餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

最近天氣轉冷❄️係時候食熱辣辣又暖身嘅麻辣烤魚 今次同屋企人去咗間麻辣烤魚名店食晚餐 餐廳超多菜式選擇 有烤魚、雞煲、酸菜魚、串燒等▪️爆漿鳳梨香辣豆花(+$18)我地點咗江團魚 條魚啖啖魚肉肥美厚實😍😍最重要係魚肉超嫩滑冇幼細骨 完全唔需要擔心雖然成日食烤魚 但係第一次試菠蘿作為配料🍍超香甜多汁 令味道冇咁辣 估唔到又好夾👍🏼👍🏼另外有豆腐、寬粉、萵筍等配料 夠晒足料可按個人喜好加配金菇、蓮藕片等等數十款配料▪️黃金魚皮鹹蛋黃控必試‼️每塊魚皮都十分鬆脆塊塊都沾滿鹹蛋黃醬 味道香濃 忍唔住係咁食😍▪️蒜蓉燒生蠔生蠔肥美 燒得剛剛好👍🏼👍🏼海量蒜蓉作為調味夠惹味 如果有辣味揀仲正😋▪️蜜桃紅茶點咗少甜少冰 甜度剛好唔會死甜👌🏼▪️竹蔗茅根食麻辣烤魚 必備下火飲品之一😂😂

▪️爆漿鳳梨香辣豆花(+$18)
我地點咗江團魚 條魚啖啖魚肉肥美厚實😍😍
最重要係魚肉超嫩滑冇幼細骨 完全唔需要擔心
雖然成日食烤魚 但係第一次試菠蘿作為配料🍍
超香甜多汁 令味道冇咁辣 估唔到又好夾👍🏼👍🏼
另外有豆腐、寬粉、萵筍等配料 夠晒足料
可按個人喜好加配金菇、蓮藕片等等數十款配料

▪️黃金魚皮

點咗少甜少冰 甜度剛好唔會死甜👌🏼

▪️竹蔗茅根
食麻辣烤魚 必備下火飲品之一😂😂
2023-12-23 72 瀏覽
食烤魚嘅首選🔥 依家咁凍超啱食 好暖‼️位置都超方便 尖沙咀地鐵站附近 成日經過心郁郁💓 食完烤魚就可以當邊爐咁打🍲❣️ 凌波魚 鮮花椒BB豆花 $378凌波魚肉質嫩滑肥美油份重✨煮得啱啱好 肉質嫩滑而且少骨啖啖肉 都唔使加其他配料💁🏻‍♀️ 烤魚上盤前已經煎香 魚皮好香好好食 充滿膠原蛋白🐟依家鍾意食青辣椒🫑 香味特別 易入口🥰呢款好似平時青椒 唔係辣椒咁辣 可以不斷食🌶 叫咗小辣中麻都no problem^^豆花好鐘意 好滑溜有豆香🥺仲有寬粉好正 超索味食幾條過下癮‼️❣️ 田園蔬菜拼盤 $88正呀有金菇勁索湯🤣 娃娃菜生菜 口感好爽脆 建議畢走啲油先再淥🥬❣️鹹檸七 $26解辣之選 有半嚿鹹檸篤下 打邊爐飲凍嘢好爽🍋❄️
食烤魚嘅首選🔥 依家咁凍超啱食 好暖‼️

解辣之選 有半嚿鹹檸篤下 打邊爐飲凍嘢好爽🍋❄️
鮮花椒BB豆花
  • 薯粉
  • 田園蔬菜拼盤
《小魚兒の食評》 by@ihungry.hk今日小編同大家介紹一間位於尖沙咀嘅小魚兒 @little.fish.hk ,小魚兒主打多款主打川菜有烤魚、麻辣香鍋,客飯套餐等等,烤魚口味款式多,配料選擇又夠豐富,仲要非常之重口味,非常之地道,鍾意食辣嘅朋友就唔好錯過🌶️!🔸『老壇酸菜鍋 - $268』一道美味嘅四川酸魚鍋,以鮮嫩多汁魚肉為主角🐟,魚肉無魚骨,而且肉質都非常之嫩滑兼肥美,搭配酸辣湯底,絕對係勁惹味🔥!除此之外,酸菜鍋裡面仲有豐富配料,包括寬粉、筍、豆芽菜等等,全部都酸辣吸晒湯汁,真係回味無窮👍!🔸『其他配菜』▶️滑牛肉 - $88▶️寛粉 - $36▶️娃娃菜 - $28▶️出前一丁- $28一路食酸菜魚,梗係要一路打邊爐,咁先夠惹味!小魚兒嘅配菜有好多,超過20款配菜任你揀,牛肉非常之嫩滑,每款蔬菜亦都非常之新鮮,最後落埋一個超吸湯汁嘅出前一丁同寛粉,絕對係劃上一個完美嘅句號😘!🤪iHungry開心指數味較重:8/10分
《小魚兒の食評》 by@ihungry.hk

🔸『老壇酸菜鍋 - $268』

🔸『其他配菜』
▶️滑牛肉 - $88
▶️寛粉 - $36
▶️娃娃菜 - $28
▶️出前一丁- $28

🤪iHungry開心指數味較重:8/10分
2023-12-20 61 瀏覽
小魚兒主打正宗烤魚,其實佢哋嘅雞煲亦都十分出色💕今次一試果然有驚喜,難怪星期三晚都全場爆滿!.▫️重慶雞煲 - 半隻🐓 $168辣度選擇中辣中麻,麻辣口味超正宗👍🏻食得出雞肉有足夠時間烹煮入味,麻辣湯底超濃郁,加水後成為火鍋湯底一流!.▫️安格斯肥牛 - 小份 🥩 $168肉質鮮嫩,肥瘦分布均勻,份量對於二人來講亦十分足夠👍🏻.▫️寬粉 $36特別推介大家要試一試加入寬粉,寬粉吸收所有湯汁後口感煙靭又濃郁,好味!.▫️ 𝐂𝐨𝐫𝐨𝐧𝐚 𝐄𝐱𝐭𝐫𝐚 𝐱 𝐋𝐢𝐦𝐞 𝐒𝐨𝐝𝐚 $78好飲又性價比高!滿滿一大杯嘅青檸梳打再加上細支裝啤酒,一杯已經夠飲足全程,兩者混合後亦唔會過甜🥰.💬整體食物水準高,整晚客人絡繹不絕,口味超正宗,值得一試🥰.Little Fish focuses on authentic grilled fish, but surprisingly, their chicken hot pot is also excellent 💕. No wonder the place is packed on Wednesday nights!.▫️ 𝐂𝐡𝐨𝐧𝐠𝐪𝐢𝐧𝐠 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧
▫️重慶雞煲 - 半隻🐓 $168
▫️安格斯肥牛 - 小份 🥩 $168
肉質鮮嫩,肥瘦分布均勻,份量對於二人來講亦十分足夠👍🏻
▫️寬粉 $36
💬整體食物水準高,整晚客人絡繹不絕,口味超正宗,值得一試🥰
▫️ 𝐂𝐡𝐨𝐧𝐠𝐪𝐢𝐧𝐠 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐇𝐨𝐭 𝐏𝐨𝐭 - 𝐇𝐚𝐥𝐟 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐢𝐨𝐧 🐓 $168
Opted for medium spiciness and numbness, the authentic flavor of the spicy and numbing broth is impressive 👍🏻. The chicken is well-cooked and flavorful, and the broth becomes an excellent hot pot base after adding water!
▫️ 𝐀𝐧𝐠𝐮𝐬 𝐁𝐞𝐞𝐟 - 𝐒𝐦𝐚𝐥𝐥 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐢𝐨𝐧 🥩 $168
Tender meat with a balanced distribution of fat and lean parts, and the portion is generous enough for two 👍🏻.
▫️ 𝐖𝐢𝐝𝐞 𝐑𝐢𝐜𝐞 𝐍𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞𝐬 $36
Highly recommend trying the wide rice noodles. They absorb all the broth, offering a chewy and rich taste. Delicious!
Refreshing and cost-effective! A large glass of lime soda combined with a small bottle of beer is enough for the whole meal, and the mix isn't overly sweet 🥰.
💬 Overall, the food quality is high, and the place is bustling with customers all night. The flavors are authentic and definitely worth a try 🥰.
2023-12-18 59 瀏覽
天氣一凍就會想食啲熱辣辣嘅野,烤魚一定係心水之一依間烤魚都食過好多次,一開始係因為有朋友係到做,介紹咗我黎食野之後係覺得味道唔錯所以想食烤魚的話都會諗起依間~今次見到上網訂位仲有折就更加抵食烤魚的話江團魚一定是我的首選~魚刺比較少,大骨頭為主,不怕卡魚刺而且就算魚肉煮久了口感依然滑嫩有豐富的魚脂香氣,重點是不會有魚腥味很適合作為烤魚的主角。之前我都是點剁椒湯底的,但今天想試試其他的就選了老壇酸菜~酸菜給很多厚厚一層鋪滿了整條魚,底湯夠酸夠辣,作為配菜的寛薯粉吸滿了湯汁,味道很濃,酸得很過癮朋友叫了白飯拌湯汁加魚肉一齊吃,超下飯~我也忍不住多吃了兩口飯一串兩隻的小鮑魚~醬香味很濃,鹹中帶微甜鮑魚彈牙爽口,味道口感都蠻不錯新鮮炸起很香~脆脆的炸衣加上爽彈的魷魚配上解膩的喼汁,很涮嘴的小吃
天氣一凍就會想食啲熱辣辣嘅野,烤魚一定係心水之一

烤魚

很適合作為烤魚的主角。

醬燒鮑魚

一串兩隻的小鮑魚~醬香味很濃,鹹中帶微甜
鮑魚彈牙爽口,味道口感都蠻不錯

椒鹽魷魚鬚

新鮮炸起很香~脆脆的炸衣加上爽彈的魷魚
配上
解膩的喼汁,很涮嘴的小吃

2023-12-18
烤魚
醬燒鮑魚
椒鹽魷魚鬚
  • 江團魚
  • 寬粉
  • 老壇酸菜魚
🔹️今日到尖沙咀 “小魚兒” 嘆吓酸菜魚🐟, 店內環境寬敝、設有多坐位, 食物款式多🤔有烤魚、酸菜魚、雞煲、BBQ類、煱物、甜品、套餐等等., 價錢親民💰服務稱心滿意👨‍💼👩‍💼🔸️蟲草花膠雞煲(半隻)🐔🥘份量可選一隻或半隻, 以滿滿的甘香蟲草花和大大隻充滿骨膠元花膠, 夠腍又夠滑 ~ 容易消化, 當然唔少得主角🐔肉質鮮香嫩滑, 加上濃郁湯底, 十分滋味😋🔸️老壇酸菜鍋🐟🍲以肥美鮮嫩幼滑的鱸魚片, 肉質厚實, 湯底以荽茜、蕎荀、酸菜、雲耳等材料, 絕不油膩Yummy, 值得Encore 👍🔸️日本扇貝🐚除了扇貝原有的鮮甜味道, 更吸收了湯底精華So good🤤🔸️鮮准山🧆新鮮有益、健脾之選👍🔸️咖啡☕️還有大大杯咖啡😆

🔸️蟲草花膠雞煲(半隻)🐔🥘

🔸️老壇酸菜鍋🐟🍲

🔸️日本扇貝🐚
除了扇貝原有的鮮甜味道, 更吸收了湯底精華So good🤤

🔸️鮮准山🧆
新鮮有益、健脾之選👍

🔸️咖啡☕️
還有大大杯咖啡😆

午餐
天氣涼涼地嘅時候,就會好想食雞煲、烤魚🤤今日想介紹呢間”小魚兒”比大家!性價比同埋食物質素都私心大推💯 💂🏻‍♀️《老壇酸菜豆花海爐魚》$308今次同娘娘兩個嗌咗一條老壇酸菜豆花海爐魚,條魚好大條,而且配料嘅份量好多,有洋蔥圈、滑豆花、芽菜、青瓜及薯粉等😍兩個人食一個鍋都已經好足夠。開火煲咗大概5至10分鐘之後,已經肉眼可見湯底變成金黃色!條魚肉質好鮮嫩,亦都唔多骨冇腥味,配埋呢個酸菜嘅湯底非常之開胃🥰識食嘅朋友仔可以嗌碗白飯撈個湯食!秘製烤魚有好多口味選擇,包括(麻辣味、花椒味、酸菜味、泡椒味及蒜香味等,每一款都各有特色)😝評分: 90/100💂🏻‍♀️《炸午餐肉粒》$68我哋嗌咗個小食,即叫即炸!一上碟就可以即刻食啦☺️我哋將佢放咗落酸菜湯到煮,淥一陣就食得,煮到外脆內軟又索哂汁,超好食~評分: 90/100💂🏻‍♀️《蒜香牛油燒扇貝(2隻)》$38除咗烤魚雞煲之外,呢間嘢都有啲燒烤可以嗌✌🏻我哋叫咗牛油燒扇貝,肉質新鮮,而且好多蒜蓉!重口味得來又唔會太鹹🍢評分: 80/100總結:如果喺尖沙咀行行吓街口痕想打個邊爐,食過烤魚!呢一間十分之推薦😍上到去其實都十分之滿座,兩個人嗌一個雞煲或者

💂🏻‍♀️《老壇酸菜豆花海爐魚》$308

評分: 90/100

💂🏻‍♀️《炸午餐肉粒》$68
評分: 90/100

💂🏻‍♀️《蒜香牛油燒扇貝(2隻)》$38
評分: 80/100

總結:
如果喺尖沙咀行行吓街口痕想打個邊爐,食過烤魚!呢一間十分之推薦😍上到去其實都十分之滿座,兩個人嗌一個雞煲或者一條烤魚份量非常足夠。

頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖
老壇酸菜魚
老壇酸菜魚
2023-12-17 21 瀏覽
冬天到喇,夜晚凍冰冰就好想食啲熱辣辣嘅野。食火鍋食到悶就建議食下烤魚!尖沙咀呢間烤魚好近地鐵站,十分就腳!今日午市時間黎,見到幾枱都係附近打工仔,佢地多數叫午市套餐,都係$4x仲送杯野飲,認真抵食😋不過我地今日想食烤魚,有4款魚,不過今日凌波同海爐魚都無,所以我地叫左江團魚,呢款魚油脂重啲,肥美啲~~烤魚入面仲有豆腐、瓜、豆芽、寬粉(勁入味!)、洋蔥、芫荽(可以走西)另外店仲有串燒,燒牛舌芯好食😋好香又夠味😛😛

另外店仲有串燒,燒牛舌芯好食😋好香又夠味😛😛
2023-12-16 29 瀏覽
今日同朋友去咗尖沙咀金馬大廈嘅小魚兒食烤魚,餐廳有好多座位,通風設備亦都足夠,入到去餐廳嗰時雖然好多枱都食緊滾到出煙嘅烤魚,但都唔會覺得好焗。因為朋友唔食得辣,我哋嗌咗豆品三重奏秘製醬香豆花口味做底,配bb辣其實都唔係幾食得出有辣味,不過秘製豆醬驚味得嚟唔會太鹹主菜嘅烤魚我哋揀咗江團魚,肉質肥美嫩滑,幾重魚油香,魚骨幾大條,好容易挑出來。配料有豆皮、豆卜同風琴豆腐,全部豆製品吸晒濃郁嘅湯汁,十分惹味,其餘仲有洋蔥、蒜蓉、芫荽、萵筍、豆腐同寬粉,另外仲可以嗌唔同嘅火鍋配料加落去一齊食,選擇嘅數量都算多。另外仲嗌咗兩杯嘢飲,竹蔗茅根水唔太甜,幾足料,飲完心理上覺得可以下火,熱薑蜜飲落去都好舒服,幾有潤喉感。📍尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊

📍尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓
熱薑蜜
豆品三重奏秘製醬香豆花口味配江團魚
竹蔗茅根水
熱薑蜜
平時經過都想試吓呢間小魚兒,聽講啲烤魚同雞煲都好惹味。海鱸魚-黃金蒜香魚($308)今次三個人就叫咗烤魚,而我哋唔係好食得辣,所以叫咗呢個蒜香味,一樣都好惹味🤣另外當然都有叫唔同配菜,價錢我覺得都幾相宜。田園蔬菜拼盤($88)鮮腐竹($33)豆皮($30)黑王豬腩片($108)寬粉($36)呢度嘅食物都幾多元化,仲有好多款唔同串燒同炸物,真係好啱一班朋友傾偈食飯。呢兩款串燒都可以揀唔同味道,孜然味就最香最惹味。燒牛舌心串($38)燒雞軟骨(2串)($58)炸香芋地瓜丸($43)打邊爐最重要仲有嘢飲,啤酒、酒精、水果茶、梳打都齊備,啱晒唔同口味嘅大家。金桔檸檬百香果茶($42)朝日啤酒(杯)($68)咸檸梳打($26)btw呢度仲愈夜越多人食,記得預先訂位😆
平時經過都想試吓呢間小魚兒,聽講啲烤魚同雞煲都好惹味。

海鱸魚-黃金蒜香魚($308)

另外當然都有叫唔同配菜,價錢我覺得都幾相宜。
田園蔬菜拼盤($88)
鮮腐竹($33)
豆皮($30)
黑王豬腩片($108)
寬粉($36)

呢兩款串燒都可以揀唔同味道,孜然味就最香最惹味。
燒牛舌心串($38)
燒雞軟骨(2串)($58)
炸香芋地瓜丸($43)

金桔檸檬百香果茶($42)
朝日啤酒(杯)($68)
咸檸梳打($26)

btw呢度仲愈夜越多人食,記得預先訂位😆
✨極品鮑魚雞煲-半隻雞🐓、4隻鮑魚(?)、👶🏻BB辣、小麻🤏🏽-雞肉好多舊,鮮嫩多汁,肉質真係好嫩滑😋😚雞皮有微微嘅焦香~配上雞煲嘅醬汁+大量芫荽真係好正,唔會好油膩,係幾開胃‼️裡面仲有唔止4隻鮑魚,鮑魚唔會話好入味,質地煙靭可口。食淨啲雞骨就加豬骨湯 打邊爐😍🍲!✨安格斯肥牛(細)牛肉切得好靚🐮~牛本身嘅味已經好香濃,無需配調味料👍🏻肉感好強,脂肪唔會太多,好食到我地追住嚟食😳😳最鍾意呢個肥牛🐮💕✨2隻蒜香牛油燒扇貝係唯一叫咗嘅BBQ系列🙈🤣扇貝唔算超大粒,味道鮮嫩同鮮甜,用蒜粒同牛油燒扇貝令佢變得香口😋。✨米線想講呢個雞煲邊爐米線超好食,好食過譚記米線😳👍🏻‼️冇後悔嗌米線🍜。拎米線喺碗 加埋湯食先好食🌶️。食第二碗為咗轉下口味 落埋扇貝淨低啲蒜香牛油落碗米線度😂,超正🙈🙈✨香檳葡萄乳酸爆珠梳打我欣賞呢種葡萄味完全唔似咳藥水味🍇成杯Soda就係酸酸甜甜,一粒粒爆珠增加呢杯特飲嘅口感🥂
✨極品鮑魚雞煲
-半隻雞🐓、4隻鮑魚(?)、👶🏻BB辣、小麻🤏🏽-

✨安格斯肥牛(細)

✨2隻蒜香牛油燒扇貝

✨米線

✨香檳葡萄乳酸爆珠梳打
自從買咗車之後就經常渣車周圍去搵食😋平時係金馬倫道附近做Facial見到有間餐廳叫【小魚兒】個名幾特別,今日放工search下原來係食烤魚、雞煲、酸菜魚,啱哂超鍾意食辣嘅我🤤放工就渣車去食la~🐟江團魚 $348依到出名烤魚、雞煲同酸菜魚,最後揀咗江團魚主打肉質肥美、油份重、含膠原蛋白,女士們最啱食,我幫佢改咗個名叫「美顏魚」,一邊食烤魚一邊補充膠原蛋白。烤魚口味就揀咗老壇酸菜豆花,咁就好似可以一次過試哂2款主打菜。可以自選辣度同麻度,配料都好豐富有:芫荽、豆芽、豆花、洋蔥、木耳、寬粉、蔥花、蒜,一樣可揀選不要任何一項或幾項配料。🌶️老壇酸菜豆花口味真係超推介👍🏻湯底好夠味,完美表達酸、麻、辣,然後又食得出湯底係經過熬製果種老火湯味,超多酸菜配料係每一啖都食到酸菜,烤魚魚皮好香,醬汁烤到好入味,魚肉好嫩滑,肉質真係好肥美,勁滿足😋🥬娃娃菜 $38每次都會叫「火鍋好朋友」娃娃菜,清新鮮甜,索哂湯底勁入味🤍荔枝乳酸爆珠梳打 $38酸酸甜甜好夾食辣嘢飲,梳打超解渴🍇香檳葡萄乳酸爆珠梳打 $38巨峰提子飲得多,香檳葡萄味道更高級,真係似飲緊香檳小魚兒(尖沙咀店)📍地址:尖沙咀金馬倫道16號金馬大

🐟江團魚 $348

🥬娃娃菜 $38
每次都會叫「火鍋好朋友」娃娃菜,清新鮮甜,索哂湯底勁入味

🤍荔枝乳酸爆珠梳打 $38
酸酸甜甜好夾食辣嘢飲,梳打超解渴

🍇香檳葡萄乳酸爆珠梳打 $38
巨峰提子飲得多,香檳葡萄味道更高級,真係似飲緊香檳

小魚兒(尖沙咀店)
📍地址:尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓
2023-12-12
3 分鐘 (堂食)
  • 江團魚
  • 老壇酸菜豆花江團魚
#港女覓食到尖沙咀天氣開始轉涼,就會想食熱辣辣嘅野食😍於是今日嘅晚餐就同友人去食烤魚啦~✨炭火風味烤魚(~800-900g) $308我們選擇了海鱸魚,食落肉質細嫩,魚肉厚身,真係啖啖肉!另外烤魚口味選擇了活火山泡椒剁椒豆花(中麻中辣)一上枱勁大盤,入面仲有少量配料,有青瓜、芽菜、木耳、薯粉等。個湯底仲會隨着時間烹煮,味道會愈來愈重,會愈來愈惹味和愈來愈辣。✨安格斯肥牛(細) $168脂肪分佈適中,厚薄適中~✨炸午餐肉粒 $68熱辣辣上枱,唔洗放落個烤魚到即食都得👍🏻✨稻庭烏冬 $33個湯底咁惹味,一定要加個烏冬落去煮煮佢,烏冬會吸收咗湯㡳嘅味道,辣得很過癮!✨檸檬可樂 $26食完辣野飲可樂係解辣一流😆兩個人食黎講一定夠食,而且份量都唔細架~餐廳職員很細心會時刻留意火鍋湯底夠不夠湯,而且會定時加湯☺️✨總結人均消費💸:$660/2人 (餐廳另收加一服務費)味道:🌕🌕🌕🌕🌑份量:🌕🌕🌕🌑🌑服務:🌕🌕🌕🌕🌑 質素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴 小魚兒 (金馬大廈) (尖沙咀)📍尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::
#港女覓食到尖沙咀

天氣開始轉涼,就會想食熱辣辣嘅野食😍
於是今日嘅晚餐就同友人去食烤魚啦~

✨炭火風味烤魚(~800-900g) $308
我們選擇了海鱸魚,食落肉質細嫩,魚肉厚身,
真係啖啖肉!
另外烤魚口味選擇了活火山泡椒剁椒豆花(中麻中辣)

✨安格斯肥牛(細) $168
脂肪分佈適中,厚薄適中~

✨炸午餐肉粒 $68
熱辣辣上枱,唔洗放落個烤魚到即食都得👍🏻

✨稻庭烏冬 $33

✨檸檬可樂 $26
食完辣野飲可樂係解辣一流😆

兩個人食黎講一定夠食,而且份量都唔細架~

✨總結
人均消費💸:$660/2人 (餐廳另收加一服務費)
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
份量:🌕🌕🌕🌑🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑

🍴 小魚兒 (金馬大廈) (尖沙咀)
📍尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓

#hkfoodie#eat#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover#foodholiceatdiary #foodielife #尖沙咀美食
#尖沙咀烤魚#小魚兒

2023-12-14 31 瀏覽
ෆ 小魚兒 ෆ 天氣開始涼涼哋就想食啲熱辣辣嘅嘢🫶🏻今次去咗尖沙咀試呢間麻辣大師🌶️餐廳有超多選擇 有烤魚雞煲串燒等等✨我哋喺雞煲同埋烤魚之間抉擇咗好耐最後我就試咗佢哋個雞煲 超惹味( ⸝⸝⸝⁼̴́◡︎⁼̴̀⸝⸝⸝)四個人食都好夠 仲有好多份量好足椒鹽炸金菇好脆口 當餐前小食食勁啱最鍾意係佢個蒜蓉茄子🍆大大舊茄子 好滿足下次要返轉頭試佢個烤魚先得!! ෆ 小魚兒 ෆ 尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓#hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #foodiegraphy #foodlovers #foodstagram #happysharing #hkfood #foodphotography #foodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #momofoodie #香港美食 #美食 #吃貨 #相機食先
ෆ 小魚兒 ෆ

天氣開始涼涼哋就想食啲熱辣辣嘅嘢🫶🏻
今次去咗尖沙咀試呢間麻辣大師🌶️

餐廳有超多選擇 有烤魚雞煲串燒等等✨
我哋喺雞煲同埋烤魚之間抉擇咗好耐
四個人食都好夠 仲有好多份量好足
椒鹽炸金菇好脆口 當餐前小食食勁啱

最鍾意係佢個蒜蓉茄子🍆大大舊茄子 好滿足
下次要返轉頭試佢個烤魚先得!!

ෆ 小魚兒 ෆ
尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓

2023-12-13 35 瀏覽
呢間小魚兒已經食過三次一開始係朋友介紹嚟食烤魚但係我覺得比較之下唔及尖沙咀另一間好食諗住都唔會再幫襯呢一日朋友又話要食呢間午餐好啦又試吓啦上到去已經坐滿哂人要等一陣大概五至十分鐘坐低啲位都幾迫又冇咩空位放袋我order咗嗰口水雞飯好奇怪佢選單度少咗飯係唔可以再走其他嘢我真心鐘意食滑雞辣到我流鼻水但又忍唔住口啲雞好滑個汁都好好味少飯咗其實我都食唔哂朋友叫咗個中辣嘅米線佢話以前食到今日唔知點解辣到食唔到好彩加咗$15有碟菜呢間嘢真係勁抵食
呢間小魚兒已經食過三次
一開始係朋友介紹嚟食烤魚