2020-04-30
趁住五一假期連放四日同fd一齊係屯門碼頭搭船去大澳玩,上船前想食個brunch chill下。沿途睇到好多間茶記都係食啲蛋蛋腸腸公仔面,冇乜特別。行下行下甘岩搵到呢間小茶角🥐🥐,睇佢舖位細細其實入面都坐到14個人。間舖都好旺,keep住有人等位。我心諗:間野甘多人等野食應該唔差得去邊,一於就食呢間啦!⭐️屯門牛首先個名真係好貼地😂😂啲人成日話屯門有牛今次真係有牛,不過係牛角包🥐一上菜睇到賣相已經好吸引,用Muji風嘅木板裝住用黎打卡一流。呢個屯門牛用烘過嘅牛角面包包住煙肉,炒蛋,蘑菇材料豐富。食落肉味好濃,蘑菇係撈左醬汁炒過嘅,口感好有層次!⭐️海牛牛角包配合吞拿魚粟米餡,一上碟牛角包用紙包住,食既時候唔洗整污糟隻手,非常窩心!牛角包烘過,咬落有點脆,有點微暖,再配合凍既吞拿魚,一冷一熱,口感唔錯!再配合新鮮炸起既薯角,薯角灑上少少鹽再配合蕃茄醬,一啖一件,好好味呀! ⭐️白桃貴妃烏龍 中杯我地order 左少甜同走冰。一黎既時候,我覺得好大杯仲驚飲唔曬。野飲加上蘆薈粒,當我攪拌後一飲啖啖蘆薈,飲料茶味濃但又唔會搶走白桃味! 飲完一啖再接一啖!喱間餐廳有一邊面向碼頭,可以邊望海邊享受食物,好
⭐️屯門牛
⭐️海牛
⭐️白桃貴妃烏龍 中杯
喱間餐廳有一邊面向碼頭,可以邊望海邊享受食物,好適合同朋友傾下計,或者自己chill下都唔錯架!
繼續支持小店💛💛