餐廳: 小黑糖 (宏生大廈)
資訊:

2019-09-02 30 瀏覽
自問都係黑糖珍奶忠粉,而係我心中覺得最好飲甚至會有心掛掛感覺既一定係小黑糖,第一次飲係正值情人節佢地推出既玫瑰黑糖珍奶,入面真係有一片片玫瑰花瓣,好有誠意啊,而且味道係好好,冇坊間嘅死甜,當日我買咗一杯厚奶,一杯唔係厚奶既, 個人就比較喜歡唔厚奶既,因為鮮奶會多啲,之後每一次去尖沙咀都一定會叫一杯黑糖珍奶,水準係一路都維持得好好,而且每一次去佢哋都會做一啲活動例如情人節七折,用支付寶或者微信俾錢又會減兩蚊既優惠,對於貪小便宜我覺得係好扺😂
2019-08-30
5 分鐘 (外賣自取)
$28 (其他)
  • 小黑糖珍珠鮮奶
  • 小黑糖玫瑰珍珠厚奶
2019-09-01 22 瀏覽
手搖店既舖頭唔大, 不過店內都有個細細地既等候區, 有三張小木凳俾你可以坐下🤓 店舖牆身主要用天藍色瓷磚, 攞飲品既位置果度擺左兩隻帶左黑超既狗仔做擺設🐶 大家可以拎佢黎做背景影相🤩 店內既牆身仲掛左幾組藍色霓虹燈既英文字句同仙人掌擺設俾大家打卡📸 黑糖珍珠鮮厚奶🥛($32)大部分既手搖店都有呢個飲品, 不過呢間既鮮奶係用4.3 牛乳再加奶霜🍼 所以飲落比較順滑, 我諗因爲我地叫左微糖既關係所以黑糖既味比較淡😏 雖然呢杯飲品既冰量固定左, 不過本身既冰量都唔多, 所以大家唔洗怕佢太凍👍🏿 珍珠由台灣直送, 口感煙煙韌韌好好咬口😋古早味珍珠奶茶🥤($24)其實我唔太知古早味應該係點, 不過我自己就覺得呢杯飲品整得唔錯😚 呢杯飲品既甜度同埋冰量都可以選擇, 同樣地我都係揀左微糖同埋走冰, 雖然走左冰不過依然都保持到個溫度😏 奶茶好香滑, 再加埋珍珠既煙韌成件事好夾, 完全係停唔到口🥳總括黎講我個人比較鐘意古早味珍珠奶茶, 因為我本身係一個奶茶控😂 不得不提既係攞飲品既時候係會摸到底既珍珠係暖暖地, 唔知點解有種好新鮮既感覺🤔 另外手搖店仲有其他系列既飲品, 唔飲珍奶既朋友仔可以試下佢地既養

黑糖珍珠鮮厚奶🥛($32)

古早味珍珠奶茶🥤($24)

總括黎講我個人比較鐘意古早味珍珠奶茶, 因為我本身係一個奶茶控😂 不得不提既係攞飲品既時候係會摸到底既珍珠係暖暖地, 唔知點解有種好新鮮既感覺🤔 另外手搖店仲有其他系列既飲品, 唔飲珍奶既朋友仔可以試下佢地既養生系列或者特色調茶系列💁🏾‍♀️
2019-08-31
10 分鐘 (堂食)
  • 小黑糖珍珠厚鮮奶
2019-08-30 38 瀏覽
🥤尖沙咀厚福街台北黑糖手搖飲品🥤來自台北的四大黑糖必飲之一的飲品店,原來就在返工地點附近,之前已經飲過覺得不錯,有同事想試就買俾佢地試試🥤黑糖珍珠厚鮮奶 $32用上厚鮮奶奶霜,加入Q 彈的甜甜黑糖珍珠,黑糖的味道跟奶味道來得剛剛好🥤古早味珍珠奶茶 $24傳統的珍珠奶茶,用上黑糖珍珠,比傳統珍珠更多一層黑糖香氣,以這個價錢來幾抵飲🥤草莓牛奶沙冰 $30新推出的沙冰系列共有三款,今次試試草莓牛奶沙冰,草莓味道清新,配合牛奶的沙冰質感,在夏天確實消暑降溫🥢店舖裝修小清新風格,藍色的外牆有,放了一個仙人掌的打卡位,在小小的店面還可以打卡實在難得小黑糖地址: 尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖
🥤尖沙咀厚福街台北黑糖手搖飲品

🥤黑糖珍珠厚鮮奶 $32

🥤古早味珍珠奶茶 $24

🥤草莓牛奶沙冰 $30

小黑糖

地址: 尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖
2019-08-30 15 瀏覽
#餓豬去尖沙咀好耐冇飲黑糖珍珠鮮奶啦🤪今次係尖沙咀附近見到呢間小黑糖,醒起原來之前喺foodie都見過佢出沒仲係大讚添,應該有返咁上下水準😆========================小黑糖珍珠厚鮮奶 $32話明係厚鮮奶,當然係飲得出佢又想全脂牛奶沖製個種香濃嘅奶香味🤩攞上手嘅時候即刻feel到底下新鮮炒好嘅珍珠有幾熱同燙手😯搖勻後鮮奶同黑糖熬制的糖漿融合再飲,兩者比例又調校得幾均勻喎,唔會互相搶戲👍🏻因為係用上純鮮奶的關係,佢嘅奶香味比另一杯古早味珍珠奶茶更濃郁同較甜☕️珍珠嘅份量有成3分一杯油多食落又幾爽幾煙韌唔會太粉,的確係咁耐我覺得質素偏高嘅黑糖珍奶,路過真係可以一試😆========================古早味珍珠奶茶 $24估左未其實即係用晒台灣嘅屬性紅茶,所以查底比一杯珍珠奶茶更加突出茶香味更加醇香清新☕️今次叫左3分甜,所以茶香味仲更加明顯添😆特別欣賞佢嘅紅茶唔會苦澀,而且有種回甘嘅茶味🥰========================巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻環
#餓豬去尖沙咀
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 小黑糖 (尖沙咀)
尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #美食 #小黑糖 #黑糖 #小黑糖珍珠厚鮮奶 #黑糖珍珠厚鮮奶 #黑糖珍珠厚奶 #黑糖珍珠 #古早味珍珠奶茶 #古早味 #珍珠奶茶 #milktea #blacksugar #blacksugarboba #boba #bobatea #tapioca
超讚的黑糖珍奶呀😭👍🏻之前尖沙咀返工晏晝食飯經常經過呢間小黑糖見好多人等 所以一直無機會試🙈今次同好朋友喺附近食完晚飯見大家都有時間 整返杯當甜品先😎✨ 小黑糖珍珠厚鮮奶 $30平時好少食黑糖鮮奶 驚肥😂不過突然癮起 肥都要飲啦 最多之後做返多啲運動先講講珍珠 珍珠煙韌感十足 分量超多我自己就好喜歡呢種煙煙韌韌嘅口感💓佢嘅珍珠煮得剛剛好我怕太甜 所以只嗌左半糖 黑糖依然好掛杯鮮奶味道無被黑糖遮蓋 好好飲我對呢杯黑糖鮮奶 評價很高👍🏻✨ 伯爵奶茶加珍珠 $22 + $4朋友就揀左伯爵奶茶 同店員傾開發現都好多人選擇😋伯爵茶味好夠 用來沖奶茶 好味道呀 唔怪得知甘多人嗌平時中意飲伯爵茶嘅可以try try😝🍽 小黑糖🔎 尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖
超讚的黑糖珍奶呀😭👍🏻

🔎 尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖
小黑糖珍珠厚鮮奶
伯爵奶茶
2019-08-18 18 瀏覽
這天與2位朋友在尖沙咀那邊約起來,那天的天氣非常的熱,我走的有點渴了,然後路過這一家飲料店,忽然想起這家有限時優惠,我就買了杯沙冰來喝。 我的朋友剛吃飽,他們都不喝,只有我買了一杯。那時大概8點多,周圍人流挺旺的,不過這家不算特別旺。 我叫了一杯百香柳橙澄汁沙冰,等了大概五分鍾就有了。 這個沙冰的杯子,整個設計是挺漂亮的。然後喝下去那個味道也非常的鮮,俄沙冰也沒有出現很大的一塊或者大小不平均的問題。 總的來說這家值得推薦
我的朋友剛吃飽,他們都不喝,只有我買了一杯。

那時大概8點多,周圍人流挺旺的,不過這家不算特別旺。

2019-08-16 27 瀏覽
 小黑糖 古早味珍珠奶茶 @ $24之前睇@poorpigpig既post話呢杯係重點王牌。難得係尖沙咀睇戲去厚福街覓食。俾個機會試試新口味既肥仔水。-怕甜所以嗌左半糖少冰,半甜已經像正常的甜度。古早味係形容某一種紅茶既味,有種濃醇茶香,係好特別嘅味,古早紅茶係解台灣既熟成紅茶。奶茶味挺濃,茶香味真係幾出。珍珠係用左黑糖珍珠,有掛杯既效果,黑糖珍珠配奶茶一樣咁好味,可能係紅茶既回甘澀味中和左黑糖珍珠既甜味,同埋黑糖味唔係得死甜。珍珠煮得非常出色,有Q彈又煙韌。另外,欣賞佢用碎冰沖野飲,d冰會好快融曬,唔會飲飲下杯野會越黎越淡味-地址: 尖沙咀厚福街宏生大廈地下D1舖-推介指數👍🏻👍🏻👍🏻抵食指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為滿分)-#hkfoodiewithlove_drink#hkfoodiewithlove_bubbletea
 小黑糖 古早味珍珠奶茶 @ $24

怕甜所以嗌左半糖少冰,半甜已經像正常的甜度。

地址: 尖沙咀厚福街宏生大廈地下D1舖
推介指數👍🏻👍🏻👍🏻
抵食指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
(5個👍🏻為滿分)
#hkfoodiewithlove_drink
#hkfoodiewithlove_bubbletea
2019-08-03
外賣自取
其實小編為左減肥已經好耐無飲肥仔水啦 但呢間好多人大讚嘅小黑糖一於試下:)--------⭐小黑糖珍珠厚鮮奶($32)呢個皇牌飲品用上4.3牛乳 再加想上手打奶霜 飲落好濃好厚 仲有好勁嘅奶香湧出黎💞😂啱晒我呢個牛奶控🙈珍珠有咬口 黑糖甜度都適中 唔會死甜 飲完之後牛奶嘅味仲喺口入面久久不散💞-------⭐古早味珍珠奶茶($24)奶茶飲得出有茶嘅苦澀味 唔會得個甜字🙈珍珠同樣好有咬口😁-------總括黎講水準唔錯🙈而且店員好有禮貌仲好貼心💞大家去開就不妨試下😁-------價錢:$24-$32-------評分(10分滿分)味道:9賣相:7性價比:7回頭率:8-------店舖資料名稱:小黑糖地址:尖沙咀加拿分道45-47號宏生大廈地下D1號鋪前往方法:尖沙咀站B1出口
--------
⭐小黑糖珍珠厚鮮奶($32)
-------
⭐古早味珍珠奶茶($24)
奶茶飲得出有茶嘅苦澀味 唔會得個甜字🙈珍珠同樣好有咬口😁
價錢:$24-$32
-------
評分(10分滿分)
味道:9
名稱:小黑糖
地址:尖沙咀加拿分道45-47號宏生大廈地下D1號鋪
前往方法:尖沙咀站B1出口
2019-08-12
3 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
2019-08-09 41 瀏覽
返工悶悶地 梗係order杯嘢飲返來消下暑啦~ 係網上外賣平台 落order 半個鐘就到。平時飲奶茶最驚係小甜完之後都係好甜 但呢杯紫薯於你唔會~味道啱啱好飲前搖一搖 均勻返甜度~蓋紙唔係一般嘅塑料紙 而是類似於布紙 好特別~
飲前搖一搖 均勻返甜度~
紫薯於難
蓋紙唔係一般嘅塑料紙 而是類似於布紙 好特別~
外賣送餐
2019-08-02 51 瀏覽
位置於尖沙咀厚福街人流超多的地方,店鋪雖然不大,但店內有一少處地方拍照📷點了一杯古早味珍珠奶茶$24(少甜),奶茶味挺濃的👍🏻小甜已經像正常的甜度,味道不錯,珍珠也Q彈的✨✨✨店員的服務也不錯,下次會再來點其他飲品❤️
店員的服務也不錯,下次會再來點其他飲品❤️
2019-08-02 35 瀏覽
無飲黑糖珍珠好耐今日突然間好想飲!!啲同事又話一齊飲 所以地就決定嗌food panda la! 仲要免運費添!!我地嗌左幾杯唔同嘅野飲有古早味奶茶(微糖少冰)小黑糖珍珠厚鮮奶(半糖 冰量固定)小黑糖珍珠鮮奶 (半糖 冰量固定)仲有泰好喝歐蕾珍珠 (微甜)啲黑糖珍珠好好咬黑糖同奶配合得岩岩好唔會太膩 黑糖亦都唔會搶左風頭就算我食完成個lunch飲埋都覺得okay唔會覺得太飽加埋網上外賣平台 咁方便真係岩晒我地office班懶人!!
無飲黑糖珍珠好耐
今日突然間好想飲!!

我地嗌左幾杯唔同嘅野飲
有古早味奶茶(微糖少冰)
小黑糖珍珠厚鮮奶(半糖 冰量固定)
小黑糖珍珠鮮奶 (半糖 冰量固定)
仲有泰好喝歐蕾珍珠 (微甜)

啲黑糖珍珠好好咬
黑糖同奶配合得岩岩好
唔會太膩 黑糖亦都唔會搶左風頭
就算我食完成個lunch飲埋都覺得okay
唔會覺得太飽

加埋網上外賣平台 咁方便
真係岩晒我地office班懶人!!
外賣送餐
2019-08-02 23 瀏覽
1️⃣古早味珍珠奶茶價錢$24奶茶飲落好香👍🏻而且唔會太甜😆加上煙韌又甜甜地既珍珠完全是台灣的味道😍2️⃣荔枝番石榴冰沙價錢$30呢杯絕對係解渴之選❤️清甜既荔枝加上番石榴味道十分之夾👍🏻飲落勁冰涼🤣爽呀🤩
1️⃣古早味珍珠奶茶

味道十分之夾👍🏻
飲落勁冰涼🤣
爽呀🤩
2019-07-30 28 瀏覽
岩岩開,都無時間食呀,但今次自己排隊飲,呢杯夏日之選,多冰,係夏天算爽嘅,甜度適中啦,奶味唔算太重,而糖漿都唔太多,但唔會係水味,份量夠大杯!不過,記得好似比唔到支付寶,要現金呀

不過,記得好似比唔到支付寶,要現金呀

2019-07-28 51 瀏覽
食完飯見有D口渴, 於是就上OPENRICE睇下附近有D咩飲品店, 好彩有睇到OPENRICE咋, 發現而家做緊優惠, $20就可以購買「百香柳橙冰沙」700ml一杯 (原價$30),做左位精明消費者落完單等左一陣就有,百香柳橙冰沙飲落味道清新,甜度適中,佢橙同埋百香果配搭比例做得幾好,唔會蓋住對方,同埋真材實料,真係飲到百香果D種子架今個夏天都算幾熱,飲返杯冰沙可以即時降下溫,成個人都舒服晒 ! 同埋杯野飲有成700ML, 都幾大杯下! 今次呢個優惠認真超值, 希望可以定期做優惠推廣唔同飲品, 咁就可以不斷試下唔同口味店內設有打卡位,影埋相呃LIKE一流啦

百香柳橙冰沙

店內設有打卡位,影埋相呃LIKE一流啦

2019-07-24
5 分鐘 (堂食)
百香柳橙冰沙
2019-07-20 120 瀏覽
今個夏天都比較熱,出親街都流晒汗,咁就當然想飲返杯凍杯降下溫消暑下行過見到間小店,咁就入去幫襯試下先見佢MENU分左唔同系列,有小黑糖系列、經典醇茶、歐蕾系列、濃香奶茶、特色調茶,同冬季限定。咁我今次就揀左 桂花烏龍($24) 試下桂花烏龍,落完單等一陣就有得飲。飲落去淡淡烏龍同淡淡桂花味,味道不過不失,算係幾清新,但如果桂花味濃d會好飲d。同埋杯野個SIZE稍微細杯左少少,如果可以大多DD就更加好埋單$24題外話: 因為我當時2隻手都拎住D野,店員見到就幫我拮埋枝飲管,服務細心,值得一讚
行過見到間小店,咁就入去幫襯試下先
桂花烏龍
桂花烏龍

埋單$24

2019-07-14
5 分鐘 (堂食)