餐廳: 小越廚
資訊:

2023-02-09 34 瀏覽
今次黎到荃灣食越南野😋一入餐廳都幾感覺到越南風佈置好有越南會安feel👍🏻特登平日六點幾來 未算多人有卡位座坐😍叫野食一見到餐牌,有二人餐已經覺得好吸引$188 for 2個主食+3款小食+2杯飲品⭐️泰式蕃茄椰汁檬粉配豬頸肉湯底係蕃茄已經好吸引酸酸甜甜😊加埋檬粉好特別豬頸肉的份量好夠🤩⭐️泰式椰香咖喱配雞髀扒特別一讚,飯可以轉法包咖喱配法包簡直絕配😋咖喱辣辣地 好惹味雞髀扒都好食 ⭐️泰式魚餅熱辣辣配埋酸辣醬味道超好😍⭐️泰式雞翼好脆口係全翼 有誠意😎👍🏻⭐️河內炸春卷同雞翼一樣咁脆口配料足料⭐️飲品:龍眼冰甜度適中有5-6嚿龍眼肉 超開心🥳青檸梳打超級解渴 同越南野食好match整體食物質素唔錯店員有禮貌亦會主動介紹野食地點近西鐵站 幾方便會再encore😃
今次黎到荃灣食越南野😋
一入餐廳都幾感覺到越南風
佈置好有越南會安feel👍🏻
特登平日六點幾來 未算多人
有卡位座坐😍

叫野食
一見到餐牌,有二人餐已經覺得好吸引
$188 for 2個主食+3款小食+2杯飲品

⭐️泰式蕃茄椰汁檬粉配豬頸肉
湯底係蕃茄已經好吸引
酸酸甜甜😊
加埋檬粉好特別
豬頸肉的份量好夠🤩

⭐️泰式椰香咖喱配雞髀扒
特別一讚,飯可以轉法包
咖喱配法包簡直絕配😋

亦會主動介紹野食
地點近西鐵站 幾方便
會再encore😃

2023-02-07
10 分鐘 (堂食)
2023-02-05 58 瀏覽
📍呢間位置係荃灣嘅人氣街坊小店🥳雖然位置比較低調☺️就係因為佢價錢經濟實惠✅所以好多時都出現人龍👍特別係飯市嘅時候添💯買外賣嘅人都唔少添🚘真係臥虎藏龍呀🥳🍚招牌火車頭湯飯🌈火車頭湯粉就食過喇❤但係火車頭湯飯就真係未試過😋佢哋個飯係黃薑飯嚟架👍配埋個湯一齊食❤口感層次唔錯👍裡面仲🈶️好足料🥢🈶️牛筋🐂美國肥牛片🐮牛筋丸🍡整體牛味超重、味道鮮甜😋🍜越式三寶湯檬粉🌈呢個越式三寶湯檬粉湯底清香🔥而且食完都唔會有口渴感覺添✅檬粉口感又滑🥢三寶勁多食餸😍🈶️香茅豬扒🐷越式扎肉🐖河內炸春卷🔥最鐘意佢哋個新鮮炸出嚟嘅河內春卷呀🔥個口感係唔同啲嘅💯又香又鬆脆👍🔘揀三個小食🥢🐟泰式魚餅:呢個泰式魚餅真係真材實料,好彈牙又夠厚身,味道偏小小香辣🌶呢個一定要order呀👍🐔 蒜香雞翼:新鮮炸出嚟嘅鷄翼個口感係酥脆而又唔油腻🔥大人細蚊仔都最鍾意食✅正呀喂🥳🐽泰式酸辣鳳爪:呢個泰式酸辣鳳爪口味混合咗酸、甜、辣嘅味道✅令人非常開胃喔🥢💕飲品☕️泰式奶茶:佢個茶底味道同港式奶茶茶底好唔同❤味道係甜甜地😋而且泰式奶茶嘅茶色係鮮豔嘅橘紅色😍今次係咪我第一次飲泰式奶茶☕️味道都唔錯🥳🥳🍋泰式青檬茶:好欣賞佢地嘅茶底☕️佢哋令好少飲凍嘢嘅

🍚招牌火車頭湯飯

🍜越式三寶湯檬粉

🔘揀三個小食🥢

💕飲品

🍋泰式青檬茶:好欣賞佢地嘅茶底☕️佢哋令好少飲凍嘢嘅我都忍唔住嗌咗呢杯泰式青檬茶🍋yummy yummy 🤤

2023-02-04 68 瀏覽
二人套餐 真係超抵食$188見到好多人都係叫套餐可任選menu 上2款粉麵飯/咖喱叫左兩款特別推介既湯粉:招牌火車頭湯河粉有肥牛 牛丸 牛筋 作為配料湯底清甜番茄蟹膏湯河粉蟹膏湯底濃郁 有陣陣嘅蟹香味 同番茄好夾有墨魚丸 扎肉 魚餅兩碗湯粉份量都好多好滿足以下可任選3款小食(各3件)炸春卷炸得好香脆 春卷入邊包咗啲芋頭 好好食泰式香辣魚餅魚餅熱辣辣 都幾彈牙泰式酸辣鳳爪鳳爪酸酸甜甜 加埋啲醃製過嘅紅白蘿蔔絲好開胃仲奉送 飲品2杯叫左泰式檸檬茶茶底用咗泰式奶茶茶底 好香濃青檸七喜(可以自由配搭可樂或者梳打)呢間小店原來係三個90後嘅年青人開嘅佢哋自己小本經營 一腳踢等候時間可能會耐少少但係食到好好味嘅嘢 等耐少少都唔怕啦😊響卡位仲發現呢啲小吊飾 好得意
二人套餐 真係超抵食$188

蟹膏湯底濃郁 有陣陣嘅蟹香味 同番茄好夾
有墨魚丸 扎肉 魚餅

兩碗湯粉份量都好多
好滿足

以下可任選3款小食(各3件)
炸春卷

仲奉送 飲品2杯
叫左
泰式檸檬茶
茶底用咗泰式奶茶茶底 好香濃
青檸七喜(可以自由配搭可樂或者梳打)
泰式檸檬茶/青檸七喜

泰式檸檬茶/青檸七喜
  • 蟹膏湯河
  • 火車頭湯河
2023-02-03 775 瀏覽
前排去荃灣食左間划算的越式小店( ⌯'֊'⌯)店面唔算好大間 以藤燈藤籃營造越南氛圍用不同東南亞香料製成各款風格pho:泰式冬陰功.馬來喇沙.咖哩飯.越式法包等價錢都相當抵食 吃了二人餐 小食最得我歡心.▫越式二人套餐 $188♪ 招牌火車頭湯檬粉可任選兩款粉麵飯/咖哩🍛每天烹製的牛骨湯底 用上越式香料味道香濃檬粉幼滑卦湯 火車頭配料好豐富牛腩夠軟腍入味‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝ 還有生牛肉.牛筋.牛丸.ᐟ‪‪.ᐟ♪ 蕃茄蟹膏湯河湯底以大量蝦蟹烹煮 加入蕃茄椰汁質地好濃稠 蟹香味都尤其突出( •̤ᴗ•̤ ) 河粉都好滑溜 橙色中間更是用蟹膏混合雞蛋蒸成的蛋餅 配料還有扎肉.蕃茄.豆卜.墨魚丸好索湯♪ 3款小食 - 每款各三件用藤籃裝好有風味𖦹‎.𖦹‎⸝⸝⸝炸蝦餅滿滿蝦滑好香口 再脆身啲就perfect香辣魚餅彈牙帶少許香茅味~蒜香魚露雞翼煎得外脆內軟很不錯( ˶ˊᵕˋ)♪ 飲品兩杯 ♪ 青檸樂 - 酸酸的好清爽解渴♪ 越南滴滴咖啡 + $20次次食越南野都會想order滴滴咖啡記得等佢滴完攪勻最底的煉奶先飲咖啡味道好醇厚 完全不會過甜(˙꒳​˙ )
前排去荃灣食左間划算的越式小店( ⌯'֊'⌯)
店面唔算好大間 以藤燈藤籃營造越南氛圍

♪ 3款小食 - 每款各三件
用藤籃裝好有風味𖦹‎.𖦹‎⸝⸝⸝
炸蝦餅滿滿蝦滑好香口 再脆身啲就perfect
炸蝦餅

香辣魚餅彈牙帶少許香茅味~
蒜香魚露雞翼煎得外脆內軟很不錯( ˶ˊᵕˋ)

♪ 飲品兩杯
♪ 青檸樂 - 酸酸的好清爽解渴
♪ 越南滴滴咖啡 + $20
越南滴滴咖啡

次次食越南野都會想order滴滴咖啡

記得等佢滴完攪勻最底的煉奶先飲
咖啡味道好醇厚 完全不會過甜(˙꒳​˙ )
2023-01-28 54 瀏覽
之前一直都好喜歡小越廚 性價比高 又多選擇 檬粉好好味只係半年無去點解好似換左間餐廳咁今日下午茶去食 舖頭都算多客人我點左個越式法包🫠硬到一個點 而且係凍嘅凍到舊牛油都唔溶就咁癡左喺面真係好失望⋯⋯之後再叫左杯熱既越南滴滴咖啡諗住下午茶話特飲可以減$10點知俾錢先知咖啡除外😑下午茶$81唔抵之餘仲好難食希望改善下⋯ 話哂小店街坊生意至少個包要係熱丫⋯
之前一直都好喜歡小越廚

至少個包要係熱丫⋯
越式法包
2023-01-28
2023-01-17 73 瀏覽
呢間荃灣既小越廚係朋友話俾我知既臥虎藏龍。佢店面細細,又唔算裝修光鮮,店舖得兩個人座鎮(包埋廚師),但都全場滿座。雖然人手不足,上菜時間都唔算太快,但食物質素真係好高,值得等!我地今晚兩個人食左: 🔸️ 越南三寶湯檬粉 ($59,9.2/10)有香茅豬扒,越式扎肉,河內炸春卷,十分豐富,佢啲餸係另外一盆上,唔會俾湯浸焾哂,讚!仲有啲餸超多,以呢個價錢超值!仲有佢炸得好好食,扎肉又好爽口鮮味。湯檬粉湯底都好濃味,十分推薦!😋😋 🔸️ 扎肉法包 ($50,8.8/10)呢個超級推薦!超好味!裡面有牛油,肝醬,蘿蔔絲,青瓜,荽茜,同埋勁多勁多扎肉,好味!法包都焗得好脆好好味! 🔸️ 越式蒜香魚露雞翼 ($36,8.8/10)好好味🤤🤤🤤🤤蒜香味濃,又炸得好香口。 🔸️ 泰式蝦餅 ($36,9/10)蝦餅my all-time favorite, 呢度都做得好出色! ✏️總括而言,平民感覺但隱世好味越南菜!超級推薦!

🔸️ 越南三寶湯檬粉 ($59,9.2/10)

🔸️ 扎肉法包 ($50,8.8/10)

🔸️ 越式蒜香魚露雞翼 ($36,8.8/10)
好好味🤤🤤🤤🤤蒜香味濃,又炸得好香口。

🔸️ 泰式蝦餅 ($36,9/10)

✏️總括而言,平民感覺但隱世好味越南菜!超級推薦!
2023-01-16 51 瀏覽
每星期五謙謙跳繩後我都會同佢近近地係荃灣搵食, 今次我就同佢食越南野,因佢鍾意食撈檬咁甜甜酸酸都開胃呀!呢到二人餐都好抵食, 選兩款主食, 三個小食,兩杯野飲⬇️⬇️⬇️🔯 越式三寶撈檬 ~ 有齊香茅豬扒、越式扎肉和河內炸春卷, 豬扒夠香又腍,春卷好香脆,扎肉拌勻檬粉再加點魚露特別開胃好食。🔯 馬來叻沙湯檬粉配豬頸肉 ~ 我就偏向喜歡叻沙那份椰汁濃香味, 豬頸肉又夠爽口。🔯 泰式炸蝦餅 ~ 熱辣辣炸起蝦餅有鮮甜蝦味。🔯 泰式香辣魚餅 ~ 味道香辣,魚肉中混合著檸檬葉香氣,增加口感層次的豆角及啖啖的魚香。🔯 泰式酸辣鳳爪 ~ 無骨鳳爪方便食用味道酸中帶辣超開胃的小食。🍹 龍眼冰 ~ 謙謙話食咁多熱氣野要嘆杯龍眼冰滋潤一下喉嚨。🍹 鹹檸檬零系可樂 ~ 我食重口味叻沙,所以叫呢杯中和返那份油膩感。

🔯 泰式炸蝦餅 ~ 熱辣辣炸起蝦餅有鮮甜蝦味。

2023-01-14 57 瀏覽
話說早2日行開荃灣,順邊食埋野先返屋企🧏🏻‍♀️揀返d小店黎食,見到呢間小店#小越廚 就入左去食啦,食左以下既食物,for大家參考🌟泰式椰汁番茄湯系列🌟😽番茄蟹膏湯檬粉 $58店員同我介紹呢碗,話係用蝦黎熬既湯底🤤聽到即刻心心眼啦,事關小編都幾鍾意食重口味野😽從來都冇食過咁濃郁既蝦味湯底😆真係好重好重既蝦味,重點係佢重蝦味得黎 仲一d都唔死鹹,係靠蝦味黎吊味,食完唔會覺得頸喝,而佢本身亦有d配料,例如墨魚丸、豆卜、扎肉同等等,豆卜吸收曬湯底既味道🤤好正,我又差d飲曬碗湯🧏🏻‍♀️越式小食拼盤 $88每次食親越南野 小編都一定會叫個小食拼盤黎食下🤣入邊有炸蝦餅、泰式鳳爪、泰式春卷同香茅雞翼,件件都好邪惡😆配唔配甜辣醬都好夠味咖央多士 4件 $38呢個我自己一條女食晒四件,雖然好肥仔好邪惡,但係真係好好食,咖央醬同牛油真係好match,甜鹹度適中,外層烘過,好脆👍🏻一咬落去啲牛油同醬都爆晒出嚟 真係好誇張,唔信我? 你去試吓🤣鹹檸檬梳打 $8食完啲肥仔野梗係要飲番杯鹹檸檬梳打解渴🙈

🌟泰式椰汁番茄湯系列🌟

越式小食拼盤
  • 小食拼盤
  • 蕃茄蟹膏湯河
2023-01-13 26 瀏覽
最近愛上越南菜,主要遇上小越廚,沒花沒假荃灣小越廚令我對越南菜喜愛程度暴增。第一次來到呢間越南小店,裝潢帶有越南風格,無論牆上的掛飾,相片,油畫都帶有越南風情,讓人感覺置身於當地,身臨其境的體驗。今次主力講下野食,$188 的二人套餐沒得輸,兩份主食加三份小食加野飲,都咪話唔飽。首先小食就泰式炸蝦餅,蒜香魚露雞翅同泰式酸辣鳳爪,新鮮的小食炸蝦餅同雞翅都香脆可口,鳳爪更是開胃無比。再到主食部分,我們點了泰式番茄椰汁湯粉雪花牛肉,另一個就越式椰香黃咖喱牛腩飯,必須一提這個泰式椰汁湯粉配雪花牛肉真係必食之選,從來未係其他餐廳試過雪花牛肉係食極都仲有,份量十分充足,而番茄椰汁湯底真係做到極致,好飲到停唔到口,小柔極力推薦。另外還點了一份生蝦,口感同肉質都鮮嫩,飲品方面就升級了牛油果奶昔同青檸可樂,配搭整個越泰菜也剛剛好,下次講起越南菜,小越廚會是重點推薦。
2022-12-13
5 分鐘 (堂食)
正所謂麻雀雖小 五臟俱全今日介紹的小店正有如此特色,性價比超高因為價錢相宜,當中人氣推介不得不推介,2款主食,3款小食的二人套餐及包埋2杯$35以內的飲料。1.小食拼盤,越式札肉及鳳爪醃得好入味,十分開胃。雞翼香脆,新鮮炸熱騰騰。2.泰式蕃茄椰汁肥牛同豬頸肉檬粉份量很大,湯底充滿濃郁蕃茄甜味同椰汁香,成碗湯好味到飲曬,仲有肥牛豬頸肉份量超過10塊,未試過越南餐的麵食咁揼本,必食之選。另外仲有兩杯龍眼冰,平時出面要點都要加錢,呢度跟餐就有啦。
正所謂麻雀雖小 五臟俱全

2.泰式蕃茄椰汁肥牛同豬頸肉檬粉

另外仲有兩杯龍眼冰,平時出面要點都要加錢,呢度跟餐就有啦。
2023-01-03
5 分鐘 (堂食)
2023-01-10 22 瀏覽
好耐無食越南野啦,係荃灣行完街,見到呢間越南菜小店入面坐滿晒人,梗係要入去試下啦~1️⃣🍜馬來叻沙湯河粉 – 雞脾肉 ($56)呢度叻沙湯底於椰奶味比較重既味道,但香料味同時好出,唔會比椰奶味覆蓋左,🥳而且我鐘意佢味道唔會太辣,入口順滑!河粉份量好足夠,配埋叻沙一齊食好開胃🤩而雞脾肉都唔會係煮到好韌果種。而配料方面,除左有雞脾肉之外,仲有扎肉、豆卜、白魚蛋,夠晒豐富。2️⃣☕蕃茄蟹膏湯檬粉 ($58)朋友本身想食檬粉,但可惜當日賣晒了,所以就揀左要河粉。本身以為河粉無咁掛湯,但呢度河粉都煮得好夠入味😝至於湯底味道方面,蟹膏味十分香濃,唔會只食得出蕃茄湯既味道,呢樣非常欣賞。而配料除左有叻沙湯粉都有既配料之外,仲有蟹膏蒸蛋,蟹味鮮甜再索埋濃濃既蟹膏湯,💓值得一試!3️⃣🌮越式法包 ($50)法包既餡料好豐富🤗有五花腩片、扎肉、蘿蔔乾絲、青瓜、芫茜,仲有牛油、肝醬同肉鬆,真係一個爆餡既法包。牛油同肝醬令法包味道昇華左,而醃製過既蘿蔔絲同青瓜酸酸甜甜咁,可以解膩🤭~法包仲要焗到脆卜卜上枱架!4️⃣🌯扎肉蒸粉卷 ($48)呢個越式小食我同朋友都未試過,今次為左試佢就一於放棄個好抵既二人餐~粉卷入面包住蘿蔔絲同

1️⃣🍜馬來叻沙湯河粉 – 雞脾肉 ($56)

2️⃣☕蕃茄蟹膏湯檬粉 ($58)

3️⃣🌮越式法包 ($50)

4️⃣🌯扎肉蒸粉卷 ($48)
呢個越式小食我同朋友都未試過,今次為左試佢就一於放棄個好抵既二人餐~粉卷入面包住蘿蔔絲同木耳絲等等既餡料,加埋扎肉再點甜酸醬汁,口感多元化又開胃☺️

餐廳其實有個二人餐只係$188,但包左兩份主食、三款小食同兩杯飲品,下次要再試其他的野食🤩

2023-01-07 56 瀏覽
呢間係位於荃灣都城大廈地下嘅越式餐廳。舖頭主打特色越南菜,lunch同 dinner都有唔同嘅set, 有小食、主食、餐湯,餐廳亦提供傳統越式飲品同特飲🍧🥤🧃。唔想食咁飽嘅話,有特色多士、米紙卷、沙嗲拼盤、生菜包 etc。今次就試咗個「人氣二人套餐」主食,可任選2款粉麵飯、任選三款小食同奉送飲品2杯!好豐富下🤤 .「人氣二人套餐」$188 🥘🌯🥤《泰式蕃茄椰汁湯檬粉 配雞髀肉》🍅🍲湯底好 Rich, 估唔到蕃茄同椰汁都好夾,椰香嘅甜配合埋蕃茄嘅酸。雞髀肉切開幾舊,都算多,幾滑同入味😋。《越式三寶湯檬粉》份量勁多,包括香茅豬扒,越式扎肉、河內炸春卷🤤 好豐富,呢款越南扎肉好特別,好厚身入邊有埋啲豬肉粒,口感豐富👍🏻 炸春卷熱辣辣,新鮮脆炸。香茅豬扒嘅炸粉小,啱啱好。《三寶小食》有成六款可以揀,我哋揀咗呢三款:泰式炸蝦🍤餅、蒜香魚露雞翼、泰式香辣魚🐟餅。炸蝦餅蝦肉勁多好足料,蝦餅勁厚,咬落去幾彈牙,魚餅調味幾好食,香茅味幾出👍🏻 雞翼蒜蓉味出,魚露味就一般重。《龍眼冰》🧊龍眼肉勁多《泰式青檸茶》🥤 泰式茶茶味偏重

「人氣二人套餐」$188 🥘🌯🥤

《泰式蕃茄椰汁湯檬粉 配雞髀肉》🍅🍲

《越式三寶湯檬粉》

《三寶小食》
有成六款可以揀,我哋揀咗呢三款:

《龍眼冰》🧊
龍眼肉勁多

《泰式青檸茶》🥤
泰式茶茶味偏重
  • 泰式炸蝦餅
  • 魚露雞翼
今日發掘到一間小店,好多有特色嘅湯麵,分別有泰式椰汁蕃茄湯、椰香咖喱喇沙、牛骨清湯同冬陰功系列,即刻選擇困難症發作🙈🙈-晚餐食豐富啲,叫咗個二人餐,會包兩款粉麵飯/咖喱,三款小食同飲品兩杯。$188呢個價錢可以擺到成枱野,都算幾實惠。蕃茄蟹膏湯檬蕃茄蟹膏湯偏清雅,帶蕃茄嘅酸甜,又有微微蟹膏嘅鹹香,順口同舒服,如果重口味啲就更好😝 椰香咖喱飯配豬扒(轉法包)咖喱辣度啱啱好,法包🥖上枱時熱辣辣,仲係出緊煙,脆卜卜,係新鮮嘅麵包。蒜香魚露雞翼雞翼外皮香脆,最好食😝泰式炸蝦餅份量慷慨,加埋甜酸醬一定係好食既😗泰式酸辣鳳爪 & 泰式奶茶正常發揮!牛油果奶昔(+$8)值得加錢要埋牛油果奶昔,鹹鹹香香,口感濃厚😋😋

蕃茄蟹膏湯檬

椰香咖喱飯配豬扒(轉法包)

蒜香魚露雞翼
雞翼外皮香脆,最好食😝

泰式炸蝦餅
份量慷慨,加埋甜酸醬一定係好食既😗

泰式酸辣鳳爪 & 泰式奶茶
正常發揮!

牛油果奶昔(+$8)
值得加錢要埋牛油果奶昔,鹹鹹香香,口感濃厚😋😋
2023-01-04 20 瀏覽
速食二人餐抵食之選$178任選2款粉麵飯+小食+飲品揀選左以下❀越式三寶湯檬粉(香茅炸豬扒,越式扎肉・河内炸春卷)+轉泰式冬陰功湯+10❀泰式椰香咖喱飯配雞髀肉❀ 3 款小食(泰式炸蝦餅、蒜香魚露雞翼、泰式酸辣鳳爪)❀凍豆漿&檸茶咖喱用到多種香料,雞髀肉份量超多。小食整體唔錯👍🏽,炸蝦餅最出色,彈牙爽口。雞翼嫩滑,蒜香味十足。小食大部分都係炸物為主,酸辣鳳爪做個中和🤭飲品有好多選擇,我淨係揀左常規款泰式龍眼冰等特飲,見隔離檯叫左賣相都唔錯👍🏽
速食二人餐抵食之選$178
任選2款粉麵飯+小食+飲品

揀選左以下
❀泰式椰香咖喱飯配雞髀肉
❀ 3 款小食(泰式炸蝦餅、蒜香魚露雞翼、泰式酸辣鳳爪)
❀凍豆漿&檸茶

2023-01-01 21 瀏覽
松本菜奈實,整體都麻麻地,唔緊要,上圍夠爆已經足夠叫好叫座!《小越廚》畀我感覺都一樣,環境、大抵食品質素都屬正正常常、一般般,唯獨是個湯底令人眼前一亮🤩。叫咗個$188二人餐:任選兩款粉麵飯🍜 + 三款小食各三件 +飲品兩杯🥤。先講小食:泰式炸蝦餅🍤、泰式香辣魚餅🐟、蒜香魚露雞翼、河內炸春卷🫔、越式扎肉、泰式酸辣鳳爪。六款揀三款,可以試足一半,已經好吸引。最後揀咗泰式炸蝦餅、蒜香魚露雞翼同埋泰式酸辣鳳爪。衰喺雞翼到,勁鹹,食唔落口🤮。雞翼都可以出事,立即大打折扣👎🏼。兩款粉麵飯,分別嗌咗「馬來叻沙湯河粉配香茅豬頸肉」同「番茄🍅蟹膏湯河粉」。兩個湯都意外地出色👍🏾,叻沙香濃惹味;至於個蟹膏湯,估佢唔到咁濃郁,真係好似食緊當造蟹咁啖啖膏。

小食三款
馬來叻沙湯河粉配香茅豬頸肉
2022-12-31
10 分鐘 (堂食)
馬來叻沙湯河粉配香茅豬頸肉
  • 蕃茄蟹膏湯河