2023-03-01
川香鮑魚雞煲 (半隻)$168好味指數:9/10呢道菜上枱好有驚喜,因為份量都幾多,同埋好惹味香噴噴😌。鍾意佢用QR code落單嘅時候,可以揀多油少油,辣度🌶️麻度,濃味淡味,有好多個選項,可以揀返自己嘅口味而落單。今次我哋選擇咗香辣小辣,雞煲🐔好入味,唔會得啲骨,好多雞件都有肉。主角鮑魚竟然有四大隻,仲要每隻size都唔細,🦷咬落去彈牙有口感,一啲都唔韌。菜式仲用咗洋蔥🧅紅椒青椒粒🫑做配菜,用嚟撈飯🍚非常合適。清炒萵筍絲$66好味指數:8/10連萵筍絲都可以選擇少油真係好細心❤️,萵筍絲本身就係有咬口,所以我哋都非常喜歡食呢道菜,而且清清地,唔使太着重調味料已經好好食。凍檸茶$18好味指數:8/10飲品🍹正常發揮,對價錢嚟講偏大杯,食麻辣嘢唔叫返杯凍飲解吓辣點得啊😂。
好味指數:9/10
清炒萵筍絲