餐廳: 小曼谷海鮮燒烤屋
資訊:

2024-04-12 102 瀏覽
位於九龍城的泰式餐廳。小時候家住九龍城,可謂是九龍城地膽,隨著搬走後已多年沒有去九龍城了。當日去到九龍城,人面全非,桃花亦非依舊,熟悉的餐廳取而代之是一間間吉舖,昔日的熱鬧變成了今日的空蕩蕩,心裡也是說不出滋味來。逛走了九龍城一圈,便選了這間我細細個就識得的泰式餐廳,多年來依然䇄立於此,真好。餐廳除了有室內座位更設有室外,另外也有live band,很有氣氛,完美還原在曼谷飲飽食醉的夜晚呢~ 餐廳更是推出每日指定堂食菜式優惠價$38, 超抵食呢~⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆❅ 泰式木瓜絲沙律 $88❅ 極上燒安格斯西冷牛小排 $268❅ 香葉肉碎炸蝦膠皮蛋 $138❅ 香葉辣椒豬肉碎燴飯 $98❅ 泰式鹽燒烏頭 $188❅ 小曼谷原隻芒果糯米飯 $88❅ 泰式青檸梳打 $42❅ 菠蘿沙冰 $42 ___⋆ ⋆ ___ ✿ 泰式木瓜絲沙律木瓜絲的爽脆口感搭配著酸甜的醬汁,加入花生碎增添豐富的口感,開胃一流。.✿ 極上燒安格斯西冷牛小排 牛小排色澤粉嫩,紋理細緻;入口肉味濃郁,但口感偏韌,如果能軟稔點會更好。.✿ 香葉肉碎炸蝦膠皮蛋 餐廳招牌菜式之一。以酥脆的蝦膠包著皮
⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
 ___⋆ ⋆ ___
✿ 泰式木瓜絲沙律
✿ 極上燒安格斯西冷牛小排
✿ 香葉肉碎炸蝦膠皮蛋
餐廳招牌菜式之一。以酥脆的蝦膠包著皮蛋,上面舖滿香辣惹味的肉碎,入口層次豐富;連不喜歡吃皮蛋的朋友也吃了幾件呢。
✿ 泰式鹽燒烏頭
烏頭的肉質鮮嫩多汁,入口即化,完全沒有魚腥味,每一口都能品味鹹香及帶有甜味,果然鹽燒is the best!
✿ 香葉辣椒豬肉碎燴飯
無飯不歡的我們果斷便選了這道菜式。
肉碎炒得香辣惹味,加上半熟煎蛋,超好下飯的,飽腹又滿足。
✿ 芒果糯米飯
泰式料理不能錯過的糯米飯(這是甚麼小紅書標題?
芒果香甜不酸,糯米飯柔軟綿密,加入大量香甜的椰奶,甜蜜又滋味。
2024-04-12 53 瀏覽
閨蜜飯聚~選在了九龍城的小曼谷🌟今晚剛好有現場樂隊表演,氣氛很好~點餐後才發現現在有做晚市指定菜式$38元🙈真的很划算♥️下次再來必須點一個~泰式木瓜絲沙律,泰式沙律的熱門之選~清爽的木瓜絲,爽口清甜🌟配上微酸微辣的泰式沙律汁,十分開胃♥️香葉肉碎炸蝦膠皮蛋,有驚喜的一道小吃🌟炸得外層酥脆的蝦膠配上Q彈流心的皮蛋,口感味道的層次感豐富♥️還有加上惹味香辣的泰式肉碎,配飯也很好吃🌟香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋),這是我很愛的泰式碟頭飯🤣這次還加了辣♥️愈吃愈爽~香氣滿滿的香草和辣度十足的辣椒加上泰式醬油一齊炒的豬肉碎,十分惹味🌟用想的都能知道十分合適配白飯吃♥️泰式鹽燒烏頭,吃泰菜每次都點的烏頭魚~魚肉肥美鮮嫩~魚身中間放置了香草一齊烤,令魚肉增添了香草的香氣♥️極上燒安格斯西冷牛小排,牛味香濃的牛小排,厚切的肉肉很實在👍🏻配上酸酸甜甜的醬汁,味道特別👍🏻 小曼谷原隻芒果糯米飯,芒果甜絲絲,糯米微暖軟糯,兩者配椰奶也是十分經典好吃♥️
閨蜜飯聚~選在了九龍城的小曼谷🌟
今晚剛好有現場樂隊表演,氣氛很好~
泰式木瓜絲沙律

香葉肉碎炸蝦膠皮蛋

香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋)

泰式鹽燒烏頭

極上燒安格斯西冷牛小排

小曼谷原隻芒果糯米飯

2024-04-11
泰式木瓜絲沙律
香葉肉碎炸蝦膠皮蛋
香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋)
泰式鹽燒烏頭
極上燒安格斯西冷牛小排
小曼谷原隻芒果糯米飯
[坐車經太子道西馬路旁經常見到有個吹氣廚師🧑‍🍳落力揮手勁好笑]🫶依間泰菜擁有幾間分店,除了小曼谷海鮮燒烤屋的名稱外,小曼谷泰國美食(站)同BTS美食站都係同屬品牌旗下,當然食既菜式會有少少唔同。💟得意LOGO:原來品牌Logo除左係隻最能代表泰國既大象內暗藏「小曼谷」三字,好有創意~👂海鮮燒烤屋位於聞名食泰菜既九龍城區。驚喜位店內經常都會有不同主唱的Live band music常駐,粵語流行歌同英語歌兩樣都有,一邊享受美食,一邊聽音樂,勁Chill~🥣冬蔭海軍海鮮部隊鍋(細)—期間限定估唔到泰菜都有部隊銅食,味道好正宗,偏酸少辣好好味。內有多款海鮮:青口、蝦、帶子、魷魚及蟹柳,兩個人都食到幾款海款真豐富,海鮮肉質彈牙。麵🍜索晒濃湯味,超好食👍🔥鐵板豬頸肉椰菜苗(馬拉盞)🥬上菜時鐵板咋咋聲,馬拉盞醬汁香味四溢。賣相好吸引,有肉又有菜好健康。,口感爽口既豬頸肉配上冧身掛汁既嫩滑椰菜苗,正。👍泰國招牌食物:各款串燒(豬肉沙嗲串、珍寶腸、泰式臘腸)—燒串燒勁香又好食,最得別係泰式臘腸飲品:椰汁冰—香甜解辣質感又creamy~係「小曼谷」食到正宗泰菜既味道,食完好似去左轉泰國咁,爽呀!

🥣冬蔭海軍海鮮部隊鍋(細)—期間限定

🔥鐵板豬頸肉椰菜苗(馬拉盞)🥬

👍泰國招牌食物:
飲品:椰汁冰—香甜解辣質感又creamy~

• 冬蔭海軍海鮮部隊鍋
2023-12-29 823 瀏覽
屋企人鍾意食泰國嘢,聖誕節帶佢哋嚟小曼谷食餐泰國大餐。鮮蝦泰國金柚沙律 $128勁多碌柚肉,好清爽,配上一啲花生碎同埋甜甜辣辣嘅醬汁好開胃,蝦肉都大隻,幾爽口。泰式拼盤 $178呢個拼盤啱晒我哋,一次過食齊蝦餅、魚餅、春卷同埋雞棗,我就最鍾意食蝦餅,蝦肉新鮮爽口,魚餅同埋雞棗都好惹味,春卷係素菜餡。串燒 $22/串我哋叫咗牛肉、雞肉各兩串,燒得好香,牛肉唔會乾硬,雞肉都唔嚡,沾惹味沙嗲醬食一流。黃咖喱牛腩 $108牛腩煮得好稔,入晒味。咖喱辣度啱啱好,香濃惹味。牛腩都幾足料,大大件,啖啖肉。薯仔吸晒汁都好好味。鮮菠蘿海鮮炒飯 $118炒飯配料足,除咗香甜菠蘿粒,海鮮有大蝦、帶子、魷魚,加上肉鬆、三色豆、提子乾、好多洋蔥全部一齊食,蛋炒飯味道好豐富。泰式鮮蝦炒金邊粉 $108呢個係我食泰國菜必食嘅,金邊粉酸酸甜甜好開胃,食嘅時候加入花生碎一齊食,炒香嘅蝦皮、蛋花配金邊粉味道好香。配料嘅鮮蝦大大隻,而且爽口。呢一餐好豐富,而且每一款嘢食味道都好好,當日仲有live Band坐鎮,氣氛好好,屋企人食得好開心滿意。
屋企人鍾意食泰國嘢,聖誕節帶佢哋嚟小曼谷食餐泰國大餐。

鮮蝦泰國金柚沙律 $128

泰式拼盤 $178

串燒 $22/串

黃咖喱牛腩 $108

鮮菠蘿海鮮炒飯 $118

泰式鮮蝦炒金邊粉 $108

2024-04-16 0 瀏覽
琴晚我同屋企人一齊去九龍嗰邊,我哋首先去咗按泰式按摩,之後去咗一間叫小曼谷海鮮燒烤度食晚飯!😝以下就係我地叫左啲咩野食。😋泰式生蝦刺身生蝦刺身,基本上係去泰國餐廳必叫嘅,而佢嘅生蝦好鮮,食落去個蝦味好重而且配埋佢個秘製醬汁唔單止好好食,仲會好開胃,因為酸酸甜甜泰式炸蝦餅我自己係一個鍾意食炸嘢嘅人,呢一個蝦餅可以滿足到我,而且佢嘅外層香脆,蝦肉鮮味好出,加上泰式辣醬,十分美味😍泰式鮮蝦炒金邊粉金邊粉在當地係有名的粉,他的口感特別,再加上泰式的醬汁,酸酸甜甜的十分開胃,毫無違和感。而且他的鮮蝦不是小小的,而係大大隻。最讓人驚喜的是廚師炒得十分有鑊氣曼谷夜市火山骨火山骨呢樣菜式真係唔係度度都有得食,咁啱呢度就有得食啦,火山骨啲肉好軟唔會硬掘掘咁樣,而且配埋酸嘅汁,口感非常好。😚芒果椰汁沙冰呢一杯野飲入口嘅時候會有芒果同椰汁味,加上有一些鮮甜的水果,讓你感受到不一樣的口感椰青椰青係泰國出名嘅嘢飲之一,所以喺泰國餐廳都係必點的,他們的椰青很香很新鮮!讓人會再想飲更多😍總括嚟講呢間餐廳好值得大家去嘗試,因為餐廳環境乾淨,而且俾人一個舒服嘅感覺,再加上職員的服務態度良好,讓家人和我有一個不錯的體驗。

泰式生蝦刺身

泰式炸蝦餅

泰式鮮蝦炒金邊粉

曼谷夜市火山骨

芒果椰汁沙冰

椰青

總括嚟講呢間餐廳好值得大家去嘗試,因為餐廳環境乾淨,而且俾人一個舒服嘅感覺,再加上職員的服務態度良好,讓家人和我有一個不錯的體驗。十分推薦大家去嘗試!!🫶🏻
2024-04-02
2024-04-12 0 瀏覽
這間九龍城的泰國菜館已經有好久的歷史🇹🇭難得今天經過 當然要來回味一下🍴泰式鮮蝦炒金邊粉 🍤金邊粉炒至香脆,搭配鮮蝦和泰式香料,辣味與鮮美交融,口感豐富。每一口都能品味到金邊粉的彈牙和鮮蝦的鮮甜,讓人回味無窮🍜泰式馬拉盞炒椰菜苗 🥬炒熟的椰菜苗與香辣的泰式馬拉盞醬汁完美結合,辣味刺激而不過分,椰菜苗的爽脆口感與香料的香氣相得益彰,帶來一道令人垂涎的泰國菜佳餚🌶️串燒豬、牛、雞 🍢🐖🐄🐔串燒至金黃酥脆,每一塊都保持著肉質的嫩滑和多汁,配上特製的調味醬汁,滿足您對肉類美味的渴望,最適合多人一起分享✨原隻芒果糯米飯 🥭糯米飯蒸熟後與新鮮芒果切片一同搭配,芒果的甜美滲入糯米飯中,賦予它柔軟的口感和芒果的香氣🍚
這間九龍城的泰國菜館已經有好久的歷史🇹🇭
難得今天經過 當然要來回味一下🍴

泰式鮮蝦炒金邊粉 🍤

泰式馬拉盞炒椰菜苗 🥬

串燒豬、牛、雞 🍢🐖🐄🐔

原隻芒果糯米飯 🥭
2024-04-11 0 瀏覽
又去九龍城小曼谷食嘢喇……佢地嘅午餐/下午茶真係超抵食👍🏻👍🏻午餐:泰皇咖喱軟殼蟹配薄餅 $125軟殼蟹應該有足足兩只,炸得剛剛好,好鬆脆👍🏻👍🏻 咖喱非常濃厚,味道係帶甜味,小朋友都一定岩食😊下午茶餐: 泰式燒牛仔骨配木瓜沙律 $49一整塊有三件牛仔骨,再配上清新酸辣木瓜沙律食完真係會舔舔脷😋😋😋午餐/下午茶有幾款優惠價錢加配食物。我加了豬+雞串燒 配上 沙嗲醬 邊度有得輸🤭🤭🤭今次見到大menu有新菜式,當然都要試一試冬蔭海軍海鮮部隊鍋(小)$138 嘩……同menu張相一樣,仲要再吸引好多🤩🤩青口、蝦、帶子、扎肉、蟹柳、泰式腩肉、魷魚、兩個雞蛋,裏面仲要有部隊鍋必備嘅公仔麵 😍😍😍 賣相真係非常吸引 ,冬陰功湯底如果再辣d應該會更好食🤤, 呢款新菜式我下次都會再食,因為有咁多餸真係好正😋😋飲品:芒果沙冰 +西瓜沙冰 兩杯都夠味,西瓜沙冰仲有好fresh 嘅感覺添☺️☺️
又去九龍城小曼谷食嘢喇……
佢地嘅午餐/下午茶真係超抵食👍🏻👍🏻

午餐:泰皇咖喱軟殼蟹配薄餅 $125

下午茶餐: 泰式燒牛仔骨配木瓜沙律 $49
一整塊有三件牛仔骨,再配上清新酸辣木瓜沙律
食完真係會舔舔脷😋😋😋

今次見到大menu有新菜式,當然都要試一試
冬蔭海軍海鮮部隊鍋(小)$138
嘩……同menu張相一樣,仲要再吸引好多🤩🤩

飲品:芒果沙冰 +西瓜沙冰
兩杯都夠味,西瓜沙冰仲有好fresh 嘅感覺添☺️☺️
2024-04-08
2024-04-10 0 瀏覽
今日我同屋企人去咗九龍城揼骨,之後晚餐我哋就去咗呢間小曼谷海鮮燒烤屋度食!😋泰式生蝦刺身食泰國嘢,當然少不了食生蝦刺身😍生蝦刺身非常鮮甜美味,加上上面嘅辣椒同埋蒜,夾雜起嚟嘅味道十分可口,我哋幾個人食份量都啱啱好!🥰泰式炸蝦餅對於鍾意食炸嘢嘅人,炸蝦餅絕對係非常之好嘅選擇~炸蝦餅外層香脆,蝦肉鮮甜又彈牙,很惹味❤️‍🔥泰式鮮蝦炒金邊粉鮮蝦炒金邊粉是泰國很有名的菜色,金邊粉口感特別,加上酸酸甜甜的醬汁,是一個非常好的搭配!當中的大鮮蝦更是讓人驚喜,炒得很香很入味🤤椰青椰青是泰國有名的飲品之一,而這次我們在這間店嘗試了他們的椰青,這個椰青非常新鮮!絕對是解渴的好選擇🤤珍多冰當中的椰汁非常之香滑,味道甜而不膩!加上珍多冰的配料,彈牙軟熟,讓人胃口大開🥰餐廳環境乾淨,坐得舒服🥰職員服務態度良好,讓家人和我都有一個很好的體驗!去完之後心情愉快,十分推薦大家去用餐❤️‍🔥

泰式生蝦刺身
食泰國嘢,當然少不了食生蝦刺身😍

泰式炸蝦餅

泰式鮮蝦炒金邊粉

椰青

珍多冰
2024-04-03
1K
2024-04-10 0 瀏覽
呢日約左朋友去九龍城食泰國菜,呢間餐廳係我地既飯堂。餐廳既環境唔錯,乾淨又寬敞。用QR code 落單,好方便。依家推出左幾款新菜式,有曼谷夜市火山骨、冬蔭海軍海鮮部隊鍋同香葉肉碎蝦膠皮蛋,好特別。每日仲有指定菜式夜市堂食$38,抵到爛!今次就試了呢個曼谷夜市火山骨,味道正宗,就像去泰國旅行一樣。骨頭非常大塊,上面是滿滿既肉,鋪上了好多芫茜,非常香,酸酸辣辣,好開胃。泰式鹹魚炒芥蘭也很不錯,味道帶點鹹香,配上清甜的椰青,爽!
呢日約左朋友去九龍城食泰國菜,呢間餐廳係我地既飯堂。
餐廳既環境唔錯,乾淨又寬敞。
用QR code 落單,好方便。
每日仲有指定菜式夜市堂食$38,抵到爛!
泰式鹹魚炒芥蘭也很不錯,味道帶點鹹香,配上清甜的椰青,爽!
2024-04-07 17 瀏覽
雖然已經幫襯過這間泰國菜館多次,不過這次幫襯就有點新意思,因為這次是我初次嘗試近來才在香港有得吃的泰式火山骨,而且因為這晚是星期三,店中推介,期間限定的「曼谷夜市火山骨」($198)正做特價,只需 $38便可吃到,實在相當抵食。這「曼谷夜市火山骨」份量不少,足有四至五大件,肉質頗為軟腍,啖啖是肉,配以多酸少辣的酸汁,十分開胃。才四十元左右便可以吃到,絕對無得輸。不想吃飯,想吃薄餅,便叫了「泰式原味烤酥餅」($48/2件),並以「黃咖喱雞」($108)配它。味道帶甜不辣的「黃咖喱雞」,雞肉不少,蘸以酥餅,開胃好味。不過這天的酥餅口感偏硬,就不夠好。「泰式馬拉盞炒通菜」($108),鑊氣十足,又夠大碟,趁熱吃,滋味!惹味!「極上安格斯牛柳粒串」($55/4粒)有四粒丁方大小,軟腍不韌,肉汁豐富的牛柳肉,還有多水多汁的車厘茄夾雜其中,兩夫妻一人兩粒牛柳、兩顆車厘茄,剛好。「芒果沙冰」($42)冰凍香甜,一貫的好味,就不多說了。久不久來這裡吃泰國菜,都不錯!
芒果沙冰」($42)冰凍香甜,一貫的好味,就不多說了。
久不久來這裡吃泰國菜,都不錯!
  • 泰式馬拉盞炒通菜
  • 芒果沙冰
  • 曼谷夜市火山骨
2024-04-06 21 瀏覽
九龍城嗰邊有好多間泰國菜今次呢間book mark咗好耐,之前行親過都坐滿人。 比起小店,呢間濶落好多,坐得舒服啲用手機落單,菜式勁多款,睇到我心大心細呀!餐廳而家做緊Promotion,一星期7日都有指定菜式做優惠,只需 $38!我哋去嗰日做緊 “火山排骨”呢個價錢食到火山排骨真係好驚喜! 我哋點咗: 火山排骨 $38 (日日至筍優惠,詳情留意餐廳推廣)星期三至五嚟,就可以優惠價$38點這個火山排骨火山排骨好淋,個汁酸酸哋好開胃,微辣 冬蔭海軍海鮮部隊鍋 (小) $138呢個部隊鍋比起韓國版的正太多,用料貴價好多! 有青口、大蝦🍤、帶子、魷魚🦑、扎肉、蟹柳,豬腩肉、即食麵,仲有生雞蛋🥚份量十足!海鮮新鮮,麵蘸上生蛋汁好好味!仲可以飲埋個冬陰功湯底!‼️雖然我哋點咗細份量仍相當大鍋‼️ 串燒拼盤B $122包含6款串燒, 有雞全翼, 地道燒臘腸, 豬, 牛, 雞, 雞腎串燒好香口,款款都好出色,尤其雞全翼、雞腎同臘腸 芒果沙冰 $42食泰國嘢,又點少得一杯凍飲好好飲,飲到是由芒果肉鮮打而成非常回味🤤必點! 可樂 $19一個字~爽!整體嚟講都幾好食!下次可以再揀第二日嚟試埋其他優惠!😋
九龍城嗰邊有好多間泰國菜
今次呢間book mark咗好耐,之前行親過都坐滿人。

比起小店,呢間濶落好多,坐得舒服啲
用手機落單,菜式勁多款,睇到我心大心細呀!
我哋去嗰日做緊 “火山排骨”
呢個價錢食到火山排骨真係好驚喜!

我哋點咗:

火山排骨 $38 (日日至筍優惠,詳情留意餐廳推廣)
星期三至五嚟,就可以優惠價$38點這個火山排骨
火山排骨好淋,個汁酸酸哋好開胃,微辣

冬蔭海軍海鮮部隊鍋 (小) $138

‼️雖然我哋點咗細份量仍相當大鍋‼️

串燒拼盤B $122
串燒好香口,款款都好出色,尤其雞全翼、雞腎同臘腸

芒果沙冰 $42
食泰國嘢,又點少得一杯凍飲
好好飲,飲到是由芒果肉鮮打而成
非常回味🤤必點!

可樂 $19

火山排骨
冬蔭海軍海鮮部隊鍋
串燒拼盤B
2024-04-02 33 瀏覽
港人都知食泰菜到九龍城,小曼谷在九龍城就有二間餐廳,味道正宗多款式。餐廳環境舒適。門口張貼著夜市堂食$38 日日至筍優惠。今日的優惠是泰皇咖喱炒紐西蘭青口。以為是優惠菜式份量會少一些,但上枱見到頗驚喜,大大碟的泰皇咖喱炒紐西蘭青口,青口頗大隻,金黃色的泰皇咖喱非常豐盈,滿滿的包裹著紐西蘭青口,更增添紐西蘭青口的鮮甜惹味!泰式濕炒牛肉河,也是湯汁豐盈,頗為大碟,牛肉切得厚薄適中,軟腍不韌,河粉軟滑,加上配料有很多的秀珍菇、芥蘭、紅蘿蔔片、青紅椒及洋蔥,充滿泰菜特色!泰式燒羊架燒得香口,入口軟腍有質感,口感調味料有胡椒及香草的味道,跟配薄荷醬汁,味道更上一層樓!飲品椰汁冰,椰汁味香不太甜, 好好飲。西瓜沙冰,沙冰綿沙的的口感 冰涼清甜!口感及味道都完勝。見隔籬枱食曼谷夜市火山骨,我都好想試下,當然我會揀日日至筍優惠的星期三至五嚟食啦!😂

餐廳環境舒適。

門口張貼著夜市堂食$38 日日至筍優惠。

今日的優惠是泰皇咖喱炒紐西蘭青口。

飲品椰汁冰,椰汁味香不太甜, 好好飲。
西瓜沙冰,沙冰綿沙的的口感 冰涼清甜!口感及味道都完勝。

2024-03-22 75 瀏覽
海鮮孖寶A+B($258):呢個海鮮孖寶好正啊!我揀咗牛油蒜蓉燒大蟶子同牛油蒜蓉燒美國生蠔,蟶子好大隻,肉質鮮嫩多汁。牛油蒜蓉燒美國生蠔都好好味,生蠔鮮甜,加上濃郁嘅蒜蓉牛油味,真係正呀!鮮蝦泰國金柚沙律($128):呢個沙律真係好開胃!新鮮嘅蝦仁同甜美嘅泰國金柚一齊食,口感好清新。醬汁酸酸甜甜,好開胃!椰青($49)椰青好清爽解渴,椰水味濃郁。總括嚟講,呢間餐廳嘅食物真係好正!海鮮新鮮美味,沙律爽口,飲品解渴。服務亦都好好,環境舒適,下次一定會再黎!

海鮮孖寶A+B($258):
呢個海鮮孖寶好正啊!

鮮蝦泰國金柚沙律($128):

椰青($49)
椰青好清爽解渴,椰水味濃郁。

2024-03-20 69 瀏覽
同同事一齊去九龍城食泰國菜呢度坐得舒服,又有live Band 仲好正宗添泰式蒜蓉包充滿牛油和蒜蓉香味沾咖喱汁配黃咖喱牛腩十分出色,牛腩燉得軟嫩入味配上濃郁黃咖喱醬汁,味道香濃而不膩,一定要配蒜蓉包菠蘿雞肉炒飯材料豐富,菠蘿中和炒飯嘅油膩感炒飯粒粒鮮明,配有腰果同肉鬆層次豐富,酸甜開胃曼谷夜市火山骨份量好多,配上酸辣汁非常開胃,肉質軟腍,好入味沙嗲串燒 粟米 翠玉瓜蔬菜嘅串燒比較少食蔬菜燒出嚟都唔會乾配埋個沙嗲汁好好味蜜糖燒菠蘿菠蘿燒完更加甜必食泰式飛天炒通菜少少辣好爽脆
同同事一齊去九龍城食泰國菜
呢度坐得舒服,又有live Band
仲好正宗添

泰式蒜蓉包
充滿牛油和蒜蓉香味
沾咖喱汁配

黃咖喱牛腩
十分出色,牛腩燉得軟嫩入味
配上濃郁黃咖喱醬汁,味道香濃而不膩,一定要配蒜蓉包

菠蘿雞肉炒飯
材料豐富,菠蘿中和炒飯嘅油膩感
炒飯粒粒鮮明,配有腰果同肉鬆
層次豐富,酸甜開胃

曼谷夜市火山骨
份量好多,配上酸辣汁
非常開胃,肉質軟腍,好入味

沙嗲串燒 粟米 翠玉瓜

必食

泰式飛天炒通菜
少少辣好爽脆
2024-03-20 60 瀏覽
有一排冇食泰國菜喇,呢晚放工嚟咗呢間餐廳食晚飯,食得好開心呀🤩串燒拼盤C($149):呢個串燒拼盤真係好豪華!極上安格斯牛柳粒串有四粒,每粒牛肉都好嫩好多汁。鮮海蝦球串亦都好正,蝦肉鮮甜彈牙。燒帶子亦都好鮮美,味道好香!每一串都有啲燒蕃茄仔,好甜好多汁。同啲肉同海鮮都好夾!勁正!蝦膏豬肉碎炒飯($98):呢個炒飯真係好好味!蝦膏同豬肉碎炒得香口,好惹味😋😋面頭仲有啲炒蛋,好夾泰式青檸梳打($42):泰式青檸梳打好好味,酸酸甜甜,幾開胃。

串燒拼盤C($149):

蝦膏豬肉碎炒飯($98):

泰式青檸梳打($42):
泰式青檸梳打好好味,酸酸甜甜,幾開胃。