元旦同啤先生撐枱腳,想食豐富啲,一於任食打邊邊~之前食過已經食過一次覺得幾抵食,今次帶啤先生試下8:30入座唔洗等,一入就有位。今次揀左雞煲小辣,雞煮得幾入味,醬汁麻同香味做得幾突出。份量好多,2個人食唔晒😆一坐低送左碟海鮮,值得一讚係鮑魚超新鮮,黎到仲旭緊!火鍋配料選擇不少,菜、丸同埋一啲熟食都可以自己出去拎肥牛有肉味, 但厚薄不太平均點心逐粒點,好似我地人少少嘅唔洗怕食唔晒。 燒賣真係有蝦,唔會成粒用豬肉整。淨係食多幾籠點心都值回票價總括而言,呢度食物種類多,冇限時,算抵食(今晚假期$168加一)

8:30入座唔洗等,一入就有位。

一坐低送左碟海鮮,值得一讚係鮑魚超新鮮,黎到仲旭緊!

火鍋配料選擇不少,菜、丸同埋一啲熟食都可以自己出去拎

肥牛有肉味, 但厚薄不太平均

2017-12-31
  • 點心
2017-12-20 1959 瀏覽
一向唔太鍾意齋打邊爐,要食邊邊,一定要有熟食,甜品,飲品任飲呢款先啱心水。呢間間唔事都黎幫襯下,因為佢有點心,有甜品 飲品又係任飲嘅,咁先附合我嘅要求。呢個價,食到你飽到濟,一個字“抵”。燒賣ok蝦餃超正,因為大粒,平時見開嘅一賠有多,仲要係真係“蝦餃”而唔係溝豬肉嘅。仲要年枱都必送嘅海鮮,雖然得蝦同鮑魚,但係隻鮑魚超新鮮,黎到仲好生狂。湯底可以鴛鴦沙嗲加茜又係指定選擇。菜,係出面任攞。嘅飲種類唔多,但尚算ok.熟食是主角吧! 豬腳薑嘅蛋唔錯。但係,好重要,嘅係,點心超超超耐。足足一粒鍾,仲要得蒸點心,炸物我無見過人食嘅,如炸雲吞,春卷,炸曼頭通通無,跟本明存實忘。有少許失望囉。同埋,因為想做多幾個生意,所以超迫,任何一個任都唔放過,所以想行出去,係經常要讓路或如枱人多,大部份人係出唔到去攞嘢食嘅。如改善下點心出嘅速度同有返蒸以外嘅點心,咁就更好了。
呢個價,食到你飽到濟,一個字“抵”。

燒賣ok

湯底可以鴛鴦沙嗲加茜又係指定選擇。

菜,係出面任攞。

嘅飲種類唔多,但尚算ok.

熟食是主角吧!

豬腳薑嘅蛋唔錯。

如改善下點心出嘅速度同有返蒸以外嘅點心,咁就更好了。

2017-10-05 2206 瀏覽
食物評分: 2.3分1. 叉燒腸 2分 叉燒乾 腸粉皮厚2. 椒鹽豆腐 3分外皮ok 但缺少了椒鹽味 豆腐滑身3. 鹹薄撐 1.5分皮厚而軟 冇味 4. 腐乳通菜 4分甜而爽口 冇渣 唔點腐乳一樣好食5. 芝士海皇蝦球伊麵 2.7分略鹹 但有大蝦有蚌有魚 夠足料6. XO醬炒蘿蔔糕 0分蘿蔔糕身充分吸滿油分 XO醬有辣味而無香味 係全部食物中唯一會食淨嘅一碟7. 三餸一菜魚湯飯 2.5分湯底麻麻 米線尚可8. 龍井茶 3分唔錯-服務評分:3分 呀姐態度唔錯 傳菜稍慢
食物評分: 2.3分

唔錯
服務評分:3分
呀姐態度唔錯 傳菜稍慢
XO醬炒蘿蔔糕
魚湯米線(米線)
魚湯米線(魚湯)
2017-10-05
2017-09-28 1777 瀏覽
今天誤打誤撞下同家人來了荃灣區一家酒樓吃了一個晚飯,想不到亦有些意外驚喜,菜色特別又好味,個個都吃得肚滿腸肥。下次一定要再來再來。冬菇大大隻條魚蒸得剛剛好,Yummy Yummy!!沙律百花蟹鉗南乳吊燒雞,隻雞又滑又嫩籠仔蒸蟹!!!好耐無食啦!呢個椰皇甜品唔係成日有架!!撞正有靚靚鮑魚隻隻超大呀!!

冬菇大大隻

條魚蒸得剛剛好,Yummy Yummy!!

沙律百花蟹鉗

南乳吊燒雞,隻雞又滑又嫩

籠仔蒸蟹!!!好耐無食啦!

呢個椰皇甜品唔係成日有架!!

撞正有靚靚鮑魚隻隻超大呀!!
2017-09-26
2017-09-08 2232 瀏覽
同朋友2人好耐冇去過,因為之前來過覺得好垃圾!但係都忍唔住想食蝦餃,就俾多次機會佢囉!算係好咗嘅,今時今日係香港,埋單$142一個人,有點心有任飲,唔計佢打邊爐其實都已經冇乜嘢好挑剔,呢個價錢都預咗係有啲乜嘢嘅質素不過向來老實嘅我都係有話直說啦繼續湯底揀咗個雞煲垃圾,食咗一件全部拎出來唔要,放左係隻碟到俾佢收走,雞肉係梅嘅,都已經唔係講緊有冇雞嘅味道,恐怖嘅事佢竟然係冇味道!佢係可以令到你想成煲掉咗佢嘅衝動,垃圾!火鍋配料方面花枝片:尚算可以食到鯇片:冇味道唔知放咗幾耐響鈴:正常雞件:正常芝士腸:正常花枝丸:中伏龍利:正常肥牛:呢個價錢算做正常魚頭:見到冇煮 點心蝦餃:幾好嘅唔錯入邊啲蝦都唔錯小籠包:有湯汁都幾好燒賣:都算出色鳳爪:唔好食架 排骨:OK炸饅頭:還可以,啱啱食都熱辣辣嘅鹹水角:no good總括來講呢度唔好諗住係打邊爐嘅首先亦都唔好諗住係選擇,只可以講夜晚想食點心可以過嚟呢度,因為如果百幾蚊其實淨係食點心有嘢飲都抵嘅,如果你要講打邊爐嘅質素我只可以講一句係垃圾,環境亦都係一成不變咁耐以來都係咁差,其實咁好嘅空間點解要咁浪費呢個地方,好希望佢可以改變!我已經等左幾年再俾一次
不過向來老實嘅我都係有話直說啦繼續

小籠包:有湯汁都幾好
燒賣:都算出色
鳳爪:唔好食架
排骨:OK
炸饅頭:還可以,啱啱食都熱辣辣嘅
鹹水角:no good

總括來講呢度唔好諗住係打邊爐嘅首先亦都唔好諗住係選擇,只可以講夜晚想食點心可以過嚟呢度,因為如果百幾蚊其實淨係食點心有嘢飲都抵嘅,如果你要講打邊爐嘅質素我只可以講一句係垃圾,環境亦都係一成不變咁耐以來都係咁差,其實咁好嘅空間點解要咁浪費呢個地方,好希望佢可以改變!我已經等左幾年再俾一次機會佢點知都係一樣,在下一次來唔知佢仲喺唔喺度,應該咁樣講唔知對下一次我會幾時夜晚想食點心,同埋最主要呢度嘅環境真係令到我唔想再嚟,每次都係咁污糟
環境10分惡劣一樣無變
炸饅頭都熱
如果一個伏唔夠的話,我可以比1000
一啲都唔好食

全晚嘅唯一美食
全部唔新鮮嘅,影相已經好過實物
2017-09-07
$142 (宵夜)
  • 蝦餃
  • 燒賣
  • 小籠包
2017-07-26 1951 瀏覽
放假有乜好過飲番個早茶開始新的一天,聽到朋友介紹有間有懷舊點心供應之酒家便抱著一試無妨的心態試一試,點知一試就把童年回憶湧上心頭,款款精美點心也令人回味無窮,畢竟此類點心已不是太容易食到了。熱騰騰的豬潤燒賣令人一試難忘,下次放假要帶屋企人再嚟試吓一起想當年至得。
2017-07-24
2017-05-01 2504 瀏覽
星期日難搵位,想起大鴻輝多食店就過來。選擇很多,而且很平。叫了三個廚點,四個點心及燒味双併飯,220元。煲仔飯38元份量多得可三人分,而且話可以取豬油渣及豬油拌飯,可惜這天已沒有了。炸雲吞脆口不油,咸菜胡椒豬肚湯香濃,不過咸菜很少。炸鮮奶不結實,好似漿糊。燒味飯則飯太淋,好像bb飯。順帶一埋,大中點同價。
2016-10-28 5533 瀏覽
早前在街上接過宣傳單,說是既有邊爐又有點心吃,所以晚上就和家人去試試看一走進去,環境一般,佈置裘其,天花破裂,两個字講晒【殘舊】……裏面貼牆有一邊是自助區,可以自取飲品,還有一些小食,看到都沒什麼胃口了!只因每盤小食都沒有蓋住的、人們都是一直翻來翻去,而飲品雖大部分是罐裝,可是有一瓶瓶果汁是長期沒蓋上的,感覺很【不衞生】!菜單上,邊爐【選料種類不多】,基本應有的都有,想複雜點的話:羊肉、雞子、鵝腸、芋絲……很抱歉是沒有的。幸好有點心可選,蝦餃、燒賣、小籠包、鳳爪……。邊爐湯底足料,味道不俗,可惜食材質素認真麻麻,蜆、聖子這種貝殼類還有沙,脆鯇片有泥味。另外,點心賣相ok,味道算是可以,而春卷就是伏了。服務上,侍應大部分為較年長的姨姨,她們非常樂意解答問題,並且很主動幫客人,這是值得一讚的!

另外,點心賣相ok,味道算是可以,而春卷就是伏了。

2016-10-28
2016-09-25 3902 瀏覽
平時都好少寫comment,但系實在忍唔住。呢間野服務態度極差,特別系收銀戈個女人,好似踩親佢條尾咁,黑晒面。一定唔會再踏入呢間餐廳!!………劣評blacklist。
………劣評blacklist。
2016-09-25
2016-07-16 4720 瀏覽
雞煲味道ok ge ...但食完真係好口渴,應該好多味精。講下點心先點心叫左小籠包,不過不失,d皮厚,但味道ok ...ge...流沙包 ...餡好少 ...有d失望,無流沙感覺,同埋我6點幾入場叫左流沙包,見半個鐘仲未有,問下d員工,佢地話點心係耐d, 點知去到7點半都仲未有,then叫多次之後差5多8點先有得食,個陣都已經要離場 .....牛肉球同炸饅頭正常無特別 ...出面d夾餸無咩點夾,因為唔太吸引,有腸粉,薯條,幾款糖水,麥樂雞,豬肉餅,薑醋等等 ...火鍋配料其實正正常常ge. 但係要等好耐先有 ..最好叫完第1round, 就叫定第2round差5多 ...又唔會話唔抵死ge, 只係唔會再食咁解

雞煲味道ok ge ...但食完真係好口渴,應該好多味精。
講下點心先
牛肉球同炸饅頭正常無特別 ...

又唔會話唔抵死ge, 只係唔會再食咁解
雞煲+火鍋點心任食
2015-12-22 6252 瀏覽
星期日同老豆去飲荼,四周都大排長龍,老豆提議去呢間,冇所謂順佢意。未上到酒樓先要係下面排隊等升降機..上到去坐低左,但好耐都冇人黎招呼我地,冇計人手唔夠。即係填點心紙醫下個肚先。等左20分鐘到,d點心都陸續上枱。菜苗餃- 熱辣辣,不過就痴底,一啖一隻,味道清淡而且入面有馬"睇",咬落有口感而且健康啱哂老人家,又唔"un"唔洗咬好耐。叉燒包都係熱辣辣,d料同包既比例就差d。開始果時有d乾,要食到去有叉燒果d位mix埋一齊先冇咁乾。蟹籽燒賣就正正常常,口感實,有咬口。布拉腸粉夠滑,食落唔會好似d粉漿咁,完全係冇味,要靠鼓油去吊味。啱哂老人家要幾咸自己話事。而且都好大碟下。叉燒腸就差d,d叉燒有少少雪藏味,但d腸粉就夠滑,口感就淋淋地痴痴地咁。
未上到酒樓先要係下面排隊等升降機..

上到去坐低左,但好耐都冇人黎招呼我地,冇計人手唔夠。
即係填點心紙醫下個肚先。
等左20分鐘到,d點心都陸續上枱。
菜苗餃
菜苗餃
而且健康啱哂老人家,又唔"un"唔洗咬好耐。
叉燒包
叉燒包都係熱辣辣,d料同包既比例就差d。開始果時有d乾,
要食到去有叉燒果d位mix埋一齊先冇咁乾。
蟹黃燒賣
蟹黃燒賣
蟹籽燒賣就正正常常,口感實,有咬口。
叉燒腸+布拉腸粉
要幾咸自己話事。而且都好大碟下。
2015-12-20
15 分鐘 (堂食)
$60 (早餐)
2015-10-10 5587 瀏覽
之前約女友人LT食佢o既生日飯,由於我同男友要攪結婚o既o野,就約佢尋日(9-10-2015 Fri)或者16-10-2015 (Fri)晚食,佢話佢可以早出o黎食就尋晚,佢就揀o左呢o度,於是約埋女友人WK,我男友都係今個月生日,就請埋佢.之後好攪笑地,LT有兩個男友人Y同我未見過o既都話o黎,加埋LT兩個女,就一共8個人食.LT book o左6:30pm,我放工後6:12pm到,先攞枱.安頓好,LT同佢兩個女都o黎到,我同佢大女出去睇有咩攞,原來係熟食同甜品,我先攞熱豆腐花同兩件西多士先.1. 西多士幾厚,食落,裡面o既料幾夠,有粗粒花生醬,口感係正常,但因為冇糖漿,所以味道爭啲.2. 豆腐花呢,由於我開頭見唔到有蔗糖,所以加o左好糖水,豆腐花係滑o既.3. – 4. LT大女攞o左薯條同麥樂雞,我黐食薯條,腍o既.而麥樂雞,佢大女一食,就大嗌唔得,哈哈.而呢o度俾o左兩個爐我o地,所以我叫o左四個湯底,有香茜皮蛋鍋,沙爹鍋,澳門豬骨鍋,同野菌豆腐鍋,四個湯o黎到時,我嗅到野菌豆腐鍋陣味好勁.澳門豬骨鍋裡面有一大舊豬骨. 香茜皮蛋鍋都有好多香茜.我o地剔o野食,呢張menu o既

1. 西多士幾厚,
西多士
食落,裡面o既料幾夠,有粗粒花生醬,
食o緊o既西多士
口感係正常,但因為冇糖漿,所以味道爭啲.

豆腐花
而麥樂雞,佢大女一食,就大嗌唔得,哈哈.

澳門豬骨鍋同野菌豆腐鍋
香茜皮蛋鍋都有好多香茜.
香茜皮蛋鍋同沙爹鍋
我o地剔o野食,呢張menu o既全部剔晒同剔o左兩round.
menu
5. 脆肉鯇腩
腍到死,男友話食到鯹.

6. 脆肉鯇片
第一round冇o黎,第二round至有,呢個就正常.

7. 蜆又細隻又少,食唔到咩味.

8. 蟶子仔
幾爽.男友話食到微鯹.

9 . 花膠頭
唔大件,灼熟後幾乎連影都冇,亦冇口感.

10. 點心方面,侍應話單位係件,咁我o地就剔6粒燒賣,燒賣大大粒,但竟然有散開.
燒賣
口感同味道正常.

11. 精選肥牛
好離譜,肥o既已經偏多,重要係黑色,牛肉味一啲都冇.
精選肥牛
12. 滑牛肉
同樣冇牛肉味,重要灼熟後啲色好唔妥.

13. – 14. 鮮雞件, 鮮魷
如無一物.

15. 點心-蝦餃
蝦餃
大大粒,但都有粒散開,而內裡就真係只係得蝦.

正常o既有:
16. – 30. 海生蝦,豬頸肉,芝心丸,蟹籽丸,龍蝦丸,醬爆肉丸,牛丸,花姿丸,魚皮餃,響鈴,山筋
唐生菜,但有啲爛.
金菇菜,粟米
點心-牛肉球
我o地填4件,點知o黎6件.

31. – 32. 水晶包第一round冇o黎,有兩種餡,一種係奶黃,一種係紅豆,奶黃o既顏色係灰色,而且冇乜奶黃味.紅豆就好少少,但紅豆味都係偏淡.

33. LT大女攞啫喱,LT一試,又大嗌太甜.

34. 我攞蕃薯糖水俾男友,但都試一啖,冇甜味,只有辣味.

35. 我自己就要雪耳糖水,味道好怪同苦.

36. 迷你砵仔糕,口感比魚膠粉做o既更硬,而且冇乜味.

37. 桂花糕,都係冇乜味

38. 片皮鴨
侍應逐張枱叫有片皮鴨,WK幫我o地攞,我o地都飽喇,我就食啦,一般啦.
片皮鴨
我冇食o既有:
豬粉腸,鮮豬(月閠),烏冬,馬豆糕

火鍋加水唔係加湯,攪到冇晒味.

冇o黎o既有
韓國麵,娃娃菜,芙蓉卷,蘿蔔
服務:
我o黎到攞位話姓X幾多位,個知客就話X小姐幾位,然後同同事講,有冇留張枱?入面有冇枱?
冇book位嗎?但我冇講先生定小姐,佢都自己話小姐,即係有啦.

之後都俾o左張枱我,我坐低後,冇人問我要唔要開茶.然後我張啲凳同茶几擺好,推住車仔o既女職員撞埋o黎,撞到我,sorry都冇聲
,有冇攪錯呀??

之後我叫侍應開茶同滾水,佢拎o左一壺茶同個載住幾個杯o既兜o黎,我就洗o野啦,原來杯得5個.呢個時候LT同兩個女都o黎到,我問侍應拎多3個杯,佢好似好愕然咁.拎o左o黎後,我再叫佢俾壺水o黎.

未人齊時,我同LT講我o既經歷,我話呢o度冇下次.

人齊後,中途,LT接電話,話呢間o野打俾佢,問佢o黎o左未.真黐線.

然後老闆走o黎問我o地,呢張枱係咪Chris留?話驚人o地冇枱.黐線o架,你o地咁亂o既咩?咁冇枱我o地係咪要轉枱?

WK問侍應攞多幾對唔同顏色o既公筷,侍應只俾一對,之後佢自己去搵,就只有四對.

第一round o野食o黎時,我發現啲丸類同芝士腸o係菜籃o既底,有冇攪錯?碟都慳?

唔知侍應係咪聽到我話冇下次,所以佢之後主動同我o地加水.

環境:
我一坐低覺得好凍,不過打邊爐係要開大啲冷氣o既.

衛生:
未用o既豉油都已經有油,好恐怖.
未用過o既豉油
價錢:
大人每位$149.00,小童$129.00,如要任飲汽水,每位加$10.00,由於覺得侍應計計LT o既兩個女為一大人一小童太貴,所以我o地唔任飲喇.

味道係2.06分, 抵食係1.5分
香茜皮蛋鍋同沙爹鍋
2015-10-09
$146.50 (晚餐)
2015-10-02 3320 瀏覽
原本想食一鍋堂,點知full booking...結果就是旦揀左間野泥打邊爐,見到呢間野8點前埋單就119蚊,甘抵冇理由5食呀!上到去,環境好細,有d簡陋,但埋位果陣,周圍d野都幾乾淨,衛生還好。呀姐問加10蚊可以任飲,問我地加5加,緊係加啦!10蚊飲2至3罐都回到本。打邊爐一定會叫肥牛,芝士丸,蟹子丸,生菜...佢既肥牛脂肪比例不平均,食落口就不及其他火鍋店。好彩其他丸類都還可以,芝士丸入面既芝士好多,一咬落去就爆晒出泥,蟹子丸都係,好食到吃多左1set泥。呢間野除左打邊爐之外,點心都任食5嬲,佢份野寫蝦餃係必食,我就叫左一籠,另外又叫左腸粉,小籠包。先講個蝦餃,味道還好,但係皮包得太厚啦。腸粉相反,個皮就好薄,非常之滑,食落口差d就滑左落去喉嚨。小籠包又係失敗之作,小籠包穿左個皮,入面又鎖5住d肉汁,d肉又硬,食左1舊就食5到落去。最後仲食埋個甜品,楊枝金露好好食,不過佢收得好埋,比較難搵。但有個係兩粒丸(5知咩泥),超伏,仲苦過d藥水。有時候想搵個人幫手落單都搵5到,d人超忙,係去到7點30先多人番工。
2015-09-22
2015-09-07 2729 瀏覽
星期日去荃灣行街, 行到肚餓又要搵地方開餐, 本來想找日式放題, 但行左幾間都無位, 要等餐死!只好算了, 行到大鴻輝想起有間中式火鍋算OK, 所以上去食!星期日$139+$10, 任飲任食+中式點心任點! 但任飲要再+10, 呢樣有少少取巧!!今次係第3次光顧, 老實講環境真係麻麻地, 有點舊! 前菜有好多款, 中場時有片皮鴨, 都幾特別!坐低點野食,先來蝦餃燒賣炸吞牛百頁! 蝦餃大隻, 好熱, 比好多大酒樓好食好多! 正! 應該唔係食物工廠貨色! 呢度最好是有D海鮮任點, 蝦,蟶子,蜆! 呢3款配料都唔係細隻, 蝦大隻過其他火鍋店, 蟶子有男人中指咁大隻,味道幾好....唔錯唔錯!呢度D配料都有廿幾三十款, 以任食來講算多!肥牛肥左D,但唔肥就唔係肥牛,唔會有D火鍋店咁鞋, OK!其他野都唔差, 只係上菜點慢同成日漏野! 有D配料點左3次都無來, 鄰桌反而有.....舊幾水質素唔錯,可以一試,行開荃灣都會再來!

今次係第3次光顧, 老實講環境真係麻麻地, 有點舊!

前菜有好多款, 中場時有片皮鴨, 都幾特別!

呢度D配料都有廿幾三十款, 以任食來講算多!

肥牛肥左D,但唔肥就唔係肥牛,唔會有D火鍋店咁鞋, OK!

舊幾水質素唔錯,可以一試,行開荃灣都會再來!

題外話/補充資料: 中式點心不差, 好過大集團酒樓!! 有機會過來飲下茶先。
2015-09-06
2015-09-06 2531 瀏覽
成日黎呢間飲早茶,今次更加早起身黎飲茶,叫左成枱野!由於爸爸唔鍾意人影野食相,所以偷影左一張算啦!今日既點心非常正!蝦餃皮厚薄適中,蝦肉超多,十分爽口彈牙。燒賣大粒足粒,多蝦肉及豬肉,鮮甜爽口,不過就包得唔靚。煎釀茄子十分軟淋又香!百花釀魚肚,蝦滑唔夠爽口,偏淋。薑蔥牛栢葉十分入味又爽口。炸海鮮卷香脆函料酸甜。其他餃皮略厚,函料十足。叫左成枱野都係3百頭,超抵食。
成日黎呢間飲早茶,今次更加早起身黎飲茶,叫左成枱野!
由於爸爸唔鍾意人影野食相,所以偷影左一張算啦!
今日既點心非常正!
蝦餃皮厚薄適中,蝦肉超多,十分爽口彈牙。

燒賣大粒足粒,多蝦肉及豬肉,鮮甜爽口,不過就包得唔靚。
煎釀茄子十分軟淋又香!
百花釀魚肚,蝦滑唔夠爽口,偏淋。
薑蔥牛栢葉十分入味又爽口。
炸海鮮卷香脆函料酸甜。
其他餃皮略厚,函料十足。

叫左成枱野都係3百頭,超抵食。
2015-08-30
10 分鐘 (堂食)
$50 (早餐)