2023-05-10 102 瀏覽
小曼谷係九龍城出哂名,之後更係港島開,質素都好好,而今日就嚟到九龍城本店試試佢本店嘅話有真泰國人係入面做,聽住泰文更有正宗嘅感覺飛天通菜揀咗小辣,所以唔算辣到食唔到其他味,好惹味,食到椒味而唔係齋辣,炒到好有穫氣,每條菜都有味,唔會話好油或者好水鐵板蠔餅大大件,與其話蠔餅,其實係蠔仔蛋,底下有芽菜,解膩之餘又唔會令到啲蠔過熟,廚師佛心俾勁多蠔仔,食緊都仲有,點埋甜辣醬,惹味泰皇咖喱炒海鮮泰皇咖喱去到泰國係必叫嘅,咖喱杰身,偏甜,點咩都好食海鮮有2大隻蝦,肉質彈牙,爽,唔係梅嘅,亦有蜆,魷魚青口等,用料一啲都唔馬虎炸蝦餅泰國炸物無得輸,呢度嘅炸蝦餅更係驚豔到我,大大舊,實肉,重蝦味,食一舊都半飽原隻芒果糯米飯好多地方都有,但好食好難,一係芒果酸一係糯米飯太硬呢度嘅糯米飯軟糯,有啲黏口但唔會成pat野咁,加上熱辣辣嘅椰漿濕濕哋泰國芒果有種獨特清香味鹹鹹哋嘅糯米飯配上甜甜地嘅芒果,係我最愛嘅泰國甜品,沒有之一

本店嘅話有真泰國人係入面做,聽住泰文更有正宗嘅感覺

飛天通菜

鐵板蠔餅

廚師佛心俾勁多蠔仔,食緊都仲有,點埋甜辣醬,惹味

泰皇咖喱炒海鮮
泰皇咖喱去到泰國係必叫嘅,咖喱杰身,偏甜,點咩都好食

炸蝦餅

原隻芒果糯米飯
好多地方都有,但好食好難,一係芒果酸一係糯米飯太硬
  • 小曼谷原隻芒果糯米飯
  • 泰式炸蝦餅
❤️泰式生蝦刺身$128生蝦刺身 最緊要生蝦夠新鮮 大大隻 加埋蒜片 辣椒片同秘制泰式辣汁一齊食 夠晒過癮❤️泰式鮮蝦炒金邊粉 $108今晚嘅MVP🏅泰式金邊粉食得多呢一間嘅金邊粉 炒得夠晒香同濕潤 有大量芽菜,蔥花生碎加埋青檸汁夠晒精神 甜甜酸酸 夠晒醒胃 而且大大碟 性價比好高必點!❤️豬肉碎生菜包 $118生菜包有得揀唔同辣到 適合唔太食得辣嘅我 今次揀咗小辣 豬肉碎份量好多 酸酸辣辣好開胃 發揮正常❤️小曼谷原隻芒果糯米飯 $88必食 必食! 真係原隻芒果 🤭芒果夠晒香甜 新天由泰國空運到港 糯米飯加埋 椰奶 冇得輸呢間舖頭比一般嘅泰國餐廳較為乾淨 侍應比較斯文 喺九龍城泰國餐廳難得一見 而且最驚喜呢度有人係到表演唱歌 加分📍小曼谷海鮮燒烤屋 (九龍城)九龍城太子道西398號御太子地下1-3號舖

❤️泰式生蝦刺身$128

❤️泰式鮮蝦炒金邊粉 $108
必點!

❤️豬肉碎生菜包 $118

❤️小曼谷原隻芒果糯米飯 $88

📍小曼谷海鮮燒烤屋 (九龍城)
九龍城太子道西398號御太子地下1-3號舖
難得放假所以去九龍城食下野,本身想去泰金國,但實在太多人排隊,所以轉左黎呢間試下~我地兩個人首先嗌左個泰式鮮蝦炒金邊粉,份量好大,炒得好香同埋味道啱啱好,而且幾隻蝦球都幾大粒,咬落亦好彈牙,金邊粉黎講算係中上質素👍🏻主食仲有黃咖喱雞肉跟飯,黃咖喱唔係好辣而且椰香味好足,送飯一流😋而雞肉份量都算合理。另外我地仲叫左豬牛雞各一串串燒,印象中肉質唔算嫩滑多汁,但調味幾好,味道都係合格以上~ 泰國野黎講呢度味道算係唔錯,價錢亦都合理,但最大既敗筆真係比較污糟…食食下隔離枱見到有曱甴,真係有啲影響食慾😓雖然食肆難免都會遇到,但都希望鋪頭可以盡量改善下🫣

泰式鮮蝦金邊粉
黃咖喱雞肉
2023-04-02
泰式鮮蝦金邊粉
黃咖喱雞肉
2023-05-06 108 瀏覽
以前食過小曼谷嘅晚餐,味道唔錯,不過近年加咗價,而且晚市多數要排隊或預先book位,所以多數都係食佢個下午茶,貪佢唔駛等位,但食物質素一樣咁好。晏晝三四點去到冇乜人,成間餐廳得兩三枱客。我用QR CODE落單,揀咗冬蔭公牛腩湯河粉,四十幾蚊送嘢飲,而且可以加錢要小食,我就要咗串燒。碗河粉份量充足,冬蔭公惹味,牛腩亦浸到好入味,而啲河粉比平時食開嘅更大條,所以咬落好有口感,而串燒都好好味,好juicy,唔會乾。另外餐飲揀咗龍眼水,好飲!

晏晝三四點去到冇乜人,成間餐廳得兩三枱客。

另外餐飲揀咗龍眼水,好飲!
2023-05-04 98 瀏覽
📌小曼谷海鮮燒烤屋想食泰國菜當然要到九龍城😎 小曼谷就在距離地鐵站5幾分鐘步程,地點方便,餐廳門口嘅揮手汽球公仔相當搶眼,唔怕搵唔到🕺🏻餐牌選擇豐富,主打泰式料理、泰式串燒、咖哩、小食、粉麵飯等,仲有必食嘅芒果糯米飯添🤗🔖泰式醃燒豬頸肉沙律 $128豬頸肉配上沙律🥗係完美嘅組合😚豬頸肉份量比想像中多,賣相吸引肉質juicy彈牙邊位有少許焦香配上惹味泰式酸辣汁,酸酸甜甜幾開胃☺️🔖黃咖喱雞 $108咖哩煮得濃稠,微甜帶椰香🥘相當有泰國風味✨裡面配料有雞肉、薯仔、青椒🫑配薄餅超正值得大大力推介👍🏽🔖泰式原味烤酥餅(2塊)$48金黃酥脆,賣相吸引,趁熱食特別香口😙🔖泰式鮮蝦炒金邊粉 $108金邊粉值得推介❣️炒得香噴噴夠晒鑊氣味道酸酸甜甜好開胃,配料豐富,大蝦、豆乾、蛋絲,加上花生碎,香味更提昇☺️🔖小曼谷原隻芒果糯米飯 $88擺盤有心思❤️而且糯米飯係熱辣辣㗎芒果🥭厚肉多汁,糯米飯口感軟糯加上香甜椰奶更加正🥥🔖泰式龍眼冰$34 🔖泰式凍奶茶$34
📌小曼谷海鮮燒烤屋

🔖泰式醃燒豬頸肉沙律 $128
豬頸肉配上沙律🥗係完美嘅組合😚
豬頸肉份量比想像中多,賣相吸引

肉質juicy彈牙邊位有少許焦香
配上惹味泰式酸辣汁,酸酸甜甜幾開胃☺️

🔖黃咖喱雞 $108
咖哩煮得濃稠,微甜帶椰香🥘相當有泰國風味✨

裡面配料有雞肉、薯仔、青椒🫑配薄餅超正
值得大大力推介👍🏽

🔖泰式原味烤酥餅(2塊)$48
金黃酥脆,賣相吸引,趁熱食特別香口😙

🔖泰式鮮蝦炒金邊粉 $108
金邊粉值得推介❣️炒得香噴噴夠晒鑊氣

🔖小曼谷原隻芒果糯米飯 $88
擺盤有心思❤️而且糯米飯係熱辣辣㗎
芒果🥭厚肉多汁,糯米飯口感軟糯
加上香甜椰奶更加正🥥

🔖泰式龍眼冰$34
🔖泰式凍奶茶$34
2023-05-03 60 瀏覽
【九龍城•小曼谷海鮮燒烤屋 】————————————————————————相信大家對呢間泰國餐廳唔陌生,門口有個條條揈公仔🤣但其實都係第一次試呢間。🍯|泰皇咖喱炒蜆(花甲)|HKD 218充滿椰汁香的咖喱遍甜,唔食辣的朋友都話食到,海鮮就揀咗花甲,喜歡花甲的鮮甜味。🍯|海鮮孖寶A+B|HKD 258海鮮A揀了牛油蒜蓉燒蟶子皇(3隻),海鮮B揀了牛油蒜蓉燒青口(半打),海鮮冇得輸,鍾意食海鮮朋友要試吓,燒香了的味道。🍯|泰式干炒海鮮米粉|HKD 108海鮮配料足夠,米粉炒得乾身唔笠口唔油,口感細軟,味道不錯。🍯|鐵板豬頸肉煮通菜(馬拉盞)|HKD 118推介👍🏻 菜炒得夠獲氣!辣椒同蒜粒調味,鹹香中帶少少辣,十分惹味!豬頸肉燒至外層微微焦脆,油香四溢!juicy! 鐵板上菜可以令菜保持溫度!🍯|泰式芝士烤酥餅(2塊)|HKD 53見唔少人叫就試吓,相比原味多了份芝士鹹香味,配上咖喱食一流。🍹|椰青|HKD 49每人一個椰青,枱面好壯觀,一個靚椰青好唔同🥺果肉好似jelly滑嘟嘟,容易用匙羹整來吃。
【九龍城•小曼谷海鮮燒烤屋 】
————————————————————————

🍯|泰皇咖喱炒蜆(花甲)|HKD 218

🍯|海鮮孖寶A+B|HKD 258

🍯|泰式干炒海鮮米粉|HKD 108
海鮮配料足夠,米粉炒得乾身唔笠口唔油,口感細軟,味道不錯。

🍯|鐵板豬頸肉煮通菜(馬拉盞)|HKD 118

🍯|泰式芝士烤酥餅(2塊)|HKD 53

🍹|椰青|HKD 49
2023-05-01 60 瀏覽
💛好味指數:4.7/5💛💜回頭指數:4.7/5💜九龍城出名食泰國菜🇹🇭有留意開一定聽過小曼谷,餐廳宜家仲有live music 表演,幾有氣氛🎵🎤🎸✅豬肉碎生菜包$118豬肉碎份量好多,無論包生菜定係撈炒飯食都夾😙泰國菜最愛食物之一🐷🥬✅泰式生蝦刺身$128生蝦刺身好新鮮,可以加住蒜頭同辣椒點泰式醬汁食🌶️✅冬蔭公湯$148選用原隻虎蝦,鮮甜爽口🦐我地都好中意呢款冬蔭公湯😍唔算好辣,味道夠濃✅青咖哩雞$148朋友介紹呢度嘅青咖哩好好食,本身無雞呢個選擇,原來可以同店員講,都幾彈性處理😙雞肉幾嫩滑,青咖哩醬唔會太辣,會想不停食😝✅泰式原味烤酥餅$48建議點青咖哩食,更加突顯酥餅香烤味,泰國菜必點😎✅鮮菠蘿雞肉炒飯$98新鮮菠蘿味道香甜,炒飯好味無得輸😋✅小曼谷原隻芒果糯米飯$88芒果新鮮香甜,糯米飯仲暖嘅🥭飯後甜品好滿足😀🐻總結整體水準都唔錯,仲有音樂聽🎵🎤📍 小曼谷海鮮燒烤屋 (九龍城)九龍城太子道西398號御太子地下1-3號舖
💛好味指數:4.7/5💛
💜回頭指數:4.7/5💜
✅豬肉碎生菜包$118

✅泰式生蝦刺身$128
生蝦刺身好新鮮,可以加住蒜頭同辣椒點泰式醬汁食🌶️

✅冬蔭公湯$148

✅青咖哩雞$148

✅泰式原味烤酥餅$48
建議點青咖哩食,更加突顯酥餅香烤味,泰國菜必點😎

✅鮮菠蘿雞肉炒飯$98
新鮮菠蘿味道香甜,炒飯好味無得輸😋

✅小曼谷原隻芒果糯米飯$88
芒果新鮮香甜,糯米飯仲暖嘅🥭飯後甜品好滿足😀

🐻總結
整體水準都唔錯,仲有音樂聽🎵🎤
📍 小曼谷海鮮燒烤屋 (九龍城)
九龍城太子道西398號御太子地下1-3號舖
2023-05-01 137 瀏覽
九龍城出名食泰國菜相信大家都知,今次去就同朋友簡咗間叫小曼谷海鮮燒烤屋嘅餐廳食晚餐~我哋夜晚7點30入到去都差唔多全場滿座,而且有駐場歌手彈唱泰國嘅歌,氣氛相當熱鬧。我哋用QR code落單,Order咗幾款食物。泰式馬拉盞炒通菜$108每一次食泰國菜都必點嘅馬拉盞炒通菜,佢炒得好香口惹味,通菜都好爽脆,好食😋串燒拼盤$122另外泰式串燒都係必叫,我哋就叫咗個拼盤B,有6串串燒,分別係雞全翼、泰式臘腸、豬、牛、雞同雞腎。佢都燒得幾好,唔會燒到乾柴柴咁,配上泰式沙嗲醬一流呀~ 我個人特別推介係泰式臘腸同爽口嘅雞腎串,令人回味無窮牛油蒜蓉燒蟶子$178蟶子都味道好鮮,食落去爽口彈牙,無燒過龍,蟶子上面加啲脆口嘅炸銀魚仔令味道配搭都有驚喜,配上泰式辣汁,估唔到又幾夾~👍🏻泰式燒牛仔骨$78佢嘅牛仔骨都唔錯,肉都仲幾嫩口juicy,配上佢個醬汁,都好味~冬陰公湯(S)$148最經典嘅泰國泰冬陰公湯又點可以唔叫呢~入面有大頭蝦2隻同好多菇菌,以及香料。酸酸辣辣咁令人欲罷不能,越飲越上癮。佢細心嘅喺有個爐仔令個湯保持熱度,飲足我全晚呀😆泰式蟹肉煲仔翅$108見到佢餐牌有特別介紹呢嗰煲仔翅就叫咗試試
我哋用QR code落單,Order咗幾款食物。

泰式馬拉盞炒通菜$108

串燒拼盤$122

牛油蒜蓉燒蟶子$178

泰式燒牛仔骨$78

冬陰公湯(S)$148

泰式蟹肉煲仔翅$108
見到佢餐牌有特別介紹呢嗰煲仔翅就叫咗試試,煲仔翅入面有大大片嘅翅、瑤柱粒、冬菇等等,超足料,而味道就似香港碗仔翅,好好味

椰青$49
椰青都夠大個,唔錯!
珍多冰 $42
佢嘅珍多冰都落足料,飲到最後都有濃濃嘅椰汁味
2023-04-29
九龍城不嬲出名多泰國菜(´. ̫ .`)之前差唔多次次都係食依間~依家原來仲有live聽添( •ᴗ•)*♪Menu選擇都好多 主打地道泰國料理.▫泰式鮮蝦炒金邊粉 $108差唔多每次都會點的pad Thai( •̤ᴗ•̤ )味道酸酸甜甜 不會炒得太乾好香口加左芽菜.豆乾.辣椒粒.鮮蝦作配料還可以沾花生碎食增加口感.ᐟ‪‪.ᐟ.▫青咖哩雜菜 $108青咖哩不會好辣 椰奶味較重有西蘭花.菇.娃娃菜.粉絲等點酥餅就岩晒(՞•֊•՞).▫泰式芝士烤酥餅 $53大大塊好酥脆 就咁食已經好香芝士味點埋咖哩食更加惹味desu.▫榴連沙冰 $50成杯都好似直接飲緊榴連咁 味道濃郁o̴̶̷̤ ̫ o̴̶̷̤仲有成球榴連肉可以食 榴連控表示好幸福~.▫泰式龍眼冰 $34味道香甜解渴(˙꒳​˙ )
九龍城不嬲出名多泰國菜(´. ̫ .`)
之前差唔多次次都係食依間~
依家原來仲有live聽添( •ᴗ•)*♪
Menu選擇都好多 主打地道泰國料理

▫泰式鮮蝦炒金邊粉 $108
泰式鮮蝦炒金邊粉

差唔多每次都會點的pad Thai( •̤ᴗ•̤ )
味道酸酸甜甜 不會炒得太乾好香口

加左芽菜.豆乾.辣椒粒.鮮蝦作配料
還可以沾花生碎食增加口感.ᐟ‪‪.ᐟ
▫青咖哩雜菜 $108
青咖哩雜菜

青咖哩不會好辣 椰奶味較重
有西蘭花.菇.娃娃菜.粉絲等
點酥餅就岩晒(՞•֊•՞)
青咖哩雜菜

▫泰式芝士烤酥餅 $53
泰式芝士烤酥餅

大大塊好酥脆 就咁食已經好香芝士味
點埋咖哩食更加惹味desu
▫榴連沙冰 $50
榴連沙冰

仲有成球榴連肉可以食 榴連控表示好幸福~
▫泰式龍眼冰 $34
味道香甜解渴(˙꒳​˙ )
2023-04-30 45 瀏覽
小曼谷海鮮燒烤屋相信好多人都聽過 甚至乎已經食過🤣 今次同朋友專程再去食🤭🍀泰式生蝦刺身必叫開胃小食 蝦夠新鮮 彈牙有嚼勁🦐🍀豬肉碎生菜包豬肉碎好香口 味道夠濃郁🤤 用生菜包住黎食 增添左口感 又中和返肉碎嘅濃味🥬🍀冬陰功湯好香濃好入味😍 材料好足 每一次匙羹船錨起到食材 而且啲蝦好大隻 好滿足🤣🍀青咖喱雞咖喱味道濃厚 配埋烤酥餅一齊食更加好食😋 雞塊肉質軟嫩 份量都岩岩好 夠我地4個人每人食少少😉🍀鮮菠蘿海鮮炒飯味道吾錯 材料都好足 唯一同預期吾同嘅係 吾係原隻菠蘿上🍍 🍀小曼谷原隻芒果糯米飯食泰國野 當然少不了芒果糯米飯 作為結尾真係一流🤣

🍀泰式生蝦刺身

味道吾錯 材料都好足 唯一同預期吾同嘅係 吾係原隻菠蘿上🍍

🍀小曼谷原隻芒果糯米飯
食泰國野 當然少不了芒果糯米飯 作為結尾真係一流🤣
2023-04-29 58 瀏覽
今次黎到有小泰國之稱嘅九龍城, 當然要食泰國嘢啦🤘呢間小曼谷都幾大,仲有駐場歌手自彈自唱泰文歌,好有泰國既感覺😆睇menu用手機落咗幾個泰國特色菜,串燒拼盤有雞全翼,泰式臘腸,豬,牛,雞,雞腎,好Juicy😋 牛油蒜蓉燒蟶子蒸得啱啱好 唔會過熟,仲有鹹香嘅蝦米,點埋佢個泰式醬 有唔同嘅風味😆 泰式燒牛仔骨好有牛味,再點埋佢個特製醬汁,正呀👍我哋仲叫咗個冬陰公湯-小辣,佢有火熱住個湯,慢慢嘆都唔驚會凍,越煲越辣,好過癮😍 泰式蟹肉煲仔翅真材實料,超級足料,有蟹肉,冬菇,大大塊嘅翅,勁滿足😏仲有仲有泰式馬拉盞炒通菜勁有鑊氣,食到停唔到口,超超超惹味😎食咁多野又點會少得野飲,我哋叫咗椰青&珍多冰。椰青水清甜,椰青肉超級容易刮到出嚟食🤩珍多冰甜甜地幾好飲,同埋有咬口🥰我哋邊食邊吹水,仲有Live聽🎵🎶 Overall黎講呢間餐飯都不錯👍👍👍
今次黎到有小泰國之稱嘅九龍城, 當然要食泰國嘢啦🤘

2023-04-28
2023-04-20 129 瀏覽
小曼谷海鮮燒烤是一家以泰式海鮮為主打的餐廳,提供多種美味的菜式。其中,最讓人印象深刻的是鮮蝦泰國金柚沙律、泰式酸辣鳳爪和香葉辣椒豬肉碎燴飯(荷包蛋)。鮮蝦泰國金柚沙律是這家餐廳的招牌菜之一,鮮嫩的蝦肉與金柚的清爽口感完美結合,加上酸甜可口的泰式沙拉汁,讓人一口接一口,回味無窮。泰式酸辣鳳爪則是另一道美味的開胃小菜,口感酸辣爽口,不僅能激發味蕾,還能促進食慾。最後推薦的是香葉辣椒豬肉碎燴飯,這道菜色濃郁香辣,豬肉碎入味,配上蛋黃炸香的荷包蛋,讓人一口接一口,吃不停口。除了以上三道菜,小曼谷海鮮燒烤還提供多種海鮮類菜式,如大蝦、魷魚等,經過簡單的烤製,保留了海鮮的鮮味和口感,讓人食指大動。此外,餐廳的服務態度也非常好,服務員熱情周到,讓人感覺賓至如歸。總體來說,小曼谷海鮮燒烤是一家值得推薦的餐廳,菜式豐富多樣,特別是鮮蝦泰國金柚沙律、泰式酸辣鳳爪和香葉辣椒豬肉碎燴飯(荷包蛋)等招牌菜,讓人回味無窮。如果你喜歡泰式海鮮菜,不妨到小曼谷海鮮燒烤一試,相信你會有不一樣的美食體驗。

「小泰國」在九龍城|小曼谷海鮮燒烤屋 @minibangkok講起食泰國菜一定會諗起小泰國九龍城,但咁多選擇點揀❓我今次就去咗小曼谷海鮮燒烤屋,估唔到入夜之後仲有live music🎙️享受美味嘅泰國菜,同時支持本地音樂👍🏻環境氣氛好,有室外同戶外座位,啱晒收工同朋友邊食邊欣賞音樂🍹晚市正價餐牌🍽人均:$200- $250🕰時間:19:30 (⭕️walk in) 🥙豬肉碎生菜包 $118泰國菜嚟講,我必嗌生菜包~小曼谷嘅生菜包有得揀辣度,非常之friendly🥰香料比一般生菜包少,豬肉嘅鮮味更為突出😌🥘冬蔭公湯 (選用原隻虎蝦) $148冬蔭公湯用料足,我呢煲湯就有兩隻原隻虎蝦👍🏻蝦鮮味出,湯底濃,份量仲好大,我哋兩個人飲都差啲飲唔晒!🍝小曼谷炒米粉 $108小曼谷炒米粉係餐廳推介嘅餐點之一,同一般炒米粉唔同嘅係,佢有啲似金邊粉crossover星洲炒米嘅感覺😋材料極豐富,有雞蛋、鮮蝦、扎肉、蟹柳、洋蔥同甜椒等配料👍🏻🥭芒果椰汁沙冰 $42飲品有得揀走甜/少甜,啱晒想試又想keep fit嘅人士~芒果味同椰汁味重,沙冰好smooth,啲冰唔會一舊舊🥰🍹泰式龍眼冰 $34龍眼冰有幾粒龍眼肉

晚市正價餐牌
🍽人均:$200- $250
🕰時間:19:30 (⭕️walk in)

🥙豬肉碎生菜包 $118

🥘冬蔭公湯 (選用原隻虎蝦) $148

🍝小曼谷炒米粉 $108

🥭芒果椰汁沙冰 $42

🍹泰式龍眼冰 $34
龍眼冰有幾粒龍眼肉,清甜解熱😋

Bible rating: 8.5/10

芒果椰汁沙冰
豬肉碎生菜包
  • 冬陰功湯
2023-04-14 140 瀏覽
𝐼𝐺@62.𝑙𝑜𝑦𝑎 ❣︎ 九龍城有邊個唔識小曼谷😗😗唔記得個名都會記得佢門口個吹氣公仔今日同朋友黎食食食下有live演唱泰文歌😂幾得意♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.6/5 🥘黃咖喱雞肉 $108黃咖哩唔會辣 係正宗既泰式咖哩仲有啲紅椒青椒洋蔥配烤酥餅/蒜蓉包食都一流🥰🫓泰式芝士烤酥餅(2塊)$53特登點黎配黃咖喱食酥脆酥脆的有芝士香都幾大塊🐷鐵板豬頸肉煮椰菜苗(馬拉盞)$118一出場啲jerjer聲成為全場焦點開頭以為冇乜豬頸肉點知沉哂係底🤣🤣鐵板上熱辣辣好惹味🥬豬肉碎生菜包 $118辣度適中味道冇令我失望同預期既都差唔多👍🏻生菜新鮮冇乜爛🐖風味燒豬頸肉 $128份量比心想像中多😗啲汁幾正,係帶有輕輕酸的燒汁豬頸肉燒到表面微焦咁🥭小曼谷原隻芒果糯米飯 $88每次食泰國菜都必點糯米飯夠熱 椰汁香濃芒果清甜 不錯不錯🥤鹹檸檬可樂 $42除咗椰青,鹹檸樂都係好選擇😉😉😉
𝐼𝐺@62.𝑙𝑜𝑦𝑎

同預期既都差唔多👍🏻
生菜新鮮冇乜爛

🐖風味燒豬頸肉 $128
份量比心想像中多😗
啲汁幾正,係帶有輕輕酸的燒汁
豬頸肉燒到表面微焦咁

🥭小曼谷原隻芒果糯米飯 $88
每次食泰國菜都必點
糯米飯夠熱 椰汁香濃
芒果清甜 不錯不錯

🥤鹹檸檬可樂 $42
除咗椰青,鹹檸樂都係好選擇😉😉😉
2023-04-13 121 瀏覽
📌小曼谷海鮮燒烤屋門口的揮手氣球公仔好搶眼🕺🏾晚飯時間有泰籍歌手彈結他🎸唱歌,氣氛一流❣️有多款海鮮、泰式串燒、泰式咖哩、小食、粉飯麵同芒果糯米飯選擇🤗🔖風味燒豬頸肉 $128豬頸肉份量比想像中多😙賣相吸引肉質juicy彈牙邊位有少許焦香配上泰式汁,酸酸甜甜幾開胃☺️🔖鐵板豬頸肉煮椰菜苗(馬拉盞)$118上枱時鐵板仲係熱到咋咋聲🔥椰菜苗炒得翠綠而且熱辣辣🥬菜葉索晒馬拉盞鹹香好惹味🔖黃咖喱雞肉 $108咖哩微辣帶椰香🥘煮得濃稠,點薄餅超正雞肉滑嫩又入味,配菜的薯仔、青椒都好好味🫑🔖泰式芝士烤酥餅(2塊)$53超香芝士味😚口感酥脆中間加咗芝士,趁熱食特別香😙🔖豬肉碎生菜包 $118必點菜式😚豬肉碎香氣十足以生菜包住滿滿的肉,食多幾件都唔會膩😊🔖小曼谷原隻芒果糯米飯 $88最開心當然係有原個芒果🥭果肉多汁熱辣辣的糯米飯口感特別軟糯加上香甜椰奶更加正🥥記得留肚食甜品❣️泰式冰奶茶 $34鹹檸檬可樂 $42
📌小曼谷海鮮燒烤屋

🔖風味燒豬頸肉 $128
豬頸肉份量比想像中多😙賣相吸引
肉質juicy彈牙邊位有少許焦香
配上泰式汁,酸酸甜甜幾開胃☺️

🔖鐵板豬頸肉煮椰菜苗(馬拉盞)$118
上枱時鐵板仲係熱到咋咋聲🔥
椰菜苗炒得翠綠而且熱辣辣🥬
菜葉索晒馬拉盞鹹香好惹味

🔖黃咖喱雞肉 $108
咖哩微辣帶椰香🥘煮得濃稠,點薄餅超正
雞肉滑嫩又入味,配菜的薯仔、青椒都好好味🫑

🔖泰式芝士烤酥餅(2塊)$53
超香芝士味😚口感酥脆
中間加咗芝士,趁熱食特別香😙

🔖豬肉碎生菜包 $118
必點菜式😚豬肉碎香氣十足
以生菜包住滿滿的肉,食多幾件都唔會膩😊

🔖小曼谷原隻芒果糯米飯 $88
最開心當然係有原個芒果🥭果肉多汁