2017-12-24 199 瀏覽
旺角 人多餐廳多競爭 特別大,食放題 都特別平過人, 今日放工同同事 過咗嚟 平昌食佢哋呢度嘅燒肉放題, 七點鐘嚟到都係188蚊任食, 真係求其實幾點肉都已經滿曬本。食飯時間呢幾多人想到泥已經坐爆曬啦, 不過都好好彩我哋上到嚟都唔使點排, 等我陣 就已經有位今日lunch冇乜點食嘢留肚食放題而家胃口特別好。泥到另外見到張紙仔額外再忍唔住點多個 特級牛肉拼盤鮑魚同埋 烤大蝦芝士烤大蝦, 個肚鑲咗大量嘅芝士, 好邪惡呀。鮑魚都大大隻,超吸引。淨係等嗰陣時都已經流曬口水喇, d咁有質素嘅海鮮記住唔好掛住傾計唔記得睇火呀,燒過龍就嘥咗㗎啦😂特級牛肉拼盤真係掂下個爐一陣就要食啦, 入口即溶鮮嫩無比,推介喔。跟住呢啲就係放題任食其中包曬嘅嘢食, 海鮮 有 蠔,扇貝,蝦,鰻魚,魷魚全部都係我嘅最愛呀, 用呢韓燒就最正啦, 食一轉梗係唔夠啦起碼要encore 2至3轉食完海鮮就係食下肉類嘅時候喇, 五花腩,豬頸肉,牛舌,牛肉, 簡直係必點嘅食物, 識食當然要食曬佢啦睇住佢一路燒啲油脂一路咁滲出嚟,飄來陣陣嘅肉香, 好肥好邪惡呀😂食得韓燒真係預咗要還夾塊生菜加兩片 kimchi, 正到頂呱呱, 仲唔會咁

今日lunch冇乜點食嘢留肚食放題而家胃口特別好。

芝士烤大蝦, 個肚鑲咗大量嘅芝士, 好邪惡呀。
鮑魚都大大隻,超吸引。

食得韓燒真係預咗要還

夾塊生菜加兩片 kimchi, 正到頂呱呱, 仲唔會咁溜tim

不知不覺一枱都係食物, 回曬本了哈哈

上面四層都係任飲㗎,如果想飲韓式燒酒就可以另外加錢點來飲
2017-12-24 1468 瀏覽
今日我地三五知己好鬼想去食韓燒, 朋友介紹有間韓國人開的韓燒, 仲要價錢唔算貴仲要係任食TIMAR, 聽完緊係即刻想去食啦. 哈哈….上到去有好多OPPA 識講唔係太正既中文, 好鬼QUTE LOW. 哈哈…講返正題, 見到點菜紙都有好多唔同種類既野食架.首先有任食既前菜比你食, 當然緊係有唔少得既泡菜啦, 一陣仲可以燒完肉之後用菜加埋泡菜夾住黎食一流呀. 可愛既OPPA將蛋漿&紫薯倒入爐上, D蛋超滑, 紫薯仲超甜TIM, 不過紫薯係無得追加既, 要就要比錢, 蛋就可以啦.係咁開心既日子, 我地叫左支青提子燒酒, 都只係$58, 味道好似飲緊粒粒提子, 所以好容易入口, 但記住都有14%酒精架. 不過一路食韓燒一路送酒就最好不過啦.我地叫左午餐肉, 牛脷, 五花腩, 雞肉, 雞翼, 辣醬牛五花肉等肉類, 極力推薦雞翼, 牛脷, 可愛OPPA 時不時都會幫我地換紙TIM,咁就唔會燒焦哂D食物啦, 非常貼心. 而海鮮纇, 我地叫左烤生蠔, 魷魚, 帆立貝, 蝦&鰻魚等等…..呢d都係可以任食架, 超正!! D 蠔雖然唔係好大隻, 但蠔味十足, D蝦都好大隻, 肉質爽口, 魷魚, 帆立貝更

咁就唔會燒焦哂D食物啦, 非常貼心.

而海鮮纇, 我地叫左烤生蠔, 魷魚, 帆立貝, 蝦&鰻魚等等…..呢d都係可以任食架, 超正!! D 蠔雖然唔係好大隻, 但蠔味十足, D蝦都好大隻, 肉質爽口, 魷魚, 帆立貝更是鮮甜.

我地另外仲加錢叫左芝士烤大蝦$88(4隻), 超正D芝士塞爆落隻大蝦到, 哈哈….仲有加左$88有4隻鮑魚, 非常彈牙.

最後仲有甜品送TIM AR, 有餅乾 & 一口CAKE, 好鍋心, 哈哈….
2017-12-23 1486 瀏覽
好耐無食韓燒,一直聽聞平昌韓燒放題又抵食,食物質量又好,所以今次去左佢地旺角分店試下。我地選左晚上6點至10點時段$188一位,餐牌有齊牛, 豬同海鮮,我地選左辣醬五花腩, 烤LA牛排骨, 烤雞肉, 雞翼, 蝦, 牛肉,扇貝, 尤魚真係樣樣都想食呀!呢度仲有免酒精飲品任飲,全部都係韓國直送架。當然都有韓國燒酒但就要付費$50/支架烤雞肉串雞翼的醬汁好美味,雞翼放鐵板燒完D皮勁脆,必食!今晚朋友生日,所以好豪叫左PREMIUM MENU 的食物 :豬排骨, 烤大蝦, 鮑魚, 特級牛肉拼盤芝士烤大蝦真係好正,燒緊時D 芝士味勁香!連鮑魚都有芝士墊底架!餐廳好細心,本身鮑魚已經有灼過,等客人可以快D燒熟就食得D 牛肉真係淹得好惹味呀! 一夜落鐵板已經好香,肉質好鬆軟,一D 都唔勒架差唔多食完,餐廳就送黎一盤甜品有藍莓芝士CAKE , 朱古力CAKE!原來預先訂位係會有甜品送架! 想食埋甜品的朋友記得黎食之前先訂位啦!

烤雞肉串雞翼的醬汁好美味,雞翼放鐵板燒完D皮勁脆,必食!

豬排骨, 烤大蝦, 鮑魚, 特級牛肉拼盤

芝士烤大蝦真係好正,燒緊時D 芝士味勁香!

2017-11-23
慶祝紀念
生日
2017-12-19 204 瀏覽
第一次呢到食韓燒座位坐得唔太舒服而且有啲逼去拎野飲要兜大少少圈同埋音樂有啲嘈嘈到舉手係冇人理冇人見到要大嗌唔該先聽到第2次order果陣揀左午餐肉但冇黎到唔知佢冇哂冇通知定走左定點第3次order先黎番一啲海鮮好多沙😫忍唔住食食下吐番出黎肉係幾好食👍
第一次呢到食韓燒
忍唔住食食下吐番出黎
肉係幾好食👍
2017-12-19
2017-12-19 226 瀏覽
朋友約食飯係openrice搜尋下見到呢間有5人同行1人免費就上去試下食物款都有基本豬同牛仲有海鮮同熟食味道都唔錯,唔洗調味料都夠晒味飲品仲係韓國牌子優惠價後每人都係173蚊連加一個個fd 都讚好食同抵
朋友約食飯
係openrice搜尋下見到呢間有5人同行1人免費
就上去試下
食物款都有基本豬同牛
仲有海鮮同熟食
味道都唔錯,唔洗調味料都夠晒味
飲品仲係韓國牌子
優惠價後每人都係173蚊連加一
個個fd 都讚好食同抵
2017-12-19
用餐優惠
優惠券
2017-12-19 1634 瀏覽
今晚帶阿媽去兆萬的平昌食韓燒,這間餐廳都是朋友帶我過來,試過之後覺得不錯,所以就帶阿媽來食。餐廳設有任飲包括韓國飲品及啤酒,跟外面的放題差不多。任食的包括基本的韓式燒肉及傳統的韓國食品。價錢都是$188另外再加一。燒板不算太大,放的食物不算多,但旁邊可以放些蛋及蕃薯仔慢慢燒。牛舌是我至愛,切成薄薄一片,肉質彈牙。雞翼本身已經醃過,燒好後食非常入味,不過要剪開兩截燒則比較易熟。海鮮有生蠔、帶子、蝦等,生蠔比較細隻,但是任食項目,所以都無咁要求,海鮮尚算新鮮,其中蝦肉比較好味。加錢另外點的芝士蝦充滿芝士,蝦肉彈牙,不過芝士在燒的過程中溶掉大半。鮑魚已離殼,所以先燒鮑魚肉,鮑魚殼的芝士放在旁燒讓其溶化後火再放上鮑魚一起吃,味道一絕。韓式炒粉絲細細碟,不怕吃不完,粉絲爽口彈牙,是我最愛的韓食之一。最後,食埋餐廳送的甜品,非常滿足的一餐。店員服務細心,而且上菜很快,完全無漏單,兩個小時其實足夠有餘。

餐廳設有任飲包括韓國飲品及啤酒,跟外面的放題差不多。

牛舌是我至愛,切成薄薄一片,肉質彈牙。

雞翼
肉類

韓式炒粉絲

最後,食埋餐廳送的甜品,非常滿足的一餐。

雞翼
肉類
韓式炒粉絲
2017-12-19 797 瀏覽
終於踏入冬天,而且天氣真係開始凍,寒冷天氣警告下,當然要搵些熱辣辣既地方食點令人暖笠笠既晚餐啦。所以去了旺角兆萬的平昌,任食韓燒及韓食。外面的飲品櫃有大量的韓式飲料及汽水,亦有免費啤酒。有大量的肉類,亦都有海鮮,不過有些要另外付費的。爐的旁邊有蛋醬及蕃薯仔。肉類包括了豬腩肉、牛舌、其中豬腩的油脂在燒的過程滲出,煎香了表面,令腩肉外脆又不會太肥膩,包著生菜更能減輕油膩感。牛舌切得都算薄,燒了幾分鐘後已經可以食得,肉質煙韌有咬口。海鮮類有任食的包括了生蠔、海蝦、扇貝及青魚等,其中青魚及海蝦新鮮,蝦肉爽口彈牙,青魚魚肉鮮甜不腥,而且很嫩滑。另外要付費的芝士海鮮,我們點了芝士蝦及鮑魚,蝦肉大隻爽口,鮑魚比較細隻但肉質腍。免費送的甜品,有芝士蛋糕,威化餅等,全部細細件,味道不錯。總括而言,二百元的韓燒,價錢合理且質素不錯,冬天除了打邊爐的另一種選擇,店員會間唔時自動自覺去換鐵板,減少食物燒焦及黏底,服務抵讚。

外面的飲品櫃有大量的韓式飲料及汽水,亦有免費啤酒。

有大量的肉類,亦都有海鮮,不過有些要另外付費的。

爐的旁邊有蛋醬及蕃薯仔。

豬腩及牛舌
豬腩

牛舌切得都算薄,燒了幾分鐘後已經可以食得,肉質煙韌有咬口。

付費海鮮

免費送的甜品,有芝士蛋糕,威化餅等,全部細細件,味道不錯。

豬腩及牛舌
豬腩
甜品
正宗韓國烤肉唔一定係韓國先食到 香港尖沙咀有條韓國街 全部都係食韓國嘢嘅 但係價錢就略貴鍾意捐窿捐罅搵好嘢食嘅我 今日俾我搵到間平靚正嘅 放題形式嘅韓國燒烤 位於兆萬中心13樓全層 真心抵食首先 生菜 涼拌前菜 爐邊蛋 燒烤食物 韓式熟食小食 冰凍飲料 全部都係任點任食 一個價錢 食到你飽為止當然如果你想食得更好嘅 可以加錢 點選一些較名貴的食材 例如烤芝士大蝦 及烤芝士鮑魚 等等我可以話係一個不折不扣嘅海鮮怪 非常喜歡吃海鮮 於是我毫不猶豫 點選了烤大蝦及烤鮑魚 各$88 每樣四隻鮑魚已經劏好 去除內臟 加熱後芝士變咗容漿 拉斯效果非常邪惡 非常彈牙烤大蝦 餐廳職員細心把大蝦劏開中間讓入芝士 芝士香濃 大蝦鮮甜 兩者味道極為配合任食方面 眼見每款食材都非常新鮮 質素上勝 並非放題價錢就將貨就價 另外韓式食品亦係任點任食 包括湯類 冷麵 飯類 炒粉絲及炒年糕 一應俱全 味道正宗 拍得住單點菜式的韓國餐廳對於喜歡食海鮮及肉類的我 表示非常滿意一個價錢可以任食韓燒以及韓式 小食 一個字抵!

鍾意捐窿捐罅搵好嘢食嘅我 今日俾我搵到間平靚正嘅

放題形式嘅韓國燒烤 位於兆萬中心13樓全層 真心抵食

我可以話係一個不折不扣嘅海鮮怪

味道正宗 拍得住單點菜式的韓國餐廳

對於喜歡食海鮮及肉類的我 表示非常滿意
一個價錢可以任食韓燒以及韓式 小食 一個字抵!
今日嚟到兆萬搵食 係人都知兆萬成棟都係食放題 主要以日式放題居多 今日同朋友揀咗間都係食放題嘅 不過係食韓式燒肉放題平昌燒肉放題店 一試難忘 充滿驚喜食物新鮮 超出所想的期望一出𨋢13樓全層 人山人海 非常熱鬧 香味撲鼻而來 飢餓指數碼上上升急不及待叫店員為我添上爐邊蛋 及點選我最喜歡的牛舌和豬腩肉厚切牛舌 柔軟又富嚼勁的口感 嚼幾吓牛肉味已滲滿口腔豬腩肉 厚切形式 肉質又嫩又Juicy軟嫩的牛肉滿嘴油花 配著微辣微甜的醬汁 美味程度達滿分光是烤牛肉 已經有多種不同部位提供選擇本人推介海鹽醬汁 大大粒嘅鹽花 配合鮮嫩嘅烤肉 簡單調味最能吃出原味另外放題配料還有海鮮類 帆立貝 生蠔 魷魚 鰻魚 等等放題機價錢居然可以有如此多選擇提供 簡直 超值 喜出望外熟食方面 質素亦相當高 海鮮纯豆腐辣湯 味道正宗 熱騰騰的 非常夠味炸物小食 即叫即炸香脆可口還有多款飲品提供 一般的汽水是免費任飲的 若果想享用酒類 需額外付費最後結帳時餐廳還會奉送甜品無論係熟食及烤製食品 餐廳都用心製作 熟食會為你即時製造 熱辣辣的送到你面前烤製食物擺盤方面亦有花上心思 唔會亂糟糟一團送到你面前餐廳的用心 食客是感受

平昌燒肉放題店 一試難忘 充滿驚喜

最後結帳時餐廳還會奉送甜品
烤製食物擺盤方面亦有花上心思 唔會亂糟糟一團送到你面前
餐廳的用心 食客是感受到的
2017-12-15 132 瀏覽
盡情食,開懷飲@平昌 和大食朋友見面,為了荷包著想,食放題是明智之選吧!在這寒冷的冬季,各韓式烤肉成了不可缺少的美味,大啖肉,把酒談心,多快樂! 平昌位於兆萬中心13樓,在地下坐電梯直上便到了,韓燒放題 一至四 成人$188、小童$138;五至日 成人 $208 小童 $158,經OPENRICE訂桌也很方便,還有多款優惠卷可以下載呢 餐廳空間感極高,裝潢走工業風 燈光偏暗,加上牆上的韓式壁畫,一切很有氣氛 我們被安排坐在入面的小房間,感覺自成一角,很舒適 飲料是自助形式,有茶有汽水,啤酒都是任飲的 朋友剛從韓國回來,他在韓國時經常會飲馬格利米酒,沒有想到這裡都可以點上 而且還有多款口味! 飲杯!!!!我們點上了桃子味的馬格利米酒,店員給予我們韓式小碗來飲米酒,小碗是用金屬做的,更令米酒飲起來口感更冰凍!味道很香甜,帶一點酸,酒味很淡,是女孩子都會喜歡的味道 食物是任點任食的,點單紙不單止有很多生料可供點來燒烤,還有多款韓式熟食和Premium Menu升級食物! 前菜也是任食的 泡菜湯非常之濃郁,上桌時還是冒煙的,份量是一人的份,味道酸酸辣辣的,非常醒胃 韓式
盡情食,開懷飲@平昌

餐廳空間感極高,裝潢走工業風

燈光偏暗,加上牆上的韓式壁畫,一切很有氣氛

我們被安排坐在入面的小房間,感覺自成一角,很舒適

飲料是自助形式,有茶有汽水,啤酒都是任飲的

而且還有多款口味!

前菜也是任食的

韓式燒餅即叫即整,食的時候餅邊是脆卜卜的,味道帶有少少海鮮咸香,不妨試一下

食物上桌速度是光速,不一會食物就到了!烤LA牛排骨、烤牛肉(光陽調味)、烤牛脷、五花腩、薄切五花肉和特級豬頸肉。。。

Premium Menu中的食物都不貴,下載openrice coupon 在宵夜時段點 Premium Menu更能享有買一送一優惠,經店員推介下,我們點了一份芝士鮑魚和芝士大蝦

直接把芝士鮑魚和芝士大蝦放進爐入面,燒至全熟,這時候入面的芝士也會變成半溶化狀況,食的時候是拉絲的!

芝士鮑魚,口感軟腍,牙力不好也不怕咬不開,而且非常大只,用來拍照也非常吸睛。至於芝士大蝦食起來很有彈性,而且充滿鮮味,和芝士味道很夾

烤LA牛排骨是我的最愛,沒有加任何的調味下只食肉本身的味道,油脂不多但肉味很濃,食起來也較健康一點

烤肋骨也是必食

,醃得很入味,帶點果汁的甜味,是很傳統的牛肋骨口味

令人又愛又恨的五花腩和薄切五花肉

五花腩美味在於其油脂,不肥的就不是美味五花腩啦,我喜歡用生菜包起來食,食起來沒有油膩感而且多了分健康

食到中間,我們點了一份水冷麵!冰冰涼涼的,味道帶點梨汁和果醋的酸甜味,非常清爽,食著熱辣辣又熱氣的韓燒時食上一碗,實在舒服無比,是一大解熱氣之選!

辣醬烤牛肉味道很好,不過上面的醬在烤的時候很容易令爐燒至痴底,不過這裡的店員服務很好,不一會又幫我們換爐面了

甜品是免費的,似一件藝術品,用幾件不同的甜品拚出來的,有芝士蛋糕、朱古力蛋糕等!幸好份量不太多,我們最後也把它食清光,成為這餐完美的句號
2017-12-14 109 瀏覽
是名字先吸引我看下是什麼韓國餐廳,從Open Rice 圖片是主打燒烤,星期六那天也有點寒意,所以訂了位試試。店舖在樓上,地方也不算太大,一般韓式燒烤裝置,我們被安排小房的一角,較靜點,不錯喔!我們先點了肉類,質素可以,飲料也不錯,海鮮只點了蝦,也可以;還有韓式辣面和爐邊的小「蕃薯」-幾好味!
2017-12-09
3 分鐘 (堂食)
2017-12-10 135 瀏覽
終於完成工作上一個大project!兼且天氣開始凍, 我哋決定要打邊爐或者燒烤慶祝~來到兆萬樓下等𨋢, 由於我們停下腳步太耐,被保安員催促我們入𨋢😂看到這家韓國燒烤價錢相宜, 我們就去試試, 真係要多謝保安員~十三樓打開門全層都是這家韓燒, 裏面空間感很大,每個爐有四-五張韓式燒烤櫈仔,即是可以打開放隨身物品那種入坐時六點多已經有七成滿,都好旺場。 本來想坐呢邊韓式相館小角落,已經滿了呢度係任飲任食, 大部分雪櫃入面嘅飲品都已經包括。 但係有一些樽裝飲品的就係自費飲品。入座時先送一set番薯仔及韓式燒蛋, 蛋漿可以無限refill, 蛋漿味道不會太鹹,至於有幾滑就考你嘅時間掌握啦!韓國燒烤當然亦有泡菜前菜作為食肉獸的我先把肉類都點一次👍例如烤五花腩、豬頸肉、烤牛肉、牛脷……等等都係重點項目以任食韓燒來說這裡換鐵板的頻密度,令人十分滿意,每次都主動換。 鐵板熱得好快,烤到五花腩表面香脆。除咗五花腩,第二樣欣賞的就係牛脷, 薄切牛脷快熟可以保持口感。 至於豬頸肉比較大塊需要多啲時間烤熟,口感爽脆。 本身比較鍾意沒有醃製嘅肉類, 因為燒烤嘅高溫令到蛋白質有化學作用發揮肉類本身的甜味。至於海鮮

呢度係任飲任食, 大部分雪櫃入面嘅飲品都已經包括。

但係有一些樽裝飲品的就係自費飲品。

韓國燒烤當然亦有泡菜前菜

作為食肉獸的我先把肉類都點一次👍
例如烤五花腩、豬頸肉、烤牛肉、牛脷……等等都係重點項目

至於海鮮方面 中蝦及帆立貝 都食得過
食到已經八成飽, 還是很好奇什麼是韓式拉麵, 原來就係辣味辛辣麵 加了蛋花

最後來一份甜品,為晚餐畫上句號。

總括來說, 食肉獸真係好開心,我們吃到的肉類的肉質(包括醃製肉類) 肉質都好新鮮 不會鬆散,有質素。
 職員好勤力換鐵板, 雖然大部分職員都係韓國人(oppa同onni都有) 有些少語言不通🙈
但比起很多任食放題他們有禮貌得多呢~
2017-12-09 155 瀏覽
呢日去開旺角,記起兆萬有好多任食餐廳,見到任食韓燒,於是決定試吓。見到個 drink menu 啲飲品好吸引,雖然啲汽水啤酒都係任飲,但我好想飲有生果味嘅酒,所以額外叫咗 Icing 西瓜味同西柚味汽泡米酒,2款米酒都甜甜哋,飲到自然嘅生果味,加上有啲汽,好易入口,食韓燒配佢哋好夾。各款汽水同啤酒都係自助任飲,有好多款韓國汽水、果汁同啤酒揀。煎海鮮蔥餅啲邊煎到脆脆哋,好香蔥味,唔錯; 韓式炒粉絲就甜甜哋; 薄切五花肉燒完好香脆,夾埋生菜一齊食,正好中和油膩感。烤LA牛排骨同烤牛肉都醃得入味; 雞肉串本身有燒汁喺面,所以比較易燒焦,要好好睇火,啲雞肉好滑,配埋甜甜哋嘅燒汁,好惹味。牛脷、牛五花肉同牛肋肉骨肉都無醃過,食到牛肉原味,肉質食得出幾新鮮,每碟肉類同海鮮都會跟幾片雞脾菇,食吓烤肉,又食吓啲烤菇,感覺平衡啲。大蝦同鮑魚配埋芝士一齊燒,有另一翻滋味。生蠔、帆立貝、蝦同鰻魚都可以任食。同朋友慣咗烤肉夾蒜片食,於是問吓店員有冇蒜片,原來係問先會提供,但就免費供應。韓式什錦飯辣辣哋,用埋石鍋上,熱辣辣,好好味。韓式拉麵嘅麵好煙韌彈牙,食得出係韓國泡麵同湯底,如果我哋唔係咁飽,一定會enco

大蝦同鮑魚配埋芝士一齊燒,有另一翻滋味。

生蠔、帆立貝、蝦同鰻魚都可以任食。

韓式什錦飯辣辣哋,用埋石鍋上,熱辣辣,好好味。

韓式拉麵嘅麵好煙韌彈牙,食得出係韓國泡麵同湯底,如果我哋唔係咁飽,一定會encore。

最後會有甜品送上作為呢餐嘅結尾。

全晚店員時不時過嚟睇吓有冇需要換燒烤板,佢哋見塊經燒到燶燶哋,就會主動幫我哋換,值得讚賞。
另外,枱與枱之間保留一定距離,加上食物質素不俗,以呢個價錢任飲任食,真係幾抵食。

2017-12-07 133 瀏覽
今日收去左旺角睇下附近有咩好食…去到x萬樓下有韓國野食睇下188蚊又唔係好貴喎就抱住唔係幾想再搵,同埋下面好多人質d傳單比我地之上左去Ps…做咩搞到好似已前重慶大厦甘🙈都有幾多野食…野飲就自己拎都係一般放題飲品韓燒必食五花肉個豬皮好食牛肋骨肉都好有牛味同都算幾淋竟然有鰻魚食 雖然唔係好正宗都ok la 食食下發現無蒜頭好似差甘d野甘問佢攞又真係有wo心情大好都有d扇貝丫蠔同蝦 味道就一般啦成碼無不停肉肉肉甘悶啦係旺角來講都算抵食 食物都唔錯又會自動幫你換塊板幾好!
今日收去左旺角睇下附近有咩好食…
去到x萬樓下有韓國野食
睇下188蚊又唔係好貴喎
就抱住唔係幾想再搵,同埋下面好多人質d傳單比我地之上左去
Ps…做咩搞到好似已前重慶大厦甘🙈

係旺角來講都算抵食 食物都唔錯
又會自動幫你換塊板
幾好!
2017-12-06 110 瀏覽
同好友今晚約左食韓式烤肉放題,今晚去旺角平昌食,連加一個價都係200蚊,咁抵玩咁放題前有時間跑下步先,之後要邪惡唔好蝕見到一大堆食物相,無錯就係叫左一大堆先講下叫左咩先啦烤生蠔,烤帆立貝,照燒五花肉,雞肉串,辣醬牛五花肉,烤牛肉,牛舌,韓式拉麵,韓式炒粉絲,爐邊蛋,海帶湯烤生蠔,烤帆立貝---新鮮好味呀,燒完熱辣辣入口,又肥味,一口入去熱食仲有汁鮮味入口正呀照燒五花肉--都好入味下咁會帶起個味道,有咬口,有香既肉味,燒完又香口雞肉串--好似平時食串燒咁,可能我燒得技術好,當然都係好入味辣醬牛五花肉,烤牛肉,牛舌---牛組合同樣都淹得夠味,牛都幾有咬口同香牛味韓式拉麵,韓式炒粉絲--辣辣地都幾好,幾野味開胃,麵軟硬適中爐邊蛋--基本野啦,唔知點解咁樣食覺得特別好食海帶湯--韓戲成日話生日要飲海帶湯,雖然我唔係生日都飲下,清清地,都幾好飲見到人地叫鮑魚同大蝦,鮑魚88蚊4隻,大蝦88蚊4隻,好似好正咁唔理喇叫左先,食下睇下係咪咁抵玩鮑魚同大蝦都好鮮味,食海鮮就梗係開心啦,係抵既成個雪櫃任飲,都算好多選擇雖然有野飲,但食韓燒當然要飲下酒啦叫左ICING汽泡米酒--西瓜味同西柚味隻酒都幾得意,
放題前有時間跑下步先,之後要邪惡唔好蝕

見到一大堆食物相,無錯就係叫左一大堆
先講下叫左咩先啦
爐邊蛋--基本野啦,唔知點解咁樣食覺得特別好食
唔理喇叫左先,食下睇下係咪咁抵玩
鮑魚同大蝦都好鮮味,食海鮮就梗係開心啦,係抵既
成個雪櫃任飲,都算好多選擇

雖然有野飲,但食韓燒當然要飲下酒啦
叫左ICING汽泡米酒--西瓜味同西柚味
隻酒都幾得意,食燒烤配米酒令到人都開心D
正呀
  • ICING汽泡米酒