2007-01-02
我同兩個朋友於一個星期四下午六點半去到食, 因為仲早, 唔係好多人, 唔洗等就有位. 我地叫左一個回鍋肉, 一碟麻辣牛柳, 一打鍋貼. 朋友集碟唔係好乾淨, 用茶洗唔走, 惟有叫佢換過啦, 叫左兩次先有人換.等左十分鐘左右, 回鍋肉上黎, 都幾好食, 不過好油. 叫左幾碗飯, 不過上黎時已經食左半碟啦. 食完回鍋肉, 佢都收返隻碟, 其他既菜都未黎, 不過唔趕時間, 我地就唔摧佢啦. 終於食完回鍋肉之後十五分鐘, 隔離枱都黎齊野, 我地摧佢, 再要等多十分鐘先有碟牛肉食, d飯都凍哂啦. 麻辣牛柳都幾好食, 不過唔夠辣同埋好乾, 叫左好多次佢地先黎加水, 態度差到離譜.食完牛柳, 佢碟都收左, 都未見鍋貼, 我地今次不停咁摧佢啦, 點知十幾分鐘後, 隔離另一張枱叫既回鍋肉上時, 佢地又拎一碟回鍋肉黎. 我地話係要鍋貼, 佢就好嬲咁拎返入去. 再過十幾分鐘, 終於有鍋貼食啦, 點知呢, 仲燶過d人塊面, 但係外面燶, 裡面係凍既, 難食死啦.呢餐飯食左$130左右, 不過就要成2個鐘, 打死我以後都唔返去.