天氣開始熱,想食日本野但又有d趕時間,食魚生飯就係最好既選擇。呢間位於棉登徑既日本餐廳,佢一邊係居酒屋,適合同三五知己坐低邊飲邊食邊傾計;另一邊就主打魚生丼飯🍱餐牌上既選擇都唔少,仲有串燒🍢炸物🍤可以叫,可惜店舖面積較小,座位唔多而且較迫,但裝修尚算係日式。\ 🐟極上海之幸丼🦀🦐/ 無諗過店舖小小但個魚生飯有驚喜🤩!首先係份量多,丼飯刺身鋪滿滿,有大拖羅、大大隻牡丹蝦、磯煮鮑魚、大蟹鉗、深海池魚、鯛魚、油甘魚、海膽、三文魚籽、吞拿魚蓉。刺身全部都好新鮮,磯煮鮑魚就非常腍滑入味,唔會實定定,拖羅又夠肥美,入口即溶,好吃好吃!\ 🍄黑松露帆立貝鵝肝丼🐚 /丼飯裡面有黑松露灸燒帆立貝、燒鵝肝、蔥花吞拿魚蓉、三文魚籽。黑松露香味濃郁,帆立貝鮮甜,兩者夾埋味道好match;而正方形既鵝肝煎得好香,油脂豐富,入口即溶。店家使用既係赤醋飯,而且飯裡面有d透明嘅「醋啫喱粒」,酸香醒胃,可以用黎平衡刺身油份既膩,食完真係超滿足❤️店家會定期更新Menu,呢家好似已經食唔到鵝肝丼了..不過Menu有好多其他既選擇,價錢大約係$148-$288,刺身全部都好新鮮,絕對係值得一試!下次有機會我都想去居酒居嗰邊試

\ 🐟極上海之幸丼🦀🦐/

\ 🍄黑松露帆立貝鵝肝丼🐚 /
極上海之幸丼

店家會定期更新Menu,呢家好似已經食唔到鵝肝丼了..不過Menu有好多其他既選擇,價錢大約係$148-$288,刺身全部都好新鮮,絕對係值得一試!下次有機會我都想去居酒居嗰邊試下🤤
2023-03-24 161 瀏覽
本身見呢間野網上有咁多好評,去開尖沙嘴就想試下係咪真係咁好,點知原來大部分係打手。嵐橋井飯同隔離間嵐橋日式料理應該係同一間公司,但嵐橋井飯鋪頭比較細,我地即使book左位去到都已經見鋪頭full曬,職員叫我地去隔離樓上既嵐橋日式料理坐,兩間餐廳menu一樣。呢個已經係第一樣餐廳安排上既問題。坐底既時候職員從來無講過有限時要交檯,咁星期五約得朋友食呢個價位既居酒屋都唔係想滾水淥腳咁食啦。食物質素幾差,價錢非常over price。重點黎啦,我同朋友食左一個鐘未夠,因為佢上菜快,已經食曬檯面既野,咁打算飲杯茶坐陣先埋單。經理好心急叫我地即刻埋單,咁我地都唔係想阻人做生意,覺得幫你埋左張單先好小事。埋完飲多杯茶咪走。點知個經理係咁催我地走,因為佢比左對男女係店鋪裏面既樓梯等位,而個男仔為左係個女仔面前表現就不斷催個職員幾時有位。呢個就好大問題,有咩可能餐廳等位唔係係門口,而係比佢地係間鋪頭入面等。感覺似係茶記後面企係度等位逼人走既感覺。對呢個價位既餐廳黎講不可接受。咁我地已經同經理表示左由入座到而家你催我都唔夠個半鐘,大佬出面平d既餐廳再chur都係限時個半鐘啦,更何況你一開始根本無講過要限

呢個就好大問題,有咩可能餐廳等位唔係係門口,而係比佢地係間鋪頭入面等。感覺似係茶記後面企係度等位逼人走既感覺。對呢個價位既餐廳黎講不可接受。咁我地已經同經理表示左由入座到而家你催我都唔夠個半鐘,大佬出面平d既餐廳再chur都係限時個半鐘啦,更何況你一開始根本無講過要限時。個對等位男女覺得自己係餐廳等左10分鐘已經好耐,個女既係度講是非話我地‘厚面皮’好唔走,又係咁催個經理。講真經理比佢地入黎等呢個做法等同比壓力在座既食客,無理由比兩個咁無禮貌既等位男女騷擾仲在座既食客。

我book完位,入座到離座within個半鐘,比人均差唔多四百蚊一個人,要比人催住走,職員態度極差,仲要比d等位既無禮貌食客比說話我地聽。唔好話四百一個人,免費都唔會去食。食物質素差之餘,但呢個價錢選擇多的是,無需要貼錢買咁差趕人走既服務態度。
  • 催死人之幸丼
位於尖沙咀繁華地段既嵐橋日本料理,地理位置相當便利,交通四通八達一走進餐廳就能感受到濃厚既日本風情*真味海鮮丼*真味海鮮丼係餐廳既招牌菜之一,選材非常豐富包括原隻北海道帆立貝、磯煮鮑魚、活赤貝、中拖羅、油甘魚、鯛魚、甘蝦2隻、松葉蟹肉&三文魚籽呢到既壽司同埋丼既飯本身係味底, 係刺身上面擺上一點wasabi就已經可以擺入口*壽司拼盤*帆立貝厚實多汁,甜味十足中間的吞拿魚蓉和海膽與飯混合,口感豐富, 吞拿魚無被海膽既味蓋過之餘仲互相起到提鮮作用, 相得益彰海老肥美飽滿,軟糯鮮甜,令人回味無窮*串燒美食*自家製免治雞肉棒(附蛋黃)也是一絕雞肉棒沾上蛋黃後,口感更顯嫩滑,蛋香四溢厚牛舌味道濃郁,令人懷念鹿兒島黑豚五花腩則保留了豬肉原味,讓味蕾盡情遨遊*泡菜豬肉鍋*泡菜豬肉鍋味道鮮美,暖胃又適合分享份量十足,是一道讓人陶醉的美食。
一走進餐廳就能感受到濃厚既日本風情

*真味海鮮丼*
真味海鮮丼係餐廳既招牌菜之一,選材非常豐富

*壽司拼盤*
帆立貝厚實多汁,甜味十足
海老肥美飽滿,軟糯鮮甜,令人回味無窮

*串燒美食*
自家製免治雞肉棒(附蛋黃)也是一絕
雞肉棒沾上蛋黃後,口感更顯嫩滑,蛋香四溢
厚牛舌味道濃郁,令人懷念
鹿兒島黑豚五花腩則保留了豬肉原味,讓味蕾盡情遨遊

*泡菜豬肉鍋*
泡菜豬肉鍋味道鮮美,暖胃又適合分享
份量十足,是一道讓人陶醉的美食。
2023-03-21
2023-03-24 1788 瀏覽
好耐無Me Time同朋友行下街,Shopping下,呢晚行完尖沙咀K11,經過呢間日本料理餐廳,見到啲丼飯幾正喎,價錢仲幾抵添,一於試下.....✨️嵐橋丼飯專門店✨️裝潢滿滿日式居酒屋的風格,7點多已坐無虛席。嵐橋提有種日式料理,日本直送刺身、鹿兒島和牛,黑豚肉烹調嘅料理、各款串燒、鍋物、天婦羅、佐酒小吃等。😉我地叫左2個丼飯,3款串燒😉丼飯奉送美味麵豉湯🍲北海道蟹丼..$248蟹痴如我,必試呢款丼飯!丼飯有蟹膏味噌蟹蓋、松葉蟹鉗、油甘魚、三文魚、帆立貝、松葉蟹肉、三文魚子同海膽。海膽,蟹膏味噌蟹蓋嘅蟹膏Creamy又甘香,伴上脆卜卜呢飛魚子,加上一口丼飯,口感層次豐富。刺身每日由日本空運到港,食落新鮮甜美,款款大大件,新鮮肥美。丼飯底係已調味嘅開胃醋飯,伴上蛋絲及紫菜讓一次享盡多重滋味!..🍲嵐橋豐盛丼(新登場)日本牡丹蝦、松葉蟹鉗、穴子、中拖羅、油甘魚、深海池魚、海膽、松葉蟹肉牡丹蝦肉質彈牙,油甘魚肥而不膩,拖羅魚脂肥厚,海膽夠creamy ,松葉蟹肉夠鮮甜,穴子燒至金黃色,肉質細嫩,醬汁將海鰻提鮮。串燒🍢鹿兒島黑豚五花腩...$42鹿兒島黑豚油花較多,肉質細嫩,經過炙燒嘅肥膏,食

✨️嵐橋丼飯專門店✨️

😉我地叫左2個丼飯,3款串燒
😉丼飯奉送美味麵豉湯

🍲北海道蟹丼..$248

蟹痴如我,必試呢款丼飯!

🍲嵐橋豐盛丼(新登場)

串燒
🍢鹿兒島黑豚五花腩...$42
鹿兒島黑豚油花較多,肉質細嫩,經過炙燒嘅肥膏,食埋都無乜罪惡感😆

🍢日本雞皮...$36
經燒至蕉香嘅雞皮,一啲都唔肥膩,仲好爽脆添!

🍢日本雞軟骨...$28
粒粒爽脆,食到停不了口

質素咁高,鐘意刺身嘅唔好錯過
仲要試其他日本料理先得喇!
  • 嵐橋豐盛丼
  • 北海道蟹丼
2023-03-22 92 瀏覽
主打丼飯,食材新鮮,CP值高安格斯牛柳粒火候控制在五分熟,油脂十分豐富,肉質很嫩芝麻雞翼雞皮香脆惹味,肉質軟嫩又Juicy,超好食鹿兒島縣黑䐁五花腩肥瘦均勻,完全不油膩,帶微微焦脆的口感兩款丼飯用料上乘又新鮮,醋飯甜度適中而且口感軟糯。食材太多,就揀最出色嘅點評。嵐橋豐盛丼大大隻牡丹蝦,蝦肉新鮮彈牙,入口黏甜。星鰻非常大條,烤的入味但仍保留肉汁,甜中帶鹹香的滋味。真味海鮮丼北海道帆立貝夠厚身,而且扎實彈牙,肥美到不得了。磯燒鮑魚非常夠味,而且預先切好方便進食。加上wasabi立即引出本身的鮮甜
主打丼飯,食材新鮮,CP值高

安格斯牛柳粒
火候控制在五分熟,油脂十分豐富,肉質很嫩

芝麻雞翼
雞皮香脆惹味,肉質軟嫩又Juicy,超好食

鹿兒島縣黑䐁五花腩
肥瘦均勻,完全不油膩,帶微微焦脆的口感

嵐橋豐盛丼

大大隻牡丹蝦,蝦肉新鮮彈牙,入口黏甜。
星鰻非常大條,烤的入味但仍保留肉汁,甜中帶鹹香的滋味。

真味海鮮丼

北海道帆立貝夠厚身,而且扎實彈牙,肥美到不得了。
丼飯專門店ファーストクラス🦀北海道蟹丼,松葉蟹鉗4件,再盛上滿滿的三文魚籽,海膽,帆立貝,蟹膏味噌蟹蓋,蟹膏豆腐,松葉蟹肉,組成丼飯光是外觀就十分豪華,另外還附上一碗味噌湯!整個丼飯鮮味十足,食到wow wow聲,美味しい 😍😍😍 飯用了赤醋,比一般壽司飯為深色!另外,佢會有點細少粒醋啫喱系丼飯上,中和丼飯油膩感,好特別,坊間從未見過😗黑松露三文魚籽帆立貝卷炙燒黑松露size接近珍寶. 帶子,又厚又大片炙燒😍帶子鮮甜,黑松露味道濃郁,三文魚籽口感卷內仲有牛油果🥑多層次口感挑戰一口吃,層次分明,大滿足,驚喜度🌟🌟🌟汁燒原隻魷魚🦑食日本菜,照燒魷魚🦑必嗌菜式,甜甜的照燒汁加上爽口的魷魚魷魚鬚更加系我食魷魚必食位置😜安格斯和牛🐮眼壽喜燒有4片安格斯和牛,油脂分佈平均,牛味濃郁,牛肉好嫩口壽喜燒入面有豆腐,温泉♨️蛋,冬菇,金菇,雜菇,娃娃菜,四季豆,大蔥,仲有索汁精華嘅粉絲!靈魂湯底,甜甜的,醬油味好香,令到材料完全夠味唔洗沾豉油了美味しい 🦀🦀🦀🦀🦀/5環境🌟🌟🌟🌟/5Cp ❤️❤️❤️❤️/5📍嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖
丼飯專門店ファーストクラス

整個丼飯鮮味十足,食到wow wow聲,美味しい 😍😍😍

黑松露三文魚籽帆立貝卷
卷內仲有牛油果🥑多層次口感
挑戰一口吃,層次分明,大滿足,驚喜度🌟🌟🌟

汁燒原隻魷魚🦑

食日本菜,照燒魷魚🦑必嗌菜式,甜甜的照燒汁加上爽口的魷魚

魷魚鬚更加系我食魷魚必食位置😜

安格斯和牛🐮眼壽喜燒

有4片安格斯和牛,油脂分佈平均,牛味濃郁,牛肉好嫩口

靈魂湯底,甜甜的,醬油味好香,令到材料完全夠味唔洗沾豉油了

美味しい 🦀🦀🦀🦀🦀/5
環境🌟🌟🌟🌟/5
Cp ❤️❤️❤️❤️/5

📍嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖
2023-03-16 153 瀏覽
嵐橋丼飯主打高質魚生海鮮丼飯,佈置充滿東瀛風情,牆上繽紛的鯉躍壁畫,寓意鮮活刺身。除了高質丼飯,還有各款壽司、串燒、揚物等佳餚,有如置身日本居酒屋嵐橋豐盛丼$288豐盛材料,有海膽、牡丹蝦、帆立貝、松葉蟹肉,中拖羅、油甘魚、深海池魚、全部魚生厚切,刺身上放有粒粒酸啫喱令胃口大開。穴子質感細嫰無骨,表面塗上甜甜醬汁,蜜甜滋味。米飯係赤醋壽司飯,赤醋用酒粕發酵製成,酸味較濃,最適合配搭濃味的刺身蟹籽沙律$98份量好大,新鮮爽脆日本芝士年糕$48煙煙韌韌~有D似芝心批個邊再溝埋年糕🤭燒香脆面燶燶哋咁樣!安格斯牛小排$68 咀嚼間食到油花香,牛魔王唔好錯過薩摩赤雞腿肉$34加左明太子醬香濃惹味,雞肉飽滿嫩滑雞皮餃子$38以雞皮取代傳統餃子皮。經高溫油炸處理後,外皮金黃酥脆,內餡軟嫩多汁。鯛魚湯鍋燒烏冬$158鍋燒上檯熱辣辣~先飲啖湯,湯頭非常鮮甜,完全無魚腥味~烏冬食落煙韌有咬口~鯛魚的份量亦十分多,配料有埋日本雜菇,暖肚滋味好滿足😌

嵐橋豐盛丼$288

蟹籽沙律$98
份量好大,新鮮爽脆

日本芝士年糕$48
煙煙韌韌~有D似芝心批個邊再溝埋年糕🤭燒香脆面燶燶哋咁樣!

安格斯牛小排$68
咀嚼間食到油花香,牛魔王唔好錯過

薩摩赤雞腿肉$34
加左明太子醬香濃惹味,雞肉飽滿嫩滑

雞皮餃子$38

鯛魚湯鍋燒烏冬$158

2023-03-12
🦀丼飯🇯🇵刺生🍣串燒🍢壽喜燒🍲一次過試晒各款日式美食🇯🇵 好滿足呢🤤【北海道蟹丼】HK$248超值的❣️ 豐盛食材:蟹肉、蟹膏、蟹鉗、帶子,仲有海膽(好驚喜😍😍)一試難忘,十分美味😋😋 非常之推薦💯💯仲跟一碗味噌湯😋【安格斯和牛眼壽喜燒】HK$228相對於其他店嘅壽喜燒,呢個較高質,亦反映在價錢上,尤其牛肉香嫩,份量亦好多,包括豆腐、冬菇、金菇、粉絲、蛋⋯⋯好喜歡甜甜的湯,喝了很多😋😋【 2切深海池魚刺身】HK$118【 2切油甘魚腩刺身】HK$94【 4隻甘蝦刺身】HK$78好耐冇食到刺身喇,終於滿足返晒😌本身老公唔太好魚生,但叫咗呢幾款佢都食,比較易入口,同埋一啲都唔腥🫰🏻【安格斯牛小排】HK$68【薩摩赤雞腿肉】HK$34串燒,牛、雞各一串,份量剛剛好🤞🏻如果全部叫晒串燒,會太濟🥹安格斯牛特別和味,細細件咁食好滋味🫰🏻【焦燒菠蘿】HK$32菠蘿燒濟的,食飽食返啲菠蘿🍍很合適的焦燒好香,甜甜地😋😋埋單HK990🙂

🦀丼飯🇯🇵刺生🍣串燒🍢壽喜燒🍲

一次過試晒各款日式美食🇯🇵 好滿足呢🤤

【北海道蟹丼】HK$248

一試難忘,十分美味😋😋 非常之推薦💯💯
仲跟一碗味噌湯😋

【安格斯和牛眼壽喜燒】HK$228

【 2切深海池魚刺身】HK$118
【 2切油甘魚腩刺身】HK$94
【 4隻甘蝦刺身】HK$78
好耐冇食到刺身喇,終於滿足返晒😌
本身老公唔太好魚生,但叫咗呢幾款佢都食,
比較易入口,同埋一啲都唔腥🫰🏻

【安格斯牛小排】HK$68
【薩摩赤雞腿肉】HK$34
串燒,牛、雞各一串,份量剛剛好🤞🏻
如果全部叫晒串燒,會太濟🥹
安格斯牛特別和味,細細件咁食好滋味🫰🏻

【焦燒菠蘿】HK$32
菠蘿燒濟的,食飽食返啲菠蘿🍍很合適的
焦燒好香,甜甜地😋😋

埋單HK990🙂

• 油甘魚腩刺身
  • 麵豉湯
  • 焦燒菠蘿
  • 安格斯牛小排串燒
嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)上個月去完日本🇯🇵,又開始思鄉🙈 香港有唔少日式餐廳,放工後同男朋友去尖沙咀食丼飯同串燒先~🇯🇵北海道蟹丼 $248呢個蟹丼有蟹膏甲羅燒、拆好殼既蟹鉗,仲有帶子刺身、三文魚籽,好豐富~~ 同埋飯粒呈橙色調左味,好大碗😝🇯🇵壽喜燒 安格斯肉眼 $168壽喜燒入面有豆腐同蔬菜🥬,比較清新😋 安格斯牛肉牛味濃郁亦唔會太油~🇯🇵720ml 安藝虎 土佐錦 純米吟釀 $528男朋友揀左呢枝有蜜瓜香味既清酒🍶,用黎佐串燒一流~🇯🇵薩摩赤雞腿肉 $34/串🇯🇵薩摩赤雞腎 $38/串🇯🇵雞軟骨 $28/串🇯🇵牛小排青蔥卷 $48/串🇯🇵厚牛舌 $52/串🇯🇵田樂燒豆腐 $28/串叫左以上呢幾款串燒~ 小編喜歡牛小排青蔥卷,薄薄烤香了既牛肉片入面卷滿了青蔥,唔會覺得肥膩~而最特別係田樂燒豆腐,外觀好似港式臭豆腐咁😛食落甜甜地幾得意~*需加一服務費地址:尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖
嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)

🇯🇵北海道蟹丼 $248

🇯🇵壽喜燒 安格斯肉眼 $168

🇯🇵720ml 安藝虎 土佐錦 純米吟釀 $528
男朋友揀左呢枝有蜜瓜香味既清酒🍶,用黎佐串燒一流~

🇯🇵薩摩赤雞腿肉 $34/串

*需加一服務費
地址:尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖
2023-02-22
2023-02-25 121 瀏覽
甘海老魚生丼 $188Sweet Shrimp Don選擇困難症嘅我見到呢個當有齊晒我想食嘅即刻叫咗呢個!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)佢有甘蝦4隻、磯煮鮑魚、赤身、鯛魚、油甘魚、帆立貝、三文魚籽~全部都好新鮮,而且厚度都唔薄!滿足!我哋另外加錢要做個魚湯~魚味好濃而且唔腥~絕對值得加黎試吓!薩摩雞肉豆乳鍋 $168(骨膠原入)Japanese Chicken Meat in Soy Milk with Collagen Hot Pot冬天梗係想食啲熱辣辣嘅嘢!一上枱就勁香豆乳味,飲落都幾濃!配料都有幾多下~有豆腐菜金菇同菇~吸晒啲湯好好食!不過食多咗就覺得有啲膩~最後叫咗兩件日本芝士年糕(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)熱辣辣芝士味都幾重唔太膩!好食!
甘海老魚生丼 $188
Sweet Shrimp Don

薩摩雞肉豆乳鍋 $168
(骨膠原入)

2023-02-20 127 瀏覽
💡高質日本丼飯專門店呢間主打日本魚生丼飯,一直都人氣高企,食材每日新鮮空運到港✈️,環境佈置充滿東瀛風情🇯🇵,除左主打丼飯外,仲有好多壽司串燒等等,夠曬豐富。🍽極上海之幸丼一上枱果刻已經超興奮🥰有好多款海鮮係到,有牡丹蝦🦐、大拖羅、蟹🦀、海膽、三文魚子、仲有淋得黎又入味既磯煮鮑魚。刺身夠新鮮肥美,份量十足😋🍽壽司盛八點賣相好晴,帆立貝、池魚 、金目鵰、油甘魚、 拖羅、赤蝦等等。帆立貝肉厚新鮮大粒,赤蝦鮮甜,刺身好新鮮,件件愛不釋手。而最正戚中間嗰款係海膽、吞拿魚蓉、三文魚籽,可以用紫菜包住嚟食,好滿足,好有口感。🍽安格斯肉眼壽喜燒食完凍野最岩食番點熱野暖下,以安格斯肉眼作壽喜燒,油脂分佈均勻, 肉質鮮嫩, 牛味十足!另外配上溫泉蛋、豆腐、粉絲、洋蔥、蔬菜、金菇等食材。索曬醬汁嘅味道。而壽喜燒湯底甜度不太甜膩,容易入口。🍽田樂燒豆腐 豆腐燒得外脆內軟,上面加上田樂味噌醬汁,特式醬汁甜甜地,特別好吃。🍽厚牛舌牛舌爽彈帶嚼勁,很香軟,牛舌燒得恰到好處,仍保持到肉汁,拌以香蔥,十分惹味🍽鹿兒島黑豚蘆筍卷黑豚肉片薄薄的,包住係鮮嫩爽脆的蘆筍,口感一流,如果有個醬汁仲好食。
💡高質日本丼飯專門店

🍽極上海之幸丼

🍽壽司盛八點

🍽安格斯肉眼壽喜燒

🍽田樂燒豆腐

🍽厚牛舌

🍽鹿兒島黑豚蘆筍卷

本來日日喺尖沙咀返工,食咩都好苦惱🤔 但自從發現咗呢間丼飯專門店之後, 無論係晏晝食飯,定係夜晚嘅朋友;都冇晒煩惱🎉🍚 甘海老魚生丼飯($188)魚生丼飯有多款既刺身🍣包括有甘蝦、北海道帆立貝、磯煮鮑魚、赤身、鯛魚、油甘魚、三文魚籽😋每款魚生都新鮮肥美,脆卜卜帶咸香既魚籽配埋經過調味既赤醋飯一齊食,口感豐富真係令到小編食指大動!👍🏻👍🏻🫕 安格斯肉眼壽喜燒($168)壽喜燒湯底甜度剛剛好❤️有油花均勻且肉味濃既安格斯肉眼作為壽喜燒配搭的確係唔錯,而且配菜方面仲有金菇、娃娃菜、冬菇、葛絲以及溫泉蛋,在天氣涼涼既情況下享用真係夠哂暖粒粒!🥰🔥 串燒🐮安格斯牛小排($58)牛小排肉質嫩滑且肉味夠濃,就算經過燒後都能保留油香咬感。🐷鹿兒島黑豚蘆筍卷($42)燒到甘香既黑豚肉包住露筍,配搭上清爽但依然能夠保留蘆筍脆嫩既口感。🐤雞胸軟骨($32)燒雞胸軟骨既感覺就類似食緊雞軟骨咁,只係軟骨位置更加有咬口而且味道唔錯唔錯。🫘日本蕃薯仔($38)日本甜薯咬落外脆內面軟糯,味道香甜,感覺就好似入口即溶既感覺!🍗芝麻雞翼($52)雞翼炸到金黃色脆卜卜且佈滿芝麻,肉嫩多汁。

🍚 甘海老魚生丼飯($188)

🫕 安格斯肉眼壽喜燒($168)

🔥 串燒

🐮安格斯牛小排($58)
牛小排肉質嫩滑且肉味夠濃,就算經過燒後都能保留油香咬感。

🐷鹿兒島黑豚蘆筍卷($42)

🐤雞胸軟骨($32)

🫘日本蕃薯仔($38)

🍗芝麻雞翼($52)
雞翼炸到金黃色脆卜卜且佈滿芝麻,肉嫩多汁。
2023-02-13
5 分鐘 (堂食)
  • 甘海老魚生丼飯
  • 安格斯肉眼壽喜燒
  • 安格斯牛小排
  • 鹿兒島黑豚蘆筍卷
  • 雞胸軟骨
  • 日本蕃薯仔
  • 芝麻雞翼
2023-02-19 145 瀏覽
這是我近幾年吃過最高質的丼飯🥺💯他們這一分店好像是主打魚生丼飯,餐廳上有超多款式,花多眼亂🤣最後我們點了極上海之幸丼🍱𥚃面有大拖羅、磯煮鮑魚、池魚、鯛魚、海膽、牡丹蝦等等❤️‍🔥拖羅夠肥美,入口即溶🥺鮑煮得軟身帶有一點嚼勁,也是超好吃🥺💕難得的是連海膽都很鮮甜❣️😭而且飯底少見地用了赤醋飯,軟硬適中,醋味剛好不會過酸,能提升魚生的鮮味💕這一大碗用料超豐富,吃完超滿足👅👅大推💯我們另外點了3串串燒跟鍋燒烏冬🍢🍲🤤個人很推介免治雞肉棒🍗啖啖肉,中間混合了一點軟骨,增加口感。蘸上蛋汁,濃郁蛋香跟雞肉超搭,非常好吃😋😋極上海之幸丼 $268安格斯牛肉鍋燒烏冬 $138自家製免治雞肉棒 $48日本雞胸軟骨 $32厚牛舌 $52
這是我近幾年吃過最高質的丼飯🥺💯
難得的是連海膽都很鮮甜❣️😭
這一大碗用料超豐富,吃完超滿足👅👅大推💯

我們另外點了3串串燒跟鍋燒烏冬🍢🍲🤤

極上海之幸丼 $268
安格斯牛肉鍋燒烏冬 $138
自家製免治雞肉棒 $48
日本雞胸軟骨 $32
厚牛舌 $52
2023-02-16 70 瀏覽
為食妹👧🏻最鍾意食日本菜🇯🇵。*嵐橋*出名食丼飯。丼飯有十幾款選擇。點指兵兵食邊款好呢👉🏿👈🏻。真味海鮮丼🥣海鮮有帆立貝、磯煮鮑魚、活赤貝、中拖羅、油甘魚、鯛魚、甘蝦、松葉蟹肉、三文魚籽九款食材,魚生新鮮肥美,絕對係視覺與味覺的享受🥰。✨什錦天婦羅湯烏冬雜錦天婦羅有大蝦、南瓜、番薯、秋葵。最驚喜有炸魚,粉漿唔厚做得不錯👍🏿。✨日本芝士年糕燒芝士年糕少了份油膩感,多了份芝味😋。✨明太子山藥山藥係Super Food。口感爽口帶黏,面頭掃上明太子,味道幾盞鬼😛。

真味海鮮丼🥣
✨什錦天婦羅湯烏冬
✨日本芝士年糕
燒芝士年糕少了份油膩感,多了份芝味😋。
✨明太子山藥
2023-02-12 77 瀏覽
好耐之前黎過呢間食丼飯覺得好好味😋今次再黎食,個質素都依然keep到👍🏻嵐橋什錦魚生丼都好豐富,🈶牡丹蝦、拖羅、油甘魚、白身魚、三文魚、日本凡立貝、三文魚籽➕吞拿魚蓉,我最愛就係拖羅,入口即溶,魚脂味香,吞拿魚蓉口感香滑呢個黑松露火炙魚生丼都好值得推介,黑松露帶子食落香甜,蟹腳同埋蟹肉絲都好鮮甜,火炙魚生燒出黎嘅魚油配上赤醋飯一齊食,味道真係好夾海老天婦羅🍤有4️⃣條,蝦肉爽口彈牙,秋葵炸到外酥軟內爽口,食落唔會覺得油膩呢度嘅串燒都值得一試,尤其係鮑魚雞翼,雞翼裡面包住鮑魚都係第一次食,非常惹味雞軟骨冇雪味,咬落香脆鹿兒島黑豚五花腩口感酥香,食落好滋味

雞軟骨冇雪味,咬落香脆
鹿兒島黑豚五花腩口感酥香,食落好滋味