2021-02-22
呢間餐廳好就腳,放學之後就黎呢度食午餐~呢度有辣有唔辣,任君選擇💯 上網見到糖醋里脊好似好正咁,但食川菜又想試辣嘢,所以最後都係揀有🌶️嘅餐~🐖 家鄉小炒肉(中辣🌶️)$78本身猶豫緊嗌BB辣定小辣,最後竟然陰陽差錯,嗌咗中辣😂 一上檯見到份量都幾多,食到最後仲剩低好多青紅辣椒🌶️(見圖3)五花肉半肥瘦,幾有咬口,撈埋辣椒一齊食更惹味❗️我一塊都唔放過,要挑曬出黎食😆 配白飯🍚一碗,輕易清曬✌🏻🌼 桂花冰粉 $0(跟餐)味道少少甜,有淡淡桂花香味~ 口感滑溜溜似食啫喱,凍凍地,解辣恩物吖🤩 呢個正👍🏻🍵 蕎麥茶 $0古香古色嘅茶壺🫖同茶杯🍵😍 茶嘅色澤呈黄綠色,幾靚🥰 飲落發現嗰味道係我杯茶‼️清香濃郁而不帶苦澀,仲有粒粒蕎麥可以食😋 我飲咗好多杯😂呢度嘅食客有齊大陸人、外國人同埋香港人😮 伙記態度幾好,阿叔好平易近人,會主動問夠唔夠辣,同埋提早比冰粉我解辣❤️
🐖 家鄉小炒肉(中辣🌶️)$78
🌼 桂花冰粉 $0(跟餐)
🍵 蕎麥茶 $0