對我揀咗極濃味道嘅湯底來講會淡口少少🤏,鍾意重口味嘅朋友可以揀返極濃嘅湯底,食落去風味更佳!

小食方面,我哋叫咗兩個,一個係蟹籽沙律一個係吉列廣島蠔,蟹籽沙律嘅份量滿滿的,睇落性價比很高,味道都唔錯,蟹籽比嘅份量都幾多!吉列廣島蠔一定要熱食,趁佢啱啱上枱嘅時候食吉列廣島蠔嘅味道同埋肉汁仲保留得好好,廣島蠔嘅size份量都算大粒,唔會話炸起咗之後變到好細粒,加埋沙律醬一齊食,可以減低佢嘅油膩感。

今次買單人均100多,但係食落去好滿足,份量亦都好足夠,性價比甚高,加上店員姐姐嘅服務態度,真係值得一讚!臨走嘅時候我仲會好熱情,咁同我哋say goodbye🥰🥰感受到佢哋嘅熱情!成個用餐嘅感受好好👍
黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵
  • 櫻花蝦味增拉麵
  • 吉列廣島蠔
  • 蟹籽沙律
2023-01-05 50 瀏覽
有朋友介紹呢間喺小巷入面嘅拉麵店比我試,估唔到麵同小食都有驚喜啊!🙌🏻櫻花蝦味增拉麵湯底又香又濃,大量櫻花蝦配合誘人嘅溏心蛋,加埋兩大塊肥瘦適中嘅叉燒,超滿足 😍 麵嘅軟硬度係可以自己選擇,我就鍾意偏軟嘅口感,師傅煮得剛剛好 👍🏻赤武士辛味拉麵·辣度 3叉燒真係好正!又大塊又唔會太肥 👍🏻 辣度 3 唔算十分辣,幾惹味,同埋有得自選辣度超貼心 😋和風餃子好似個 pizza 咁 😍 上面舖左紫菜同沙律醬,個面脆脆地,餡就好 juicy,而且都好薄皮,呢個一定要食 😆吉列廣島蠔炸得剛剛好!熱辣辣勁鮮甜嘅廣島蠔實在太正 😍估唔到呢度咁貼心,除左麵嘅軟硬度之外、麵條粗幼、湯嘅濃度、紫菜 / 香油同埋蔥嘅份量之外,連叉燒都可以揀!👍🏻 完完全全可以做一款最符合個人口味嘅拉麵,正 🙌🏻

櫻花蝦味增拉麵

赤武士辛味拉麵·辣度 3