我的打邊爐引又黎,唯有叫朋友陪我去打邊爐,想起好耐不如去城市中心附近的打邊爐。大約7點左右到達,人數不多,等都不用等已經有得食。因為成日 都食雞煲的關係,所以今次叫左皮旦香茜湯底。今次有2張單,粉紅色單是海鮮類,售完即止。當然我同朋友即叫左一堆返黎,蜆同聖子細細但夠鮮甜,魚都好有口感,但數量不多,最好大家一早即叫定 2次就會好點。牛肉一般,太肥。蝦都夠新鮮同大隻。冬菇,生根,魚都正常。雞夠滑又吾鞋。點心都有得落單和出面的小食部都有驚喜,香辣牛𦟌好有四川味,好味道。蝦餃大隻又 皮夠薄但又吾會爛。小籠包都有湯汁,如果有薑更好。蕃薯糖水,蕃薯吾夠淋,糖水都有少少薑味,之前比較出色。飲品有橙汁(菓汁先生),汽水,茶,啤酒都叫齊。蝦多士又新鮮又脆,好推介!燒賣都好味,料足同有少少肥豬肉,好香。排骨一般,或許梳打粉太多,偏淋。當然要食冬瓜,響鈴,2樣都正常味道,菜肉餃子足料好味。流沙包只可當作奶皇包食。最後仲有片皮鴨,香口又吾叫好油,加上青瓜和醬汁包起來不錯,但一人只限2件。最後我地食左2個鐘左右,飽飽咁離開。其實這間酒樓價錢抵,又有糖水和點心,都係$149。如果再夜少少可以再平宜點。不過唯一一般

最後我地食左2個鐘左右,飽飽咁離開。其實這間酒樓價錢抵,又有糖水和點心,都係$149。如果再夜少少可以再平宜點。不過唯一一般係裝修好一 般,但待應熱情好客其實好抵讚,所以有時想打邊爐會好自然想吃這店舖!~

2015-07-08
  • 香辣牛𦟌
  • 蝦多士
  • 菜肉餃子
2015-03-14 3615 瀏覽
這天是慶祝姨甥的生日飯局, ;還未到6:00p.m. LIFT門一開, 已有人在等位, 真不明白為何星期六就不能BOOK位? 弄得門口擠擁得水涉不通, 到了6:00p.m.開始叫入坐, 入坐之後又不是想像中的滿坐, 也許只是造勢讓人錯覺是很多人光顧罷了!我們一共七個人, 一入坐立即點了一個豬骨湯底煱和一個辣雞煱, 等了5至10分鐘才來了一個豬骨煱, 又等了很久, 差不多15至20分鐘, 還要催促的辣雞煱才姗姗來遲,, 而且煱又不夠滾, 任食兩小時跟本沒有足夠時間去弄熟食物, 花膠, 响鈴click了好幾次直到埋單都從來沒有見過, 豬骨火煱和辣雞煱都不夠味道, 雖是另有任取食物提供, 但因坐位太迫, 令人難以離開坐位去自取食物, 蝦餃和燒賣雖然是大粒, 但味道很淡, 小籠飽一夾, 飽底就甩了, 湯汁全部流了出來, 食夠兩個鐘, 待應便會立即很不禮貌地呼喝你夠鐘起身走人, 一句講晒: 不值一來! 無下次.
2015-03-07
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2014-05-15 7757 瀏覽
有朋友13號去日本工作2個月,安排於12號為他餞行,由他本人親自選擇,他表示此家食府可以任飲任食點心火鍋可以一試,於是我們一行4人便相約於此。約晚上7時我們到達,坐下後我們便出去拿熟食及湯,還有豆腐花,跟着我們便拿點心紙,有蝦餃,燒賣,小籠包,牛肉球,蒸排骨,炸雲吞,九不理,叉燒包等,食物並没有將貨就價,例如蝦餃內裡有多隻大蝦,其他中式食府大多數都是一隻左右,各款點心都是可以一試,食完全部點心就物超所值,而火鍋我們選了鴛鴦窩,分别是水煮窩(辣)及沙爹窩,肥牛,貢丸,白菜仔,芝心丸,烏冬,海蝦等火鍋配料也有而且質量合格其他的任飲任食火鍋都只是火鍋配料,但這裡有點心,而且用料十足,並没有將貨就價,賣單每人也只是$139+加一($10)=$149,食完各款點心已值回票價。

2014-05-12
  • 蝦餃,燒賣,蒸排骨,肥牛,豆腐花
2014-03-29 6547 瀏覽
星期日又同爸媽飲早茶,這間已食過無數咁多次,爸媽係常客,次次都黎呢間飲早茶@@叫的點心都不外乎係果D,蝦餃燒賣,次次都係食呢D,所以都無心機影啦,哈哈...蝦餃皮就比較厚,但超多蝦,好爽下,所以都係正!百花釀魚肚係mother最愛,所以次次都叫,但魚肚麻麻。一般都會叫蝦餃、燒賣、叉燒腸、白滑布拉腸,鳳爪、百花釀魚肚、牛百葉,炒米粉,咖哩尤魚埋單唔使$300,都算OK。

蝦餃皮就比較厚,但超多蝦,好爽下,所以都係正!

百花釀魚肚係mother最愛,所以次次都叫,但魚肚麻麻。

埋單唔使$300,都算OK。
2014-01-12
10 分鐘 (堂食)
$60 (早餐)
2013-12-02 5318 瀏覽
如果唔求食物質素,只求揾個地方醫下肚又可以坐得耐的話,常滿係首選 尋日星期六,友人約hotpot , 冇book 位下去了幾間都好full ,咁就去常滿碰一碰運氣,一開lift 門唔見好多人等,咁就出去攞飛,唔夠10分鐘就有枱! 其他層數一開lift 就見到超多人,我好奇怪點解依度冇乜人等?! 雖然火鍋食物一般,唔多火鍋料選擇,一般肥牛,魚片,丸類都有,菜都差不多佔一半,但點心ok 喎,蝦餃(好大粒,足料),燒賣(熱辣辣,正,又大粒),鹹水角(外脆,料少d),炸雲吞(正,脆卜卜,叫完再叫),鳳爪,牛栢葉,牛肉,都係正常,掂! 最好就係冇時間限制,我地坐了三個半鐘,乜都抵番哂啦!百五炆有點心+火鍋,加十炆可任飲,都好抵啦! 出面都有熟食攞,但賣相唔吸引,d野食望落去凍冰冰,唔熱咁!

,燒賣(熱辣辣,正,又大粒)
,鹹水角(外脆,料少d),炸雲吞(正,脆卜卜,叫完再叫)
,鳳爪,牛栢葉,牛肉,都係正常,掂!

出面都有熟食攞,但賣相唔吸引,d野食望落去凍冰冰,唔熱咁!
2013-11-30
10 分鐘 (堂食)
  • 蝦餃
  • 燒賣
  • 鹹水角
  • 炸雲吞
2013-10-11 4804 瀏覽
看到宣傳,上次吃至尊雞煲有點兒過飽,所以再嚐一趟雞煲。怎知到場才發現其實不是甚麼雞煲專門店,就像是酒樓般,只是有雞煲供應的火鍋酒家罷了。生怕火鍋後豆腐花已賣清,所以等媽媽時先吃一碗,微溫,但一點兒也不滑,吃一碗試試好了。食品種類也不算少,還有點心可選,其中常滿蝦餃皇至為美味,甚至比酒樓午市散叫的更美味,蝦肉多而皮不太厚;相反,燒賣、小籠包則僅屬一般,一試也無謂,留胃子的位置給其他食物吧。這個預設辣醬有點兒像pre-混了甜醬般。講到明是「常滿雞煲」,當然不會期望雞煲真是常常都滿,但至少店員一端來時還應該是「較為滿」吧,總不至於這麼少,就像是先試試吃,淺嘗其雞舨。與至尊雞煲可想是天壤之別,因至尊的雞是吃不盡的,一件接一件但後來還是總會找著雞,千雞吃盡還撈來的。這兒的雞,對我家三人而言,似乎不一會兒便吃完了。都是那些肉類,豬頸肉、肥牛、花姿、海生蝦。似乎較美味的就是海生蝦,新鮮味美。而墨丸則可謂差劣,連譚仔的質素也比不上,削削的口感,毫無彈性。任飲果汁先生還是貨真價實的。
看到宣傳,上次吃至尊雞煲有點兒過飽,所以再嚐一趟雞煲
橙汁、豆腐花
生怕火鍋豆腐花已賣清,所以等媽媽時先吃一碗,微溫,但一點兒也不滑,吃一碗試試好了。
蝦餃
辣椒油
這個預設辣醬有點兒像pre-混了甜醬般。
常滿雞煲雞甚少
都是那些肉類,豬頸肉、肥牛、花姿、海生蝦。

似乎較美味的就是海生蝦,新鮮味美。

任飲果汁先生還是貨真價實的。
蝦餃
2013-07-24 3422 瀏覽
是日到訪常滿由於並非午市時段店中仍有不少空桌故不用排隊拎籌 而我與父親亦如以往般自己「搵位坐」行至近窗一桌「中枱」(可坐6人)眼看桌上只有一堆未整理的乾淨食具 想著沒人便欲坐下 忽然一女服務員即反應極大,以近乎吆喝的語氣說:「你幾多個??!張枱有人坐!」「『佢』4個呀!你地兩個人坐依張做乜??!果邊有得搭枱。」並要求我倆到另一桌「搭枱」本來「搭枱」實屬平凡事但該桌並沒有放上「賓客留座」的牌亦沒有任何人在使用該桌就算要求我們「搭枱」亦不應如此沒禮貌因為其態度卑劣,我父親決定於該桌就坐 結果該女服務員不但沒有為其態度而道歉更在旁冷嘲熱諷,「單單打打」後來才得悉該女服務員與一男性熟客略有交情特地為該男性熟客「留位」怎料我倆事前毫不知情以致無辜「受罪」經過這次,煩請各方食客小心否則有機會受到部分服務員無故冷待
是日到訪常滿
由於並非午市時段
店中仍有不少空桌
故不用排隊拎籌

而我與父親亦如以往般自己「搵位坐」
行至近窗一桌「中枱」(可坐6人)
眼看桌上只有一堆未整理的乾淨食具

想著沒人便欲坐下

「『佢』4個呀!你地兩個人坐依張做乜??!果邊有得搭枱。」
並要求我倆到另一桌「搭枱」
本來「搭枱」實屬平凡事
但該桌並沒有放上「賓客留座」的牌
亦沒有任何人在使用該桌
就算要求我們「搭枱」
亦不應如此沒禮貌
因為其態度卑劣,我父親決定於該桌就坐

結果該女服務員不但沒有為其態度而道歉
更在旁冷嘲熱諷,「單單打打」
後來才得悉該女服務員與一男性熟客略有交情
特地為該男性熟客「留位」
怎料我倆事前毫不知情
以致無辜「受罪」

經過這次,煩請各方食客小心
否則有機會受到部分服務員無故冷待
2013-07-23
$50 (早餐)
2013-07-12 3064 瀏覽
           我們6:45PM到達吃火鍋點心放題,無限時真係好抵架,不過見熟食區不斷飛快地比人清晒好多食物了…… 炒飯質素OK WO~反而 凍食的青瓜海蜇不太受歡迎咁,明明好好味呢~ 海皇羹 也足料,有蛋白~肉絲,蝦肉,菜絲~ 魚香茄子GOOD~因為愛吃而夾左好多~ 薯條也是不錯的選擇~味道剛好,脆卜卜 鴨齋 可惜地真係好咸又好多油…. 咁快連 豆花 都比人食左半桶..雖然係碎左D…不過仍是好味~ 雪耳糖水太過甜了~唔怪之得無乜人攞~主角火鍋底 豆腐什菌煲不過什菌只有1種菇…秀珍菇~好恐怖的是我地恰恰下果陣,有一隻有尾指指甲咁大的黑色甲蟲痴0係其中一塊熟了的生菜上…WOW……..好驚……………….其他配料點左 白蘿蔔 GOOD,生根,腐竹,擔仔麵,烏冬~芋絲,貢丸,牛肉味道不錯,點左1碟肥牛,成枱得我同姐會食…所以叫1碟便夠了~共7大片~好長的7片~味道不錯~雞柳,豬肉也是正~ 仲扲左好多調味料,例如蒜茸,蔥,蔥之類~ 黠心方面,唔算叫得多~因為熟食區已經掃到好飽了~ 燒賣,蝦餃唔會熟過頭~即蒸的~!口感不錯~今次加左飲品$10任飲 果汁先生機的飲

熟食區夾回來的~

海皇羹

點心,很多丸類

肥牛~很大片~

鴨齋

炒飯質素OK WO~反而
凍食的青瓜海蜇不太受歡迎咁,明明好好味呢~
海皇羹 也足料,有蛋白~肉絲,蝦肉,菜絲~
魚香茄子GOOD~因為愛吃而夾左好多~
薯條也是不錯的選擇~味道剛好,脆卜卜
鴨齋 可惜地真係好咸又好多油….

咁快連
豆花 都比人食左半桶..雖然係碎左D…不過仍是好味~
雪耳糖水太過甜了~唔怪之得無乜人攞~
主角火鍋
豆腐什菌煲
其他配料點左

黠心方面,唔算叫得多~因為熟食區已經掃到好飽了~
燒賣,蝦餃唔會熟過頭~即蒸的~!口感不錯~
今次加左飲品$10任飲
果汁先生機的飲品出口位實在非常之DIRTY…..
本身飲左一杯夏枯草,想再加..點知隔左好耐之後先有人加..
…………
5 分鐘 (堂食)
魚香茄子,薯條
  • 魚香茄子薯條
10-3-2013(日)是日早上,做乖乖女,陪爸媽來到「常滿百家菜」喝早茶。爸媽常來這裡喝茶,說這店經常都坐滿食客;我從沒來過這兒喝茶,也想看看它經常坐滿食客的原因。好吃?平價?好服務?好!吃完便知!約十時多來到,星期日早茶的價格為:(大、中、小點) $12.8;(特點) $16.8。 皮蛋瘦肉粥:上桌時冷冰冰的,一點溫熱也沒有。皮蛋被切成薄絲片而上,味道帶點混濁,應是皮蛋本身已帶點問題;全碗也沒有瘦肉,只有肉碎數粒,還少得可憐。粥底放了很多的味精粉,感覺像喝一碗味精水,吃完要喝多幾杯茶沖解呢! 蟹籽燒賣皇:蒸得頗濕,蟹籽不少,但是沒有味道的。燒賣內有很多肥肉粒,怕肥膩的人一定要把它們挑出來呢! 招牌小籠包:不明白為何會叫作「招牌」!蒸得頗濕,用筷子一夾起,外皮已散開,肉餡及汁液隨即跌下,肉餡又是藏滿肥肉粒。。。 百花釀魚肚:賣相不錯,但魚肚及蝦膠的咬感像橡皮膠一樣,硬膠感重,欠爽口彈牙。 瑤柱蛋白炒飯:上桌時冷冰冰的,一點溫熱也沒有。吃不到瑤柱,飯也炒得很濕身。真不明解為何這店會經常坐滿食客?好吃?顯然不是。平價?也不像是。好服務?亦不見得。難道是。。。與「能置身在高處
10-3-2013(日)

真不明解為何這店會經常坐滿食客?

好吃?顯然不是。

平價?也不像是。

好服務?亦不見得。
難道是。。。與「能置身在高處一覽荃灣的風景」有關?

2013-03-10
$36 (早餐)
放工相約朋友往荃灣常滿百家菜食火鍋+點心放題,去到當然先order蝦餃皇,大大隻夠彈牙,之後食炸雲吞、小籠包和燒賣,火鍋我們order沙爹和皮蛋莞茜湯底,d肥牛油花細密漂亮,入口即熔,魚皮餃,龍蝦丸和芝心丸都可口非常,另外d海蝦很生猛和新鮮,小弟都飲了6罐可樂,又飽又開心很盡興的3小時!
火鍋料新鮮和很多款式選擇
蝦餃皇,小籠飽和燒賣很好食,值得一試
2012-12-21
火鍋料新鮮和很多款式選擇
蝦餃皇,小籠飽和燒賣很好食,值得一試
2012-08-01 1605 瀏覽
又係準時收工嘅時候. 有事要去英皇娛樂廣場, 見到有任食火煱+點心, 免茶芥免加一, $129蚊, 8點前埋單每位平$20. 膽粗粗又去試下任飲係要每位+10元, 我呢D CHEAP精當然死都唔飲, 我飲得太少唔抵...任飲我見到有橙汁, 有獅威, 有7喜青檸, 有提子味汽水由於6點幾到, 仲有大把位, 我地唔駛等就入得. 即刻睇下出面有咩攞先長檯有4樣涼菜, 6樣熱葷. 涼菜有醉雞, 酸菜鴨腎, 青瓜海哲頭(勁少海哲頭)等等. 熱野就有炸薯條, 蝦, 豉油皇腸粉, 蒸蛋等等.火煱調味料有辣椒粒, 炸蒜, 生蒜, 蔥, 沙茶醬. 任攞. 仲有糖水三款, 湯三款, 豆花. 睇睇火煱生料+點心紙. 點心款式好少. 生料款式亦唔多. 呢個價錢係咁上下吧.先講講小食同點心. 鴨腎OK, 炸薯條有驚喜, 竟然唔係林滋滋. 蝦都算惹味. 春卷正常. 鳳瓜好一般, 唔係幾入味. 雜菌蒸雞, 唔覺有雜菌, 雞亦係無咩味. 燒賣形狀大細超, 味道可以接受. 蝦餃算多蝦肉.千層糕, 齊齊整, OK啦. 流沙包好流心, 色水都好靚, 不過....原來係無味...終於講到火煱果PART. 湯底, 異常深色,

無味流心包
...
皮蛋湯底竟然咁深色
終於講到火煱果PART. 湯底, 異常深色, 完全唔係皮蛋莞茜湯底應有嘅味道 -_-"" ...阿姐加幾多次水, 都可以保持佢嘅深色. 真係神奇喎!
只有蝦可取
生料, 除咗蝦之外, 基本上無一可取. 芝士腸無芝士, 連最喜歡芝士腸嘅肥妹仔都竟然唔ENCORE
...菜肉餃真係以菜為主, 無味. 花枝片軟奶奶, 豬頸肉又軟奶奶又無味, 花枝丸都係無味 -_-"" 貢丸一般

叫咗一ROUND, 大家都無意欲再叫....

湯水, 紅豆綠豆椰汁西米, 正常野

8點前埋單, 119元一位.

呢個價錢, 係平, 不過又係果句, 佢都係將價就貨. 點心比HOTPOT好D. 我相信呢到好適合用10蚊任飲啤酒, 同埋對野食完全無要求睇價錢份上嘅人來. 我自己就試一次就夠.
2012-08-01
2012-06-08 1223 瀏覽
在葵涌辦好事後,雖然已到午飯時間,不過上次在附近的石籬商場內某酒樓吃了一頓差午飯,所以今次都是搭巴士出返荃灣搵食好過﹗在川龍街下車,這一帶的確有非常多食店選擇,不過看到對面街那幢英皇娛樂廣場,就想起好耐之前看過食家Johnny Law寫的常滿百家菜食評,那時才知道常滿由悅來坊搬到來這裡﹗既然來到就上去試試看。乘電梯往12字樓,一開門已聽到酒樓傳來的人聲鼎沸的聲音,幸好我一個人好易有位,給安排在收銀處附近位置坐。枱面上已放了兩張點心紙,一張是點心類,另一張是小食和炒粉麵飯。但不見有紙張是關於以前我到常滿食開的任食餐,難不成已取消了嗎﹖不過點心逐碟計也不是太貴,好似現在的中午市段,大中小點都是$12.80,碟頭飯$30,燒味飯更是$13.80,真是平到無朋友,便宜到發笑﹗屯門的街坊酒樓都做不到這個價格呢。坐下後無邊位侍應肯理我,叫了幾次先有一個肯幫我開壺茶咋。幸好食飯期間的服務情況已正常,加水收碟相當快手。在這旺場時段,算是不錯啦。本身好少吃燒味飯,不過咁平又的確好難抵抗這吸引力的…哈哈。可以選擇的有燒鵝﹑燒腩仔﹑油雞﹑切雞﹑叉燒及薰蹄,我第一次見到燒味飯有薰蹄配,我本身好鐘意薰蹄的,不過
,所以今次都是搭巴士出返荃灣搵食好過﹗

在川龍街下車,這一帶的確有非常多食店選擇,
不過看到對面街那幢英皇娛樂廣場,就想起好耐之前看過食家Johnny Law寫的常滿百家菜食評,那時才知道常滿悅來坊搬到來這裡﹗既然來到就上去試試看。

,給安排在收銀處附近位置坐。

屯門的街坊酒樓都做不到這個價格呢。
坐下後無邊位侍應肯理我

本身好少吃燒味飯,不過咁平又的確好難抵抗這吸引力的…哈哈。
,不過近日睇專欄先知道薰蹄原來好肥美,唉~傷心風雨中。最後選擇同是肥美的叉燒(嘔飛),雖知雞飯是最好,但我家周不時都煮雞吃呀。

很快就有得吃,哇,份量並不少喲﹗
飯量有成1.5個普通飯碗
,飯身軟綿綿,可惜只得微暖,個人喜歡吃熱辣辣的白飯,這裡扣了少少分。叉燒有8至10片,非常的多﹗
更是我喜歡的瘦叉,雖然瘦但肉地一點都不韌,咀嚼下還嚐到滿滿蜜甜味
,整體上算不錯啊。吃畢已有八成飽,真是一碗抵吃的玩意﹗看到搭枱對夫妻每人一碗雙併飯加一籠點心,就成了一個午餐喔。
抵食到..呵呵呵
再來一個百花魚肚(大點),也是超快速地到來。每塊魚肚也蠻大的,但質感硬了少少,釀在面的蝦膠,發現蝦味稍遜
,原來不是純蝦肉,當中混集了不少肥豬肉在內,嗯…看在這價錢份上真是不能要求太多了﹗(在美心皇宮食同一款點心要成$30架…
離開時,仔細看看放在門口的宣傳廣告。原來只是自己入來前都無留意咋
,現在的常滿在茶市都繼續有任食的環節,假日都一樣有提供。價錢方面,計埋加一為起是:中午$82.5,下午茶$68.2,如果遇正非常肚餓時期
,或者對於食量大的食客來說,不到$100的任食,其實又的確是好化算喔。
任食:午市1100-1700,下午茶1400-1700
每星期在報紙都有賣既廣告
2012-06-08
每星期在報紙都有賣既廣告
任食:午市1100-1700,下午茶1400-1700
呢一座入面有2間任食邊爐,我兩間都未食過,係樓下打上去分別問價錢,呢間平少少,我就求求其揀左呢間~七點半上到岩岩坐到眼見既最後一張吉檯, 唔駛等位, good~ (八點前埋單平廿蚊, 所以到八點會多返D檯)打邊爐既料選擇唔多, 都係大路野, 黎既分量ok, 2個人就俾4粒, 會幾樣野放埋一碟, 唔駛放到一檯都係又樣樣多到死...最開心既係有點心, 蝦餃燒賣牛肉排骨鳳爪....... 我覺得質素唔錯, 有翻叫, 又真係即蒸, 好味! 其實都仲有D熱食放係出面任拎, 不過老公睇完唔吸引拎好少, 所以冇乜食過~講返服務, 呢到既阿姐全部都服務態度ok, 手腳夠快! 又會換下碟~而家D野咁貴, 因為有埋點心, 所以埋單百五蚊一個人我覺得係抵既!

2012-05-01
  • 點心
2012-03-30 231 瀏覽
常滿百家菜,從悅來坊搬過來已有一段日子了,今天首次來這裡午茶,點心分別要了如下,常滿蝦餃皇,蝦餃大小不一,水準普通.鹹水角,餡料過少,勝在鮮炸皮脆.潮州粉果,幾多料,味道還不錯.蒙古流沙飽,不知為何稱蒙古?但餡汁都幾流,好味.鮮蝦豆苗餃,蝦爽豆苗嫩,口感味道都可以.蘿蔔絲酥餅,不太油,蘿蔔絲帶甜,外皮有點硬亦不夠酥.杏片炸鮮奶,杏片仍脆,夠甜,算幾好味.今天是普通日子,大中小點一律12.8元,茗茶每位6元,都幾抵食.從地庫升上12層樓之後,窗口位置,景觀亦頗佳,服務及點心水準就一般了,而整體質素,還有很多提升的空間.No.602(279)

常滿蝦餃皇,蝦餃大小不一,水準普通.
鹹水角,餡料過少,勝在鮮炸皮脆.
潮州粉果,幾多料,味道還不錯.
蒙古流沙飽,不知為何稱蒙古?但餡汁都幾流,好味.
鮮蝦豆苗餃,蝦爽豆苗嫩,口感味道都可以.
蘿蔔絲酥餅,不太油,蘿蔔絲帶甜,外皮有點硬亦不夠酥.
杏片炸鮮奶,杏片仍脆,夠甜,算幾好味.

No.602(279)
常滿蝦餃皇
鹹水角