2017-05-16
今日妹妹生日, 佢偏向中意食韓國燒肉, 大食既佢一定係任飲任食放題最岩佢。幾個月前食過佐敦既平昌premium烤肉, 印象唔錯, 所以就打算帶妹妹一試。上OPENRICE一search之下發現原來平昌係兆萬都開左分店!!地點交通又再方便左....店內雖然沒有卡位, 但座位寬闊, 坐得好鬆動而今次黎旺角分店, 款式、味道同佐敦果間分店有D唔同 (個人覺得旺角分店味道正好多!)價錢亦唔貴, HK$200左右就可以任飲任食, 任食肉類有豬、牛、雞, 海鮮、蔬菜同埋十幾款既韓國熟食亦可額外加錢食D再貴價少少既海鮮, 例如鮑魚、烤大蝦👈.....全部都係任食,任食,同埋任食至於飲品方便, 雖然選擇唔多, 但主打既韓國汽水、啤酒都係任飲一坐低, 先黎一個前菜 (前菜亦可無限潻加)不得不讚既係呢度既肉類係極之入味!!每款肉既色澤鮮紅新鮮, 肉質夠林, 每款肉都唔會太硬咬唔開, 而我最中意食烤LA牛排骨同埋燒雞肉串 海鮮方面,第一round既虎蝦開邊塞左d芝士入去, 放係鐵板上慢慢燒, 慢慢溶, 芝士溶係蝦中一齊食, 好邪惡!!貝類方面, 亦都冇沙, 鮑魚口感更加爽口熟食方面亦都唔差, 煎海鮮蔥餅簡直
店內雖然沒有卡位, 但座位寬闊, 坐得好鬆動
一坐低, 先黎一個前菜 (前菜亦可無限潻加)
不得不讚既係呢度既肉類係極之入味!!
貝類方面, 亦都冇沙, 鮑魚口感更加爽口
熟食方面亦都唔差, 煎海鮮蔥餅簡直係必食推介!
有墨魚、蜆等等海鮮, 煎餅香脆可口, 超正!!
海鮮純豆腐辣湯 入面都幾多料, 味道辣辣地幾開胃
海帶湯 味道很有韓國地道風味
因為我地有預早BOOK檯, 所以我地更獲贈呢個甜品set tim!
落Order送黎既速度夠快!整晚都冇漏單…而且服務質素亦很友善, 會主動幫我們換板ga!!絕對係值得encorn既一間韓國烤肉店~!