餐廳: 小雨天 (葵涌廣場)
資訊:

2005-03-29 16 瀏覽
呢間鋪成日都好多人等位~~D位好迫~~真係唔掂跟住最近加左價~~所以本來好抵食~依家就差唔多~~講特別又無咩特別~~ 不過一碗就有好多, 兩個人SHARE 就差唔多~~
呢間鋪成日都好多人等位~~D位好迫~~真係唔掂
2005-03-09 14 瀏覽
記得以前初初食小鍋米線, 真的愈食愈上癮,d湯底正, 配菜又正, 鍾意食佢d酸菜同埋肉碎,但現在唔知係咪佢d客多到唔休做呢, d質素真係差左, 食米線除左湯底緊要, 米線本身都好緊要, 但係佢現在d米線好林, 沒有以前的口感, 咁仲未算, 試過有兩次佢遞鍋米線上檯時,d米線仲唔夠熱, 要我叫廚房再整過, 希望佢地能夠做番以前的質素咁就好, 最好就注意下衛生情況啦......唔係佢就加價加得唔合理啦! 過年後佢地已經每款食物加了$2蚊呢~
記得以前初初食小鍋米線, 真的愈食愈上癮,
d湯底正, 配菜又正, 鍾意食佢d酸菜同埋肉碎,
但現在唔知係咪佢d客多到唔休做呢, d質素
真係差左, 食米線除左湯底緊要, 米線本身都
好緊要, 但係佢現在d米線好林, 沒有以前的
口感, 咁仲未算, 試過有兩次佢遞鍋米線上檯時,
d米線仲唔夠熱, 要我叫廚房再整過, 希望佢地
能夠做番以前的質素咁就好, 最好就注意下衛生
情況啦......唔係佢就加價加得唔合理啦!
過年後佢地已經每款食物加了$2蚊呢~
2005-02-14 10 瀏覽
呢間鋪頭由細做起, 當初只係一個細鋪, 做到宜家5 鋪相連, 厲害!!厲害之處係佢o既米線抵食, 同夠辣, 而且我最鐘意佢個骨湯米線讚佢係價錢相宜, 抵食大件彈佢就係味道重, 一定要飲野解渴

讚佢係價錢相宜, 抵食大件
彈佢就係味道重, 一定要飲野解渴
2004-12-27 7 瀏覽
嗌左個小鍋米線, 有芽菜有酸菜有肉碎仲有加三蚊既腐竹.碗野算唔差, 最鍾意d 腐竹滑嘟嘟, 唔會另外搵d汁煮.不過環境真係唔好, 雖然冇咩野俾我見到, 佢俾我既感覺好污糟.
嗌左個小鍋米線, 有芽菜有酸菜有肉碎仲有加三蚊既腐竹.
碗野算唔差, 最鍾意d 腐竹滑嘟嘟, 唔會另外搵d汁煮.
(非會員)
2004-11-06 16 瀏覽
記得第一次去食既時候佢俾我既印象幾好,因為我鍾意佢地小鍋米線既湯底,有香濃的胡椒味。但之後去食就冇咁好喇,一來食物質素下降,二來衛生實在麻麻,再加上環境唔舒適。不過價錢ok,所以仍會幫襯。
2004-08-05 11 瀏覽
甚少係葵芳搵食,適逢跟同學們打滾,他們說得上經濟兼味道唔錯就一定要試下哩樹喎。我叫左上海麵加兩個“食送”連野飲(中辣),三十蚊有找,味道麻麻...地方細細又擠逼,坐得好唔舒服,有o的位都幾熱幾焗下o架!全場爆滿,人山人海,都幾誇o架!上到果層,跟隔離o既「一泡而紅」各不相讓,互立生意。個feel真係有點似羅湖商業城o架!好想食阿媽煮o既上海麵添~

好想食阿媽煮o既上海麵添~
同意下面既食家, 2既米線都係$23 .一坐底, 張都冇人抹過, 好DIRTY !最衰係油菜得一款!另肉碎泡飯冇味, 好似食白泡飯一樣...佢D 野一味得個大字, 唔好味叫人點再幫襯!反而位就鬆動D ,2個人都可坐4人!仲有.. ... 佢搵員工係電梯拉客, 搞到好似商業城咁! 好CHEAP 呀!
同意下面既食家, 2既米線都係$23 .

一坐底, 張都冇人抹過, 好DIRTY !
最衰係油菜得一款!

另肉碎泡飯冇味, 好似食白泡飯一樣...
佢D 野一味得個大字, 唔好味叫人點再幫襯!

反而位就鬆動D ,2個人都可坐4人!

2004-05-30 15 瀏覽
17蚊一煱米線,加餸都是公價三蚊一款,唔加餸都夠飽,因為本身一煱都有好多配料,加一杯冷or熱飲都是加5蚊,而份量大過一般茶餐廳,所以有好多人幫襯。
2004-05-28 15 瀏覽
豬軟骨湯飯:豬骨湯底,配紹菜一鍋鍋上(都幾大兜),另有一碗白飯跟,感覺上覺得好底食,豬軟骨有四五塊,有小朋友手掌咁大塊喇,味道略為淡.D骨好淋好脆.肥瘦適中,另外仲有豬骨筒湯飯,酸菜肉碎湯飯都o係$25蚊,如果想飲野要加$5-$15不等.雲南過橋米線:$17蚊一碗,每款(食送)加$3蚊.都o係一鍋鍋上,除了大兜之外,買相幾豐富.(因我加了雲耳及雞肉)味道就普普通通.總結o黎講,比我想像中好.
豬軟骨湯飯:豬骨湯底,配紹菜
雲南過橋米線:$17蚊一碗,每款(食送)加$3蚊.
(非會員)
2004-03-23 13 瀏覽
我只幫襯過一次,但應該唔會再去!食過一次上海麵,味道偏淡麵身淋....食到我扁晒嘴,之後要買雞蛋仔吃
我只幫襯過一次,但應該唔會再去!
食過一次上海麵,味道偏淡麵身淋....
食到我扁晒嘴,之後要買雞蛋仔吃
2004-03-23 41 瀏覽
如果你要去呢間食,倒不如去隔離o個間食...隔離o個間係一泡而紅的媽媽水餃...裡面o既泡飯好足料,擔擔麵OK,水餃都好美味!!!不論環境、乾淨、味道、服務各方面都一定好得過小雨天...大家不妨試試!!!
如果你要去呢間食,倒不如去隔離o個間食...
隔離o個間係一泡而紅的媽媽水餃...
裡面o既泡飯好足料,擔擔麵OK,水餃都好美味!!!
不論環境、乾淨、味道、服務各方面都一定好得過小雨天...
大家不妨試試!!!
2004-03-10 33 瀏覽
我每日都會去葵芳陪我男友食晏...有日走o左去呢間食,一去到就已經有好多人...食完之後,就發覺d麵食冇乜特別...雖然唔係差,亦都唔算係上上之選囉!
我每日都會去葵芳陪我男友食晏...
有日走o左去呢間食,一去到就已經有好多人...
食完之後,就發覺d麵食冇乜特別...
雖然唔係差,亦都唔算係上上之選囉!
2004-02-16 14 瀏覽
非常好生意,勁多人食。我都試過一次,好就唔叫得,不過都唔係太差� 。
非常好生意,勁多人食。
我都試過一次,好就唔叫得,不過都唔係太差� 。
2004-02-16 22 瀏覽
車仔麵形式既米線<br />碗野冇記錯好似17元,有芽菜酸菜同埋唔記得乜野,其他每樣餸 加三元.<br />加左腩肉同豆卜,碗野用小鍋上,但唔覺有乜特別,d味道十分普通,腩肉又肥得滯.<br />而且餐具油立立,都唔知點洗,我都要用紙巾卒過先敢用.<br />總結兩個字:唔得<br />
車仔麵形式既米線<br />
總結兩個字:唔得<br />