2020-01-05 124 瀏覽
聽著現場的女聲演唱,悅耳得令人感動。歌聲繞樑,美食香氣同樣繞樑。2020年依始的第一個上班日的晚餐,就在小曼谷海鮮燒烤屋中這樣舒適的氛圍中渡過,感到放鬆又幸福。把焦點放回在食物上,食物的款式眾多,應有盡有的。不論是情侶兩人來撐枱腳,還是三五知己來聚餐,也是十分合適的。點了菜後,食物不消一會便上桌了。泰式蟹肉煲仔翅煲仔翅本身的味道已經很具鮮味,再加上少少醋來吊味,美味更突出。海鮮孖寶A+B海鮮孖寶的配搭有超過十款選擇,如果想吃燒海鮮,點這個套餐就最划算了。牛油蒜蓉燒大蟶子,一份有三隻。大蟶子味道鮮甜,肉質爽彈,吃得出是新鮮貨。燒蟶子上配上了炸銀魚,脆脆的咸香令人對這燒蟶子更難忘。鹽燒鮑魚同樣美味,新鮮貨固然是非同凡響,簡單而美味的調味方式更是錦上添花。小曼谷炒米粉炒米粉的配料中有鮮蝦、扎肉、蟹柳、甜椒、洋蔥和雞蛋等。這炒米粉的味道有點像星洲炒米,炒得夠香夠惹味。泰式馬拉盞炒椰菜用馬拉盞落鑊來炒菜,香氣提升讓炒菜味道更突出。炒椰菜新鮮,口感帶爽脆,加上少少辣味,味道更具層次。一頓美味完整的晚餐,又怎能少得一杯可口的飲品和美味的甜品呢?椰汁冰又幼滑又可口,再來幾件甜美的椰汁西米糕,為這美味的

泰式蟹肉煲仔翅

海鮮孖寶A+B

小曼谷炒米粉

泰式馬拉盞炒椰菜

一頓美味完整的晚餐,又怎能少得一杯可口的飲品和美味的甜品呢?椰汁冰又幼滑又可口,再來幾件甜美的椰汁西米糕,為這美味的晚餐完美作結。

2020-01-02
2019-12-18 369 瀏覽
小曼谷食過好幾次,雖然知道有不少燒烤食物,但每次總被明爐魚、咖喱海鮮、冬蔭公湯等吸引著。上次應承了老公如果再到小曼谷,定必要一試燒烤食物,因為看來著實很吸引。今晚到了九龍城覓食,小曼谷是其中一間比較旺場的泰菜館,原來晚上還有駐場歌手,歌聲加上人聲,整間餐廳氣氛很熱鬧。泰式煲仔翅泰式煲仔翅看來是新菜式。說來慚愧,去過多次曼谷旅遊,就是未去過唐人街,亦未嚐過泰式煲仔翅,今次可以趁機一試。百元以下貨式,當然不可要求有一梳梳翅,但入口亦似真翅裙邊,加上蟹肉、芫茜、芽菜、浙醋,一大煲熱辣辣的,二人可以分到每人一碗,暖暖胃亦不錯。牛油蒜蓉燒美國生蠔海鮮孖寶價錢較抵,其中一樣是牛油蒜蓉燒美國生蠔,生蠔上面舖滿魚乾仔,入口多一分鹹鮮味。生蠔件頭不少,一啖入口十分滿足。極上安格斯牛柳粒串安格斯牛柳粒與車厘茄相隔串起,顏色賣相較佳,牛柳粒軟熟牛味濃。雞全翼雞全翼燒得熟透,皮脆肉滑,醃得入味,可以不用點沙爹醬。蜜糖燒菠蘿老公很愛燒菠蘿,不可不叫。菠蘿本身不算很甜及多汁,搽上蜜糖後,可以增添甜度。粟米粟米叫了兩客,原來兩客有兩整條,看來很多,幸好沒有叫其他炒粉麵飯,兩條粟米可以當飯食。粟米本身已清甜美味,入口

泰式煲仔翅

牛油蒜蓉燒美國生蠔

極上安格斯牛柳粒串

雞全翼

雞全翼燒得熟透,皮脆肉滑,醃得入味,可以不用點沙爹醬。

蜜糖燒菠蘿

粟米
粟米叫了兩客,原來兩客有兩整條,看來很多,幸好沒有叫其他炒粉麵飯,兩條粟米可以當飯食。粟米本身已清甜美味,入口煙韌,不用再加牛油或蜜糖。

泰式燒盲鰽
海鮮孖寶另一樣燒盲鰽最後才上菜。盲鰽用了不少鹽醃,撕開外皮內裡魚肉鹹鮮嫩滑,魚肚放入香葉、南薑與香茅同燒,點上泰式辣醬非常美味。老公不愛中式蒸魚,但獨愛泰式燒魚,大半條魚讓了給他大快朵頤。
2019-12-17
2019-10-30 465 瀏覽
九龍城出名多美食,由其是泰國菜。早前我就有寫過泰金國的食評,整體上味道和質素真的不錯(只是我當時等了兩個小時,所以不敢再去吃了)這一次就想換換新口味又不想等太久,所以就決定去嚐一下九龍城的其他泰菜。在網上看到小曼谷海鮮燒烤屋是主打海鮮跟咖哩,我又最喜歡吃海鮮和咖哩,所以就決定去嚐一嚐。椰青 $38清甜又解渴,夏天很適合點的飲品青檸菠蘿沙冰 $36青檸味很重,有點搶走了菠蘿的味道但是我朋友很喜歡這重偏酸帶甜的味道,所以他很喜歡泰式生蝦 $118蝦的SIZE不是很大,但是很夠鮮味辣汁很惹味,因為很辣又有一點酸味這個必點泰式馬拉盞炒椰菜苗 $82很有鑊氣又夠哂惹味偏辣和重口味,很喜歡這個我下一次也會再點點咖哩必點的 泰式原味烤薄餅 $30剛剛弄好,所以熱辣辣又夠哂香口鬆脆泰皇咖哩炒海鮮 $238很黏稠的咖哩,甜而不辣而且有陣陣的蛋香味, 配上原味烤薄餅,很好吃!有很多不同的海鮮,當中虎蝦最好吃肉質札實和爽口,可以吃得出來不是死蝦咖哩只是沾到虎蝦表面,所以沒有覆蓋到蝦肉的鮮味燒安格斯西冷牛扒 $228肉質鮮嫩,牛味很濃的牛扒火候剛剛好,可以看到肉質呈粉紅色總結來說,很喜歡這一家的咖哩!那種蛋香

椰青 $38
清甜又解渴,夏天很適合點的飲品
青檸菠蘿沙冰 $36
青檸味很重,有點搶走了菠蘿的味道
但是我朋友很喜歡這重偏酸帶甜的味道,所以他很喜歡
泰式生蝦 $118
蝦的SIZE不是很大,但是很夠鮮味
辣汁很惹味,因為很辣又有一點酸味
這個必點
泰式馬拉盞炒椰菜苗 $82
很有鑊氣又夠哂惹味
偏辣和重口味,很喜歡
這個我下一次也會再點
點咖哩必點的 泰式原味烤薄餅 $30
剛剛弄好,所以熱辣辣又夠哂香口鬆脆
泰皇咖哩炒海鮮 $238
很黏稠的咖哩,甜而不辣
而且有陣陣的蛋香味, 配上原味烤薄餅,很好吃!

有很多不同的海鮮,當中虎蝦最好吃
肉質札實和爽口,可以吃得出來不是死蝦
咖哩只是沾到虎蝦表面,所以沒有覆蓋到蝦肉的鮮味

燒安格斯西冷牛扒 $228
肉質鮮嫩,牛味很濃的牛扒
火候剛剛好,可以看到肉質呈粉紅色

總結來說,很喜歡這一家的咖哩!那種蛋香味加上甜中帶辣的味道,很惹味!
2019-10-20
  • 泰皇咖哩炒海鮮
  • 燒安格斯西冷牛扒
  • 泰式馬拉盞炒椰菜苗
2019-10-19 1114 瀏覽
咁大個女都估唔到會有一日係冇地鐵搭嘅,但香港人一向生活好有彈性,咁岩又想食泰國菜,唔使諗一於搭巴士去九龍城。小曼谷一向係我最愛,因為地方坐得闊落,而且食得輕鬆又有 live 音樂真人唱歌,心情輕鬆食慾大增。《泰式鮮蝦柚子沙律》$98最鍾意食柚子沙律夠開胃,柚子粒粒飽滿鮮甜又多汁,泰式鮮蝦 酸辣有勁,加埋新鮮蔬菜健康又好味。《泰式拼盤》$176本小姐有選擇困難症,泰式拼盤係我每次必叫的菜色,一個 combo 已經有齊所有喜歡食嘅炸物,蝦餅絕對是彈牙之選。《鐵板豬頸肉啫芥蘭》$89老人家話要食多啲蔬菜,芥蘭係我最愛,鐵板上熱辣辣香噴噴,豬頸肉肥美爽甜,啫芥蘭脆口又惹味。《小曼谷五星燒雞》$148因為今晚叫咗好多唔同款式嘅餸菜,所以就叫返人氣燒雞半隻,平時我哋一家人要食一隻先夠喉㗎!小曼谷招牌菜,稱得上為五星當然有番咁上下質素,秘製燒雞醬汁味道食過返尋味,肉質柔嫩幼滑,加上美味焦香的雞皮,真係食到停唔到口。《泰式鮮蝦炒金邊粉 》$88食泰菜我比較鍾意食炒金邊粉,味道始終較為地道同埋特別,泰式鮮蝦爽滑彈牙,撈埋花生配菜一起吃更加滋味。《雞全翼》$18雞全翼自己冇可能燒得咁均勻美味,所以必定要o

《泰式鮮蝦柚子沙律》$98

《泰式拼盤》$176

《鐵板豬頸肉啫芥蘭》$89

《小曼谷五星燒雞》$148

《泰式鮮蝦炒金邊粉 》$88

《雞全翼》$18
雞全翼自己冇可能燒得咁均勻美味,所以必定要order。

《椰青》$38
《芒果沙冰》$36
簡直係消暑極品,清新解渴!

短時間冇得飛去泰國,來小曼谷過下癮未嘗不可,值得下次再來!

• 椰青
  • 泰式鮮蝦炒金邊粉
  • 串燒
  • 鐵板豬頸肉炒椰菜苗
  • 小曼谷五星燒雞
  • 芒果沙冰
2019-10-11 391 瀏覽
小曼谷海鮮燒烤屋最近一直都好想入九龍城食泰菜,諗起泰菜就諗起小曼谷🤣,今日帶爸爸出黎食好西啦😋,爸爸好high呀,一入去就有live band show睇,泰式燒盲曹$168🐟好新鮮,成條魚好厚肉,肉質嫩滑,好juicy呀,魚肚入邊塞咗好多香料,火候啱啱好,醃料調味得啱啱好👍🏻羊架$118🐑楊家燒得啱啱好,7成熟左右,外脆內軟,肉質好嫩滑,保留左少少羊騷味,爸爸好鐘意呀黃咖哩牛腩$88🐂咖喱味好香,有少少微辣,牛腩好淋好嫩,份量都吾小🥘,陣陣椰香味好食呀菠蘿海鮮炒飯🍍$83啲飯炒到一粒粒乾身既,好有火候,有菠蘿、肉鬆、洋蔥等等。成個飯酸酸甜甜好開胃,邊個話我地兩個人食唔晒,我哋每次出去食飯都會清晒,因為唔會浪費。椰青天氣咁熱 當然飲番杯椰青水😋好清甜呀,啲肉好嫩滑。 最高為(5/5)味道⭐⭐⭐⭐⭐️價錢⭐⭐⭐⭐環境⭐⭐⭐⭐服務⭐⭐⭐⭐推薦星數⭐⭐⭐⭐#hkfood#hkfoodie#hkfoodbloggger#hkfoodblog#hkrestaurant#foodpotography#openricehk#foodpic#foodporn#picoftheday#instafood#

小曼谷海鮮燒烤屋

羊架$118🐑
楊家燒得啱啱好,7成熟左右,外脆內軟,
肉質好嫩滑,保留左少少羊騷味,爸爸好鐘意呀

黃咖哩牛腩$88🐂
咖喱味好香,有少少微辣,牛腩好淋好嫩,
份量都吾小🥘,陣陣椰香味好食呀

菠蘿海鮮炒飯🍍$83

椰青
天氣咁熱 當然飲番杯椰青水😋好清甜呀,啲肉好嫩滑。

最高為(5/5)
味道⭐⭐⭐⭐⭐️
價錢⭐⭐⭐⭐
環境⭐⭐⭐⭐
服務⭐⭐⭐⭐
推薦星數⭐⭐⭐⭐

#hkfood#hkfoodie#hkfoodbloggger#hkfoodblog#hkrestaurant#foodpotography#openricehk#foodpic#foodporn#picoftheday#instafood#topcitybiteshk#hkig#hkiger#hkigers#foodie#foodgasm食評#相機食先#食好西#九龍城泰國菜#小曼谷海鮮燒烤屋
2019-10-08
2020-01-10 0 瀏覽
好朋友下星期要出國一年交流,今晚約左佢farewell 。 記得我地讀大學時期做part time 賺到人生第一份糧後,我地黎左小曼谷食大餐。 所以我倆好有默契咁挑選左依間餐廳食晚飯。-鍾意小曼谷既食物款式選擇多,價錢又唔貴,味道好正宗! ❤️泰式生蝦刺身 基本上每次食泰國菜都是必點菜式。冰盤上的生蝦肉身透亮新鮮,味道本身清甜。搭上蒜片及紅椒一併吃,辛辣感刺激味蕾。 最正既當然不少得那個泰式酸甜醬汁,開胃又惹味。-我地點左個A+B $228自選食物優惠套餐。 ❤️ 泰式燒盲鰽 掀開金黃色的魚皮,就是白滑嫩口的魚肉肉。 魚肉鮮甜不腥,點泰式酸甜醬更味美。-❤️ 脆皮白鱔可以用四個字來形容:皮脆肉嫩😍。魚皮有點厚度,經燒炙過份外香口有口感;白鱔厚身肥美、爽彈濕潤。 兩款魚都很出色,火喉控制得好好。-❤️小曼谷泰式煲仔翅 用瓦煲盛載著魚翅,可保持溫度。煲仔翅湯底質地濃稠,啖啖香菇及魚翅。 可額外添加芫茜、芽菜及酸醋提升鮮味。-❤️黃咖喱雞肉 一直很喜歡小曼谷的咖喱!是有一種獨特的香氣,令人一試愛上及難忘。在別的地方是不能找到相同的味道。 咖喱口味不辣帶微甜、質感濃稠;用上鮮雞件,夠鮮夠嫩。-❤️泰式

鍾意小曼谷既食物款式選擇多,價錢又唔貴,味道好正宗!
❤️泰式生蝦刺身

我地點左個A+B $228自選食物優惠套餐。
❤️ 泰式燒盲鰽

❤️ 脆皮白鱔

兩款魚都很出色,火喉控制得好好。
❤️小曼谷泰式煲仔翅

用瓦煲盛載著魚翅,可保持溫度。煲仔翅
❤️黃咖喱雞肉

❤️泰式蒜茸包

每次點咖喱,都一定會配蒜茸包! 夠熱夠脆,伴上咖喱汁去享受,人間美食😋😋
2020-01-08 0 瀏覽
近期吃了不少泰菜,不過對小曼谷情有獨鍾,所以今晚又來到了。 泰式鮮蝦柚子沙律$98,除了生蝦和柚子之外,還有脆脆的椰絲條和花生,酸酸甜甜,令人胃口大開。泰式煲仔翅$98,是新出的產品,內有魚翅、冬菇絲、雞𢇁和蟹肉,味道鮮甜,可以配上芽菜、芫茜和醋,層次更豐富。香葉辣椒雞肉炒河$78,辣味頗重,鑊氣十足,河粉爽口彈牙,是一道另類的選擇。生蝦刺身$118,蝦肉鮮甜爽口,配上辣度強勁的醬汁,就是一道惹味的刺身。榴槤冰條$38,原來是用榴槤果肉雪凍而成,每一口都有濃郁的榴槤味,值得推介的一道甜品。芒果糯米飯$78,糯米飯暖暖的,配上椰漿和芒果,味道更佳。泰式青檸梳打$36,酸甜味道適中,是吃泰菜的不二之選。
近期吃了不少泰菜,不過對小曼谷情有獨鍾,所以今晚又來到了。

芒果糯米飯$78,糯米飯暖暖的,配上椰漿和芒果,味道更佳。

泰式青檸梳打$36,酸甜味道適中,是吃泰菜的不二之選。
2020-01-08 0 瀏覽
今日約左朋友入九龍城食飯,太子道西面街果間小曼谷海鮮燒烤屋系我至愛。門口個充氣公仔在風中揮手,6點幾就開始有人排隊。菜牌中間一頁有個教泰文小tips,邊食邊學,搞搞新意思。泰菜款式超豐富,實在系花多眼亂!泰式煲仔翅,話系一位用,但其實好多,足夠兩人份,足料有誠意,質感細膩,口感極佳,淋上紅醋,酸酸咪咪很開胃。明爐香檸汁蒸桂花魚,蒸魚的鮮嫩,泰式香檸汁的精髓,佢結合得好好,魚肉系蒸魚的質地,鮮嫩,酸酸辣辣很惹味,好開胃吖!呢個就係泰式特色,非常好!食泰國野點會唔食咖哩?我地點左個咖哩雞,尤其喜歡佢地既咖哩汁,有椰香的元素,永遠冇得輸,不是死咸,而是多種香料的咖哩汁,雞肉嫩滑,正!加上薄餅,好味到一個點,薄餅香酥散發濃郁的牛油香,點上咖哩汁,包住雞肉食,超好味!主食我地點左泰式金邊粉,不會太多油,金邊粉爽口,大蝦,豆乾,蛋絲,味道好,份量足,抵食!

門口個充氣公仔在風中揮手,6點幾就開始有人排隊。

菜牌中間一頁有個教泰文小tips,邊食邊學,搞搞新意思。

泰菜款式超豐富,實在系花多眼亂!

食泰國野點會唔食咖哩?

2020-01-06 11 瀏覽
好耐無去九龍城食泰國菜, 今次黎到就食番呢間小曼谷, 應該無人唔識佢架啦咁耐無食, 都係一如既往既抵食, 見到新出煲仔翅$98, 所以就加左一煲黎試啦! 一煲都夠幾個人share, 入面有冬菇/肉/翅等等, 都幾好味, 自己仲可以加醋/芫茜等等, 當一個湯share都唔錯!另外, 串燒好好食, 唔會燒得太乾, juicy, 隔黎個汁very good! 豬/牛/雞之中都係牛肉最好食!另外海南雞飯都好抵食, $78 但份量超多, 海南雞好滑, 飯都夠香!

2020-01-02 6 瀏覽
2019將結束,2020馬上來到這晚來到我最愛的泰國餐廳大吃一頓平日晚上到來,店內幾近坐無虛席 幸好預先訂座泰式蟹肉煲仔翅一人份量也夠兩人吃,湯底濃而不膩更有不少翅跟蟹肉,暖暖胃亦不錯鮮芒果海鮮炒飯菠蘿炒飯食得多,原來鮮芒果也不錯,很清甜配上炒得乾身的炒飯,海鮮也多,很對味馬拉盞炒椰菜苗幾乎見到每枱都有點,椰菜苗新鮮又爽脆馬拉盞好夠味,每次黎都必點泰式燒馬友以海鹽包住再拎去燒,海鹽有效保持魚肉水份更能另到魚肉更嫰滑,吃起來具鹹鮮
2019將結束,2020馬上來到
這晚來到我最愛的泰國餐廳大吃一頓
平日晚上到來,店內幾近坐無虛席 幸好預先訂座

泰式蟹肉煲仔翅

一人份量也夠兩人吃,湯底濃而不膩
更有不少翅跟蟹肉,暖暖胃亦不錯

鮮芒果海鮮炒飯
菠蘿炒飯食得多,原來鮮芒果也不錯,很清甜
配上炒得乾身的炒飯,海鮮也多,很對味

馬拉盞炒椰菜苗
幾乎見到每枱都有點,椰菜苗新鮮又爽脆
馬拉盞好夠味,每次黎都必點

泰式燒馬友
以海鹽包住再拎去燒,海鹽有效保持魚肉水份
更能另到魚肉更嫰滑,吃起來具鹹鮮

2019-12-26 21 瀏覽
九龍城出名有好多有質素的泰菜餐廳,同事經常讚賞這間泰菜,於是相約好姊妹今晚在這裏試一試,門口大大個公仔很吸引,我們揀了只有幾張枱的室外方便睇車見到餐牌有呢個泰式蟹肉煲仔翅一於叫你試試,煲仔翅做得出色,湯底不會太糊杰撻撻,打得剛好,不糊不浠,蟹肉同翅肉的份量也不少牛油蒜蓉燒虎蝦,份量有三隻,開邊蝦上灑上小魚干,食落香口,加上滲滿蒜蓉牛油味的虎蝦,好滋味,虎蝦尺寸適中,不大不小,食落啖啖肉呢排唔想食咁多肉,於是再叫多一個海鮮,炒糕蟹有多款煮法,我哋就選擇了蒜爆胡椒炒糕蟹,一上枱大大隻羔蟹已很吸引,打開蟹蓋充滿橙色的蟹膏,蟹拑很大,食落蟹肉鮮甜彈牙,再點上香濃帶點辛辣的胡椒汁就更上一層樓鹽燒馬友魚,大大條馬友魚,肉質鮮嫩,骨不多,最啱喜歡啖啖肉的朋友,用鹽燒過的馬友魚,帶點鹹香泰式馬拉盞炒通菜,充滿泰式風味的馬拉盞炒通菜,完全合格,醬汁不會太杰,通菜新鮮翠綠食落爽口

嚟到九龍城開餐一定離不開食泰國菜 呢間小曼谷海鮮屋已經開咗好多年 經常爆滿 皆因呢度嘅食物款式夠多 味道正宗 價廉物美泰國菜嘅範疇有好多種 例如蝦刺身,炒通菜, 串燒,咖哩,炒粉麵,甜品,特色飲品…… 呢到都樣樣齊 啱曬多心嘅朋友仔見天氣涼冷地 一於叫個小曼谷泰式煲仔翅試下 凡惠顧任何食品加$98一位泰式煲仔翅 其味濃香鮮美 口感豐富濃稠 當中加入鮮蟹肉,肉絲及香菇增加層次感 魚翅爽口非常 建議加少許胡椒粉,紅醋,芽菜及芫茜 味道會更香牛油蒜蓉燒虎蝦$158/3隻虎蝦隻隻都大個手板 用咗牛油蒜蓉燒味道特別香 蝦肉彈牙鮮嫩 夠新鮮 特別加上炸過嘅白飯魚 脆卜卜 口感不單調蒜爆胡椒炒膏蟹$490膏蟹成斤重 大隻又多膏 肉質夠結實 淡淡肉好滋味 用咗胡椒炒嘅方法零舍惹味 味道帶點香辣 越食越過癮 蟹膏快要爆滿 非常甘香鹽燒馬友魚$198馬友係我好鍾意食嘅一種魚 我鍾意佢夠肥 油脂夠多 多肉少骨 用咗鹽燒嘅方法來烹調 魚肉帶點鹹香 而且仲有陣陣香草味道 一點也不腥墨魚丸串燒及牛舌串燒/各$28燒過嘅墨魚丸外皮香脆 墨魚丸有鮮味 配上餐廳自家調配嘅泰式醬汁 別有一番風味牛舌 厚薄度適中 帶有趙口

牛油蒜蓉燒虎蝦$158/3隻

蒜爆胡椒炒膏蟹$490

鹽燒馬友魚$198

墨魚丸串燒及牛舌串燒/各$28
牛舌 厚薄度適中 帶有趙口又彈牙 燒得一啲都唔乾

泰式馬拉盞炒通菜$79
馬拉盞好香好濃味 這是我吃泰國菜每次都必點的

非常推介呢度嘅泰式蟹肉煲仔翅 味道正宗 確實有在泰國唐人街吃煲仔翅的味道 重點係$98可以食到翅 非常化算
三個人食千二蚊有找 重要有海鮮類嘅食品 價錢真係一啲都唔貴

2019-12-24 21 瀏覽
一向很喜歡去九龍城食泰國菜,這間小曼谷門面幾靚,座位寬敞舒服,好適合和朋友聚會傾計👍餐牌上想食的泰國菜式樣樣都有。生蝦刺身生蝦新鮮鮮甜,冰鎮住嘅肉質清爽,一定要連生蒜同辣椒一齊食,醬汁超好味。肉碎生菜包生菜爽甜,肉碎惹味多汁,酸辣到適中,不錯👍冬陰功海鮮湯份量十足,海鮮都有好多,有鮮魷、鮮蝦、冬菇等,這個湯不會太辣,味道夠濃夠香適合我們香港人口味。泰式炒金邊粉雖然炒得簡簡單單,但店員捧來的時候已經香噴噴,有花生碎伴炒🉐酸酸甜甜,口感一流。咖喱炒蜆+印度薄餅這個黃咖喱煮得好creamy,賣相靚味道香,蜆肉新鮮,最鍾意陣淡淡的椰香味,咖喱不算好辣,好惹味,把印度薄餅沾上咖喱非常好食😋
生蝦刺身

肉碎生菜包
生菜爽甜,肉碎惹味多汁,酸辣到適中,不錯👍

冬陰功海鮮湯

泰式炒金邊粉