2022-11-18
👧🏻😋👅🍽✨駿業街市超值高質新店 ❤️-川麵🇭🇰 觀塘駿業街67號駿業熟食市場1樓42號舖 🇭🇰-🌶主食有3個乾撈, 3個湯麵, 都有唔同辣度選擇🌶勁多小食前菜甜品, 觀塘打工仔一個禮拜黎食一次都一定唔厭, 連飲品選擇都多過人, 目測雪櫃有20-30款😂🌶街市入面少有光猛企理又有冷氣食店, 碗碟都有印鋪頭名, 都幾有心既小店🌶同一張點餐紙叫既野會放埋一個餐盤, 好似個便當咁勁豐富🥰 而每份小食只係$4至$10不等抵到爛😱-🍜乾撈四川擔擔麵 $32💯可選凍/熱, 真係第一次食凍同撈既😍 麵質彈牙, 個汁唔係平時見開橙色果種, 而似醬撈💯有大量花生同醃菜, 好入味, 麵都好掛汁💯以為得menu一粒辣椒唔會太辣, 但我真係低估左四川野威力🤣-🐽糖醋骨 叫麵附送✨唔知點解乾撈先有得送😂 細細兜試下味都唔錯✨有肉有骨有軟骨, 酸酸甜甜好香, 最重要作用係俾我用剩低既汁撈個涼菜, 等俵落冇咁辣🤣-🐔鹽酥雞粒 $10💯超 級 酥 脆 好好味!! 炸粉唔厚但食落卜卜聲勁香口💯入面雞肉仲好juicy, $10抵食必叫!!-👂🏻涼拌老鼠耳 $6✨明明menu冇辣椒公仔, 但都幾辣🤣 木耳好爽口✨超入味, 我
駿業街市超值高質新店 ❤️
川麵
🇭🇰 觀塘駿業街67號駿業熟食市場1樓42號舖 🇭🇰
🌶主食有3個乾撈, 3個湯麵, 都有唔同辣度選擇
🍜
乾撈四川擔擔麵 $32
四川擔擔麵
💯有大量花生同醃菜, 好入味, 麵都好掛汁
🐽
糖醋骨 叫麵附送
✨唔知點解乾撈先有得送😂 細細兜試下味都唔錯
🐔
鹽酥雞粒 $10
鹽酥雞粒
💯超 級 酥 脆 好好味!! 炸粉唔厚但食落卜卜聲勁香口
💯入面雞肉仲好juicy, $10抵食必叫!!
👂🏻
涼拌老鼠耳 $6
✨明明menu冇辣椒公仔, 但都幾辣🤣 木耳好爽口
✨超入味, 我用左糖醋汁幫佢沖涼後仍然有辣汁餘香, 不過就已經好易入到口🥰
🍧
紅糖冰粉 $6
💯比我出面食過既冰粉佢再煙韌D👍🏻 紅糖, 提子乾同山渣粒等等都好足料
💯超級解辣! (雖然我最後都忍唔住叫多左支野飲😂)
🥠
紅糖糍粑 $8
紅糖糍粑
✨兩大粒新鮮炸起超正! 糍粑好煙韌, 咬落唔粉, 紅糖熱辣辣流心流出黎