2017-05-16 1605 瀏覽
今日妹妹生日, 佢偏向中意食韓國燒肉, 大食既佢一定係任飲任食放題最岩佢。幾個月前食過佐敦既平昌premium烤肉, 印象唔錯, 所以就打算帶妹妹一試。上OPENRICE一search之下發現原來平昌係兆萬都開左分店!!地點交通又再方便左....店內雖然沒有卡位, 但座位寬闊, 坐得好鬆動而今次黎旺角分店, 款式、味道同佐敦果間分店有D唔同 (個人覺得旺角分店味道正好多!)價錢亦唔貴, HK$200左右就可以任飲任食, 任食肉類有豬、牛、雞, 海鮮、蔬菜同埋十幾款既韓國熟食亦可額外加錢食D再貴價少少既海鮮, 例如鮑魚、烤大蝦👈.....全部都係任食,任食,同埋任食至於飲品方便, 雖然選擇唔多, 但主打既韓國汽水、啤酒都係任飲一坐低, 先黎一個前菜 (前菜亦可無限潻加)不得不讚既係呢度既肉類係極之入味!!每款肉既色澤鮮紅新鮮, 肉質夠林, 每款肉都唔會太硬咬唔開, 而我最中意食烤LA牛排骨同埋燒雞肉串 海鮮方面,第一round既虎蝦開邊塞左d芝士入去, 放係鐵板上慢慢燒, 慢慢溶, 芝士溶係蝦中一齊食, 好邪惡!!貝類方面, 亦都冇沙, 鮑魚口感更加爽口熟食方面亦都唔差, 煎海鮮蔥餅簡直
店內雖然沒有卡位, 但座位寬闊, 坐得好鬆動

一坐低, 先黎一個前菜 (前菜亦可無限潻加)

不得不讚既係呢度既肉類係極之入味!!

貝類方面, 亦都冇沙, 鮑魚口感更加爽口

熟食方面亦都唔差, 煎海鮮蔥餅簡直係必食推介!

有墨魚、蜆等等海鮮, 煎餅香脆可口, 超正!!

海鮮純豆腐辣湯 入面都幾多料, 味道辣辣地幾開胃

海帶湯 味道很有韓國地道風味

因為我地有預早BOOK檯, 所以我地更獲贈呢個甜品set tim!

落Order送黎既速度夠快!整晚都冇漏單…而且服務質素亦很友善, 會主動幫我們換板ga!!絕對係值得encorn既一間韓國烤肉店~!
2017-05-16 147 瀏覽
每次出街食好野嘅時候,爸爸都要番工參與唔到,今次特登就爸爸放工時間,帶埋佢一齊食韓燒。餐廳佈置得好似係韓國街邊平常嘅燒肉店,好地道,而牆身上嘅畫好文清好80年代嘅感覺。通常食韓燒放題都係自己出去夾肉個種,呢到有紙比你剔。最鍾意食爐邊蛋,可以加錢加芝士,$3一大碗芝士,可以自己隨心咁灑落蛋汁到。我都唔記得自己叫左咩,仲之係牛嘅我地都叫哂,牛脷薄片但依然彈牙爽口,牛肋骨醃過好入味,雞脾菇茄子呢啲燒完都仲有水份,蠔同帆立貝自己燒得太老,覺得呢啲都係刺身最好食,鰻魚係晚餐時段先有,鰻魚肉好有彈性,連埋鰻魚汁燒番熱食好正。特級牛肉拼盤 $118鮑魚 $88 4隻大蝦 $88 4隻呢盤牛肉不得了啦,肉質上乘,紅白分明,好似雪花咁平均分佈係紅肉到,燒熟左之後入口好似融化咁。鮑魚本身已經熟左,仲同個殻分離左,然後鮑魚下面有芝士係底,燒起上泥有種芝士煮鮑魚嘅感覺,鮑魚肉好彈牙,size都算大。大蝦真心大隻,燒好耐先熟,但真係好新鮮。韓式冷麵雖然簡簡單單只有小小青瓜絲、蛋絲同醃蘿蔔,但係一直深得我心嘅料理,冷麵煙銀有口感,食落清涼解辣。Size中等,唔會食完之後食唔落其他野,材料多,唔會食一舊粉嘅感覺。另

通常食韓燒放題都係自己出去夾肉個種,呢到有紙比你剔。

特級牛肉拼盤 $118
鮑魚 $88 4隻
大蝦 $88 4隻

大蝦真心大隻,燒好耐先熟,但真係好新鮮。

另外我地叫左甜品,擺得好靚好呃like,食得又睇得。

2017-05-16 1519 瀏覽
上個月去完韓國返嚟, 就成日都掛住啲韓燒, 今晚就一於相約咗三個韓國之友去食返餐韓國燒烤其中一個朋友話兆萬中心上面而家開咗好多餐廳, 其中有一間係食任食韓燒質素唔錯, 今晚一早就book定位試下一嚟到見到個蛋邊, 就已經知道今餐韓燒應該會好合我心水因為我覺得韓燒蛋邊係必需㗎呢度雖然係任食但係食物質素都唔錯! 除咗肉類種類幾多之外,仲有海鮮選擇嗰個芝士虎蝦真係一絕芝士煮熱後溶用咗入去啲蝦肉入面, 成個味係超級夾!而且蝦肉都好彈牙好新鮮!呢度嘅海鮮款式都有好多除咗虎蝦之外,仲有鮑魚、扇貝、魷魚、蠔等等全部都好新鮮好甜美跟住就要講下肉類啦肉類方面。。。剩係牛肉都有好多選擇!雖然我唔太清楚個牛嘅係邊個部位,但總括黎講,全部都覺得好有牛味脂肪比例都幾平均,啱啱好!另外一樣我好欣賞嘅就係呢度竟然有鰻魚食 我諗大家都知啦。。。而家喺出面食鰻魚同埋白鱔都貴咗好多。。。 而呢度竟然係可以畀我哋無限refill 鰻魚味道仲好肥美 我哋大概recall咗起碼有四五時次左右!真係值回票價泡菜豆腐湯味道都幾唔錯泡菜味好濃!當日我哋喺四位惠顧,餐廳仲送咗個甜品set畀我哋食tim

一嚟到見到個蛋邊, 就已經知道今餐韓燒應該會好合我心水
因為我覺得韓燒蛋邊係必需㗎

嗰個芝士虎蝦真係一絕
芝士煮熱後溶用咗入去啲蝦肉入面, 成個味係超級夾!
而且蝦肉都好彈牙好新鮮!

呢度嘅海鮮款式都有好多
除咗虎蝦之外,仲有鮑魚、扇貝、魷魚、蠔等等
全部都好新鮮好甜美

跟住就要講下肉類啦
脂肪比例都幾平均,啱啱好!

另外一樣我好欣賞嘅就係呢度竟然有鰻魚食
我諗大家都知啦。。。而家喺出面食鰻魚同埋白鱔都貴咗好多
。。。 而呢度竟然係可以畀我哋無限refill
鰻魚味道仲好肥美
我哋大概recall咗起碼有四五時次左右!
真係值回票價

泡菜豆腐湯味道都幾唔錯泡菜味好濃!

當日我哋喺四位惠顧,餐廳仲送咗個甜品set畀我哋食tim

2017-04-27
2017-05-16 121 瀏覽
成班friend柴蛙蛙去左兆萬食放題~~就簡左間韓式燒肉既放題!感覺幾好~放題任飲任食黎講質數真係幾正wo!!烤薄切五花肉真係必叫肉質又淋又夠薄身,配上新鮮生菜食好爽口~又夠清新仲大大減低油膩既感覺~仲有鮑魚都好彈牙~又夠鮮嫩仲有估佢唔到既係拉麵~煮得好正~又夠哂味!有個甜品好好食~士多啤梨味雪糕~好豐富既一餐!!店員既態度幾好~又會成日幫你換鐵板~態度又ok唔錯~~環境好大又唔焗!仲有d係oppa既店員添呀,岩哂女仔黎睇仔仔!

烤薄切五花肉真係必叫

肉質又淋又夠薄身,配上新鮮生菜食好爽口~又夠清新
仲大大減低油膩既感覺~仲有鮑魚都好彈牙~又夠鮮嫩

仲有估佢唔到既係拉麵~煮得好正~又夠哂味!

2017-05-16 98 瀏覽
Waiting list第一位-平昌我已經好耐無食韓燒,因為搵唔到一間會令我想回頭食既韓燒店,今次真係有!呢間係兆萬13樓既平昌,任食兩小時,每位$188,另加一,價錢可接受啊一坐低,即刻有侍應過來,倒蛋汁在爐邊燒,超快手先點左豬頸肉,牛肋骨,同牛舌牛舌最快熟,好食,又有口感牛肋骨同豬頸肉都好食,完全唔洗點汁醬好驚喜有生蠔同帆立貝不過好多沙仲有燒鰻魚都好好食P.S.出餐好快,收碟又快,食物質素中上絕對有下次
Waiting list第一位-平昌

一坐低,即刻有侍應過來,倒蛋汁在爐邊燒,超快手

先點左豬頸肉,牛肋骨,同牛舌

牛舌最快熟,好食,又有口感
牛肋骨同豬頸肉都好食,完全唔洗點汁醬

好驚喜有生蠔同帆立貝
不過好多沙
仲有燒鰻魚都好好食

P.S.出餐好快,收碟又快,食物質素中上

絕對有下次

2017-05-15
2017-05-10 305 瀏覽
昨天約了老朋友到旺角食飯,朋友講話好耐無食韓燒放題,於是我上網搵到間價錢和食物質素比較不錯既餐廳食,入到店內職員已細心安排座位和貼心地介紹餐單的食物,非常好的禮物,值得一讚!環境方面比較其他韓燒餐廳地方較大,坐得好舒服!油煙方面也不算多!食物份量都很足料!爐邊蛋在我們點食物時,服務員已經主動倒蛋漿,係食物未到之前可以醫一醫肚先,讚!特級牛肉拼盤+烤大虎蝦+滋味鮑魚牛肉味道非常濃郁,好有牛肉味道!虎蝦也好鮮甜,又夠大隻!鮑魚都好好食,也夠鮮甜烤五花腩味道方面:非常可口,肉質鮮美,朋友好喜歡這塊肉再配生菜一齊進食!茄子薄薄的一片 但容易快熟,朋友說都清甜美味,食得太多肉都可以叫茄子清淡一下烤雞肉軟林林的口感,配上燒烤完的香味,非常好食,肉身都比較厚,朋友都係愛不釋手!飲品方面,有一大個飲品櫃,裏面的飲品隨便拿,不用額外付費!包括生啤、黑啤、忌廉、蘆薈、芒果汁、烏龍茶和可樂等:原來有預訂枱會有甜品送 賣相好精緻,味道不會太甜 適合女士食!

爐邊蛋

特級牛肉拼盤+烤大虎蝦+滋味鮑魚
牛肉味道非常濃郁,好有牛肉味道!
虎蝦也好鮮甜,又夠大隻!
鮑魚都好好食,也夠鮮甜

烤五花腩

茄子

烤雞肉

2K
2017-05-10 1407 瀏覽
🇰🇷正宗Korea BBQ 🔥🔥🔥 任食buffet🍴 星期1️⃣ — 4️⃣(18:00-22:00⏰) 💲188/位;價錢也不算是太貴,經濟而且選擇夠多。 任食種類選擇亦算很多,有豬肉類、牛肉類、肉類、海鮮類、韓 國料理、蔬菜等,款式應有盡有,任點任食。 煎窩旁邊有爐邊蛋,盛惠每人$3,超值! 牛肉醃漬叉肉 燒鰻魚 海鮮類有魷魚、生蠔、蝦、帆立貝等 烤豬肉 牛舌、芝士腸 烤肉類配上生菜包住一起吃味道超好! 煎海鮮蔥餅 🐟🍲海鮮純豆腐辣湯🐙🌶 海帶湯 🍜韓式水冷麵🍴 另外有部份是要額外收費的,質素當然比任食的好呢! 🐄特級牛肉拼盤($118) 🐚烤元貝($88) 🐟鮑魚($88) 🍤烤大蝦($88) 鮑魚、烤大蝦有芝士的,迎合香港人愛重口味的要求。 燒烤肉類整體水準不錯,跟一般的韓烤放題店的水準高,肉類較新鮮好吃,最重要是非常衛生。 另外有多款韓國罐裝飲品都是任飲的,盡情喝過痛快! 最後還送上一份甜品,4人同行的話會送上這個賣相勁吸睛的甜品
🇰🇷正宗Korea BBQ 🔥🔥🔥 任食buffet🍴

星期1️⃣ — 4️⃣(18:00-22:00⏰)

💲188/位;價錢也不算是太貴,經濟而且選擇夠多。

煎窩旁邊有爐邊蛋,盛惠每人$3,超值!

牛肉醃漬叉肉

燒鰻魚

海鮮類有魷魚、生蠔、蝦、帆立貝等

烤豬肉

牛舌、芝士腸

烤肉類配上生菜包住一起吃味道超好!

煎海鮮蔥餅

🐟🍲海鮮純豆腐辣湯🐙🌶

海帶湯

🍜韓式水冷麵🍴

另外有部份是要額外收費的,質素當然比任食的好呢!

🐄特級牛肉拼盤($118)

🐚烤元貝($88)

🐟鮑魚($88)

🍤烤大蝦($88)

鮑魚、烤大蝦有芝士的,迎合香港人愛重口味的要求。

另外有多款韓國罐裝飲品都是任飲的,盡情喝過痛快!

最後還送上一份甜品,4人同行的話會送上這個賣相勁吸睛的甜品,有幾件不同口味的蛋糕,配上士多啤梨雪糕,杏仁蕃茄等,為這頓邪惡晚餐畫上了完美句號。

2017-05-09
2017-05-09 338 瀏覽
D 人成日話兆萬係劣食之塔,其實我本身都幾認同,兆萬既放題雖多,質素卻十分差。雖然係咁,但係見到open rice 有咁多個笑笑,都忍唔住抱持今次可能例外呢既心態一試⋯今晚試完之後,我更加堅信劣食之塔非浪得虛名,今晚呢間韓燒,坐又坐得唔舒服,油煙系統又差都算啦,d 所謂牛肉,真係一堆堆爛肉堆出黎咁,d 魷魚一d 味都無,d 豬頸肉凍到硬哂,搵一塊似樣少少既肉都無,其他熟食落左勁多鹽,二百幾蚊雖不是貴,也不是要食和牛質素,但食呢d 質素真係喊出來,去其他燒肉店散叫都無咁嬲。其實呢個價錢,去食盛x或者新蒲x既燒肉放價會抵食好多,呢間永久backlist,可一不可再。
2017-05-08 272 瀏覽
在Openrice看到很多人推介平昌韓燒, 我就想試試在openrice預訂, 發現可以享用Premium Menu和甜品一客, 打算將這頓晚餐和另一半享受我預訂晚上八時,我們來到的時候韓國老闆親自招呼我們,原來Premium的食物我們不需點就會送上枱, 不過只可以上第一次,也好, 我們可以試其他不同款式的燒物餐廳格局比較適合年青人, 一邊播著韓國流行音樂,一邊坐著燒, 十分過隱, 值得是椅子蓋可以打開放背包,令人客多了空間,能夠安安定定高高興興地享受美味的一餐。燒鰻魚是值得推介,本來自己和另一半已經很喜歡鰻魚, 原來自己燒是非常野味烤凡立貝亦不錯, 值得一試,魷魚其實自己不太吃, 所以沒有吃太多。來到主角 "燒肉" 出場, 每樣肉食都沒有偷工減料, 而且每次上餐都維持到水準, 在放題有這個水準已經有九十分了個人覺得最高質是燒牛肉,其次是五花腩, 牛肉不論是普通牛肉或是牛仔肉, 都是百吃不厭我也品嘗了另一半為我燒的燒蝦,雖然自己很少吃蝦, 不過這隻燒蝦的確很入味, 而且望上去也很新鮮,當然另一半為我燒的是加分不少鮑魚是送的, 總共四隻, 我們不太懂燒鮑魚,總算熟了就吃, 所以不能說客觀

鮑魚是送的, 總共四隻, 我們不太懂燒鮑魚,總算熟了就吃, 所以不能說客觀的味道,可以吃到有芝士在殼,吃起來也很特別。另外想提出爐邊還可吃到金黃色的蛋,當你在吃一口燒肉,吃一口蛋, 感覺好像煥然一新,讓味覺喚醒

我們還吃了炒粉絲和冷麵, 没想到冷麵這麼吸引,不自覺地吃了兩碗

最後送來的甜品原來是蕃茄,這個蕃笳竟然不像看上去這麼簡單,完完全全地把今晚吃的油膩食物淨化,吃完後十分舒服,已消除了不少飽滿的感覺。

今餐滿意指數: 10分
2017-05-07
慶祝紀念
紀念日
2017-05-07 1662 瀏覽
兆萬中心可以話係大食皇天堂, 整棟大廈都充滿左放題、火鍋任食同韓燒任食既餐廳。今次朋友帶我黎係位於13樓既平昌韓國燒肉放題。 裝傷除左有一貫既K POP音樂、石油罐櫈外, 仲有清新文青風既壁畫。自己畫紙仔填野食, 飲品就可以自己係櫃到囉。好喜歡呢個前菜, 係糖漬蓮藕, 甜甜地仲有芝麻香。肉類方面豬牛雞海鮮樣樣齊, 不過黎到已經睇唔出係邊樣打邊樣餐廳按人頭比分量, 樣樣都比足, 無漏單情況出現。呢碟海鮮震驚到我, 大大隻生蠔, 仲有大蝦同帆立具, 超越放題級數。不過唔知係咪唔識燒, 隻蠔燒完後變收水收到四份一既SIZE, 不過依然好有蠔味。雞翼燒過後, 外香內軟, 唔錯。食燒肉要減油膩一定要包生菜食, 生菜同泡菜都係任食既。最大驚喜位係!! 呢到有得自己烤鰻魚。鰻魚連同燒汁上, 見到已經好吸引!!平時出面食個汁燒鰻魚飯, 都要六七十蚊, 鰻魚份量仲未必夠, 但呢到可以任食! 令我忍唔住要係放題到嗌個白飯。我覺得妁鰻魚放係爐邊通窿既地方燒係最好既, 用大火烤出黎既鰻魚, 岩岩好有燶邊, 做到外脆內軟。汁醬味道亦適中, 配上煙韌白飯, 係完美。食得滿足, 我地另外加錢叫左鮑魚同大蝦。鮑魚底下
兆萬中心可以話係大食皇天堂, 整棟大廈都充滿左放題火鍋任食同韓燒任食既餐廳。今次朋友帶我黎係位於13樓既平昌韓國燒肉放題

自己畫紙仔填野食, 飲品就可以自己係櫃到囉。
好喜歡呢個前菜, 係糖漬蓮藕, 甜甜地仲有芝麻香。
肉類方面豬牛雞海鮮樣樣齊, 不過黎到已經睇唔出係邊樣打邊樣
餐廳按人頭比分量, 樣樣都比足, 無漏單情況出現。
雞翼燒過後, 外香內軟, 唔錯。
食燒肉要減油膩一定要包生菜食, 生菜同泡菜都係任食既。
食得滿足, 我地另外加錢叫左鮑魚同大蝦。鮑魚底下竟然有芝士, 呢個配搭感覺有點奇怪, 但食落出奇地夾, 芝士咸香同彈牙鮑魚, 別有風味。
埋單時得知原來四個人經OPENRICE同FACEBOOK訂位, 就可以FREE一個靚靚甜品。打卡一流, 不過味道比較普通。
2017-04-27
  • 烤鰻魚
  • 鮑魚
2017-05-06 362 瀏覽
之前食過另一間平昌,味道好岩我口味,所以再黎試下睇下有無分別。旺角呢間感覺舒服的,可能地方比較大同闊的,同埋無咁大燒烤味,值得同朋友係度傾下計慢慢燒。至於食物種類印象中都比較多,例如海鮮。場內壁畫幾有韓國feel,幾特別!另外,呢度服務員都好快手同主動,眼見我地塊鐵板有的黑同燶已經好快手馬桶上安排換上另一塊,呢度要俾個「讚」!由於上次食既經驗係份量比較多,所以今次唔敢一次過點太多食物避免浪費,同埋會驚自己點完都唔記得食左的咩肉,所以今次好斯文首先,我地叫左個拼盤,有大蝦、豚肉、鮑魚、雪花肥牛、牛肋條等等。擺得好整齊,望落好新鮮!雪花肥牛肥瘦好均匀,咬落好juicy!有少少脂肪既油,好香,肉質又林,超正!!鮑魚大大只,放左芝士,熟左之後有拉絲既效果。鮑魚爽口鮮甜!蝦夠大只,因為新鮮,所以肉質好爽,加上落左牛油,更香!我喜歡食韓燒都因為呢度的肉都係醃過既多,而每次我係必定會點右手邊果只烤牛肉,因為烤熟左食落都有種軟軟既口感,味道都係甜甜地。呢度醃既肉都唔太咸,岩我心水!對於喜歡食肉時要咬落有的筋位,可考慮食牛仔骨,細細件唔會好難咬開。食得多肉要轉下食其他食,韓式蔥餅,唔會太大塊,外面脆內面
場內壁畫幾有韓國feel,幾特別!

鮑魚大大只,放左芝士,熟左之後有拉絲既效果。鮑魚爽口鮮甜!

蝦夠大只,因為新鮮,所以肉質好爽,加上落左牛油,更香!

呢度醃既肉都唔太咸,岩我心水!

食得多肉要轉下食其他食,韓式蔥餅,唔會太大塊,外面脆內面軟,幾好味。冷麵軟硬適中,面頭有奄蘿蔔同梨肉,幾喜歡梨肉,甜甜地,同冷麵幾夾!

烤肉時建議可以放的海鮮係一邊慢慢整熟的,例如鮑魚、蠔再加帆立貝,中間可放其他食物。

餐單仲可以叫我喜歡既鰻魚,食幾舊已經值幾十蚊啦!已搽鰻魚汁,燒完肉滑又香口。烤鰻魚建議皮向下,咁整可以烤脆外皮又可保留肉質軟棉棉口感,當然唔及用炭火燒美味,但用鐵板燒都唔錯!

各位如果打算同三五知己食完呢餐去搵甜品,其實唔需要係外面再搵地方,因為呢度都有個好有心機砌好既甜品奉上 ,只要你夠四個人,預先訂位就有架啦!!
呢個甜品我覺得最好味係個士多啤梨乳酪雪糕,酸酸甜甜,好有士多啤梨味!

會再黎!
2017-05-04 512 瀏覽
韓燒一向我的至愛,但都不是隨便吃,要找有質素而食物又到位的才吃早前來了這裡,發覺環境食物都很不錯,牆上的設計很特別,我差點以為有人坐著環境好大,坐得舒服前菜,醬料及生菜都很齊全自選的食物,一端上來,發現擺放很漂亮呢我們點了豬,蝦,鮑魚及牛,好新鮮肉類選擇好多,牛肉充滿雪花,好吸引,牛味好夠鮑魚HKD88/4隻,好新鮮口感十足除了韓燒外,還有地道正宗的泡菜豆腐湯,辣勁十足,好香濃好美味呢另外點了個海藻湯,海藻份量多,味道討好另外原來4人預訂,仲有個美美甜品送,好靚完全唔求其賣相滿分,有蛋糕及雪糕,仲有Oreo 餅乾,一次過滿足你多個願望!整體來說,晚上雖然多人,但職員態度不錯,而食物選擇多,味道亦滿意,收費亦合理,值得再來!
環境好大,坐得舒服
前菜,醬料及生菜都很齊全
自選的食物,一端上來,發現擺放很漂亮呢
我們點了豬,蝦,鮑魚及牛,好新鮮
肉類選擇好多,牛肉充滿雪花,好吸引,牛味好夠
鮑魚HKD88/4隻,好新鮮口感十足
另外點了個海藻湯,海藻份量多,味道討好
另外原來4人預訂,仲有個美美甜品送,好靚
完全唔求其

2017-05-01 424 瀏覽
朋友和我都好喜歡食韓燒,今日飯局選擇左尼間平昌韓燒。一出lift 門已受到熱情款待。尼到地方都幾寬敞,唔會好壓迫。 坐低之後,我們急不及待要order 野食了。 唔洗5 分鐘第一碟牛肉 海鮮拼盤已經上枱。我好鐘意食牛肉,見到質素咁好的牛肉緊係要即刻燒來食啦! 真係超香呀!! 牛肉真係好好味,一口氣食左5塊!正呀!順帶一提,在我們點食物時,服務員已經主動倒蛋漿,係食物未到之前可以醫一醫肚先,讚! 除左牛肉之外,海鮮都好食,鮑魚彈牙,加埋芝士,尼個配搭出奇的好味,真係回味無窮!食完鮑魚,燒番隻大蝦先,海蝦好大隻,啖啖肉,仲有好多膏 tim!連個friend 唔係好食蝦都話要試一隻!值得一提ge 係,尼到有燒生蠔! 生蠔雖然唔係非常肥大,但鮮味十足。而且細細仔好易燒,第一round 叫左2隻試下,食左第一隻即刻要再叫多10隻,生蠔真係回本之選! 總括黎講,尼到地方唔嘈,好適合一班朋友一邊燒一邊食,一邊傾下計。上菜速度都好快,食物非常美味,值得推介!

坐低之後,我們急不及待要order 野食了。

2017-04-27 225 瀏覽
第一次食7080,食之前對佢都幾高期望。好開心地,呢間野完全冇令我失望!! 先講食物方面,分別有牛肉、豬肉、雞肉同埋海鮮。佢啲肉全部都醃得好入味,甜甜地,基本上唔使點醬已經好好食啦,不過點醬都好好食,係另一番風味。要特別推介個蝦! 啲蝦中間夾住左啲芝士,燒完出黎完全係邪惡芝士拉絲蝦!! 真係好好食!!而且鮑魚底加左d芝士,令原本比較淡味既芝士加左唔少風味。 而係肉類方面,我最鍾意食嘅就係五花肉! 平時我係唔食肥肉㗎,但係呢度的五花肉我可以成嚿放曬入口,因為佢係肥而不膩!! 而且嗰度啲侍應哥哥全部都好好人,見到我地放曬啲肉喺個烤爐上面佢會自己走埋嚟幫我地燒,幫我地剪開啲肉,仲好常幫我地換爐,服務一流呀真係。另外,最驚喜既就係原來有甜品送。甜品既擺放睇得出放左唔少心思,味道都唔錯,不過如果餅乾可以脆返d會更佳。而定只要4個人或以上book左枱,就會有一客甜品送。本身仲係度諗,如果呢度有賣甜品食就完美喇,原來真係有㗎♡

2017-04-27 289 瀏覽
黎到韓式放題, 當然咩都唔放過一次過劃哂咁多隻肉佢但係作為一個精明既食家, 當然唔可以咁做因為每個人既肚都有限, 所以今次我就幫大家總結左有咩係必點既!!烤鰻魚想不到在這也能吃到鰻魚!! 一上桌既時候就見到佢同平時係日式餐廳食到既鰻魚一樣, 有蒲燒汁係上面, 但呢次係自己燒, 到底味道差幾遠? 由於從來都未試過燒既關係, 所以試燒左一兩隻就已經知道個SKILL就係唔可以一次過放太多, 因為鰻魚好易熟, 只要燒一陣就OK, 平時食一盒鰻魚飯都已經差不多要成百蚊, 呢到可以任食, 而且質素係中上既!! 即刻抵番特級豬頸肉呢個真係每次都必點, 一黎易燒, 二黎口感爽口彈蛋, 唔會怕燒到硬哂呔咁, 但呢個會比較淡味, 所以可以點埋醬油或者辣醬一齊食個口感更佳烤LA牛排骨咁多隻牛肉入面我最推薦係呢個, 一黎佢夠大塊, 好易就睇到佢熟未, 二黎佢有少少似牛扒既感覺, 牛味會相對重D, 所以味道都係中上既!! 大大塊燒完一面到另一面, 輕鬆!!海鮮純豆腐辣湯湯方面我覺得呢隻真係唔錯, 一黎大大碗, 二黎佢個味道會係有少少辣味, 係等緊食燒肉既時候食會有少少開胃既感覺, 而且D豆腐係超級軟滑, 要非常
黎到韓式放題, 當然咩都唔放過一次過劃哂咁多隻肉佢

但係作為一個精明既食家, 當然唔可以咁做

烤鰻魚
特級豬頸肉
烤LA牛排骨
海鮮純豆腐辣湯
湯方面我覺得呢隻真係唔錯, 一黎大大碗, 二黎佢個味道會係有少少辣味, 係等緊食燒肉既時候食會有少少開胃既感覺, 而且D豆腐係超級軟滑, 要非常小心咁夾佢出黎, VERY GOOD!
爐邊蛋
係可以免費無限任FILL既爐邊蛋, 除左普通咁等佢自己燒熟之外, 仲可以自己加不同既材料入去, 造一個獨特既蛋料理!!, 而我就鐘意當佢係炒蛋咁撈黎食!! 不過大家記住要留意番D蛋唔好過熟, 否則就會好硬好老, 變得唔好食架喇

鮑魚
呢個係要加錢(+88)點的, 鮑魚是連殼上, 燒的時候也是整隻去燒, 因為鮑魚底會有芝士, 一開頭我都驚佢會唔熟/過熟, 因為未燒過, 但可能係因為有芝士係中間既關係, 只要見到芝士開始起氣泡就知道佢已經熟左, 燒好再將芝士同鮑魚撈埋一齊, 一野放入口, 芝士同鮑魚既鮮味都溶為一體, 我友人就唔食芝士既, 好簡單唔撈就已經冇乜芝士味!! 如果大家覺得價錢OK既話都可以一試!!
2017-04-26
  • 鮑魚