2023-09-19
🥟冬陰鮮蝦雲吞湯 $148一直都好想試呢到嘅冬陰功湯🍲 比我見到竟然咁特別有得跟蝦雲吞😳 岩晒本身勁鍾意食雲吞嘅我,個冬陰功湯有得自己揀大中少辣🌶 最鍾意佢好夠酸同好夠濃唔會太甜,雲吞粒粒都勁大粒,咬開入面最少有兩原隻蝦🍤,同個湯好夾好鮮味👍🏻🥙豬肉碎生菜包 $118一樣可以自己揀大中少辣,一碟好多肉好大份,個肉碎唔會濕笠笠炒得夠乾身,包住生菜食唔會滴汁滴到好哩hea🙈🦐泰式生蝦刺身 $128一碟有6隻,但每一隻都勁肥勁厚肉好大隻🫢 一啖係咬唔晒,仲要係夠凍夠新鮮,咬落肉質爽脆🥬馬拉盞鐵板豬頸肉炒椰菜苗 $118叫一碟好似一次過食兩個餸咁好抵🤭 分唔清到底啲豬頸肉係主菜定係個椰菜苗先係,因為兩個份量都好多😂 夠鑊氣好惹味😋🍝蝦膏肉片炒河 $98肉片個量好多,仲有好多大塊嘅粉蛋,餸好多,蝦膏味啖香濃,唔會好油🥭芒果椰沙冰 $42呢杯比想像中杰身,可能係椰奶好足🤣 如果加多啲冰🧊會好啲,因為唔夠解渴,但真係好夠濃飲到好飽🍺象啤(大支裝)$45一大支先$45, 好抵,呢到仲有live band,🎸岩晒食完飯坐喺到飲酒傾計
🥙豬肉碎生菜包 $118
🦐泰式生蝦刺身 $128