《牛魔王》由牛角包🥐進化成一個漢堡包🍔入面夾住鬆軟香濃的美國牛肉漢堡都有返咁上下厚度 但唔會韌有別於金拱門burger 入面個蛋係炒蛋仲有蘑菇、芝士同蕃茄 非常豐富Croissant夠晒酥脆 唔會林啤啤.《芝士奶蓋綠茶》走甜走冰之後 都唔會冇咗嗰種綠茶香其實個綠茶味都幾夠香濃Max埋奶蓋芝士一齊飲 仲有淡淡的奶香添.好抵喔食set : 🥐➕🥤就會送🍟炸薯條/薯角炸薯角厚身好有口感 唔會炸得好乾.環境優雅寧靜 真係幾好feel如果鍾意海嘅話 可以揀海邊位坐你睇我影既相 唔講以為見到富士山🗻添啊

《牛魔王》
由牛角包🥐進化成一個漢堡包🍔
入面夾住鬆軟香濃的美國牛肉漢堡
都有返咁上下厚度 但唔會韌
有別於金拱門burger 入面個蛋係炒蛋
仲有蘑菇、芝士同蕃茄 非常豐富
Croissant夠晒酥脆 唔會林啤啤

環境優雅寧靜 真係幾好feel
如果鍾意海嘅話 可以揀海邊位坐
你睇我影既相 唔講以為見到富士山🗻添啊
2020-05-14 36 瀏覽
為食嘅我,放假就緊係要搵啲好野食下啦!上OpenRice look look下,發現尼間位於屯門區嘅小店幾吸引,今日決定一試!小店坐位唔多,下午茶時段,入坐後全店剛好滿座了由order食物到上飲品都只係幾分鐘左右,真係好啱我尼啲心急嘅香港人😌依家等我介紹下飲品先,左邊係炭焙烏龍奶茶,可能揀左少甜,味道有啲淡,感覺奶味過重。右邊杯芝士奶蓋芒果冰冰,芒果味濃,尼杯冰冰超對係夏日之選牛角終於出場:首先係屯門牛,豐富嘅餡料包括蛋、蘑菇、芝士、煙肉、蕃茄,加上特製醬汁,有啲似千島汁嘅味道,好夾,再配合埋個超級脆口嘅牛角包,真係好味到不得了之後就係牛魔王,尼個係由美國牛肉漢堡、蛋、蘑菇、芝士、蕃茄製作而成,牛肉漢堡夠juice,配埋個牛角,一樣係正到一個點尼間小店嘅牛角絕對直得推薦
小店坐位唔多,下午茶時段,入坐後全店剛好滿座了

尼間小店嘅牛角絕對直得推薦

• 牛魔王
2020-05-14 547 瀏覽
放假的節奏, 特別悠閒, 和朋友去屯門碼頭逛逛, 吹吹海風。曾經在這裡有難忘的回憶, 深深的記住, 然而這時候都該放低了。在某處另一個你留下了, 在那裡另一個我微笑著。踏入啟豐商場, 很多特色的小店, 吃的東西不像大商場的餐廳般款式沉悶, 今天我們揀了支持同路人, 黃色小店小茶角。ORDER了食物後就耐心等候, 都是即叫即製的, 保証新鮮。芝士奶蓋烏龍茶$22足夠濃稠濃香的芝士奶蓋, 沿杯蓋啜來飲, 由頭到尾都還有芝士層, 份量足夠。而烏龍茶叫了少甜, 也還比較甜, 下次叫半糖50%就好了。清新的烏龍茶和奶蓋很配合。屯門牛$45不愛吃肉的我, 就不選牛肉漢堡, 揀了屯門牛, 這包括蛋、蘑菇、芝士、煙肉、蕃茄, 首先牛角包夠脆又有層次, 非一般漢堡包感覺, 立即提升了, 蛋煎得香滑, 配上清新爽脆的生菜和蕃茄, 減輕煙肉和牛角包的油膩, 加上芝士醬汁, 很惹味又令人滿足。叫了牛角包和飲品, 還送薯條/薯角/沙律, 我選了薯角, 新鮮炸起, 滿有薯香, 細心附了茄汁。牛油果沙律$45叫了一個沙律補充纖維, 爽脆的沙律菜, 加上少量黑醋調味, 而牛果油新鮮又多, 健康滿分。餐廳內播著熱血和有
在某處另一個你留下了, 在那裡另一個我微笑著。

芝士奶蓋烏龍茶$22

屯門牛$45

牛油果沙律$45

餐廳內播著熱血和有共鳴的歌曲, 吃得特別舒適暢快。
2020-05-13 27 瀏覽
今日去找男朋友,入到屯門當然要食下黃色香港人小店。方便的位置,在商場中的小店;環境乾淨又有香港人特色設計,好吸引;好多客人排隊買外賣,見佢地包裝得好靚好整齊;座位是白色高椅,因抗疫而限制人數,好感恩我們找到座位!食物方面,當然主角是牛角麵包,好多餡料選擇:煙肉、芝士、火腿、煙三文魚等,更有不同飲品款式選擇,如:茶、奶蓋、果茶等等,買飲品加麵包更送薯條或薯角,即點即製!先到收銀處俾錢買好食物,我們點了屯門牛、凍烏龍茶(少甜)要了薯條,更追加了洋蔥圈。洋蔥圈好脆好大個,內面洋蔥軟嫩,外面脆卜卜熱辣辣,更有蟹籽沙律醬拌食;屯門牛(蛋、磨菇、芝士、煙肉、番茄)好足餡,這個配搭好好味,番茄有汁令牛角包的口感唔乾,煙肉、火腿及芝士咸香,配上口感一流的磨菇及蛋,出面是鬆化香脆的牛角麵包薯條也是熱辣辣,內面薯蓉軟滑外脆脆的口感飲品點了少甜烏龍茶,男朋友話不錯,我我見好大杯價錢都合理,大家支持下香港人小店
今日去找男朋友,入到屯門當然要食下黃色香港人小店。

屯門牛(蛋、磨菇、芝士、煙肉、番茄)

薯條也是熱辣辣,內面薯蓉軟滑外脆脆的口感

飲品點了少甜烏龍茶,男朋友話不錯,我我見好大杯

價錢都合理,大家支持下香港人小店

2020-04-06
  • 洋蔥圈
  • 薯條
  • 烏龍茶
  • 屯門牛餐
2020-05-13 17 瀏覽
黎到屯門碼頭 唔知食咩好 發現呢到有間黃店 唔洗諗 即刻食屯門牛 價錢: $45食後感: 不特不讚 超級無敵豐富🙈 有牛角包 ,菇 , 煙肉 , 芝士 , 蛋 , 番茄 , 生菜 感覺似食左個all day breakfask 食完滿足 又飽足 個牛角包脆卜卜的 $45 又好味 我認為好低食單骨雞翼價錢: $29食後感: 單骨雞翼 岩哂女仔 可以保持儀態 又可以食哂啲肉 👍🏻我自己就鍾意用手食😆 雞翼金黃色 有小小孜然粉味 啖啖肉好姿味桂圓紅棗奶茶價錢: $26食後感: 奶茶 好順滑 有種芬芳嘅香气 幾好飲 店員細心問洗唔洗 少糖 少冰 店員們都很nice由啟豐商場 入去 向自己左手邊直行到尾 就是了

黎到屯門碼頭 唔知食咩好 發現呢到有間黃店 唔洗諗 即刻食

價錢: $45

價錢: $29

桂圓紅棗奶茶

價錢: $26

店員們都很nice

由啟豐商場 入去 向自己左手邊直行到尾 就是了
2020-05-09 46 瀏覽
呢間黃店係屯門碼頭附近 一入門口有提供酒精搓手液比客人👍🏻 店內貼滿文宣 亦有連儂牆小店座位唔算多 吧台位 收銀落完單會有店員送餐 我地本身想坐窗邊望海既chill chill位 但有人坐梗😖我地叫左牛魔王$62🐂🥩🥚🍄🧀🥬🍅🥐有美國牛肉漢堡 蛋 蘑菇 芝士 生菜同蕃茄 牛角包鬆脆 層次分明 充滿牛油香味😋 漢堡唔鞋唔乾身 加埋其他配料 整個配搭都好好食 牛魔王絕對係飽肚惹味之選😋.煙三文牛$51🐟🍅🥬🥐有煙三文魚 蕃茄同生菜 食落比牛魔王清淡 建議小店如果加蛋沙律落去 食落口感層次應該再豐富d.芝士奶蓋四季春茶$25🧀🍵好大杯 芝士奶蓋好厚🤩 奶蓋多於芝士味 如果多d芝士味就再好d啦 茶底夠濃 我未試過飲奶蓋茶到最後都仲有厚厚既奶蓋😳百香果綠茶$26🍵淡淡百香果味 酸酸甜甜 配小食一流 好飲😋.牛角包配飲品會送薯條/薯角 份量都唔少 好抵 個人覺得薯角好食d😋.單骨雞翼$28🍗好大份 配有蟹子沙律醬 雞翼本身有淡淡孜然味 單食已經好滋味😋 點醬又另一風味 d醬用黎點薯條薯角好夾好好食😋.呢間黃店位置係偏遠左少少 不過食物好食 價錢相宜 而且係黃店💛 一定要支持!
呢間黃店係屯門碼頭附近 一入門口有提供酒精搓手液比客人👍🏻

單骨雞翼$28🍗

2020-05-07
午餐
2020-05-09 379 瀏覽
生於這一個年代沒有無緣無故的愛到處都佈滿了迫害~🎶好啦,我就唱到呢度, 今日過咗嚟屯門碼頭諗近海岸嘅呢一個商場食肆地舖,仲有啲睇到露天嘅茶座,睇落去心曠神怡,特別令人覺得舒服,不過就可惜呢間舖頭人數比較多,我都扮唔到呢一啲位,於是就坐咗係近收銀櫃呢一個位,不過都幾多嘢睇㗎,看到近年來嘅香港運動有血有淚,都不禁唱起呢一首歌,舖頭入邊亦有一幅好大嘅連儂牆,有玻璃都比佢哋貼晒各類嘅文宣,我可以講呢間係屬於我哋香港人嘅小店!由於真係一間小店,佢嘅主打牛角包都好快會賣晒,所以想食嘅人建議大家中午嘅時候就過嚟食啦!已好出名嘅牛魔王今日都已經一早賣晒囉!唯有試吓其他啦!於是我就叫咗兩個餐,一個係屯門牛,另一個即係煙三文牛,仲叫咗兩個飲品,包括係草莓奶茶同埋芝士奶蓋綠茶,並且套餐仲送咗兩個炸薯條同炸薯角,當然我亦都叫咗兩份呢一度最有名嘅單骨雞翼啦!話咁快就嚟咗兩杯嘢飲,先講吓杯草莓牛奶,佢係草莓味好香,可能係因為呢排草莓當做啦,草莓嘅果肉都非常之多,配上香濃嘅牛奶飲落真係非常之高級!話咁快就嚟咗兩杯嘢飲,先講下杯草莓牛奶,呢個草莓味好香,可能係因為呢排草莓當做啦,草莓嘅果肉都非常之多,配上興隆嘅牛奶飲
生於這一個年代
沒有無緣無故的愛
到處都佈滿了迫害~🎶

話咁快就嚟咗兩杯嘢飲,先講下杯草莓牛奶,呢個草莓味好香,可能係因為呢排草莓當做啦,草莓嘅果肉都非常之多,配上興隆嘅牛奶飲囉真係非常之高級!

而呢一杯芝士奶蓋綠茶我覺得綠茶嘅味道都係唔錯,不過奶蓋嘅味道我覺得真係比起一啲大型嘅飲品店就爭左啲味,包括唔夠芝士嘅濃烈味道同埋唔夠潔身,希望佢哋可以改善一下啦!

呢一個單骨雞翼佢真係揸得好香脆,裏面仲保留好多雞汁,識落非常之過癮!亦冇冰鮮嘅雪藏味!值得讚賞!

再來就係主打嘅牛角包,佢嘅牛角包看得好香脆,亦都熱辣辣,裏面嘅三文魚好新鮮,加上龍龍嘅芝士味,食落非常之有口感!配上新鮮嘅雪糕同埋薯條,真係有一番歐陸風情嘅意識!
  • 單骨雞翼
  • 煙三文牛
  • 牛魔王
今日去左蝴蝶灣散步,沿住海旁行行吓就去到屯門碼頭附近,見到呢間小店幾有特色😍我哋又行到好熱就入咗去休息食啲嘢,本身諗住都係普通一間飲品店,但冇諗過會有驚喜!🥳🥳佢哋係主打牛角包,有別於一般牛角包,有好多種唔同餡料嘅選擇,有甜有咸,咁我哋就各嗌咗一款,屯門牛($45) 同奶油牛($26),在加咗一個單邊雞翼($28),仲有呀佢哋嗌包加嘢飲係會免費送薯條或者薯角😍好抵!嘢飲我哋叫咗雪山朱古力($38)同醉藍星空($33).首先講吓鹹嘅屯門牛,佢入邊係有炒蛋、芝士、蘑菇、蕃茄、煙肉,超級豐富,每樣配料都俾得好多,仲加咗千島醬汁,酸酸甜甜好開胃,配埋外脆內軟嘅牛角包,真係冇得頂🤤🤤🤤另外奶油牛我都好鍾意,入邊滿滿的煉奶同牛油,超邪惡,口感好完美,我宣佈奶油牛完勝奶油豬🤩 送嘅薯條同埋薯角都冇馬虎,份量好多,亦都炸得啱啱好😚😚單骨雞翼就咁食都有少少孜然粉嘅味道,配埋蟹子沙律醬消除油膩感覺,完美😭外脆內軟既牛角包真係無得輸,睇返相我又想食了😻😻本身仲想試下佢地既黑糖珍奶,但果陣珍珠仲煮緊,唯有下次啦😛😛 醉藍星空配埋個海景超靚啊,其實佢係一杯檸檬梳打,消暑一流💦💦如果杯朱古力可以加埋朱古力碎咁就更

外脆內軟既牛角包真係無得輸,睇返相我又想食了😻😻

如果杯朱古力可以加埋朱古力碎咁就更正啦🤩🤩
-屯門牛🥐~45$~屯門牛又點可以唔試下個屯門牛🐮?本身個牛角包🥐底就係好好食,表面好脆,個包都好大好好咬。裡面既餡有煙肉🥓有芝士🧀蕃茄🍅同蘑菇蛋。個蛋整得好香好滑,同牛角包個香脆好夾。本身想試埋牛摩王,可惜今日賣曬,下次再試。-單骨雞翼🍖加~28$~出面脆粉都唔少,表面灑上孜然粉,香!雖然切開兩邊炸,但係肉質幾香滑,仲有肉汁流出,滑!-雪山🏔️朱古力~38$~蓋滿cream既濃濃朱古力-黑糖珍珠鮮奶🥛~35$~黑糖攪勻入鮮奶到,係甜但唔膩。上述兩杯飲品雖然嗌咗少甜,但係飲落都係偏甜左少少🤏🏾(買包加飲品送~)炸薯條🍟炸薯角

-屯門牛🥐~45$~
屯門牛又點可以唔試下個屯門牛🐮?
本身想試埋牛摩王,可惜今日賣曬,下次再試。

-單骨雞翼🍖加~28$~

-雪山🏔️朱古力~38$~
蓋滿cream既濃濃朱古力

-黑糖珍珠鮮奶🥛~35$~
黑糖攪勻入鮮奶到,係甜但唔膩。
上述兩杯飲品雖然嗌咗少甜,但係飲落都係偏甜左少少🤏🏾

(買包加飲品送~)
炸薯條🍟炸薯角
2020-05-06 18 瀏覽
依個係屯門牛$45個牛角包入面係有 蛋、磨菇、芝士、煙肉、蕃茄佢個牛角包嘅外皮好脆,啲薯條都好香脆 又唔會淋曬宜個雞翼好香好脆,佢個外皮炸得好脆 而且味道又好香宜杯係雪山朱古力,佢上面有啲cream,而個朱古力同普通朱古力奶冇分別,但係都好香朱古力味

佢個牛角包嘅外皮好脆,啲薯條都好香脆 又唔會淋曬

宜個雞翼好香好脆,佢個外皮炸得好脆 而且味道又好香

外賣自取
2020-05-06 20 瀏覽
近排工作比較忙 冇時間出街食飯 今日終於抽空同朋友出街 由於朋友住係屯門碼頭 佢就推薦左一間小店 叫左小茶角 主打大份既牛角包 所以就二話不說就去左試 雖然店舖面積唔大 但係入面睇到唔少黃店既特徵 有著一塊非常大既連儂牆 同埋唔少關於支持香港人既海報屯門牛食物方面 牛角包入面有著很多材料 蛋 煙肉 番茄 好大份好好食 煙芝牛朋友叫左依個同屯門牛差唔多 但就冇蛋同番茄因為牛角包加野飲會送薯條/薯角 所以我地都一嘗依度既飲品炭焙烏龍奶茶對於喜歡甜的我 我覺得甜度還好 所以唔係特別好甜的人最好就叫少甜熱黑糖薑茶朋友叫左依個 有好濃既薑味 醒胃 朋友對此讚不絕口薯條同薯角都是有心機整 新鮮熱辣辣 沒有馬虎總結來說 小茶角是一間性價比高的食鋪 是一間好值得香港人支持既黃店 有時間都想再黎懲罰佢

同埋唔少關於支持香港人既海報

熱黑糖薑茶
朋友叫左依個 有好濃既薑味 醒胃 朋友對此讚不絕口

薯條同薯角都是有心機整 新鮮熱辣辣 沒有馬虎

2020-05-06 42 瀏覽
支持良心小店之日常~呢日天氣好好,去左碼頭呢間可以望到海既黃店!小店位置唔多, 大概8個位,中午都見有人等外賣我揀左芝士蘑菇牛角包+飲品 $53 送薯角/薯條係收銀度買完就會送去你度牛角包夠脆,芝士蘑菇加埋生菜感覺幾fresh薯角新鮮好味,飲品叫左奶蓋四季春+珍珠,微冰走甜加埋奶蓋味道岩我👍而家飲呢D通常都會走甜,不過佢個蓋實在蓋得好實,我打唔開去就咁品嚐個奶蓋😂 珍珠就正常水平,無話特別出色係窗邊位可以望住個藍天同海好寫意丫
支持良心小店之日常~
我揀左芝士蘑菇牛角包+飲品 $53 送薯角/薯條
係收銀度買完就會送去你度

牛角包夠脆,芝士蘑菇加埋生菜感覺幾fresh

係窗邊位可以望住個藍天同海好寫意丫
芝士蘑菇牛
奶蓋四季春(加珍珠)
芝士蘑菇牛
奶蓋四季春(加珍珠)
趁住五一假期連放四日同fd一齊係屯門碼頭搭船去大澳玩,上船前想食個brunch chill下。沿途睇到好多間茶記都係食啲蛋蛋腸腸公仔面,冇乜特別。行下行下甘岩搵到呢間小茶角🥐🥐,睇佢舖位細細其實入面都坐到14個人。間舖都好旺,keep住有人等位。我心諗:間野甘多人等野食應該唔差得去邊,一於就食呢間啦!⭐️屯門牛首先個名真係好貼地😂😂啲人成日話屯門有牛今次真係有牛,不過係牛角包🥐一上菜睇到賣相已經好吸引,用Muji風嘅木板裝住用黎打卡一流。呢個屯門牛用烘過嘅牛角面包包住煙肉,炒蛋,蘑菇材料豐富。食落肉味好濃,蘑菇係撈左醬汁炒過嘅,口感好有層次!⭐️海牛牛角包配合吞拿魚粟米餡,一上碟牛角包用紙包住,食既時候唔洗整污糟隻手,非常窩心!牛角包烘過,咬落有點脆,有點微暖,再配合凍既吞拿魚,一冷一熱,口感唔錯!再配合新鮮炸起既薯角,薯角灑上少少鹽再配合蕃茄醬,一啖一件,好好味呀! ⭐️白桃貴妃烏龍 中杯我地order 左少甜同走冰。一黎既時候,我覺得好大杯仲驚飲唔曬。野飲加上蘆薈粒,當我攪拌後一飲啖啖蘆薈,飲料茶味濃但又唔會搶走白桃味! 飲完一啖再接一啖!喱間餐廳有一邊面向碼頭,可以邊望海邊享受食物,好

⭐️屯門牛

⭐️海牛

⭐️白桃貴妃烏龍 中杯

喱間餐廳有一邊面向碼頭,可以邊望海邊享受食物,好適合同朋友傾下計,或者自己chill下都唔錯架!
繼續支持小店💛💛
15 分鐘 (堂食)
2020-04-27 18 瀏覽
原來屯門都有好食又有💛既牛角包專門店,雖然位置就入左少少係屯門碼頭既啟豐商場入面,呢個商場幾local所以大家要花少少心機先搵到小茶角。由於依架政府話要隔台,所以堂食既位置真係唔多,大家可以既都外賣返屋企食啦🤤 牛角包有好多款,作為住係屯門咁多年既我,梗係嗌返個屯門牛🐮,洋蔥圈同埋杯白桃貴妃烏龍😚對於咁細食既我黎講,一個屯門牛已經有晒最basic 既用料👉🏻炒蛋、蘑菇、芝士、煙肉、番茄 而牛角包作為主角,可以做到岩岩出爐焗起,咬落鬆軟少少脆口,但食落又唔油膩值得一讚🤤而洋蔥圈就略嫌炸得耐左少少,有啲啲乾身,食完真係要飲返杯野潤一潤

2020-04-27 65 瀏覽
位於屯門碼頭既小茶角 店面較細 只有十餘個座位 但就坐擁海旁既山景海景 由於大家都好支持小店 當日就坐唔到窗口位 不過都可以對住一大幅連儂牆食牛角包小店主打台式飲品同牛角包嗌牛角包加飲品 會送薯角或者薯條▪️屯門牛 $45入屯門又點可以唔食屯門牛 牛角包外層烘得幾脆 餡料豐富 炒蛋有帶蛋汁 唔會過熟 配上爽口生菜番茄 食落都幾清新 再加上芝士煙肉磨菇 同甜甜地千島醬基本上係不敗組合 口感同味道豐富 走小清新路線▪️牛魔王 $62牛魔王同屯門牛既配料大同小異 有炒蛋 磨菇 芝士 蕃茄 最唔同既就係多左塊美國牛肉漢堡 漢堡扒煎得幾香 口感實在唔會太鬆散 但略微乾左小小食落真係好似牛角包version既美式漢堡 整體濕潤唔會太乾▪️炸薯條炸薯角係波浪紋既粗薯條!炸薯條炸薯角實在唔會好空心 炸得岩岩好唔太乾身 重口味人士表示多啲鹽就好啦▪️單骨雞翼 $28懶人緊係要嗌單骨雞翼 雞翼帶椒鹽味 唔會過鹹 仲可以沾上旁邊甜甜地既明太子沙律醬▪️芝士奶蓋四季春茶 $25芝士奶蓋同飲開既有小小唔同 味道偏甜 有小小vanilla味又有小小似白兔糖 味道幾特別 底下既四季春茶唔錯 茶味突岀又會唔會太苦澀▪️雪山朱古力

小店主打台式飲品同牛角包

▪️芝士奶蓋四季春茶 $25
芝士奶蓋四季春茶

▪️雪山朱古力 $38
雪山朱古力
打卡一流既朱古力 完全係螞蟻人嘅甜度 (嗌左半糖 個人認為都係甜左啲)