餐廳: 小越廚
資訊:

2023-03-23 40 瀏覽
荃灣真係有好美食🤩最近去咗一間東南亞小店-小越廚🍴餐廳提供各款經典東南亞湯底粉麵飯,好似牛骨清湯、泰式椰汁番茄湯、馬來椰香咖哩喇沙、泰式冬蔭公、泰式椰香咖哩飯、馬來叻沙等等🤩另外有多款小食、法包等,食物種類多🥳🐮招牌火車頭湯河入面有牛筋、美國肥牛片、牛筋丸🐮每日以大量越式香料及新鮮牛骨熬製而成🐄湯底味道香濃,牛筋丸牛味濃,爽口彈牙😛牛肉嫩滑🐮另可選湯檬粉或者湯飯🤩🍜馬來叻沙湯粉另外兩碗叫咗馬來叻沙湯粉🍜 濃厚椰奶同咖哩味,再滲出陣陣蝦香味🦐非常惹味😋雞髀肉、香茅豬扒、香茅豬頸肉、雪花肥牛,我哋揀咗香茅豬扒同豬頸肉🐷非常足料👍🏻湯麵沾滿叻沙味道非常入味😛🍞咖央多士外層烘得香脆🍞中間塗上咖央醬同厚切牛油🧈咖央帶有蛋香同椰香味🥥香甜可口,但又唔會好甜同漏,甜度適中🥳

🐮招牌火車頭湯河

🍜馬來叻沙湯粉

🍞咖央多士

2023-03-20 34 瀏覽
呢條食街有好多餐廳可以選擇,見到呢間小店都幾多人入去,所以就揀咗呢間食啦。佢嘅吉列豬扒、海鮮春卷、雞翼同好出色,仲有越南扎肉好足料,係咬到一啲肉末,檬粉同湯底都好夾,喇沙嘅椰香味十足,二人餐性價比高,呢間小店係人來人往㗎😁二人餐有兩款粉面,仲可以選擇咖喱㗎!三款小食入邊,蒜香雞翼、河內炸春卷、越式扎肉,都係好好嘅選擇,本身想追加越式法包,但係呢個餐仲有兩杯飲品,都已經好飽肚,所以唯有下次先食啦。好多街坊幫襯~#亂入小店有驚喜#小食好好味#越南餐廳#元朗美食

好多街坊幫襯~

#亂入小店有驚喜
#小食好好味
#越南餐廳
#元朗美食
2023-03-10
2023-03-20 31 瀏覽
荃灣真係好多嘢食,尤其是啲出色嘅隱世小店🤩!呢間店位置就比較偏少少,幾乎俾啲車房遮蓋咗佢,地方又唔算大,總共十張枱左右。晚市時間過到嚟,堂食keep住坐滿人,仲有唔少外賣單,門口keep住有客人等位就知呢間店有幾獨特吸引!嘢食抵食大份而且味道好出色,確實係一間回頭率幾高嘅小店!😳------------------------------🦀◖蕃茄蟹膏湯檬粉◗ $58配料方面有扎肉、蕃茄、豆卜、墨魚丸,大大碗咁,湯檬比較掛汁,吸晒湯頭嘅精華~蟹膏湯底好濃郁,質感好濃厚黏稠,蟹膏嘅鮮味同埋甘甜味道好出,忍唔住飲晒佢!🥖◖越式椰香黃咖喱法包配雞髀扒◗ $56店家好貼心,可以揀飯/法包/湯河/湯檬/撈檬,識揀梗係揀法包!法包烘得外脆內軟,連埋佢啲黃咖喱食真係一流!雞髀扒嘅份量都唔少,有5-6大嚿,而且肉質軟滑煮得一啲都唔乾柴!🫔◖米紙蝦卷◗ $58米紙卷肥嘟嘟咁,包咗檬粉、青瓜、紅蘿蔔、豬頸肉同埋大大隻鮮蝦,好足料;點埋佢秘製嘅酸辣汁,醬汁幾夠辣又唔會覆蓋米紙卷嘅味道,而且米紙煙靭又彈牙,好出色好惹味!佢同出面食嘅米紙卷有少少唔同,冇咗香茅,唔太接受到嗰種香料味嘅朋友都會鍾意,仲加入咗肉鬆,鹹
🦀◖蕃茄蟹膏湯檬粉◗ $58

🥖◖越式椰香黃咖喱法包配雞髀扒◗ $56

🫔◖米紙蝦卷◗ $58
米紙卷肥嘟嘟咁,包咗檬粉、青瓜、紅蘿蔔、豬頸肉同埋大大隻鮮蝦,好足料;點埋佢秘製嘅酸辣汁,醬汁幾夠辣又唔會覆蓋米紙卷嘅味道,而且米紙煙靭又彈牙,好出色好惹味!佢同出面食嘅米紙卷有少少唔同,冇咗香茅,唔太接受到嗰種香料味嘅朋友都會鍾意,仲加入咗肉鬆,鹹鹹甜甜咁~大推!

🍢◖順化炭燒豬肉串◗ $39
一份有四串,外表有啲似蔗蝦,將啲豬肉打成肉泥再包裹住支粗竹簽。咬落有豬油香味,點埋酸辣醬,可以中和返膩感~

🧋◖泰式奶茶◗ +$8
外面有啲泰奶飲落好甜,呢杯又唔會唔太甜,飲落唔會澀,帶有淡淡嘅奶香~

🍧◖龍眼冰◗ +$8
呢杯偏甜,有機會本身龍眼肉甜,再加糖,感覺好似落多咗糖咁!

🌟Encore指數:9/10
同朋友👱🏻‍♀️一齊喺荃灣西附近,肚餓要食嘢,大家諗住簡單快脆食一餐,於是就決定行吓睇吓有乜小店,行吓行吓,見到呢間越南🇻🇳餐廳,睇吓餐牌,似乎幾啱食,咁就入咗去開餐😆$58 嘅「米紙蝦卷」:有四件,每一件都非常大件🤩,呢個應該係越南菜🇻🇳,用越南米紙包住 紅蘿蔔絲、青瓜絲、生菜、雞蛋絲 等,沾埋 特製醬汁,幾惹味🤩$88 嘅「泰式🇹🇭海南雞半隻」:半隻海南雞🐓,皮黃肉白,份量都幾多,雞肉幾好雞味,亦都配有辣辣哋嘅醬汁😋$56 嘅「泰式🇹🇭椰汁番茄湯🍅配香茅豬扒」:「蕃茄湯🍅撈檬」同埋「香茅豬扒🐷」分開上,「香茅豬扒🐷」炸過,幾香口,;「蕃茄湯底」就濃郁幾好味😋加 $3仲叫咗個「熱檸水🍋」

加 $3仲叫咗個「熱檸水🍋」
2023-03-11 292 瀏覽
荃灣住既朋友仔要注意‼️Duckduck要推薦呢間平民抵食既越南野❣️🐥 小越廚🐥<火車頭湯檬粉>有牛筋,牛丸同牛腩牛筋同牛腩都炆得好淋好入味😍湯底用左越式香料同牛骨熬製而成所以好重牛味建議揀河粉 索個湯會更好食😋💰$56<泰式冬陰公豬頸肉湯河>冬陰公湯底濃郁又夠辣又充滿濃濃既椰奶香🥥豬頸肉份量好足 肥瘦適中不過唔係煎果種 偏淋啲 無咁彈牙果種但一樣唔錯👍🏻💰$56<米紙蝦卷>好大舊😍差唔多係正常既2倍🆙🆙超足料 有蘿蔔 青瓜 大蝦 米粉 生菜特別在於有肉鬆!加左之後升級左 重好食🥹口感好豐富 💰$58<青檸泰茶>好好飲🥹好重泰茶味🍵duckduck真係好中意☺️💰$8 (跟餐)<青檸梳打>一個字 爽🆒💰$8 (跟餐).__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__.總結: 幾推薦 食物又抵食又高質👍🏻環境:🐥🐥🐥🐥/5服務態度:🐥🐥🐥🐥/5食物質素:🐥🐥🐥🐥/5 性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5 回頭率:🐥🐥🐥🐥/5
荃灣住既朋友仔要注意‼️

<青檸泰茶>
好好飲🥹
好重泰茶味🍵
duckduck真係好中意☺️
💰$8 (跟餐)

<青檸梳打>
一個字 爽🆒
💰$8 (跟餐)

總結: 幾推薦 食物又抵食又高質👍🏻

回頭率:🐥🐥🐥🐥/5
  • 米紙蝦卷
  • 青擰泰茶
2023-03-10 30 瀏覽
念念不忘小越廚既椰香咖哩同埋個法包🥹話說上次食完呢間隱世小店既咖哩+法包已經決定下次要叫巨大越式法包同encore咖哩🫰🏻又捉媽咪同我去食~.🔸越式法包 $56法包界之巨無霸😂塞到滿滿的 扎肉 肉鬆 五花腩 酸蘿蔔 青瓜 芫茜!!仲有個底部既醬料 所有野加埋一口咬法包卜卜脆又唔會好硬 omg 呢個又係下次要encore🫰🏻.🔸泰式椰香咖哩飯配雞脾扒 $56原來佢d飯係黃飯 再加埋椰香咖哩真係可以掃哂成碟飯仲有超多大大件既雞脾扒足料度滿分😍.🔸泰式海南雞飯 $55海南雞好滑 唔肥 而且個醬勁惹味又可以掃哂成碟飯今餐真係滿滿的澱粉質🫢.🔸牛油果奶昔$35充滿牛油果個種草青味 我超喜歡而且個奶昔打到好滑 35蚊咁大杯真係抵到暈!.📍小越廚📌荃灣享和街49號都城大廈地下D舖
念念不忘小越廚既椰香咖哩同埋個法包🥹
話說上次食完呢間隱世小店既咖哩+法包
已經決定下次要叫巨大越式法包同encore咖哩🫰🏻
又捉媽咪同我去食~
🔸越式法包 $56
法包界之巨無霸😂
塞到滿滿的 扎肉 肉鬆 五花腩 酸蘿蔔 青瓜 芫茜!!
仲有個底部既醬料 所有野加埋一口咬
而且個奶昔打到好滑 35蚊咁大杯
真係抵到暈!
📍小越廚
📌荃灣享和街49號都城大廈地下D舖
📌 小越廚📍 荃灣 Tsuen Wan ˗ˏˋ 環境 ˎˊ˗餐廳親民貼地的裝修, 位置不多, 不過夠潔淨衛生給人感覺舒服.ᐟ.ᐟ˗ˏˋ 服務 ˎˊ˗員工收拾速度好快👍🏻 ˗ˏˋ 特點 ˎˊ˗餐廳提供二人套餐 ·͜·˖非常抵食🥰包括2碗主食+3款小食+2杯飲品☺️˗ˏˋ 菜色 ˎˊ˗二人餐 $188▪️越式三寶湯炒飯▫️泰式冬陰公河粉配雪花牛肉▪️小食▫️龍眼冰▪️牛油果奶昔▫️咖央多士˗ˏˋ 推介 ˎˊ˗❥ 越式三寶湯炒飯湯底以牛骨熬煮而成.ᐟ 🫶🏻牛骨味濃郁 三寶包香茅豬扒, 越式扎肉, 河內炸春卷配料豐富🤍不過略嫌飯粒有點硬🙈❥ 小食我選擇了蒜香雞翼, 河內海鮮春卷*⸜( •ᴗ• )⸝*跟泰式魚餅😙雞翼外皮酥脆可口, 魚餅不會太油膩,非常彈牙😍整體味道不錯✨❥ 牛油果奶昔這個推薦推薦 作為牛油果迷一定唔好錯過🥑牛油果味重, 味道濃郁~不過略顯有點甜❥ 咖央多士多士帶有椰香及蛋味~🥰微脆可口🥢-🔍 味道:7.5/10🔍 賣相:7.9/10🔍 環境:7/10 🔍 價錢:9/10🔍 服務:8/10🔍 Overall: 7.3/10-˗ˏˋ 𝗠𝗼𝗿𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼 𝗼𝗻 ˎˊ˗📌 #CY_荃灣 #CY_越

📌 小越廚
📍 荃灣 Tsuen Wan

˗ˏˋ 環境 ˎˊ˗
餐廳親民貼地的裝修,
位置不多, 不過夠潔淨衛生
給人感覺舒服.ᐟ.ᐟ

˗ˏˋ 推介 ˎˊ˗
❥ 越式三寶湯炒飯
湯底以牛骨熬煮而成.ᐟ 🫶🏻
牛骨味濃郁

三寶包香茅豬扒, 越式扎肉, 河內炸春卷
配料豐富🤍
不過略嫌飯粒有點硬🙈

❥ 小食
我選擇了蒜香雞翼, 河內海鮮春卷*⸜( •ᴗ• )⸝*
跟泰式魚餅😙
雞翼外皮酥脆可口,
魚餅不會太油膩,非常彈牙😍
整體味道不錯✨

❥ 牛油果奶昔
這個推薦推薦

作為牛油果迷一定唔好錯過🥑
牛油果味重, 味道濃郁~
不過略顯有點甜

🔍 服務:8/10
🔍 Overall: 7.3/10
˗ˏˋ 𝗠𝗼𝗿𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼 𝗼𝗻 ˎˊ˗
📌 #CY_荃灣 #CY_越南菜 #CY_越南餐廳
📌 #小越廚 #越南菜 #荃灣站 #hk #荃灣 #tsuenwan #tw #荃灣美食 #hkfood #hk #hongkongfood #hongkong
荃灣呢間越南菜愈來愈多人排隊🤩我就知多左人發掘到呢間惹味小店😋今日又決定食2人餐👍🏻❤️真心抵食,強烈建議大家叫呢個set 飯粉麵可以任叫2款,仲有小食拼盤同2杯飲品,$200 有找!抵到飛起🤩海南雞飯:無骨雞肉夠鮮嫩,加上少少雞油滲出黎,用嚟撈旁邊個黃薑飯👍🏻滋味 越式三寶飯:🤩本店必食!炸豬扒夠酥脆,肉又鬆化,加上蔥油香味👍🏻無得彈 而且仲有越式炸春卷同扎肉,咁多配料,岩曬大食嘅朋友小食拼盤:一D都唔「小」食😂 份量好多,最鐘意雞全翼,好正👍🏻炸得皮脆肉滑,又有香蒜味😋泰式奶菜,龍眼冰:大大杯!泰式奶菜好濃好滑。龍眼冰,大大粒既龍眼肉,真係忍唔住要食曬佢😋真係唔好睇佢店面細細,不斷有人入嚟買外賣,門口不斷有人排隊等入座👍🏻果然有實力❤️

越式三寶飯
而且仲有越式炸春卷同扎肉,咁多配料,岩曬大食嘅朋友

越式三寶飯
2023-03-05 28 瀏覽
前日喺荃灣行完街突然想食越南嘢,就諗起呢間,二訪越南菜😋 兩個人叫左個二人套餐🌯🍜,好豐富!Total 都係 $188!《泰式冬陰功香茅豬頸肉檬粉》🍲湯底好 Rich,冬陰功同椰汁都好夾,椰香嘅甜配合埋冬陰功嘅辣。豬頸肉片幾厚身,都算多,煎得香脆入味😋。《蕃茄蟹膏湯檬粉》一送上嚟好香嘅蟹膏味😍🦀,好香甜同真材實料,配料有越南扎肉、豬肉丸、豆粕🥳 特別係豆粕好入味,吸晒啲精華😋 份量勁多,包括香茅豬扒,越式扎肉、河內炸春卷🤤 好豐富,呢款越南扎肉好特別,好厚身入邊有埋啲豬肉粒,口感豐富👍🏻 炸春卷熱辣辣,新鮮脆炸。香茅豬扒嘅炸粉小,啱啱好。《三寶小食》河內炸春卷、蒜香魚露雞翼、泰式香辣魚餅。炸春卷好足料,好香脆、魚餅彈牙,香茅味幾出👍🏻 雞翼蒜蓉味出《鹹檸七》🧊清新清熱,酸酸鹹鹹幾開胃!

《泰式冬陰功香茅豬頸肉檬粉》🍲

《蕃茄蟹膏湯檬粉》

《三寶小食》

《鹹檸七》🧊
清新清熱,酸酸鹹鹹幾開胃!
2023-03-04 29 瀏覽
本來就好喜歡越南菜今晚同屋企人試左呢間小越廚雖然舖面唔算好大 但都坐到唔少人 客人流量都幾多今晚嗌左一個2人餐 $188可揀兩款粉麵/ 飯類 + 三款小食+兩杯野飲我地揀左招牌火車頭湯檬粉湯底好夠牛味 飲落唔會好口渴 推介配料有牛丸 牛筋 肥牛片牛筋煮到好淋好入味 牛丸都好彈牙越式椰香黃咖喱配飯同雞髀扒咖喱少辣又有椰香 好好送飯飯量都算多 同埋有飯香小食叫左蒜香雞翼 炸春卷 泰式魚餅雞翼好香口又唔乾 好惹味 正炸春卷夠哂香脆 推介飲品泰式青檸茶味道正常唔會太甜 大大杯好抵飲枝裝豆漿豆味幾濃 最重要係少糖 又係大大枝好抵飲整體黎講呢度性價比高下午茶好似都幾抵食 下次要黎試下😃
本來就好喜歡越南菜

整體黎講呢度性價比高
下午茶好似都幾抵食 下次要黎試下😃
2023-03-03
2023-02-22 53 瀏覽
🔸招牌火車頭湯河粉 $58湯底用牛骨製成飲落牛骨味香濃,胡椒味好重湯底加上蒜蓉、蔥、洋蔥、芫荽、花椒、杞子令到個湯好香好開胃😍牛筋丸比較紮實,彈牙生牛肉牛味濃郁,大大塊肉嘅份量都幾多👍🏻牛筋好淋,一啲都唔韌👍🏻味道:9/10性價比:9/10🔸燒香茅豬頸肉湯檬粉 $56撈檬粉嘅汁,有少少花生味未食過花生味撈檬特別得嚟,估唔到同豬頸肉幾夾😝而且有少少花椒味,非常香口辣辣地好過癮食完唔會好飽好漏👍🏻味道:9/10性價比:9/10🔸小食拼盤:蒜香雞翼、泰式香辣魚餅、泰式酸辣鳳爪 蒜香雞翼炸得非常酥脆香口口感唔似落粉炸個種咁油膩👍🏻泰式魚餅煎得夠香,重魚味炸得夠脆,又熱辣辣泰式酸辣鳳爪無骨,口感爽彈係正宗嘅泰式雞腳😍味道:9/10性價比:9/10▪️泰式青檸茶▪️牛油果奶昔(跟餐+$20)🤩以上係二人套餐$188可以揀兩款粉麵飯揀三款小食兩杯飲品食完好飽🤰🏻呢個價錢,有咁多嘢食性價比真係好高分🥰🗣不須加一服務費-人均消費:~$100-整體味道:9/10性價比:9/10回頭率:5/5-#小越廚 📍荃灣享和街49號都城大廈地下D舖
🔸招牌火車頭湯河粉 $58
湯底用牛骨製成
飲落牛骨味香濃,胡椒味好重
湯底加上蒜蓉、蔥、洋蔥、芫荽、花椒、杞子
令到個湯好香好開胃😍
牛筋丸比較紮實,彈牙
生牛肉牛味濃郁,大大塊
肉嘅份量都幾多👍🏻
牛筋好淋,一啲都唔韌👍🏻

🔸燒香茅豬頸肉湯檬粉 $56
撈檬粉嘅汁,有少少花生味
未食過花生味撈檬
特別得嚟,估唔到同豬頸肉幾夾😝
而且有少少花椒味,非常香口
辣辣地好過癮
食完唔會好飽好漏👍🏻

🔸小食拼盤:
蒜香雞翼、泰式香辣魚餅、泰式酸辣鳳爪
蒜香雞翼炸得非常酥脆香口
口感唔似落粉炸個種咁油膩👍🏻
泰式魚餅煎得夠香,重魚味
炸得夠脆,又熱辣辣
泰式酸辣鳳爪無骨,口感爽彈
係正宗嘅泰式雞腳😍

▪️泰式青檸茶
▪️牛油果奶昔(跟餐+$20)

🤩以上係二人套餐$188
可以揀兩款粉麵飯
揀三款小食
兩杯飲品
食完好飽🤰🏻
呢個價錢,有咁多嘢食
性價比真係好高分🥰

🗣不須加一服務費

人均消費:~$100
整體味道:9/10
回頭率:5/5
#小越廚
📍荃灣享和街49號都城大廈地下D舖
2023-02-20 47 瀏覽
荃灣平常都多行街,昨晚同朋友一齊在荃灣廣場看完電影🎬後,她介紹附近有間平民美食天堂 !屬平靚正美食 小店,我覺得值得再支持的!💓 豐富少少二人餐只需$188 可以揀兩個主食之外再有3款小食同飲品呢!小食拼盤可選其中三款如春卷、腐乳雞翼和扎肉主食方面更是滋味多款選擇我今次選了海南雞飯 雞肉十分滑溜可口,份量又多,愛好海南雞的我都鍾愛!豬頸肉湯粉豬頸肉腍軟入味,配以湯粉香濃滋味啊!小越廚 荃灣享和街49號都城大廈地下D

小食拼盤
可選其中三款如春卷、腐乳雞翼和扎肉

主食方面更是滋味多款選擇
我今次選了
海南雞飯
雞肉十分滑溜可口,份量又多,愛好海南雞的我都鍾愛!

豬頸肉湯粉
豬頸肉腍軟入味,配以湯粉香濃滋味啊!

小越廚
荃灣享和街49號都城大廈地下D
👭🏻孖妹book mark左呢間小店好耐,見佢卡位闊度比較窄一直冇去試,咁啱👭🏻孖妹👫🏻要食大x活煲條飯,唔啱👭🏻孖妹胃口😆,周圍去搵平民價經濟晚餐,呢間價錢較相宜☺️小店主要提供幾款特式湯底粉麵,越式小食、二人套餐、港式泰式越式飲品,本來👭🏻孖妹想叫多款小食可以食得豐富啲,可惜今日冇特別胃口叫左1人1個主食,加左特飲upgrade成個晚餐🤪🥢 冬蔭公湯雞髀扒檬粉 💰49✨👩🏻‍💼大孖本身好鍾意食冬蔭公味既菜式,貪佢偏酸唔太辣,小店湯底係坊間少有濃郁版的冬蔭公湯底,混入椰奶、香茅、指天椒🌶南薑煮成,同其他越式餐廳既清湯版本唔同架😆味道會偏辣,啱哂❤️辣既朋友仔✨餸可以揀雞髀肉🍗香茅豬扒🥩香茅豬頸肉、雪花肥牛,👭🏻孖妹揀左最低脂既雞髀扒(唔食雞皮),熱量較低而且高蛋白質,係健怡之選😍✨雞髀肉亦有六件咁多,大大塊好夠飽😙應該真係喺街市買1大塊切開6條比容人食👍🏻雞髀肉調味相對較淡,好在雞肉冇腥,一啖湯一啖肉味道都可以balance到🤪👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌖🌑🥢 蕃茄椰汁湯雞髀扒檬粉 💰49✨👷🏻‍♀️細孖一樣揀左雞髀扒🍗只係湯底唔同,好多越南餐廳都有胡志明番茄湯粉可以order,有椰汁🥛成份真係

🥢 冬蔭公湯雞髀扒檬粉 💰49
冬蔭公湯雞髀扒檬粉

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌖🌑

🥢 蕃茄椰汁湯雞髀扒檬粉 💰49
蕃茄椰汁湯雞髀扒檬粉

✨👷🏻‍♀️細孖一樣揀左雞髀扒🍗只係湯底唔同,好多越南餐廳都有胡志明番茄湯粉可以order,有椰汁🥛成份真係未試過,幾特別,比起冬蔭公湯除左唔辣之外味道較甜🌈番茄味🍅幾出,加入椰奶熬製所以口感比一般胡志明番茄湯濃厚❤️
✨檬粉份量好足,仲有兩舊番茄補充下茄紅素😜

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌖🌑

🥢 鹹檸檬配零系可樂 (+💰8)
鹹檸檬零系可樂

✨午餐/晚餐時段惠顧特式湯粉加配餐牌飲品可以減$10,+$3 :熱飲,+$5凍飲、$8特飲,本來👷🏻‍♀️細孖想試凍泰式奶茶(+5),為左減低卡路里攝取揀左港式特飲
✨小店比個高身杯同少量冰同罐裝零系可樂🫙鹹檸七飲得多,配可樂👭🏻孖妹都係第一次咁似咁飲😆天氣咁熱飲番杯特飲夠哂大杯解渴💦鹹得黎又飲到zero可樂味😆

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌕

蕃茄椰汁湯雞髀扒檬粉
鹹檸檬零系可樂
  • 鹹檸檬配零系可樂
2023-02-12 43 瀏覽
・ 二人套餐 ($188) ▸ 招牌泰式海南雞撈檬🐔雞幾滑👍🏻同平時啲撈檬唔同,隔離有個醬俾你點雞,味道不錯👍🏻 ▸ 馬來叻沙湯檬粉 配 香茅豬頸肉🍜豬頸肉好好食😻份量都幾多,有咬口夠彈牙🥳🥳叻沙湯同出面嗰啲唔同,蕃茄味較重🍅,個人好鍾意食蕃茄,所以都唔錯🥰 ▸ 小食拼盤 🤩二人套餐可以自選三款小食,所以都真係幾抵🤩🤩🤩佢有五個選擇,包括: 蒜香雞翼、泰式香辣魚餅、河內炸春卷、越式扎肉、泰式酸辣鳳爪。我哋揀咗魚餅、春卷同埋鳳爪,魚餅辣辣地幾惹味😆,春卷脆卜卜好好食,個餡仲要係芋頭餡,正❤️鳳爪酸酸甜甜,又辣辣地,唔錯👍🏻 ▸ 咖央多士 (+$38)同出面嘅咖央多士唔同,外皮用麥包整,幾特別喎🥳 ▸ 泰式奶茶 凍泰式奶茶唔使加錢超抵,牛奶同茶嘅比例啱啱好😂 我鍾意😻
・ 二人套餐 ($188)
 ▸ 招牌泰式海南雞撈檬🐔

▸ 馬來叻沙湯檬粉 配 香茅豬頸肉🍜

▸ 小食拼盤 🤩

▸ 咖央多士 (+$38)
同出面嘅咖央多士唔同,外皮用麥包整,幾特別喎🥳

▸ 泰式奶茶
凍泰式奶茶唔使加錢超抵,牛奶同茶嘅比例啱啱好😂 我鍾意😻
2023-02-09 36 瀏覽
荃灣又試到一間小店嚕,啲嘢食真係又平又好食🥹🥹其實香港真係有好多好正嘅小店❤️❤️•二人餐可以揀兩個主食同買咗3款小食☺️(平時外面食嘅一般都係已定嘅拼盤,呢度有得自己揀)揀咗春卷、魚餅、鳳爪,個春卷好特別,類似米紙?😜入口好脆~•主食揀咗豬頸肉冬陰功湯粉、火車頭湯粉~火車頭湯粉好足料(圖二),牛丸、牛筋、牛腩都有齊☺️☺️冬陰功就唔使講,不嬲都係我心頭好~~~•呢個套餐,晚市黎講二百蚊都唔使,抵食🌟🌟🌟

揀咗春卷、魚餅、鳳爪,個春卷好特別,類似米紙?😜入口好脆~

冬陰功就唔使講,不嬲都係我心頭好~~~

呢個套餐,晚市黎講二百蚊都唔使,抵食🌟🌟🌟