2023-04-03 21 瀏覽
📍川大哥位置都算方便嘅,行出去就已經係巴士站,係深水埗地鐵站行過去就遠啲啲。今次食嘅串燒同雞煲就接近返啲係大陸食到嘅味!❣️雞煲 (半隻) - $188呢半隻份量仲多過平時出面食個半隻,上到枱滾起就食得啦。味道就好惹味,啲雞都好滑。食完雞煲就可以叫店員幫手加湯變打邊爐我叫左小辣就唔係好辣,應該要叫中辣先等於平時嘅小辣火鍋配料就好多選擇❣️土豆片🥔 $25; 娃娃菜 $36呢個一定要叫,吸晒啲雞煲汁落個薯仔到,唔洗煮到太林。❣️蒜香茄子🍆 -$35落左好多蒜蓉,每啖蒜子都有蒜蓉。啲茄子都係熟晒,可以就咁撕出黎。有時出面啲舖頭未熟晒就已經出菜,太生都食唔到,晒晒舊茄子🤧❣️蒜香燒生蠔🦪 - $75 3隻 有三分之一隻手咁大隻,無蠔腥味,好食🤤❣️雞腎串 $18 2串串燒可以自行揀辣度中辣都唔係好辣,好重孜然粉味🥰食串燒梗係要啤啤佢啦❣️🍻Hoegaarden - $23 1枝裝修都好特別,左邊牆上面仲掛住啲紅酒,有啲牌咁嘅牆身。
📍川大哥

❣️雞煲 (半隻) - $188
食完雞煲就可以叫店員幫手加湯變打邊爐
我叫左小辣就唔係好辣,應該要叫中辣先等於平時嘅小辣

火鍋配料就好多選擇

❣️土豆片🥔 $25; 娃娃菜 $36
呢個一定要叫,吸晒啲雞煲汁落個薯仔到,唔洗煮到太林。

❣️蒜香茄子🍆 -$35

❣️蒜香燒生蠔🦪 - $75 3隻
有三分之一隻手咁大隻,無蠔腥味,好食🤤

❣️雞腎串 $18 2串
串燒可以自行揀辣度
中辣都唔係好辣,好重孜然粉味🥰

食串燒梗係要啤啤佢啦
❣️🍻Hoegaarden - $23 1枝

裝修都好特別,左邊牆上面仲掛住啲紅酒,有啲牌咁嘅牆身。

• 雞煲
2023-04-02 33 瀏覽
啖啖肉好滿足!捧住個肚走今日天陰陰落住雨,又凍又濕,想食啲熱辣辣嘅嘢。醒喺之前喺附近食大排檔嘅時候見過呢間,所以就嚟試下味!佢嘅座位有分室內同室外😀大家可以因應自己喜好揀。而今日有啲毛毛雨,所以我都係坐返室內。室內環境都寬敞,裝修都幾有feel ,所以坐落都好舒服😌菜式都好多選擇,掃QR code 落單就可,方便快捷!呢排潮流非酸菜魚莫屬,所以我哋揀咗酸菜烤魚,魚係揀咗爐魚,因為啲骨比較少,適合怕食魚嘅朋友仔!烤魚一上台,我哋被佢嘅份量大&多到嚇親🙈大大條魚佔咗一半,仲有好多配菜,兩個人食會超飽!條魚烤過嚟真係特別香!特別係d魚皮位最正💕魚肉都好大嚿又多肉,啖啖肉好滿足!我哋另外仲叫咗個串燒set ! 佢個碟下面有個蠟燭幫佢保溫,所以放耐d都唔會覺得凍!我最滿意嘅就係個牛舌!好厚身!仲有我嘅至愛雞軟骨❤️ 最後食多個娃娃菜平衡下營養❤️飲品方面就嗌咗可樂同王老吉(下一下火)❤️今日真係大滿足!!
啖啖肉好滿足!捧住個肚走

在深水埗行完街搵地方吃晚餐,途經川大哥舖頭前被佢大大個招牌吸引,一睇就知道吃麻辣為主的餐廳,一想到麻辣口水就不停溢出🤤,於是入去試一試。舖頭面積不細,每張枱都有一定嘅距離,有卡位、有圓枱,舖頭門口位仲有三至四張枱給吸煙客人吃飯坐,十分貼心。menu有很多選擇,有涼拌、小食、串燒🍡、雞煲、魚鍋和菜式,而這裏最出色的是各種魚🐟鍋。用QR code落單方便快捷,有各種不同辣度及魚🐟類選擇。我們得二人所以選了黃金酸菜魚🐟鍋(小)$198,微辣,生魚片再加配火鍋料:紅薯粉$19 鮮蝦水餃🥟六隻$37 台灣金菇貢丸$38首先上枱的是大大鍋的酸菜魚🐟,下面有大量酸菜和黃芽白,上面鋪滿很多白色魚片、紅色辣椒🌶️和綠色嘅花椒,一看食慾🤤就出曬嚟。我哋揀咗生魚片,啲肉爽滑鮮甜,而且煮耐啲都唔會散,我哋揀咗微辣🌶️比較適合我個人嘅口味,而且個湯底很好味😋,麻辣得來鹹味都比較輕,很好喝👍,真是停唔到口,吃完生魚片之後就可加入配料打邊爐。🍲最後加入紅薯粉,煮到透明吸收了所有湯汁,真是又滑又夠味!除了酸菜魚🐟

用QR code落單方便快捷,有各種不同辣度及魚🐟類選擇。

再加配火鍋料:紅薯粉$19
鮮蝦水餃🥟六隻$37
台灣金菇貢丸$38

最後加入紅薯粉,煮到透明吸收了所有湯汁,真是又滑又夠味!

除了酸菜魚🐟鍋,我們還叫了串燒🍡組合A (12串),小辣🌶️ $109
六種口味每樣兩串,灑上調味料燒得很香濃好味,唔乾身。👍🫶

最後叫了一碟涼拌麻辣牛肉🐮$48

牛肉🐮分量很多,配有洋蔥🧅、芫茜和紅辣椒🌶️一起吃十分惹味,麻辣程度不是太辣。

2023-04-01
  • 串燒組合A
  • 黃金酸菜魚鍋
2023-03-30 15 瀏覽
今晚同大學同學嚟到呢間餐廳打邊爐,氣氛真係好好,而且佢都算收得幾晏,可以俾我地慢慢傾計,而且食物又好正,下次會帶其他朋友再黎。湯底揀咗滋補養生藥膳雞鍋,味道濃郁,啲雞件都好鮮嫩,而且湯底有好多紅棗、杞子、南北杏、龍眼,好真材實料,非常補身,啱曬女孩子們。❤️食完雞件,我哋點咗潮汕吊龍伴同埋娃娃菜。牛肉嘅質地好嫩,牛味又香濃,娃娃菜爽口新鮮。😋除咗打邊爐,我哋仲叫咗串燒。蒜香茄子燒得好熟透,賣相好靚,落左超多蒜粒、辣椒同香蔥,非常惹味!厚切牛脷都燒得啱啱好,肉質嫩滑,好易入口。蒜香烤生蠔都好新鮮,本身就好甜,再配上蒜香味,真係啱晒我嘅心水。👌我哋有啲好喝就叫咗藍妹啤酒同埋王老吉,凍冰冰好解渴。🍻

我哋有啲好喝就叫咗藍妹啤酒同埋王老吉,凍冰冰好解渴。🍻
2023-03-29 138 瀏覽
今日約咗閨蜜食飯 ,佢係四川人,當然就係要去食我哋至愛嘅酸菜魚啦。 呢度嘅酸菜魚好食兼抵食,超大一盤, 鋪滿曬白色嘅魚片, 紅色嘅辣椒 ,綠色嘅花椒, 令到盤魚好似畫中的紅梅白雪,超靚。 🥰我哋今日揀咗鯛魚,啲肉爽滑鮮甜 ,而且煮耐啲都唔會散, 仲有啲魚皮煙韌, 咬落非常過癮, 充滿曬膠原蛋白。 今日嘅酸菜魚同平時食開嘅有少少唔同, 第一冇咁多油, 第二我哋揀咗小辣, 所以比較適合我呢個廣東人嘅口味, 第三酸同鹹味都比較輕, 啱曬香港人追求健康嘅飲食習慣。 喺呢度食酸菜魚, 彈性好大, 要辣啲又得, 要清淡啲又得。另外, 我哋又叫咗碟尖椒皮蛋 ,一碟萵筍片 ,一碟豆腐, 仲有半隻花雕酒浸雞塊。 兩個唔嗅米氣嘅人, 今晚實行輕酮飲食。 食完酸菜魚, 淨低嘅湯就用嚟煮花雕雞, 煮到啱啱熟, 又嫩又滑, 原來用酸菜魚嘅湯煮雞, 又係另一番嘅風味。 湯入面淡淡嘅花椒同辣椒味, 令到啲雞嘅鮮味提升咗, 衍生出另一道名菜, 就係麻辣酸菜花雕雞。🐔 飲飽食醉後, 環顧四周 ,用木做裝修主題嘅餐廳 ,有種純樸嘅美態。 寬闊舒適 ,加上柔和嘅燈光, 典雅嘅燈飾 ,幾支紅酒 ,🍾🍾就將餐廳打扮得非常有個

一碟萵筍片 ,

一碟豆腐,

仲有半隻花雕酒浸雞塊。

兩個唔嗅米氣嘅人, 今晚實行輕酮飲食

寬闊舒適 ,加上柔和嘅燈光, 典雅嘅燈飾 ,幾支紅酒 ,🍾🍾就將餐廳打扮得非常有個性 ,可見店主係個有品味嘅人。👍🤓
  • 黃金酸菜魚鍋
2023-03-26 48 瀏覽
平時都去開深水埗食嘢發現開咗間新嘅川菜—川大哥佢有得食火鍋、烤魚、小菜仲有串燒最特別係有得坐户外食到七八點發現都幾多人坐户外嘅位見裝修都幾靚最重要係有鯛魚食所以就入咗去試吓有得用QR code落單平時嘅水煮魚多算都係鯇魚、魚柳個啲但呢度$198就有得揀鯛魚!推介大家試食好爽Q嘅魚肉、少骨最好嘅係呢度會開著個爐Keep住熱辣辣都可以另外嗌火鍋料落去打邊爐原來佢入面本身就有好多娃娃菜我仲另外叫咗一份菜味道都好香推介辣子雞丁勁大碟 份量都好多好多洋蔥好香叫咗幾款串燒、都幾好食每款都可以自己揀辣度我就叫咗雞翼、雞腎、牛肉茄子勁多蒜蓉!必食粟米都好甜好香個娃娃菜都好有誠意、有爐熱住呢度連飲品都好有誠意、係支裝㗎特別好飲係因為影相會靚啲下次再食
平時都去開深水埗食嘢

發現開咗間新嘅川菜—川大哥

佢有得食火鍋、烤魚、小菜仲有串燒

最特別係有得坐户外
食到七八點發現都幾多人坐户外嘅位
見裝修都幾靚
最重要係有鯛魚食
所以就入咗去試吓

有得用QR code落單

水煮鯛魚

平時嘅水煮魚多算都係鯇魚、魚柳個啲
但呢度$198就有得揀鯛魚!
推介大家試食

推介

勁大碟
份量都好多
好多洋蔥好香

叫咗幾款串燒、都幾好食
每款都可以自己揀辣度

我就叫咗雞翼、雞腎、牛肉
蒜香茄子

茄子
勁多蒜蓉!必食

燒粟米

粟米都好甜好香

蒜香娃娃菜

個娃娃菜都好有誠意、有爐熱住

汽水

呢度連飲品都好有誠意、係支裝㗎

特別好飲

汽水
檸檬花茶
  • 水煮魚鍋
2023-03-22 38 瀏覽
今日去了川大哥餐廳,這家店坐落於深水埗,這區近年發展變化很多,周邊出現了很多文青小店,所以這社區也變得年輕和有品味起來。這次主要是想品嘗他們的招牌菜酸菜魚,以及其他幾道經典川菜。首先,讓我來談談酸菜魚,可選半份或全份,這道菜色魚肉鮮嫩多汁,搭配上酸菜的酸甜味道適合,份量極大,有大量蔬菜。錫紙燒蜆新鮮,十分多蒜蓉,味道鮮美,燒牛舌算嫩滑,調味不錯。泡椒雞腳則是辣中帶麻,非常開胃,我覺得泡椒菜色是這家店最出色的。餐廳環境也算舒適,旁邊的大電視正播放行運一條龍,可以邊吃飯邊重溫經典喜劇,感覺也有趣,地道感十足。總的來說,這家餐廳給我的感覺是充滿深水埗情懷,鄰里之間的關係很好,老闆跟顧客有傾有講,十分地道的社區氛圍,也是深水埗這地方有趣之處。

2023-03-22 26 瀏覽
酸菜魚 大份 揀咗鯛魚 微辣個酸菜魚鍋一上枱嘅時候,我同朋友都嚇親,因為好大份 魚肉堆到好似座山咁,二百幾蚊真係好抵食。鯛魚嘅肉質比較厚實,所以食落有咬口。而且啱啱一熟就即刻起鍋,所以肉質唔會好老。建議個火校到最細,咁樣時間長咗魚肉都唔會過熟。辣椒越煮越出味,麻而不太辣,非常適合唔食得太辣嘅朋友。而且個底仲有好多娃娃菜,有菜有肉,膠碗白飯就可以當一餐。另外,仲叫咗個燒烤拼盤,調味唔錯,甜甜地好惹味。雞翼燒得幾好,外脆內軟,啲肉做keep住好多汁好嫩渦。
酸菜魚 大份 揀咗鯛魚 微辣

辣椒越煮越出味,麻而不太辣,非常適合唔食得太辣嘅朋友。
而且個底仲有好多娃娃菜,有菜有肉,膠碗白飯就可以當一餐。

2023-03-21 21 瀏覽
冬天真係要離我而去啦🥹每一日既潮濕同升溫都提醒我春天來了。今日就抓住冬天尾巴嚟個熱辣辣火鍋先🍲擺低咗車車係附近沖涼,我地就過嚟打邊爐,呢間餐廳門口好特別😳半開放式既設計,如果想坐出面開揚啲都可以實在太怕熱既我就揀咗坐入面涼下冷氣舒服下😌餐廳設計都幾有情調,都有好多關於酒既design菜式選擇有好多,除咗麻辣火鍋雞煲烤魚酸菜魚等等,仲有好少見既羊羯子鍋同藤椒牛有香鍋😳羊羯子其實係羊spine,可惜賣曬冇得試🥹就試下未食過既藤椒牛油香鍋。一上湯底見到滿滿既藤椒,都驚會唔會菊花殘🙈但越滾就越香,有種酸辣既香味但唔會太辣喉,膽粗粗飲咗啖,好似酸菜魚個湯底咁,唔錯唔錯金錢牛展有牛味,特級牛筋丸大粒牛丸彈牙juicy,入面好多汁牛肚食得多,羊肚都係第一次~好爽好彈牙,而家好滑身,同個湯底好夾除咗火鍋仲好有好多小炒小食,泡椒魚皮一眼睇中就即刻叫咗,魚皮係我食過最爽口既魚皮!好似薯片咁脆,調味唔會好辣,仲有好多洋蔥絲桂花蚌好大條,口感好爽脆,而且好鮮甜!!打邊爐去到邊都要叫窩荀,今次係薄切所以淥下就食得~點可以冇甜品😻一定要食紅糖糍粑!熱辣辣新鮮炸起,熱到出煙,加埋紅糖黃豆粉簡直完美配搭而家打邊爐越來

實在太怕熱既我就揀咗坐入面涼下冷氣舒服下😌

餐廳設計都幾有情調,都有好多關於酒既design

羊羯子其實係羊spine,可惜賣曬冇得試🥹

金錢牛展有牛味,特級牛筋丸大粒

牛丸彈牙juicy,入面好多汁

桂花蚌好大條,口感好爽脆,而且好鮮甜!!

打邊爐去到邊都要叫窩荀,今次係薄切所以淥下就食得~

而家打邊爐越來越多款式選擇,一邊火鍋一邊小菜都得,以後火鍋又多個選擇啦😍
  • 紅糖糍粑
  • 藤椒牛油香鍋
  • 泡椒魚皮
2023-03-20 44 瀏覽
今日去左深水埗電腦商場買嘢,買完就四圍逛,逛到呢到餐廳覺得幾特別,有室外同室內,地方幾大喎,咁不如食呢間。老公最後揀左室內坐,雖然係食川菜,但裝修都幾西化喎,坐位好寬闊,坐得好舒服。呢度用QR code點餐,估唔到呢度都幾多種類。有小食、串燒、小炒、雞煲、火鍋同烤魚等。老公話未食過烤魚,咁我就發辦叫左個烤魚,另外加左D火鍋配料,兩罐飲品。酸菜烤魚:老公唔食得太辣,所以就揀左個酸菜烤魚,微辣。魚就揀左江團魚,師傅先煎香條魚,然後先再去烤。江團魚魚骨比較少,肉質比較嫩滑,煎左果部分入口好香,裡面有冬瓜、娃娃菜、酸菜同埋豆卜,蔬菜都幾多,真係超多配料。味道酸酸微辣,湯好鮮味,味道越食越濃但唔會越食越鹹,我哋唔加任何調味料都覺得夠味道,老公第一次食,佢覺得好好食。豚肉:豚肉大大塊,肥瘦均勻,肉味重,滑滑唔鞋口,幾好。鮮蝦雲吞:雲吞六粒,包到粒粒脹卜卜,肉味濃,蝦咬落去好彈牙,口感好好,唔錯喎。生菜:份量唔少喎,成個碗塞到好滿好實。生菜洗得洗乾淨,爽口。手工麵條:無論煮得硬D或軟D,都好有彈性,好有咬口。佢比較吸汁,連湯一齊食就更入味。飲品:有罐支裝汽水同啤酒等,我哋就揀左罐裝涼茶王老吉。呢個夠

呢度用QR code點餐,估唔到呢度都幾多種類。有小食、串燒、小炒、雞煲火鍋同烤魚等。老公話未食過烤魚,咁我就發辦叫左個烤魚,另外加左D火鍋配料,兩罐飲品。

豚肉:豚肉大大塊,肥瘦均勻,肉味重,滑滑唔鞋口,幾好。
飲品:有罐支裝汽水同啤酒等,我哋就揀左罐裝涼茶王老吉。呢個夠經典,唔係度度都有,清吓熱氣就啱晒。
2023-03-11
2023-03-19 218 瀏覽
#fafafoodblog四川菜 #fafafoodblog深水埗🍴涼伴麻辣牛肉 48 蚊🐂葱花辣椒同洋葱調味 牛肉用左滑牛 牛肉夠煙 un彈牙 辣汁好香 牛肉味好香濃🍴水煮魚鍋 小 198 蚊🐟 配生魚片 配紅薯粉 19 蚊鮮蝦水餃 6隻37 蚊🥟 加豬頸肉68 蚊🐽魚肉充滿胡椒辣椒 洋葱 魚肉用左生魚片 好夠香滑 湯底飲落去香辣 魚肉盡吸辣汁 豬頸肉薄切 肥瘦適中夠 juicy薯粉比較粗身 煙 un彈牙 而鮮蝦水餃應該係自己包 蝦肉多 新鮮 餃皮夠爽彈🥟🍴組合 b 149 蚊好豐富用明火慶住 有雞中翼兩串🐥麻辣牛脷兩串🐂黑豚五花腩兩串🐽墨魚丸兩串🦑雞軟骨兩串🐥脆皮芝士腸兩串 夠惹味出色 正#四川菜 #串燒 #雞翼 #薯粉 #墨魚丸 #芝士腸 #牛肉 #水煮魚 Score 平均分< 7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#川大哥深水埗黃竹街29 號地鋪~~~~~
🍴涼伴麻辣牛肉 48 蚊🐂

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#川大哥
深水埗黃竹街29 號地鋪
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog深水埗
=====================
2023-03-18
2023-03-17 28 瀏覽
今日去咗一間叫做「川大哥」嘅川菜餐廳,環境唔似想像中嘅川菜店,比較多木家具,簡約舒適。今次嚟到呢度嘅主角係佢哋嘅招牌菜式青藤椒魚鍋。我哋揀咗鯛魚,加咗小辣,魚片唔算太厚,但係口感唔錯。如果你係牛肉控,可以加48蚊揀返一份8塊左右嘅潮汕吊龍伴,牛味十足。另外就點咗啲其他菜式,鮮蝦雲吞味道一般,皇帝菜、自家製凍豆腐、枝竹同紅薯粉份量多,好適合配湯底!最後係甜品方面,川大哥嘅紅糖糍粑炸得好,但係紅糖味唔夠,不過店員好有心幫我哋加啲紅糖。可惜嘅係美國牛頸脊賣晒,如果有得揀就更好啦。整體而言,「川大哥」是一家不錯的川菜餐廳,菜式給人留下了深刻的印象,是一家值得推薦的川菜餐廳,如果你喜歡川菜,不妨來試試。

2023-03-16 36 瀏覽
今日過開嚟深水埗呢邊,目的就係尋找好嘢食,黃竹街呢一邊有好多大排檔,本身都諗住揀一間食但係路過呢間川菜就突然想食辣嘢。有戶外同埋室內,幾有四川、成都小館嘅感覺。《蒜香烤魚》$298好耐冇食過烤魚,終於食到!魚方面我哋揀咗海鱸魚,肉質肥厚無骨,口感好滑,魚有煎同炸過,所以更加香口,個湯底好得,好香蒜味同埋係唔咸!條魚好大,食極都仲有好多,好抵食!仲要有好多配料,豆卜、冬瓜、菜。《辣子雞丁》$98辣子雞唔係炸,係炒,同之前食開嘅唔同,口感上冇咁乾,雞肉入味!《組合A 》12串$109有12吋串燒,包括雞翼、雞腎、羊肉、牛肉、腸仔、雞軟骨,燒得好惹味,唔會好乾,五香味濃郁。《炒萵荀絲》$78揀左蒜香味,好香,萵荀絲口感好好,爽脆而且份量超多,等如出面食開x2,好滿足。總括嚟講,誤打誤撞入到呢間川菜館都幾好彩,起碼唔伏,仲幾好味😋

有戶外同埋室內,幾有四川、成都小館嘅感覺。

《蒜香烤魚》$298

《辣子雞丁》$98

《組合A 》12串$109

《炒萵荀絲》$78

2023-03-14 17 瀏覽
深水埗出名多美食,自從大南街黃竹街多咗Cafe之後,仲帶旺晒成個小區,今日要介紹嘅係黃竹街新開嘅川菜餐廳,款式多價錢又相宜。餐廳唔似一般傳統川菜裝修,黑色木系有格調,座位都好闊落,夠哂空間感。QR code下單Menu有好多選擇,雞煲、水煮魚、酸菜魚、烤魚、串燒…選擇困難症又發作🤪下單後店員會送上企理嘅調味料盒,先行調配醬汁。麻辣烤魚烤魚有5款口味(麻辣、蒜味、蕃茄、青藤椒、酸菜),仲有3種魚可以揀,我地叫症比較少見嘅鴨嘴魚,外型真係好似鴨嘴。上菜超級大盤,佈滿辣椒,魚肉肉質結實,而且有彈性,魚肉好香,唔會太多骨。烤魚鍋內有好多配菜,豆卜、冬瓜、娃娃菜,全部都索晒辣湯汁,正呀,仲可以拎個湯底打邊爐😝我地用優惠價$48叫左吊龍片,肉味幾濃。串燒組合B (12串)幾惹味,有雞翼、墨魚丸、脆皮芝士腸、黑豚肉、厚切牛舌、雞軟骨各2串,都係賣緊$149,超抵,仲好貼心咁用蠟燭保溫。辣子雞丁雞肉肉質嫩滑,辣味有層次,又唔會太搶口。當晚食完之後,全晚都無話好口渴,證明無落重味精,良心小店!

麻辣烤魚

串燒組合B (12串)

辣子雞丁

雞肉肉質嫩滑,辣味有層次,又唔會太搶口。

當晚食完之後,全晚都無話好口渴,證明無落重味精,良心小店!
2023-03-13 24 瀏覽
我最近在深水埗的(川大哥)用餐,店舖裝潢格調好有川大哥style,舖面寬敞,也可以坐在舖外用餐,而且自己揸車可以泊係門口😅😅一路食一路👀往免抄牌。首先,讓我們來談談❣️黃金酸菜魚鍋~這道菜是以一鍋熱油燒熱,然後加入魚塊和酸菜。魚肉非常鮮嫩,且與酸菜的酸甜味道相得益彰。此外,這道菜還有一種獨特的香氣,讓人垂涎欲滴。最讓我驚艷的是生魚片,它新鮮度極高,口感爽滑,完全沒有腥味。❣️串燒~非常適合和朋友一起分享,而我們點了雞翅、腸子、雞腎、羊肉和牛肉。每種串燒都烤得恰到好處,肉質鮮嫩,味道非常美味。❣️泡椒炒肥腸~因為泡椒的味道非常特別,而且這道菜的辣度也非常適中。再配上煙煙韌韌肥腸用來🍻一流❣️蒜香茄子~烤焗蒜香茄子,烤得軟軟茄子肉配上香辣蒜蓉,令人越吃越開胃。
我最近在深水埗的(川大哥)用餐,

首先,讓我們來談談
❣️黃金酸菜魚鍋~

❣️串燒~

❣️泡椒炒肥腸~

❣️蒜香茄子~

烤焗蒜香茄子,烤得軟軟茄子肉配上香辣蒜蓉,令人越吃越開胃。