2017-10-13
點解香港人甘鍾意去日本 壽司剌身真係一個好大既因素小妹食Omakase 次數不多 十隻手指數得唒對上一次已經係年中係東京食。今次入到黎元朗區試下紅日關係 lunch分左兩輪 book 左1:45 餐廳位於內街 地方比想像中大 全sushi bar有16個位 4個師傅 裝潢簡約新淨 Lunch 有三百同五百既set今次叫左五百點好餐等左一陣就上茶碗蒸同前菜蒸蛋質地好滑 裏面有帶子粒 可惜蛋味淡 壽司剌身就唔遂件寫 寫d印象深刻架啦(其他冇介紹既其實都ok,只不過對比其他 個人覺得冇甘特別)煮物: 鮟康魚肝(右上)用味醂蘸過 小小甜一啲都唔腥,醬汁同魚肝好配合帆立貝壽司新鮮爽口 好味中拖羅切成三薄片 撘起成一舊壽司 係口中溶化牡丹蝦上面有d燒過既蝦膏 令成舊壽司更香更有層次海膽壽司反而最失望 唔鮮甜 仲食到苦澀味秋刀魚剌身係當造 好肥美 左上toro手捲用左三個部位toro剁成蓉包成手捲 唔錯 食完手卷就係尾聲甜品係雪糕 揀左士多啤梨味 食唒成個Set 都已經七八成飽值得一讚係Service師傅會簡單介紹返壽司係乜嘢 又會問你喜好,食得飽唔飽甘,而且大家香港人 更易溝通男經理都好細心
小妹食Omakase 次數不多 十隻手指數得唒
對上一次已經係年中係東京食。今次入到黎元朗區試下
紅日關係 lunch分左兩輪 book 左1:45
食唒成個Set 都已經七八成飽
值得一讚係Service
男經理都好細心 見到茶少就會幫我地添 收碟速度都好快
食物唔錯 用料新鮮 雖不算太有驚喜
但Lunch用 $500 就可以食到有水準既廚師發板 絕對值得一試!