2022-11-01 180 瀏覽
🍣尖沙咀好多高質日本餐廳 好多好靚既裝修每次夜晚經過嵐橋門口 都覺得好有去左日本既感覺今次終於有機會食到🥰🦀 真味海鮮丼 ($228)海鮮刺身丼有好多唔同既刺身 全部都好新鮮有北海道帆立貝 磯燒飽魚 活赤貝 鯛魚 甘蝦 松葉蟹肉 三文魚籽海鮮丼既飯係赤酢壽司飯 酸酸地令人想食更多🦀 松葉蟹海膽甲羅燒 ($88)呢個甲羅燒上面仲有海膽加埋麵包唔會覺得膩 味道岩岩好🥘 薩摩雞肉豆乳鍋 ($168)滿滿骨膠原既豆乳鍋 冬天最岩飲雞肉肉質非常鮮嫩 最鍾意食入面吸湯底既蔬菜🍙 三文魚松葉蟹肉卷 (S118)三文魚赤酢飯包住松葉蟹肉既卷本身對卷物無咩興趣 不過加埋松葉蟹肉就好鮮甜🍙 日本芝士年糕 ($48)熱辣辣既年糕煙煙韌韌 超好食🍙 一口芝士 ($58)炸過既一口芝士 但唔會覺得油膩 仲好好食📍 嵐橋丼飯專門店尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖
🍣
尖沙咀好多高質日本餐廳 好多好靚既裝修
每次夜晚經過嵐橋門口 都覺得好有去左日本既感覺
今次終於有機會食到🥰

🦀 真味海鮮丼 ($228)
海鮮刺身丼有好多唔同既刺身 全部都好新鮮
海鮮丼既飯係赤酢壽司飯 酸酸地令人想食更多

🦀 松葉蟹海膽甲羅燒 ($88)
呢個甲羅燒上面仲有海膽
加埋麵包唔會覺得膩 味道岩岩好

🥘 薩摩雞肉豆乳鍋 ($168)
滿滿骨膠原既豆乳鍋 冬天最岩飲
雞肉肉質非常鮮嫩 最鍾意食入面吸湯底既蔬菜

🍙 三文魚松葉蟹肉卷 (S118)
三文魚赤酢飯包住松葉蟹肉既卷
本身對卷物無咩興趣 不過加埋松葉蟹肉就好鮮甜

🍙 日本芝士年糕 ($48)
熱辣辣既年糕煙煙韌韌 超好食

🍙 一口芝士 ($58)
炸過既一口芝士 但唔會覺得油膩 仲好好食

📍 嵐橋丼飯專門店
尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖
尖沙咀呢間嵐橋日本餐廳有驚喜!特別係d #刺身 #壽司,擺盆精緻😍睇得又食得👍 超igable 呀📸📸! 🥗鯛魚薄切沙律先來一客沙律開胃是必需der😂薄切嘅鯛魚晶凝通透😍加上滿滿清脆爽口嘅蟹籽同和風沙律汁,酸酸甜甜,堅開胃!🐟厚切鯖魚、銀鱈魚、赤身吞拿魚食完薄切呢個前戲緊係要食返厚切去滿足一下個口質la🤭🤭朋友揀咗呢3款, 我最鍾意就係銀雪魚😻!! 師傅將表面輕輕切開斷筋,食落口感更佳🤤望落都好治癒!表面有炙燒過,釋出油香有而且焦香嘅味道,食落更滋味!🪄🍣海膽、金目鯛、中拖羅壽司海膽新鮮而且係超滿的,入口甘甜!金目鯛同中拖羅肉質細膩,而且一d 都唔腥!!❤️少食魚嘅我都好喜歡佢地!!望落色澤好靚,真係好吸引!🤤🤤配埋赤醋壽司飯,溫熱嘅酸味帶出魚肉嘅甘甜,融合埋魚嘅油脂💕簡直係成舊壽司嘅靈魂😭!!!🍄牛油帶子焗雜菇一打開發現超多帶子,而且雜菇富有牛油香,食到lamlam 脷😋!整道菜都充滿帶子嘅鮮味, 加埋檸汁提鮮🍋,真係冇得輸😉!

🥗鯛魚薄切沙律

🐟厚切鯖魚、銀鱈魚、赤身吞拿魚

🍣海膽、金目鯛、中拖羅壽司

🍄牛油帶子焗雜菇
2022-10-28 160 瀏覽
話說最近唔少人已經為日本旅行訂好哂機票同酒店,小編都不甘視弱咁計劃好下年3月為另一半的名古屋馬拉松準備好哂!之但係歲月流流長,食日本野就梗係唔駛等幾個月後先嘆啦😆當年尖沙咀棉登徑除左一蘭現人龍之外就係嵐橋了,呢間尖沙咀的丼飯專門店,主打高質日本米海鮮丼,部份食材每日新鮮空運到港。小店座位唔算多,有種地道日本居酒屋的感覺。門口訪有個幾有FEEL的壽司吧檯,開放式廚房重會見到壽司師傅即叫即製過程。丼飯類別可選赤醋壽司飯、冬菇飯或暫麻油飯,有別於普遍丼飯店,驚喜在於食材有少見的喜之次、赤睦、鮑魚、日本象拔蚌、北寄貝等海鮮。店面不大,日式裝潢,頗有居酒屋的風味🤩有小小的壽司吧枱及以玻璃間隔的廚房,和風木俱裝修擺設主打高CP值打卡丼飯。丼飯主要以帆立貝、吞拿魚、三文魚子、海膽、甘蝦、蟹肉蟹膏等款式有角切魚生丼/什錦魚生丼/藍鰭吞拿/極上海の幸真味海鮮丼/日本牡丹蝦二重海膽丼/鯛魚二重刺身丼嵐橋什錦海鮮丼/黑松露火灸魚生丼整體係中等價格,但用料以及分量都絕不遜色。北海道蟹丼 $188 (留意佢地社交平台31/10前有半價$94! )推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一上檯特別吸睛,大碗裝盛密密麻麻超足料,鮮味蟹蓋蟹

話說最近唔少人已經為日本旅行訂好哂機票同酒店,
之但係歲月流流長,食日本野就梗係唔駛等幾個月後先嘆啦😆
當年尖沙咀棉登徑除左一蘭現人龍之外就係嵐橋了,
呢間尖沙咀的丼飯專門店,主打高質日本米海鮮丼,

丼飯類別可選赤醋壽司飯、冬菇飯或暫麻油飯,
店面不大,日式裝潢,頗有居酒屋的風味🤩
有小小的壽司吧枱及以玻璃間隔的廚房,
和風木俱裝修擺設主打高CP值打卡丼飯。

丼飯主要以帆立貝、吞拿魚、三文魚子、海膽、甘蝦、蟹肉蟹膏等
款式有角切魚生丼/什錦魚生丼/藍鰭吞拿/極上海の幸
真味海鮮丼/日本牡丹蝦二重海膽丼/鯛魚二重刺身
嵐橋什錦海鮮丼/黑松露火灸魚生丼
整體係中等價格,但用料以及分量都絕不遜色。

推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
一上檯特別吸睛,大碗裝盛密密麻麻超足料,
鮮味蟹蓋蟹膏甲羅燒伴兩塊鱈魚片一齊食,正呀~
入口即溶海膽鮮甜出色值得一讚,除左有四隻松葉蟹夾厚肉之外,
還有松葉蟹肉、三文魚腩、三文魚籽、油甘魚等,
還有小小驚喜,刺身上放有粒粒酸啫喱令胃口大開。
店主細心將配丼飯的醬油精選為較健康兼可吊出魚生鮮味的減鹽昆布醬油,
點在丼飯上就更加可口,丼飯整體設計非常細膩。

一口芝士 $58
芝士控係必點,6粒三魚形炸芝士外面馨香脆內裡滑溜,
係居酒屋少見的一款小食,如果攞來送酒都唔錯。

鯛魚湯鍋燒烏冬 $148
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
記得鯛魚湯要先飲兩啖,鍋燒上檯熱辣辣岩哂秋冬推介,
飲落的確相當清甜,完全鯛魚精華煲成的真材實料鮮魚湯。
十數片鯛魚的份量亦十分多,配炓有埋日本雜菇,
烏冬食落煙韌有咬口,暖肚滋味嘅好選擇。

串燒由$28至$58不等值得推介,兩個人叫左三款份量岩岩好
雞軟骨 $28 & 安格斯牛小排 $58 & 鹿兒島黑豚五花腩 $38
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
五花腩用左黑椒和鹽調味,爽口得來食到邪惡的油脂感。
三款串燒調味都唔錯,燒汁味道濃郁,加左芝麻粒在上面更加香口吸引。
2022-10-26 111 瀏覽
去完Event人在尖沙咀走著走著🚶🏻‍♂️🚶🏻‍♀️再一次encore嵐橋🥢上次吃丼飯為主今天要試試熟食🤩🌟極上海之幸丼 $268🌟一如既往的新鮮、豐富、好味道😋一碗有齊蟹🦀、鮑魚、蝦🦐、海膽、拖羅🐟、三文魚子🧡和白身魚等二人分享🫂也合宜🌟什錦天婦羅烏冬 $138🌟極高性價比天婦羅有兩隻蝦、白身魚、蕃薯、南瓜、秋葵等🥰蝦身爽脆,吃得出鮮味💯🌟川燒🌟我們選了薩摩雞腿肉🐔 $34、安格斯牛小排🐮 $58、黑豚露筍卷🐷$42都是即叫即燒雞腿肉配明太子醬🌟田樂燒豆腐 $28🌟特式醬汁甜甜的,特別好吃👍🏻內層是滑滑的日本🇯🇵豆腐外皮炸得酥脆
去完Event
人在尖沙咀
走著走著🚶🏻‍♂️🚶🏻‍♀️
再一次encore嵐橋🥢

上次吃丼飯為主
今天要試試熟食🤩

🌟極上海之幸丼 $268🌟
一如既往的新鮮、豐富、好味道😋
二人分享🫂也合宜

🌟什錦天婦羅烏冬 $138🌟
極高性價比
天婦羅有兩隻蝦、白身魚、蕃薯、南瓜、秋葵等🥰
蝦身爽脆,吃得出鮮味💯

🌟川燒🌟
都是即叫即燒
雞腿肉配明太子醬

🌟田樂燒豆腐 $28🌟
特式醬汁甜甜的,特別好吃👍🏻
內層是滑滑的日本🇯🇵豆腐
外皮炸得酥脆

2022-10-25 113 瀏覽
自從尖沙咀開左間阿布泰後,成日都會想出去尖沙咀行下,行完阿布泰就可以去下DONKI行,好似同時間去左兩個國家咁,SHOPPING完架要揾野食啦,就去左棉豋徑果頭揾野食啦,見到有間「嵐橋丼飯專門店」,眼見幾吸引待應就同我地講而家只需LIKE 「嵐橋丼飯專門店」社交平台 PAGE及LIKE 北海道蟹丼POST 就可以半價$94享用(原價$188)。北海道蟹丼內有北海道蟹鉗、北海道蟹膏、海膽、帶子、𩶘魚、三文魚及三文魚子等,真係勁豐富。𩶘魚湯魚湯係奶白色的,飲落好鮮甜,同埋一啲都唔會好油。三文魚松葉蟹卷肥美的三文魚配上松業蟹腳及三文魚子真係鮮味無窮。安格斯牛壽喜燒我最鐘意食壽喜燒,佢材料都幾豐富,有大蔥、安格斯肥牛、冬菇、金菇及薯粉等,而果安格斯肥牛好重牛味同埋肥瘦啱啱好。天婦羅盛合佢果天婦羅粉漿做得好出色,好薄同好脆口,而當中個蝦仁勁大隻好有口感。

北海道蟹丼

𩶘魚湯
魚湯係奶白色的,飲落好鮮甜,同埋一啲都唔會好油。

三文魚松葉蟹卷
肥美的三文魚配上松業蟹腳及三文魚子真係鮮味無窮。

安格斯牛壽喜燒

天婦羅盛合
1K
2022-10-25 107 瀏覽
呢日放工之後同男朋友去左尖沙咀呢間日式餐廳食dinner。我地點左北海道蟹丼,呢個北海道蟹丼好豐富,入面有蟹膏味噌蟹蓋、松葉蟹鉗、油甘魚、三文魚、帆立貝、松葉蟹肉、三文魚子同埋海膽,一個丼飯滿足多個願望。啲刺身好新鮮,海膽好肥美,蟹膏撈埋啲飯食一流。另外仲有鯛魚湯鍋燒烏冬,喺入冬既季節食返一碗熱騰騰嘅烏冬俾人一種好幸福嘅感覺,烏冬落咗一啲家常嘅材料,好似有四季豆、金針菇、蘑菇、再加上魚肉,每一啖湯都係咁多種食材加埋既精華。啲串燒都好正。
呢日放工之後同男朋友去左尖沙咀呢間日式餐廳食dinner。

啲串燒都好正。
  • 北海道蟹丼
2022-10-19 1944 瀏覽
嵐橋丼飯主打魚生丼飯,佈置充滿東瀛風情,木傢俱陳設,牆上繽紛的鯉躍壁畫,寓意鮮活刺身。除了高質丼飯,還有各款壽司、串燒、揚物等佳餚,令人大飽口福。 火炙魚生丼飯168火炙魚生飯是必點推介,豐盛材料:日式牡丹蝦、三文魚腩、柚子胡椒油甘魚、穴子及玉子燒等,牡丹蝦軟嫰,肉質彈牙,蝦頭填滿焦香蝦膏,能同時品嚐滑溜蝦肉及濃郁膏香,十分吸引。油甘魚火炙後,油光亮澤,鮮味大大提升,入口細嫰,啖啖魚的鮮香。穴子質感細嫰無骨,表面塗上甜甜醬汁,蜜甜滋味。再吃綿彈的玉子燒,蛋香迷人,配上充滿甜醬汁的米飯,每口都是鮮味。火炙壽司盛6點268壽司拼盤排列有致,有蟹膏牡丹蝦、黑松露帶子、拖羅、左口魚邊及胡椒油甘魚等,經火炙後,每一件魚鮨豐盛,令人食指大動。帶子厚身圓潤,表面微微火炙焦香,肉質仍然綿潤,十分鮮甜。左口魚散發魚油甘香,惹味細膩。鮮甜又惹味。拖羅保持半熟,入口滑嫰即化,品嚐到魚脂鮮香。薩摩赤雞翼68雞翼外皮烤至酥香,熱辣辣又香口,肉質結實而富彈性,入口滿咀油香,要舔舔咀邊的雞油。天婦羅盛盒108很喜歡脆卜卜的天婦羅,有炸蝦、南瓜、茄子、蕃薯和秋葵等,酥香可口。炸蝦天婦羅新鮮炸起,粉漿厚薄有致,外脆內彈

火炙魚生丼飯168

火炙壽司盛6點268

薩摩赤雞翼68

天婦羅盛盒108
很喜歡脆卜卜的天婦羅,有炸蝦、南瓜、茄子、蕃薯和秋葵等,酥香可口。炸蝦天婦羅新鮮炸起,粉漿厚薄有致,外脆內彈牙,過足口癮……更喜歡蕃薯,純厚的番薯甜香,清甜吸引。茄子、南瓜香甜粉糯,令人意猶未盡。
田樂燒豆腐28
炸豆腐是非一般滋味,豆腐表面塗上甜醬油,外層香脆而不軟塌。惹味中帶純樸豆香,叫人回味。
2022-10-07 385 瀏覽
好耐無去尖沙咀嵐橋啦,以前只係得刺身丼飯但原來多左好多野食😍所以唔食得生野都唔緊要喎,一樣可以叫下唔同串燒 同其他熟食🤍鯛魚二重刺身丼 - 有我最愛的金目鯛和真鯛😌上枱十分澎湃,丼飯是赤醋飯,就咁食都好夠味。刺身新鮮,兩款相對淡味的白身魚絕對能夠成為主角!其他刺身還有牡丹蝦、帆立貝、吞拿魚蓉等❤️田樂豆腐 - 豆腐加上田樂味噌燒香,外層的皮好香脆,加上味噌甜甜地好易入口💛西京燒銀鱈魚 - 銀鱈魚真係好難在自己家中烹調,所以出去食一定無死。銀鱈魚有三件,經西京味噌醃過後少少甜味,立即想要碗飯🍚天婦羅盛合 - 天婦羅有粟米、天婦羅蝦、南瓜、番薯、茄子和魚,不過我意外地落左檸檬汁🥲我覺得跟番天婦羅汁更加適合。

其他刺身還有牡丹蝦、帆立貝、吞拿魚蓉等❤️

2022-10-01 387 瀏覽
今日朋友同朋友嚟尖沙咀食午餐諗住點午市套餐會平啲之前食過平日晚市都要$300依家200內就有埋沙律、味噌湯、茶碗蒸、前莱、雪糕👍🏻▪️鱈魚西京燒配白飯 $172▪️什錦壽司配迷你牛肉烏冬$168有赤身、油甘魚、日本直送魚、三文魚、帆立貝、甜蝦、海膽、玉子。食完壽司同茶碗蒸已經好飽。魚生好新鮮,午市嚟食冇乜人又平啲,放假食個靚lunch之選。嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖
今日朋友同朋友嚟尖沙咀食午餐
諗住點午市套餐會平啲
之前食過平日晚市都要$300
依家200內就有埋沙律、味噌湯、茶碗蒸、前莱、雪糕👍🏻

▪️鱈魚西京燒配白飯 $172

▪️什錦壽司配迷你牛肉烏冬$168

嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖
2022-09-18 528 瀏覽
👨🏻‍🦱👩🏻🧒🏻👦🏻先叫每人一碗丼飯🍚✨最便宜的角切魚生丼$168✨什錦魚生丼$178✨藍鰭吞拿$258✨極上海の幸$268全部都新鮮、肥美😋飯底是醬油飯不是白飯或醋飯🤩串燒由$28-$58不等✨黑豚秋葵卷和黑豚露筍卷:很香,極juicy✨牛舌:不是牛舌心,可以不點✨雞腎:爽脆✨雞軟骨:Jon仔至愛✨雞腿肉:配以明太子醬,配搭新鮮用openrice訂座有85折🆒結帳全單$10xx性價比不錯👍🏻
👨🏻‍🦱👩🏻🧒🏻👦🏻先叫每人一碗丼飯🍚

全部都新鮮、肥美😋
飯底是醬油飯
不是白飯或醋飯🤩

串燒由$28-$58不等
✨黑豚秋葵卷和黑豚露筍卷:很香,極juicy
✨牛舌:不是牛舌心,可以不點
✨雞腎:爽脆
✨雞軟骨:Jon仔至愛
✨雞腿肉:配以明太子醬,配搭新鮮

用openrice訂座有85折🆒
結帳全單$10xx
性價比不錯👍🏻
  • 極上海之幸丼
2022-09-08 567 瀏覽
好耐冇食日本刺身丼飯⛩一於再次來到棉登徑呢間日本丼飯專門店日本牡丹蝦二重海膽丼🍱 ($258)故名思義係有兩種時令海膽唔係成日食海膽既我試左朋友呢個丼少少比我之前試過既海膽唔腥,仲有啲鮮甜喎~(之前試過覺得腥唔敢再食)整體兩種海膽既份量都唔少架但板上面既海膽就碎啲,有少少係冇咁新鮮冇咁甜既另外好大隻既日本牡丹蝦,啖啖肉,好鮮甜爽口!蔥花拖羅魚蓉+三文魚籽肥美既拖羅魚蓉加上用醋整既jelly撈飯食又有拖羅既油脂香,又唔會膩好正呀!壽司盛八點🍣 ($258)赤身,油甘魚,日本直送魚x2,三文魚,帆立貝,甘蝦,拖羅蓉海膽杯整體每件都好鮮甜個拖羅海膽杯個底都係滿滿既飯配埋紫菜食,口感唔錯~免治雞肉棒🍖($48)呢個上次兩個人食完一條即刻再叫多條今次黎到當然要翻桌呢個雞肉棒表面燒到有少少脆口就咁食既話,食落好juicy又有啲彈牙既口感點埋個日本生蛋醬汁又濃香又有啲甜味,更加好食所以好值得翻桌呀!今次坐地舖座位上次就坐樓上所以整體座位都唔少但如果地舖坐得寬敞啲會更好
好耐冇食日本刺身丼飯⛩
一於再次來到棉登徑呢間日本丼飯專門店

日本牡丹蝦二重海膽丼🍱 ($258)
故名思義係有兩種時令海膽
唔係成日食海膽既我試左朋友呢個丼少少
整體兩種海膽既份量都唔少架
但板上面既海膽就碎啲,有少少係冇咁新鮮冇咁甜既
另外
好大隻既日本牡丹蝦,啖啖肉,好鮮甜爽口!
蔥花拖羅魚蓉+三文魚籽
肥美既拖羅魚蓉加上用醋整既jelly
撈飯食又有拖羅既油脂香,又唔會膩
好正呀!

日本牡丹蝦二重海膽丼

壽司盛八點🍣 ($258)
赤身,油甘魚,日本直送魚x2,
三文魚,帆立貝,甘蝦,拖羅蓉海膽杯
整體每件都好鮮甜
個拖羅海膽杯個底都係滿滿既飯
配埋紫菜食,口感唔錯~

壽司盛八點

免治雞肉棒🍖($48)
呢個上次兩個人食完一條即刻再叫多條
今次黎到當然要翻桌
呢個雞肉棒表面燒到有少少脆口
就咁食既話,食落好juicy又有啲彈牙既口感
點埋個日本生蛋醬汁
又濃香又有啲甜味,更加好食
所以好值得翻桌呀!

免治雞肉棒

2022-08-15
日本牡丹蝦二重海膽丼
免治雞肉棒
2022-09-03 443 瀏覽
唔明白呢間嘢點解超多好評😂都唔好食 環境又唔衛生嘢食一般 刺身冇話特別肥美特別新鮮 飯底我同我朋友都唔鍾意牛脷串燒完全咬唔到 要lur返出嚟餐廳非常之逼 全餐飯都聞到一浸好臭嘅味 類似嘔吐物🤮🤮🤮 想像唔到如果坐近廁所會點 因為廁所都幾臭Service就OK啦
唔明白呢間嘢點解超多好評😂都唔好食 環境又唔衛生
嘢食一般 刺身冇話特別肥美特別新鮮 飯底我同我朋友都唔鍾意
牛脷串燒完全咬唔到 要lur返出嚟
Service就OK啦
2022-08-21 700 瀏覽
»《嵐橋丼飯專門店》嵐橋有分丼飯以及日本料理 適合一班人聚餐的地方 食物品種多元化-極上海之幸丼 $268壽司盛八點 $258丼飯的刺身鋪得滿滿一碗有松葉蟹螯,海膽,三文魚子深海池魚,大牡丹蝦,大拖羅
壽司八款不同的時令刺身 中間有三文魚籽海膽 可以用紫菜包住吃小店用的都是赤醋飯 ( ´͈ ᗨ `͈ )ノ-串燒:
明太子山藥 $38 / 厚牛舌 $52 /薩摩赤雞腿肉 $34 / 田樂燒豆腐 $28-串燒定價不高 值得追加田樂燒豆腐賣相有點像臭豆腐當然咬下去 味道並非如此完全做到外脆內軟的口感兩塊厚厚的,同麵豉醬好夾!味道同口感都有驚喜-明太子山藥非常爽脆上面鋪滿了明太子醬
微微辣的鹹香,很惹味!*⑅୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧⑅*
»《嵐橋丼飯專門店》
嵐橋有分丼飯以及日本料理
適合一班人聚餐的地方 食物品種多元化
極上海之幸丼 $268
壽司盛八點 $258
丼飯的刺身鋪得滿滿一碗
有松葉蟹螯,海膽,三文魚子
深海池魚,大牡丹蝦,大拖羅
壽司八款不同的時令刺身

串燒定價不高 值得追加
田樂燒豆腐賣相有點像臭豆腐
當然咬下去 味道並非如此
完全做到外脆內軟的口感
兩塊厚厚的,同麵豉醬好夾!
味道同口感都有驚喜
明太子山藥非常爽脆
上面鋪滿了明太子醬
微微辣的鹹香,很惹味!
田樂燒豆腐
明太子山藥
薩摩赤雞腿肉

*⑅୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧⑅*
2022-08-20 485 瀏覽
【尖沙咀高質日式刺身丼飯】係K11 art附近有間好高質既日式刺身丼飯專門店,店內裝修簡單,但丼飯質素超高質,又新鮮。極上海之幸丼一上來就見到滿滿既刺身,每款刺身厚切,份量十足,有松葉蟹螯,海膽,三文魚子,深海池魚,大牡丹蝦,大拖羅。。。海鮮非常新鮮,令人回味無窮。真味海鮮丼店員一放低就被大大粒既帆立貝吸引左視線,帆立貝好鮮,加上鮮甜既甜蝦同磯燒鮑魚,令人食慾大增。免治雞肉捧附蛋黃呢個雞肉捧食落非常有驚喜,係雞肉碎內加入雞軟骨碎,食落唔會軟身既肉,反而有脆脆哋既口感,再加上溫泉蛋黃,表面滑捋捋,令人愈食愈滋味。
【尖沙咀高質日式刺身丼飯】

真味海鮮丼

免治雞肉捧附蛋黃

2022-08-14 514 瀏覽
為自己慶祝生日緊係要搵返一間有咁上下高質的日本野先得啦!所以就來到嵐橋丼飯專門店。話得慶祝當然要食得夠豪夠豐富,快來睇下我和謙謙食左咩🔽🔽🔽🍢 厚牛舌 ~ 牛舌夠厚外層爽口中間夠嫩。🍢 鹿兒島黑豚五花腩 ~ 五花腩在面層輕輕加了黑椒和鹽調味已經好正, 咬落去一d都唔會油膩, 只會感受到爽口那份感覺。🍢 薩摩赤雞腿肉 ~ 雞腿肉好嫩滑仲要上面加左d明太子醬,入口有點微辣好惹味。🧀 芝士竹輪卷 ~大大件竹輪內裡包住芝士再點脆漿去炸, 上枱即夾忍唔住大口咬,外脆內軟好有質感。🍱 極上海之丼 ~ 呢碗有我最愛的食材,大拖羅2件、日本牡丹蝦、磯煮鮑魚、大蟹鉗、深海池魚、鯛魚、油甘魚、海膽、三文魚籽和蔥花拖羅蓉, 集合哂高質和新鮮在一碗到, 鮮味爆燈之作。🍱 黑松露火灸魚生丼 ~ 謙謙自選呢碗火灸丼, 有火灸帆立貝4件、火灸平目魚邊2件、松葉蟹鉗2件、火灸三文魚腩2件、松葉蟹肉、三文魚籽和黑松露,佢喜歡呢碗有蟹肉和蟹鉗夠清甜, 火灸過的食材帶點焦香,爆出點魚油,而黑松露同帆立貝配搭很夾一清一濃很滋味。

話得慶祝當然要食得夠豪夠豐富,快來睇下我和謙謙食左咩🔽🔽🔽

🍢 厚牛舌 ~ 牛舌夠厚外層爽口中間夠嫩。