2024-02-29
今次同朋友們一齊去到尖沙咀食烤魚,就揀咗呢間小魚兒,餐廳環境舒適,地方好大,用QR code 落單,方便又快捷,仲有得自選食物辣度同麻度,好正!鮮花椒BB豆花烤魚 (BB辣+小麻)選了江團魚,魚肉質比較鮮嫩滑肥美,多肉少骨!湯底揀咗鮮花椒BB豆花,個人覺得叫BB辣+小麻已經好夠,因為會愈煮愈辣,所以最後出嚟嘅味道岩岩好。江團魚同花椒一齊煮,令到湯底更香更惹味,入面仲有少量配菜,滑嫩豆花、雲耳、薯粉等等。湯底整體偏濃味,適合喜歡重口味的人。煮耐少少的話,會令江團魚更加入味。另外,仲可以再點多配料入去,打埋邊爐仲正。我哋仲有點海帶結、風琴豆腐、日本芋絲結,全部都係火鍋必秘配料。特別係風琴豆腐,會吸收晒湯汁,入口有濃濃嘅花椒豆花湯嘅香味!如果平時食到大辣嘅話,不妨挑戰一下再叫辣戰。
麻辣凉拌魚皮餐廳好貼心,有唔同辣度可以揀,而且份量十足。今次點咗小辣,魚皮爽口彈牙,配上秘製麻辣汁,好惹味!燒茄子香氣十足嘅蒜香燒茄子,茄子口感軟綿綿,蒜香味濃郁,非常惹味!蒜蓉燒生蠔(3隻)陣陣飄香嘅蒜蓉燒生蠔,吃入口完全唔腥,仲有鮮甜嘅味道,令人回味無窮。
鮮花椒BB豆花烤魚 (BB辣+小麻)
麻辣凉拌魚皮
燒茄子
蒜蓉燒生蠔(3隻)