2022-08-11 223 瀏覽
突然想食冒菜,搵一間有人推薦嘅先~呢間店雖然位置唔算便利,但有2層,位夠多。我第一次黎,可能人唔多,位任坐,我一個人坐6人檯,好舒適都係掃QR code落單,冒菜可以自選或點套餐,套餐正適合我呢款有選擇困難症嘅人。餸一上台係冒煙的,好有即叫即整嘅感覺牛肉冒菜套餐有湯底: bb辣,係好少辣味,但有d鹹肥牛: 好普通的肥牛味,冇咩特別牛丸: 好食,彈牙,但得2粒,唔夠猴牛百葉: 硬咗d,唔夠爽脆,但入味配菜有芽菜,包心菜,金針菇,豆腐皮: 都好入味,連湯汁食正薯粉: 推薦,夠粗夠彈,口感好好總括而言: 冒菜揀想食的菜可以一試,下次期待試它出名的烤魚。
突然想食冒菜,搵一間有人推薦嘅先~

呢間店雖然位置唔算便利,但有2層,位夠多。

我第一次黎,可能人唔多,位任坐,我一個人坐6人檯,好舒適

餸一上台係冒煙的,好有即叫即整嘅感覺
牛肉冒菜套餐有

湯底: bb辣,係好少辣味,但有d鹹
肥牛: 好普通的肥牛味,冇咩特別
牛丸: 好食,彈牙,但得2粒,唔夠猴
牛百葉: 硬咗d,唔夠爽脆,但入味
配菜有芽菜,包心菜,金針菇,豆腐皮: 都好入味,連湯汁食正

薯粉: 推薦,夠粗夠彈,口感好好

用餐優惠
優惠券
朋友鍾意食烤魚同小龍蝦,一次過滿足晒佢嘅願望揀咗尖沙咀巴辣仔,有雞煲、烤魚、仲有好少見嘅小龍蝦食烤魚係沙巴龍躉👍🏻🐟沙巴龍躉經油炸之後,配惹味酸湯,好好味👍🏻肉質嫩滑爽滑,魚肉索湯好入味啊值得一讚嘅係,沙巴龍躉新鮮🐟👍🏻冇腥味烤魚選配四款配料,揀咗豆卜、娃娃菜、蘿、萵筍連配料嘅份量都好多啊食完烤魚🐟之後就可以直接喺度打邊爐除咗有肥牛之外,仲有炸紫菜響鈴,響鈴包埋炸紫菜,好好味鮮蝦雲吞雲吞大大粒,有豬肉、鮮蝦,爽滑彈牙!燒麻吉必食!入面嘅麻薯好煙韌啊除咗打邊爐之外,仲有朋友最鍾意嘅龍蝦仔試咗幾隻,味道好惹味打邊爐食烤魚,唔少得叫大大杯嘢飲,真係超級大杯龍鳳檸樂!6個人食都好滿足巴辣仔烤魚雞煲 尖沙咀加連威老道58-60號幸福大廈地下及1樓
朋友鍾意食烤魚同小龍蝦,一次過滿足晒佢嘅願望
揀咗尖沙咀巴辣仔,有雞煲、烤魚、仲有好少見嘅小龍蝦食

烤魚係沙巴龍躉👍🏻🐟

沙巴龍躉經油炸之後,配惹味酸湯,好好味👍🏻
肉質嫩滑爽滑,魚肉索湯好入味啊
值得一讚嘅係,沙巴龍躉新鮮🐟👍🏻冇腥味
烤魚選配四款配料,揀咗豆卜、娃娃菜、蘿、萵筍
連配料嘅份量都好多啊

食完烤魚🐟之後就可以直接喺度打邊爐
除咗有肥牛之外,
仲有炸紫菜響鈴,響鈴包埋炸紫菜,好好味

鮮蝦雲吞
雲吞大大粒,有豬肉、鮮蝦,爽滑彈牙!

燒麻吉
必食!入面嘅麻薯好煙韌啊

除咗打邊爐之外,仲有朋友最鍾意嘅龍蝦仔
試咗幾隻,味道好惹味

打邊爐食烤魚,唔少得叫大大杯嘢飲,真係超級大杯龍鳳檸樂!
6個人食都好滿足

巴辣仔烤魚雞煲
尖沙咀加連威老道58-60號幸福大廈地下及1樓
2022-07-28 233 瀏覽
尖沙咀翻工夜晚成日唔知食乜好,之前食過呢到烤魚一人餐又抵又正,今次一於同埋同事試下酸菜魚飯餐外賣,坦白講同食開既酸菜魚有d分別,但唔差,又大份,呢個價錢黎講真係冇得輸
唔差,又大份,呢個價錢黎講真係冇得輸

酸菜魚片飯
2022-07-28
10 分鐘 (外賣自取)
酸菜魚片飯
2022-06-21 254 瀏覽
香港都食到特色嘅美味烤魚‼️我想講呢條魚真係勁香而且大大條兩斤嘅沙巴龍躉好正啊沙巴龍躉大大條沙巴龍躉會經過油炸最後我揀咗蒜香味道真係超級多蒜🧄配上大量芫荽而且真係做到唔會好油膩,但係個皮有好脆,肉質爽滑平視我朋友都會驚啲魚腥,新鮮反而係食到先甜❣️烤魚可以選擇四款配料我就覺得萵筍同埋烤魚真係好配當然仲可以揀埋雞髀菇娃娃菜呢種👍🏻所以其實兩到三個人分享都幾啱再加上呢度啲嘢飲都好特別真係大大杯講真$38有咁大杯兩條友飲都飲唔晒😂當然鍾意飲酒都有出邊自助區有調料同埋水果自己攞配上薯粉會吸收啲湯,味道都唔錯❣️滑牛肉份量好多而且非常滑,唔會驚老仲有我最愛嘅豬大腸同埋豬血😆最後食埋個油麥菜,感覺上更加健康!
香港都食到特色嘅美味烤魚‼️
我想講呢條魚真係勁香而且大大條
兩斤嘅沙巴龍躉好正啊

大大條沙巴龍躉會經過油炸
最後我揀咗蒜香味道真係超級多蒜🧄配上大量芫荽
而且真係做到唔會好油膩,但係個皮有好脆,肉質爽滑
平視我朋友都會驚啲魚腥,新鮮反而係食到先甜
❣️烤魚可以選擇四款配料
我就覺得萵筍同埋烤魚真係好配
當然仲可以揀埋雞髀菇娃娃菜呢種👍🏻
所以其實兩到三個人分享都幾啱

再加上呢度啲嘢飲都好特別
出邊自助區有調料同埋水果自己攞
配上薯粉會吸收啲湯,味道都唔錯
❣️滑牛肉份量好多而且非常滑,唔會驚老
仲有我最愛嘅豬大腸同埋豬血😆
最後食埋個油麥菜,感覺上更加健康!
餐廳:巴辣仔烤魚雞煲 (尖沙咀)地址:尖沙咀加連威老道58-60號幸福大廈地下及1樓最近食咗太多火鍋、放題同燒肉🥩,想搵啲新嘢試吓,又唔想次次都喺食豬牛雞,我諗今次介紹巴辣仔烤魚雞煲 @blz_restaurant 就幾啱你😎全港有八間分店,今次去咗尖沙咀加連威老道呢間兩層樓高嘅分店。星期日晚市都幾多人去食,仲見到好多三五成群一齊嚟挑戰食佢哋原條兩斤重嘅烤魚🐟,我今次就兩個人去,唔知食唔食得晒呢🤣其實食法有啲似打邊爐,不過就喺以成條烤魚做主打同湯底,亦都可以加配唔同嘅火鍋配料🍲,畢竟都喺第一次食烤魚,我就當喺新嘗試嚟㗎喇😆✝️沙巴龍躉 $418原條烤沙巴龍躉先兩邊炸起🔥,劏開之後再浸喺濃湯度滾,加埋四川直送嘅惹味配菜同香料🌱,香脆而浸湯後帶有韌勁嘅魚皮包住鮮嫩嘅啖啖魚肉,雖然有啲大骨喺中間不過完全無阻惹味魚香嘅吸引😋,揀咗酸菜味嘅小辣,另外送四款自選配菜,有大豆芽、娃娃菜、金菇同秀珍菇,成條魚嘅份量真喺3-4人食都好夠!除咗食烤魚之外叫咗幾樣火鍋配料,有雜丸拼盤($68),裡面有貢丸、墨汁墨魚丸、麻吉燒、墨魚丸、特級牛丸同芝心丸各2粒🍡;爽脆有咬口嘅大大粒雞腎花($58);吸湯汁一流嘅蜂
餐廳:巴辣仔烤魚雞煲 (尖沙咀)
地址:尖沙咀加連威老道58-60號幸福大廈地下及1樓

最近食咗太多火鍋放題同燒肉🥩,想搵啲新嘢試吓,又唔想次次都喺食豬牛雞,我諗今次介紹巴辣仔烤魚雞煲 @blz_restaurant 就幾啱你😎

✝️沙巴龍躉 $418
原條烤沙巴龍躉先兩邊炸起🔥,劏開之後再浸喺濃湯度滾,

爽脆有咬口嘅大大粒雞腎花($58);
吸湯汁一流嘅蜂巢凍豆腐($28) 同
唐生菜($30)🥬

一定唔可以唔叫嘅飲品,$38就有超級大杯嘅柑橘檸檬特飲同鳳梨水果茶🍹,接近1L嘅份量,真係食多多都唔怕頸渴,走冰少甜亦都得😝;唔好唔記得最後食埋可以任食嘅生果同啫喱啊,如果你仲未飽嘅話😌
2022-06-19
2022-06-19 214 瀏覽
*呢一站尖沙咀*😍 1人烤魚飯-花鱸魚 (9/10)*成條花鱸魚份量多,完全唔似1人份量*性價比高,午市套餐算便宜,100蚊都唔洗*魚肉肉質肥嫩,細刺少,啖啖魚肉,無咩腥味*魚新鮮炸起好掛汁,香辣味有濃濃嘅麻辣口感,越食越惹味,辣汁再配白飯食,好好味*滾住食唔洗擔心條魚會凍咗,個爐大概可以滾30分鐘*配料好入味,包括豆卜、豆芽、海帶巴辣仔烤魚雞煲 尖沙咀加連威老道58-60號幸福大廈地下及1樓
*呢一站尖沙咀*
😍 1人烤魚飯-花鱸魚 (9/10)
*成條花鱸魚份量多,完全唔似1人份量
*性價比高,午市套餐算便宜,100蚊都唔洗
*魚肉肉質肥嫩,細刺少,啖啖魚肉,無咩腥味
*滾住食唔洗擔心條魚會凍咗,個爐大概可以滾30分鐘
*配料好入味,包括豆卜、豆芽、海帶

巴辣仔烤魚雞煲
尖沙咀加連威老道58-60號幸福大廈地下及1樓

2022-06-09 229 瀏覽
朋友帶我食好幾次酸菜魚,因為本身唔食辣,開頭嗰幾次都好抗拒,但原來啲巴辣仔可以叫唔辣同BB辣,我最鍾意佢個湯索晒啲材料嘅味道可以揀唔辣又食到魚,真係好開心。侍應們都有禮親切,如果知你唔係會員都會叫你申請可以幫你扣減coupon, $200減$30都叫做有個85折,佢最抵嘅係午餐沙巴龍躉烤魚先係$148同我最鍾意佢個杯桂圓黑糖紅茶同埋炸鮮蝦春卷都係超推介!特別一提午市可以食到5:30last order ,如果唔鍾意食魚嘅佢嗰碗粉都係大大碗先$40
炸蝦卷同黑糖桂圓茶
炸蝦卷同黑糖桂圓茶
  • 薯粉
2022-06-08 167 瀏覽
之前係度食過酸菜魚唔錯幾好食今次係openrice自取叫左鮮菇冒菜,$28抵食到爆超多餸!超多粉!超大碗外賣都裝得好密實唔會漏出黎不過味道就冇我想像中咁重味叫左中辣,好多紅油但食落都係唔辣(平時我都唔太食得辣,譚仔都係食3小)亦冇乜咸味。。抵食度係一百分 食到勁飽都仲有半碗剩味道就一般啦。。
之前係度食過酸菜魚唔錯幾好食

今次係openrice自取叫左鮮菇冒菜,$28抵食到爆
超多餸!超多粉!超大碗
外賣都裝得好密實唔會漏出黎
不過味道就冇我想像中咁重味

叫左中辣,好多紅油但食落都係唔辣
(平時我都唔太食得辣,譚仔都係食3小)
亦冇乜咸味。。

抵食度係一百分 食到勁飽都仲有半碗剩
味道就一般啦。。
外賣自取
2022-06-07 213 瀏覽
是日行開尖沙咀,差不多晚飯時間就揾野食先。經過巴辣仔已經聞到好香,不過無入到之後兜左陣,決定揾番佢!本身鍾意食雞煲,無咩食開烤魚煲諗住食雞煲既時候個fd話,無理由去扒房食叉燒飯嫁?!咁就試番佢烤魚啦有三只魚-沙巴龍躉-原條江團魚-凌波魚問左服務員介紹除左龍躉啖啖肉另外兩只都唔太聽得明就試只平少少既 凌波魚 蒜香味黎到香味足蒜味好夠,又辣又香條魚都好好肉,骨少,入味魚肉唔系滑,實肉黎,幾好咬口味道正既配菜有四款跟叫左-雞髀菇,無得輸-娃娃菜,夠入味-紫洋蔥,好夾-冬瓜片,好似叫錯野,食剩😅其他散叫配菜叫左幾款,肥牛卷,牛柏葉,餐肉,韭菜餃,生菜不過不失,無咩特別,唔多寫了。會番轉頭,試下其他魚,同其他味
是日行開尖沙咀,
差不多晚飯時間就揾野食先。
經過巴辣仔已經聞到好香,不過無入到
之後兜左陣,決定揾番佢!

本身鍾意食雞煲,無咩食開烤魚煲
諗住食雞煲既時候
個fd話,無理由去扒房食叉燒飯嫁?!
咁就試番佢烤魚啦

另外兩只都唔太聽得明
就試只平少少既 凌波魚 蒜香味

黎到香味足
蒜味好夠,又辣又香
條魚都好好肉,骨少,入味
魚肉唔系滑,實肉黎,幾好咬口
味道正既

配菜有四款跟
叫左
-雞髀菇,無得輸
-娃娃菜,夠入味
-紫洋蔥,好夾
-冬瓜片,好似叫錯野,食剩😅

其他散叫配菜
叫左幾款,
肥牛卷,牛柏葉,餐肉,韭菜餃,生菜
不過不失,無咩特別,唔多寫了。

會番轉頭,試下其他魚,同其他味
2022-06-06 130 瀏覽
📍 尖沙咀 巴辣仔烤魚雞煲[尖沙咀加連威老道58-60號1樓幸福大廈地下]之前偶爾路過入去試伏,之後成日心郁郁想食麻辣肥仔嘢就會嚟呢度🫣🫣一試成主顧,算係我珍藏名單嘅top 3餐廳佢lunch 同下午茶套餐都好抵,我嘅最愛就係水煮牛肉配米線($58)+原條烤魚($78花鱸魚+$5蓮藕+$5 菇)👍🏻:呢個價錢可以食到烤魚餐就真係冇咩可以挑剔😉😉條魚煎過先上烤盤,所以好吸汁🤤🤤可以見到好多辣椒同埋花椒,所以鍾意食麻辣嘅人真係要試下,非常夠味🥰🥰湯底、魚、薯粉都係可以轉,試過酸菜位湯底同埋米線都唔錯😆😆水煮牛肉雖然都係麻辣底,但係味道完全唔同,而且牛肉超級滑,極力推薦👍🏻👍🏻👍🏻👎🏻:lunch set真係好抵食,但係晚餐個價錢完全係另外一回事,推薦大家lunch去食多d整體味道、環境、cp值都好好,如果大家都鍾意麻辣肥仔嘢真心推薦😉😉而且佢係深水埗、上水、粉嶺、大埔、荃灣都有分店,新界人真係好幸福🥰🥰

• 薯粉
2022-06-06 160 瀏覽
🐟🌶【 巴辣仔烤魚雞煲 • 極尚烤魚盆菜 】🌶🐓⋄—————⧫♟⧫—————⋄父親節就嚟到啦,又係時候諗吓點樣犒賞一家之主老豆大人👨🏻 訂購巴辣仔破天荒推出嘅「極尚烤魚盆菜」🍲 烤魚珍饈共冶一爐,全家人都勁開心😍😍😍👨🏻‍🍳巴辣仔全港獨創,將足足2斤重嘅沙巴龍躉烤魚加入盆菜🐟啖啖肉,殿堂級份量,極架勢‼️其餘食材都非常豐富,真材實料,明明買咗小份,但6-8人享用都冇問題,抵食👏🏻 配合埋四川香辣盆菜湯汁,辣得超過癮🌶❤️‍🔥於推廣期惠顧,仲會送贈口水雞/蔥油雞,比你大魚大肉🐟🍗 心動不如行動,前一日落單,坐定定等食冇煩惱🥳 消費券都適用,一於同屋企人刷餐勁😋⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄▪️◾️極尚烤魚盆菜◾️▪️ 👉🏻小 ($988)- 供4-6人享用- 送半隻口水雞/蔥油雞👉🏻大 ($1688)- 供10-12人享用- 送一隻口水雞/蔥油雞⋄🌶盆菜口味🌶👉🏻四川香辣味(小、中、大辣)👉🏻老壇酸菜味(唔辣、小、中、大辣)⋄🐟食材🐟原條足2斤沙巴龍躉烤魚、原隻大連鮑魚、海蝦、花膠、魚肚、急凍海參、 豬手、水魷魚、雜丸、凍豆腐、鮮冬菇、蘿蔔角、芋頭、雞脾菇、秀珍菇、西蘭花⋄┄ ┄ ┄ ┄
🐟🌶【 巴辣仔烤魚雞煲 • 極尚烤魚盆菜 】🌶🐓

—————⧫♟⧫—————

父親節就嚟到啦,又係時候諗吓點樣犒賞一家之主老豆大人👨🏻

配合埋四川香辣盆菜湯汁,辣得超過癮🌶❤️‍🔥

▪️◾️極尚烤魚盆菜◾️▪️
👉🏻小 ($988)
- 供4-6人享用
- 送半隻口水雞/蔥油雞

👉🏻大 ($1688)
- 供10-12人享用
- 送一隻口水雞/蔥油雞

🌶盆菜口味🌶
👉🏻四川香辣味(小、中、大辣)
👉🏻老壇酸菜味(唔辣、小、中、大辣)

🐟食材🐟

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

🔥優惠及供應期有限,立即落單 📲 Whatsapp : 62656567
📞落單流程:經WhatsApp預訂及支付全數,餐廳確認訂單後,可於翌日取貨
💰付款方式:轉數快/入數/到店(到店可用消費券)
🚚取貨方式:自取/巴辣仔代叫車
📆供應期:即日起至6月30日

📍尖沙咀|深水埗|荃灣旗艦店|屯門|大埔|粉嶺|上水
🥡套餐外賣自取繼續7️⃣折,餐牌👉🏻 https://bit.ly/BLZ-TakeAway2021

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #hkiger #hkigers #ilovesharingfood #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #discoverhk #外賣到會 #派對美食 #烤魚 #雞煲 #烤魚外賣 #雞煲外賣 #盆菜 #巴辣仔 #巴辣仔烤魚雞煲 #極尚烤魚盆菜
2022-06-02
外賣送餐
2022-05-19 1082 瀏覽
🌶 初嚐冒菜油水重辣度足外賣自取使用OPERICE APP下單,會有不同折扣優惠,這次選用了滿$50-$10的優惠碼EAT28 ,試試到底什麼是四川冒菜。冒菜是把預先處理好的食材裝入竹簍或金屬篩筐,盛著放到沸騰的底料湯汁鍋中烹煮,過程中上下提動篩筐使其均勻受熱,這過程稱為冒菜中「冒」字的含義。這次還是筆者第一次嚐試冒菜,味道方面有點像麻辣燙,又有點像吃麻辣粉。🐷 豬雜冒菜 $41豬紅、粉腸、豬大腸、豬潤、芽菜、包心菜、豆腐皮、金菇 (配紅薯粉)沙爆魚肚 +$9 分湯 +$2總價$52,經優惠碼EAT28扣減後實付 $42,以價格來說是十分超值的。味道方面,沙爆魚肚有3塊,尚算厚身,非常索湯。肥腸洗得乾淨,可惜煮得不夠軟身,稍費一點勁才咀嚼得到。粉腸會偏肥一點,屬可接受範圍。豬潤及豬紅都不錯,素菜中豆腐皮各金菇都掛湯力高。個人感覺紅薯粉是比較優勝的,Q彈得來帶一點𡁻頭。而湯底方面,這次選了中辣,面層滿佈紅油,感覺上比較油膩,湯底辣度足,油水足,卻稍欠鮮味。🔸小總結:以外賣價格來說真的十分優惠,值得一讚的是外賣包裝乾淨企理,簡潔衛生,湯汁不會溢出。而且外賣份量十足,是抵食之選。👅味道:3.
🌶 初嚐冒菜油水重辣度足

👅味道:3.5/5
💰CP值:4.7/5
🕴🏻服務:4.8/5
🔰餐廳環境:4.7/5
🍽 餐廳:巴辣仔烤魚雞煲 (加連威老道)

🌐地址:尖沙咀加連威老道58-60號幸福大廈地下及1樓

🐮 #cowing吃在尖沙咀
#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #尖沙咀美食 #相機食先 #吃貨 #食好西 #巴辣仔烤魚雞煲 #冒菜
2022-05-18
2022-02-24 821 瀏覽
好多餐廳都推出左抗疫外賣優惠前幾日直情叫叫個烤魚返屋企食夠哂方便______________________________〰️ 2-3人套餐 (升級烤魚) $369!𝟭- 前菜: 豬肚𝟮- 巴辣鮮雞煲/泡椒滑雞煲 (2選1) 𝗢𝗥 升級烤魚優惠𝟯- 精選配料 (𝟱款)𝟰- 麵食: 薯粉/米線/出前一丁𝟱- 飲品: 汽水 X3______________________________我地本身都係想食烤魚先叫 當然係轉做烤魚🤘🏿烤魚有三款選擇 <沙巴龍躉/凌波魚/江圃魚>可以揀 一款口味 同 四款自選配菜我呢款係沙巴龍躉 配酸菜味小辣😛配菜就揀左鮮腐竹•雞髀菇•豆卜•蘿蔔沙巴龍躉 有先經過油炸 肉質嫩滑又厚肉食落無細骨心餘啖啖肉 而且本身已經好入味湯底嘅酸菜味好濃 加埋啲配菜越滾越索湯🤘🏿其實食完條魚都已經飽咗一半 不過佢另外有俾埋清湯 食完烤魚可以加湯直落打邊爐 所以其實呢個餐四個人食夠🤘🏿自己再額外買左啲牛肉同丸 飽到滿足到不行🤘🏿______________________________呢個外賣到會套餐自取仲要有7折 真係好抵🔥最抵6-8人餐 人均$121.5 食

好多餐廳都推出左抗疫外賣優惠
前幾日直情叫叫個烤魚返屋企食夠哂方便

〰️ 2-3人套餐 (升級烤魚) $369!

𝟭- 前菜: 豬肚
𝟮- 巴辣鮮雞煲/泡椒滑雞煲 (2選1)
𝗢𝗥 升級烤魚優惠
𝟯- 精選配料 (𝟱款)
𝟰- 麵食: 薯粉/米線/出前一丁

烤魚用錫盤裝好 外層仲有個紙盒方便你拎
另外所有火鍋配料都處理好 用膠盒包裝好

成個外賣自取體驗都好良好🤘🏿
2022-02-18 654 瀏覽
𝙬𝙝𝙖𝙩'𝙨 𝙡𝙞𝙛𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝𝙤𝙪𝙩 𝙖 𝙡𝙞𝙩𝙩𝙡𝙚 𝙨𝙥𝙞𝙘𝙚? 𝙢𝙖𝙡𝙖 𝙜𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙛𝙞𝙨𝙝 𝙞𝙨 𝙖 𝙘𝙤𝙢𝙗𝙞𝙣𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 𝙤𝙛 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝, 𝙙𝙚𝙚𝙥-𝙛𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙛𝙞𝙨𝙝 𝙨𝙚𝙩 𝙖𝙩𝙤𝙥 𝙧𝙞𝙘𝙝 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙥𝙞𝙘𝙮 𝙗𝙧𝙤𝙩𝙝🌶 𝙩𝙝𝙚 𝙤𝙣𝙚 𝙞 𝙝𝙖𝙙 𝙞𝙣 @blz_restaurant 𝙬𝙖𝙨 𝙖𝙢𝙖𝙯𝙞𝙣𝙜 𝙖𝙣𝙙 𝙞𝙩 𝙘𝙖𝙢𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙖𝙣 𝙖𝙨𝙨𝙤𝙧𝙩𝙢𝙚𝙣𝙩 𝙤𝙛 𝙞𝙣𝙜𝙧𝙚𝙙𝙞𝙚𝙣𝙩𝙨 𝙝𝙞𝙙𝙙𝙚𝙣 𝙪𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙞𝙨𝙝. 𝙞 𝙡𝙤𝙫𝙚 𝙝𝙤𝙬 𝙗𝙞𝙜 𝙖𝙣𝙙 𝙢𝙚𝙖𝙩𝙮 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙞𝙨𝙝 𝙬𝙖𝙨! 𝙛𝙤𝙧 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙥𝙞𝙘𝙮 𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙧𝙨, 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙤𝙣𝙚 𝙞𝙨 𝙙𝙚𝙛𝙞𝙣𝙞𝙩𝙚𝙡𝙮 𝙛𝙤𝙧 𝙮𝙤𝙪🧡.平時好少食烤魚,都係去完 @blz_restaurant 先知原來呢間烤魚雞煲專門店有唔少分店,原仔兩斤重嘅沙巴龍躉新鮮炸起好索湯汁,最鐘意佢夠厚肉又少骨,啖啖都食到湯底精華,睇相都知個湯有幾足料!自選配菜嘅厚切萵筍、薯仔同蓮藕片滾到最尾都唔會散哂仲好索味,另外再加咗啲火鍋配料同食烤魚必點嘅薯粉,睇來我完全高估咗自己個
平時好少食烤魚,都係去完 @blz_restaurant 先知原來呢間烤魚雞煲專門店有唔少分店,原仔兩斤重嘅沙巴龍躉新鮮炸起好索湯汁,最鐘意佢夠厚肉又少骨,啖啖都食到湯底精華,睇相都知個湯有幾足料!自選配菜嘅厚切萵筍、薯仔同蓮藕片滾到最尾都唔會散哂仲好索味,另外再加咗啲火鍋配料同食烤魚必點嘅薯粉,睇來我完全高估咗自己個肚,兩個人叫咗三人份量,好彩果日冇乜人可以由兩點食到六點😂 午市一人烤魚都係$78就有好抵食~
雞腎花
麻吉燒
貢丸
薯粉
麻吉燒
薯粉
2022-02-11 384 瀏覽
之前lunch已經嚟過呢到食自選麵食幾次,成日見到人地食烤魚都覺得好香好吸引,後尾知道有一人午市烤魚套餐,仲要只係$78就一直諗住下次要試!今日終於一償所願食到一人烤魚餐,一嚟到已經覺得好香,成條烤魚只係$78,仲可以揀配飯 薯粉定米線。有唔同既辣度可以揀,我只係揀左麻辣既小辣,已經覺得好夠辣,一路煲一路食仲越食越辣。而入面亦有我最鐘意既芽菜,相當入味。薯粉既口感亦岩岩好,擺入湯浸一浸再食就一流😋

一人烤魚(羅非魚)
2022-01-26
一人烤魚(羅非魚)
  • 烤魚